Na racunu pise 'sindikalna prodaja' i funkcionise tako sto se fakturise na firmu koja rate odbija zaposlenom, a sad da li firma odmah uplati cjelokupan iznos ili takodje na rate, to je potpuno nebitno.
Povoljnost kupovine na rate je za clanove sindikata, sta kupuju na rate i sta rade sa tim stvarima je njihova stvar.
tu povoljnost treba ukinuti jer se koristi za ovakve stvari.
nothing comes from violence and nothing ever could
Jeste, ukinucemo prodaju na rate i penzionerima jer ne kupuju bas oni nego unuci.
pise na fakturi njegovo ime vjerovatno, a mi to ne vidimo.
problem je sto se ovo radi na ovakav nacin a ne na nacin, kao inace, da se direktno fakturise na fizicko lice i da se direktno skida adm. zabranom.
ovim nacinom se otvara i racunovodstveni "problem" iliti na koji nacin rasknjizavaju ovakve racune.
Jbg, iz iskustva znam da sindikalci na rate ne kupuju telefone za 1700 kad iste mogu da kupe na rate za 500 eura manje u drugim prodavnicama. Po ovim cijenama se obično upravi kupuju telefoni. I to nikad na rate.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ko je preprodavao o trosku drzave?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Dobro, izvolite dokazite te navode...u suprotnom ste ... koje se izlijecu i koje gube na vaznosti.
Ne znam kako misliš da ih dokažem. Samo bih volio da vidim ko je genije koji kupuje telefon od 1200 za 1700 preko sindikata umjesto da uzme kredit od 1200 i vrati 1350 na dvije-tri godine.
Ne znam ni ja ali znam sta ce cedis reci na kraju, ovo sto ja pricam.
Uostalom, ne vidim kako bi provjerili da li osoba koja se bavi obracunom zarada, od 99 ljudi uzme po 1 euro da bi stotoj osobi dala tih 99 eura? Sta je tacno sprecava da izvede ovu ili slicnu malverzaciju, moral?
Kako u cedisu tako i u bilo kojoj firmi.
Zakleo bih se da se provjerava zaduženost prije nego što se nešto proda, ali može bit da griješim.
Inače, ako smijemo da pričamo samo o nečemu što mi lično možemo da dokažemo, daj da ne pominjemo Mila i njegovu kriminalnu svitu jer ne možemo da dokažemo njihova nedjela. Nije da su na istom nivou kao par iljada eura, naravno, ali nisu ni dpsovci počeli sa milionima, avionima i kamionima. Što bi rekla stara američka posloviaca: kad kradeš, kradi mnogo.
Kako se pomame ukriveni dpsovci, jedva cekaju da se desi ovako nesto. Odjednom su zainteresovani za ocuvanje drzavnih resursa.![]()
Umoran sam od svega sto znam
pa koga da pitamo? nisam zalazila u javnu upravu niti imam koga tamo
ako cedis nije platio fakturu kao sto kaze, onda nije trebalo da mu se fakturise nego fizickom licu, jer radniku banka vrsi prenos u ime tehnomaxa, cedis moze biti samo garant za radnika u vidu moguceg iznosa za potrosnju na osnovu ugovora o radu i nikako ne bi smio da uzme, a kamoli prizna fakturu.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks