Page 14 of 17 FirstFirst ... 41011121314151617 LastLast
Results 326 to 350 of 402

Thread: (Ne)kultura u saobracaju

Thanks Thanks Given 
    6,073
    Thanks Thanks Received 
    6,604
    Thanked in
    3,149 Posts

Nista me ne ispizdi no kad se iz bilo kog razloga dvije trake spajaju u jednu i neko nece da postuju jedan po jedan. Tu sam u stanju da guram princip do sopstvene stete. Vazda se zena na mene naljuti i kaze pusti budalu. A ja vazda veca budala pa ceram do kraja. Uvijek u takvim situacijama pazljivom pratim da neko ne moze stvoriti prednost. Nece moci sa mnom kako je naumio pa drugome neka se uvaljuje. Nazalost u 99% slucajeva takvim mozgovima je sasvim svejedno. Nijesu oni neke pameti a u mojoj glavi uragan.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Nista me ne ispizdi no kad se iz bilo kog razloga dvije trake spajaju u jednu i neko nece da postuju jedan po jedan. Tu sam u stanju da guram princip do sopstvene stete. Vazda se zena na mene naljuti i kaze pusti budalu. A ja vazda veca budala pa ceram do kraja. Uvijek u takvim situacijama pazljivom pratim da neko ne moze stvoriti prednost. Nece moci sa mnom kako je naumio pa drugome neka se uvaljuje. Nazalost u 99% slucajeva takvim mozgovima je sasvim svejedno. Nijesu oni neke pameti a u mojoj glavi uragan.
    Jos gore je kad je ta lijeva traka samo za skretanje lijevo al' buzdovani je koriste da preteknu sto je vise moguce vozila a onda ocekuju da se ubace kad vise ne mogu pravo...

Recimo primjer koji najcesce gledam je pred Sutomore (iz pravca Bara), kod Sutomore Petrol-a.

I onda kad ga ne pustis (kao ja sto nikad ne pustam takve majmune) onda se mrste, sviraju i sl.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,717
    Thanked in
    4,025 Posts

Ili npr. vozaci sto koriste bulevar kroz Zeleniku kao autoput, traze da im se slobodi lijeva traka.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Na autoputu i motoputu sa više saobraćajnih traka namenjenih kretanju vozila u jednom smeru, vozač motornog vozila mora se kretati krajnjom desnom saobraćajnom trakom, osim ako nije zauzeta vozilima koja se kreću u koloni, kao i prilikom preticanja.

Ima vozača koji se kod Vodovoda odma prestroje u lijevu traku, jer skreću put aerodroma. Kad se prestrojiš na vrijeme 😃

Thanks Thanks Given 
    2,760
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Oću, voziću desnom trakom kad nauče da prave šakte.
    Inače ne pada mi na pamet ostavit po trapa od Zabjela do Zete.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Nije ova prica bila odavno
    Do Not Disturb.

7. The Following 5 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Na autoputu i motoputu sa više saobraćajnih traka namenjenih kretanju vozila u jednom smeru, vozač motornog vozila mora se kretati krajnjom desnom saobraćajnom trakom, osim ako nije zauzeta vozilima koja se kreću u koloni, kao i prilikom preticanja.

Ima vozača koji se kod Vodovoda odma prestroje u lijevu traku, jer skreću put aerodroma. Kad se prestrojiš na vrijeme

Ono je kategorisano kao bulevar, pa se ovaj clan zakona ne moze primijeniti.
    Jer da moze, pisali bi kazne do iznemoglosti.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

9. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    65 Posts

Ko bi pisao kazne? Proleti im dnevno 1000+ vozila u pg kroz crveno pa ne pišu kazne, a ne za to

Thanks Thanks Given 
    614
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    59 Posts

Samo jedna misao - mozda grijesim, ali cini mi se da ljudi sve gore voze jer vozaci jedni drugima konstantno "dolivaju ulje na vatru", ulijece se i onda se stvara reakcija kod vozaca kome "se ulecelo" da on isto postupa prema tom vozacu a i generalno dalje nakon milion stresova svaki dan... - mislim da sam mozda to prepoznao pomalo i kod sebe.
    U sustini, ako eto mi forumasi (ako se mogu iole gledat kao neka kriticna masa) maksimalno korektno postupimo i vozimo po propisima, i pustamo generalno druga vozila kad su i kad nijesu guzve - izvolite ukljucite se - ako tako neka kriticna masa podigne nivo kulture u voznji - mozemo li ocekivati da ce to rezonovati u ostalim vozacima da sebi kazu - kakvo sam ja tele, ajde gledacu i ja da vozim malo bolje? Ili samo fantaziram?
    Last edited by Fidel Castro; 27-09-24 at 07:49.

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

Ne fantaziraš.Jedino treba naći mjeru i u solidarnosti Npr,danas čep na raskrsnici kod USA ambasade.Oni što dolaze od medicinske škole i idu desno na Union,nemaju prednost.Ja usporavam jer je ispred mene kolona,propuštam vozilo da se uključi,ali par njih iza startuje da se svi uvale,onda se oretvaram u degenerika i primičem se i zalijećem naprijed pa i po cijenu sudara,ovima se nešto kriva,valjda "što njega pušti a nas ne".Tako da u 5 sek se iz korektnog vozača pretvorim u degenerika.
    Slična situacija se često pravi i na raskrsnici kod mosta na Morači kad dolaze ljudi od Titexa i oće desno ali nemaju prednost.Ovi što idu sa zabjela pušte li jednog svi se uvališe

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 24-11-23 at 18:42.

13. The Following 7 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

A i winamp samo ti se cini da su odje sve fini vozaci, lako je pricat :P

15. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    968
    Thanked in
    522 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Ne fantaziraš.Jedino treba naći mjeru i u solidarnosti Npr,danas čep na raskrsnici kod USA ambasade.Oni što dolaze od medicinske škole i idu desno na Union,nemaju prednost.Ja usporavam jer je ispred mene kolona,propuštam vozilo da se uključi,ali par njih iza startuje da se svi uvale,onda se oretvaram u degenerika i primičem se i zalijećem naprijed pa i po cijenu sudara,ovima se nešto kriva,valjda "što njega pušti a nas ne".Tako da u 5 sek se iz korektnog vozača pretvorim u degenerika.
    Slična situacija se često pravi i na raskrsnici kod mosta na Morači kad dolaze ljudi od Titexa i oće desno ali nemaju prednost.Ovi što idu sa zabjela pušte li jednog svi se uvališe

Kad vidim da je neko korektan i ceka vazda pokazem i pustim da se ukljuci po nekad i van svih pravila ali kad mi se degenerici natrpaju tipa "samo da ja svoje zavrsim" e onda bih ga udario ne bih pustio ziv. Neki dan ispred krivog mosta idem i zena od strane delte hoce da se ukljuci i silom na sramotu oce prije mene i sve mic po mic da se ugura, e rekoh vala neces. Kako se nismo ocesali pitanje je ali nisam je htio pustiti i gleda me i masem joj ne moze tako, ona se smije i gura svoje.

Sent from my SM-F946B using Tapatalk
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

17. The Following User Says Thank You to bojankov For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    614
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    59 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Kad vidim da je neko korektan i ceka vazda pokazem i pustim da se ukljuci po nekad i van svih pravila ali kad mi se degenerici natrpaju tipa "samo da ja svoje zavrsim" e onda bih ga udario ne bih pustio ziv. Neki dan ispred krivog mosta idem i zena od strane delte hoce da se ukljuci i silom na sramotu oce prije mene i sve mic po mic da se ugura, e rekoh vala neces. Kako se nismo ocesali pitanje je ali nisam je htio pustiti i gleda me i masem joj ne moze tako, ona se smije i gura svoje.

Sent from my SM-F946B using Tapatalk
    Kapiram ja to, isto sam imao dosta takvih momenata, i za to sto joni veli, uletaca silu na sramotu, bas tako sto velis - napravis se dobar da pustis jednog odjednom svi ostali oce, ka azilanti preko granice. Ali misljenja sam da treba sve iskulirat, i ne spustat se na nivo degenerika, jer se dugorocno nikad kultura u saobracaju promijenit nece.
    A sto je najjace, toliko naroda zuri i vozi kao degenerik da bi sjeli na dojč i sl. Bas prije neki dan jedna gospodja, imade me zgazit kod super volija na parking, jer sam krenuo sa kolicima da prelazim onaj dio ulice do kola, i svirnu mi kao da ima prednost - i nista ja uz osmjeh - hvala na propustu jer ipak sam ja pjesak odje je li.. I parkira se taman preko puta mene, ostade u auto da kuca poruke. Znaci "zurim svudje svaki dan a ni sam ne znam dje zurim" trip.

Mislim da je moj izbor ubuduce - samo lagano i kulturno, krenes pet minuta ranije i sve ce se stic. Jer degenerici po gradu ne kapiraju ili mozda nikad nidje posli nijesu, da bi u veci grad lagano gubili po sat vremena bilo dje da odu, a u PG je sve na 5-10minuta realno.

19. The Following 3 Users Say Thank You to Winamp For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

Tako je.
    Jedino je diakutabilno ovo "krenuti 5min ranije".Ako su neki termini od 7-9h i od 14-19h,tada...nešto razmišljam,živiš na Stari A,žena kreće da ti se porađa,stižeš u KBC i ladno dijete može prvu vakcinu da primi.

21. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,989
    Thanks Thanks Received 
    1,327
    Thanked in
    799 Posts

Prije sat vremena je covjek ladno od efela na stari do volija vozio kontra stranom

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Satelitski resiveri/oprema

23. The Following User Says Thank You to darko cfc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    Prije sat vremena je covjek ladno od efela na stari do volija vozio kontra stranom

Sent from my iPhone using Tapatalk
    maločas pored ekonomske tivćanin od pejtona do trgovinske prođe lijevom trakom da zaobiđe kolonu, naiđe neki taksista sa suprotne strane pa mu se jedva pomjerio
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Približavam se prvom tunelu i idem 90km.
    Pretiče me neka djevojka u ovaj pežo i pretiče me 2 dana.
    Nailazi iz prvog tunela 3 kola i ona puni u mene.
    Srećom što sam to predosjedio i pobjegao desno do ivičnjaka.
    Ona kao da ništa nije bilo samo je nastavila.
    Ne znam kako me nije udarila.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,907
    Thanked in
    1,349 Posts

kad ce ovaj narod da ukapira da ako je neko stao na pjesacki da to ne znaci da treba da se pretkne brzinom od 80km/h....
    sad idem kroz donju goricu.. usporavam pred pjesacki da pustim momka da predje bulevar, znaci ja sam vec zaustavljen, pjesak vec na pola prelaza a lijevom trakom me preticu dvojica koja nisu isla sporije od 70-80km/h...
    moze li narod da ukapira da je mozda dijete na pejsackom koje ce vrlo cesto da pretrci ulicu kad ga neko pusti i da mu izleti pred auto...a od mene prvog ne moze da vidi ima li neki kreten koji nece da se zaustavi...
    postalo je bezbjednije ne stajat pjesacima...

27. The Following 3 Users Say Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,386
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Dosta njih se parkira pred taj pjesacki i svoga posla, i onda onaj sto je iza racuna da ces tu da ostavis auto.

Mene je jedan zavario u gepek na pjesacki

Sent from my iPad using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,200
    Thanks Thanks Received 
    327
    Thanked in
    208 Posts

Ne radi policija nista, umjesto ovakvima trajno vozacke da se uzimaju i pisu ogromne kazne, oni gledaju da te zaustave za neku nebitnu stvar sa kojom ne ugrozavas nikoga, i tebi pisu kazne.

Dzungla je ovo, nece nikad bit bolje, pomirit se sa tim i dovidjenja.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,717
    Thanked in
    4,025 Posts

Kako da se uzima vozacka trajno ako to nije po zakonu?
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Dosta njih se parkira pred taj pjesacki i svoga posla, i onda onaj sto je iza racuna da ces tu da ostavis auto.

Mene je jedan zavario u gepek na pjesacki

Sent from my iPad using Tapatalk
    i mene sa džipom kad sam stao da propustim ženu sa kolicima, još veli poslije "eh a da si vidio samo u retrovizor da sam iza tebe" kao da sam ja kriv što sam stao
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,907
    Thanked in
    1,349 Posts

rece li ti njemu sto ne pogleda ispred sebe dje i treba da gledas vidio bi mene

33. The Following 2 Users Say Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

Možda ću zvučati glupo,ali ako pješak stoji na trotoaru a imam namjeru da mu stanem(a ne moram,jelte) i na bulevaru sam prvo pogledam u retrovizor.Ako nema nikog iza stanem.Ako je pješak zakoračio(onda moram da stanem,jelte) otvaram prozor spreman da mu zavičem da stane na pola jer kreten iza se prestroji u drugu traku i vjerovatno misli da sam stao jer...e ne pada mi na pamet što može da misli ali može ladno da prozuji i pokupi pješaka.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    kad ce ovaj narod da ukapira da ako je neko stao na pjesacki da to ne znaci da treba da se pretkne brzinom od 80km/h....
    sad idem kroz donju goricu.. usporavam pred pjesacki da pustim momka da predje bulevar, znaci ja sam vec zaustavljen, pjesak vec na pola prelaza a lijevom trakom me preticu dvojica koja nisu isla sporije od 70-80km/h...
    moze li narod da ukapira da je mozda dijete na pejsackom koje ce vrlo cesto da pretrci ulicu kad ga neko pusti i da mu izleti pred auto...a od mene prvog ne moze da vidi ima li neki kreten koji nece da se zaustavi...
    postalo je bezbjednije ne stajat pjesacima...
    Pominjali smo ovu situaciju, vise puta.

Bukvalno ne znas jel' bolje da stanes na pjesacki ili ne (kad ima vise od jedne trake u istom pravcu) jer nije mala sansa da ces iz najbolje (zapravo normalne) namjere bit' potencijalni indirektni krivac sto ce neki degenerik pokupit' pjesaka i prenijet' ga haubom jedno 20 metara.
    Do Not Disturb.

36. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Page 14 of 17 FirstFirst ... 41011121314151617 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)