Niko jos nije pruzio istorijske dokaze za bilo kakvu pricu oko Nemanjica, osim budalesanja kojekakvih blavora velikosrpskih. Evo se skoro pojavio podatak o ispitivanju DNK Petrovica, radi neka institucija u Srbiji. Kako se pise, oni cak nemaju ni slovensko porijeklo.
"Vajar Marko Petrović Njegoš jedan od potomaka čuvene dinastije koja je u sebi gotovo na biblijski način objedinila sveštenstvo i krunu, negirao je da njegovi preci imaju slovensko poreklo, pozivajući se na istraživanja koje je sprovela njegova porodica.- u Centru za Genetiku DNK u Beogradu smo sproveli testiranje tzv. Y-DNK koja prati isključivo mušku lozu i otkrili da je naša haplogrupa E1b1b. To je značajno jer ukazuje na neslovensko poreklo porodice Petrović Njegoš. Pre svega da objasnim da se Y-DNK prenosi isključivo sa oca na sina i prati porodično prezime, a time i kod onih koji slave i slavu na Balkanu. To je kao genetičko prezime, koje prati očinsko poreklo. Nauka je utvrdila da se haplogrupa E1b1b ne nalazi u slovenskim populacijama. Njena starostavna uporišta su u Mediteranu i delovima Afrike, dok konkretno i za nas relevantno u Evropi je ima dominantno u predelima Grčke, Albanije i Južne Italije. Dakle, preci porodice Petrović su došli negde iz tih prostora i tu smo već uzbuđeni jer ćemo koristeći dalja genetska istraživanja pokušati utvrditi preciznije lokaciju sa koje su došli naši preci. U svakom slučaju, nesumnjivo je da su naši preci pripadali ilirsko-helenskom svetu – rekao je Petrović Njegoš za crnogorsku Pobjedu."
Sto ce mucenici... Njima je i Dobrica Ćosić rekao da im je istorija izmisljena.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Samo sto tako ne pise nikakav institut u Srbiji nego vajar Marko Petrovic, da napomenem, vajar
Ako te zanimaju geni, pogotovo nasi: https://www.cell.com/cell/fulltext/S...674(23)01135-2
Osim toga, ne shvatih o kakvim istorijskim dokazima pricas? Za sta nisu pruzeni?
Ako zamaram temu prebacite dje treba.
Prije 50-60 godina i jeste rađeno arheološko ispitivanje Depedogena. Nisu nađeni nikakvi dokazi da je nešto postojalo prije njegove izgradnje. Neki čuveni arheolog iz.BG je predvodio ekspediciju. Priča o nekakvom Nemanjinom gradu je samo još jedno od brojnih lažiranja istorije od.svetosavskih sektaša i zapišavanje teritorije. Prosječnom glasaču ne pada na pamet da provjerava tvrdnje koje mu se sviđaju.
Last edited by NHM; 20-12-23 at 06:07.
Kako nas nagdri ona DPS mafija postavljanjem Mandića za predsjednika Skupštine.
Tko leti, vrijedi...
Na stranu toga, stvarno je velika zalost za Podgoricu da se ta tvdjava ne rekonstruise. Cak imamo i slike kako je izgledala prije stotinjak godina(dosta ocuvano), a niko ni da je pogleda osim one restauracije jednog bedema prije 6 godina. Ta rekonstrukcija zajedno sa sredjivanjem skalina do dijela setalista na moraci bi bila prelijepa turisticka atrakcija.![]()
I jes rođen neđe na teritoriji današnje Podgorice ili okoline, neko veli u Spuž, to niko nije ni sporio. Ali to nije nikakav dokaz spc milenijumskog prisustva u Crnoj Gori i srpskosti Crne Gore.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...nal-i-telegram
vole tako iz policije u 5 ujutru nezakonito da pale telefone
![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Tačno.
Kako to predstavljate maliciozno kao da ta cinjenica nije opste prihvacena![]()
Zavisi. Za najzagriženije pravoslavce pravoslavlje je prisutno još od prije nove ere.
eo vojvoda širi ljubav
Da volim više Srbiju, ne bih živio u Crnoj Gori, nego bih se odselio i živio u Srbiji. Nemojte moju ljubav prema Crnoj Gori da dovodite u pitanje, i nemojte moje srce da parcelišete, kao što želite vaše da isparcelišete", rekao je Mandić
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Trenira li mozda Pipun dzudzicu ili kung fu te svako malo poziva poslanike na sparing?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Željko Ivanović. Teško je opisati ga dozvoljenim rječnikom. Mnogo lošeg se u CG desilo zbog njegovog medijskog čeda. Sve će ovo proći, njegov talenat za pisanje će i dalje biti 0. Dolazi vrijeme kada mu se i medijski reket neće isplatitit.
A šteta koju je svojim trovanjem napravio će se možda nekad sanirati.
Inače vrlo dosljedan lik. Godinama unazad je dokazao da ga leđa ne bole.
Kad je CG oslobođena:
Ivanović: Posjeta Vučića potvrda kredibiliteta, ugleda i uticaja "Vijesti"
Nekih 3 godine kasnije
Ivanović: Vučićeva Srbija je danas kao Đukanovićeva Crna Gora - jedan udruženi zločinački poduhvat (vijesti.me)
Last edited by hercules; 20-12-23 at 15:49.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Zalijetao se pokojnom Mišku Vukoviću, je li Škrijelj onaj što šepa ili ne znam koji već od albanskih poslanika, rame je izvrnuo na onoga lika od 65+ godina kojem je Mandićev sin slomio nos pomažuću Lepoglavom i sad poziva Vukovića koji ne umije ulicom hodat da se ne zaleluja. Može bit i da je sve to slučajno...
Đe mu ne opali jednu šamarčinu tada da mu se svijest za vazda pomuti.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Jes, on sam na policajca, bez podrške učesnika protesta i nije pred upaljenom kamerom. Ono bješe da je za ovo "robijao" 4 mjeseca?
Raskinuse pipun i vojvoda, mora da prvi leti iz vlade a i najavio je da ce da sadi papriku prije no da prizna Kosovo.
https://www.vijesti.me/v/686768?utm_..._share_counter
Bazdi***** očajno da se vrati u parlament.
Mislim da je pipun propao.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks