Originally Posted by
dub_c
stizem ja u portoriko u petak ujutru i kupi me kolega i odosmo pravac na posao, tamo do 5 popodne i reko idem do hotela da odmorim malo, pa na veceru i da se spava, umoran bejah ka pasce.
kaze mi evo ti, firma ostaviila tesla Y da se vozi ovuda, ne moram da rentiram auto, odlicno. vozio sam tesle ranije po kaliforniji, sve je to super, nisam fan ali okej. sad mi bi interesantno kako ce se pokazati u portoriku jer su putevi prilicno losi a i ta infrastruktura punjaca je slabasna.
uz predavanje kljuceva kaze mi idi odmah je napuni, ostalo je mozda 20% kad smo je zadnji put voziili prije 10 dana. ja u auto kad ono stvarno 20%, posle par km pade na 19%
ja nisam vozi odavno na struju, ne znam koliko ce mi izdrzati tih 19% ajde da ga poslusam da odem na punjac.
jedan jedini super charger tu u gradu, pljusti kisa iz neba iz zemlje. ne vidi se nista, svi voze sa 4 migavca, do tamo tek 20km ali 40min voznje. poplavilo sve, voda izbija iz sahti, neke otvorene, ponedje maala auta zaglavljena i ostavljena.
stigoh da do punjaca sa nekih 10% i ajde da se puni, prva stvar benzinske pumpe su da ja znam uvijek natkrivene. ovdje punjac na prakingu go kao pistolj dok sam izasao da ukljucim i vratio se saaav mokar.
gledam unutra kaze auto 50min do full punjenja...dje cu sad 50min...pljusti katastrofalno, mislio sam do restorana nekog ali mi se ne isplati mokar da setam. kisobran naravno nemam. sjedi tu sat vremena, bleji u telefon, smorio sam se maksimalno.
Fora je kad se napuni ako ne skines oodmah punjac, placas nesto extra.
sad tek krece akcioni film, dok sam ja blejao tu i punio teslu, kisa prestajala nije i ulice koje vode/odvode do tog parkinga dje sam bio su poplavile i ja krenuo da izadjem i vidim ispred sebe skadarsko jezero i ne smijem da se primaknem jer sto znaaaaam hoce li me struja strefit kroz patos...mrak je, ne mogu da procijenim nista. iz nekog restorana preko puta otvaraju prozor da mi kazu da ne pokusavam. moj spanski je izuzetno los ali toliko sam skapirao, vraci se nazad, na drugoj strani parkinga ista prica, provalim treci izlaz a to je za dostavu robe u restoran i tu prodjem i izadjem u jednosmjernu u suprotnom smjeru naravno i jedva glavu izvukoh tu.
nazad do hotela i parkirah je i nisam je dirao evo 2 dana.
vjesanje pretvrdo za lose puteve, mreza tih punjaca vrlo upitna, pa cu u ponedeljak rentirati neki Dodge Durango ili Rav4 i caooo.
ne znam zasto sam vam ovo ispricao...
Bookmarks