A iskreno ovako, cirilica je objektivno ljepsa od latinice i dovoljan razlog da se pise cirilicom :P
Pa ni mene ovo dijete nije nista pitalo , popisala me na latinicnu listu.
Bogu hvala čitam i pišem oba pisma pa ne vidim problem nikakav što se mene tiče.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
A iskreno ovako, cirilica je objektivno ljepsa od latinice i dovoljan razlog da se pise cirilicom :P
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Pa ne kažem ja ništa u korist ni jednog ni drugog, mada meni je lakše (kao vjv i veçini) da pišem latinicom, çirilicu pisanim slovima ne bib znao se ni potpisat, ako budem ja morao da nešto na popisu pišem, pisaçu latinicom, a ako bude popisivač, kako mu lakše bgm.
Nego kažem da ako nekome eta na kojem pismu mu je ponudjen listić, neka reaguje, kulturno naravno i pitanjem da li može popisni listić da bude na pismu koje preferira.
Last edited by technus; 04-12-23 at 18:09.
Forever young, i want to be forever young
Veća je muka što ima ljudi kod nas u neki procenat što umjesto potpisa stave X koliko je taj dio stanovništva na marginu.
Mislim na Rome.
Ne pravim razliku, odnosno ne prepoznam na prvu koje je pismo, ali ako pišem pisanim slovima uvijek čirilicom, a štampana latinicom. Moj sin ne voli kada mora u školi da piše čirilicom, kada sam ga pitao zašto, odgovor mu je bio: ,,ima manje poteza kada se piše latinicom”. Hoću li biti popisan latinicom ili čirilicom mi zaista nije bitno, bitno je da popisivač radi po protokolu i ništa više, ili manje, od toga.
Novina na ovom popisu je što će biti prepoznate istopolne zajednice, tako da ćemo vidjeti i taj podatak po prvi put u zvaničnoj statistici.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ista stvar i kod mene. Pisana ćirilicom štampana latinicom.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Jesam li ja lud ako me apsolutno statistika u zivotu ne interesuje?
Statistika je majka prevare i obmane
Sta mene boli k koliko je koga. Ima li istopolnih, binarnih, nebinarnih, srba, crnogoraca
O vjeri da ne pricamo, tu mi bas vlada mudolad
E sad to ne znaci da sam budala i da cu pravit budalu od sebe, doce ljudi, uljudno cu ih primit odgovorit i vidimo se. A sto cu ja sad cekat post popis rezultate...vazi
Evo i sami vidite koliko je to bitno i sta nam popis govori sa ovom donjom slikom?
Nit znamo sta smo bili a opet ne znamo ni sto cemo bit za 50 godinaznaci mozda ako je sad neko gej nece bit za 25 godina isto
a i obratno da se razumijemo
Izvinjavam se ako je kacena
Last edited by kaemSe; 04-12-23 at 19:02.
Reći će Kuči....moralo se.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Kako amerikanci kažu: ,,statistika je kao bikini, sve pokazuje, a ništa ne otkriva” i ,,statistika je precizan podatak do kojeg se došlo zbirom netačnih podataka”
Ukratko, tu je da priži neki okvir u okviru kojega djelujemo.
Trebali smo se dogovorit pa da kazemo da smo marsovci, i onda kad se sabira da kazu "5posto naseg stanovnistva su marsovci"![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk[/QUOTE]
Moji su starinom iz Orahova, taman da pokazem ovima sto me prozivaju da sam Srbin koji je promijenio vjeru
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
O tripleta,jesi li se opet pisao ka Bosnjo obraza ti
Mene nema ko sto da proziva,moji su porijeklom iz stare crne gore
Mora se nekad i on žrtvovat![]()
Forever young, i want to be forever young
Evo je ova moja popisivacica poranila danas (rekla da ce doc' u podne, dosla u 10).
Posto sam imao sve odgovore vec pripremljene i odstampane, zavrsili smo to taman u 10 minuta.
Nije vala htjela ni kafu/sok da popije a pitao sam je i na pocetku i na kraju... kaze zuri, slabo joj ko vrata otvara pa joj je bice slab ucinak za sad.
Nije bilo nikakvih neprimjerenih pitanja ili komentara sto je meni jedino bitno kad je popisivac(ica) u pitanju. Nije me pitala za "verziju" (latinicu dobih) i sl. ali to me najmanje interesuje.
Inace ne znam jel' ko pominjao... dobije se kod (9 cifara) sa kojim se u narednih mjesec dana na sajtu statistike (MONSTAT-a valjda) mogu provjerit' podaci koji su se dali.
--------------------------
Do Not Disturb.
Ipak si se prepao pip
Od koga/cega?
Pa nisam ja rekao da se necu popisivat', rekoh da prethodno jutro nisam imao zivaca za driblanje mozga.
Za danas sam se spremio, vec sam imao sve odgovore tako da sam ja vodio popis a ne ona.
I i dalje stojim pri tome da je trebalo ponudit' online verziju (onda bi ga jos prije zavrsio) kao i pri tome da ne vjerujem ni MONSTAT-u ni institucijama ali prakticno sve te podatke ionako imaju tako da je svejedno.
Igorisanje popisa iz tog razloga bi bilo ravno koriscenju Bing pretrage na Android telefonu da te Google ne bi pratio.
Last edited by Fidel Castro; 05-12-23 at 09:53.
Do Not Disturb.
Ova cura sto je kod mene bila dobila je da popise zgradu u kojoj stanujem i to je to veli.
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Do Not Disturb.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks