**** ga klasična crnogorska priča, što me gledaš, momci se kurčili i maltretirali koga su stigli, naleći na samozaljubljenog glumca sa pištoljem i svako na svoju stranu.
Oni pod ploču a on u 3 pm.
Pa jes ,neko se nakurči i ti ga oladiš ka kera, pogotovo tu dječinu.
Forever young, i want to be forever young
Imao sam prilike da se detaljno upoznam sa slučajem, U Beogradu, kada je savezni sud ukinuo presudu, (nakon čega mu izrečena nova, na 4 godine, pa je pušten, jer je već odležao više od 4 godine u tom trenutku).
Krajnje specifična situacija i slučaj, medijski ispraćena i nadograđena na holivudski nivo, baš dobro sam zapamtio detalje.
Tada mu je sud sasvim drugačije cijenio djelo, i uveliko uvažio stav odbrane da je bio bitno smanjenje uračunljivosti.
Osnov im je bio strah ogromnog intenziteta (do nivoa da se realno plašio za život), bolovi od pretrpljenih udaraca, dezorijetisanost koja je nastala usled toga (povrede očiju- bito umanjen vid, vjerovatni potres mozga).
Ono što mi se tu baš urezalo je da sud nije uvažio nalaz vještaka da nije padao u nesvjest (znači nema potresa mozga), da okršaj nije bio ''blic'' nego je kontiuirano tekao, i unutar i van objekta (trećeg oštećenog je ranio napolju, sa nešto veće udaljenosti), i da je ispalio ogroman broj hitaca, sa vrlo velikim stepenom preciznosti.
Odnosno, laički, prihvatili su, u velikom obimu, da je bio bitno smanjene uračunljivosti, pred ostalog i zbog potresa mozga koji nije imao, da je bio u ogromom strahu za život iako je kritičan dio okršaja on bio napadač (od momenta kako je krenuo da puca o ovi da viču ''pobi nas''), te da je bio bitno dezorijentisan usled značajnog gubitka vida, iako je pucao vrhunski precizno.
A najbolje od svega mi se zapamtio matori Miša Đorđević, nedostižni velikan srpskog i jugoslovenskog krivičnog prava, koji je tada postidplomcima efektno iskomentarisao medijske nastupe Tome File, kojima je ovaj u to vrijeme glumački nadmašio i samog Lauševića, (citirajući Njegoša- 'ko se od zla brani..., pa tvrdnjama da se radi o politici, i da se sudilo u normalnoj zemlji a ne CG da bi bilo gotovo za jedno prijepodne, kako je i sam bio ugrožen zbog suđenja pa je u CG putovao sa tri pištolja...)
''Tomo, Tomo, u pravu si, i bilo bi gotovo za jedno prepodne. Za prva 4 metka bi možda i dobio 4 godine, a za preostalih 5 bi dobio po 3 za svaki''.
Nevjerovatan, neponovljiv glumac.
Ne znam kakav čovjek, to se teško sudi.
Ubica takođe.
Zle sudbine, po sebe, još grđe po druge. Ali mi nekako ne ide da je žalije njega, no onih momaka što pobi.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bizbi, drzi se fotografisanja udesa, da te zamolim.
Last edited by avet; 15-11-23 at 20:26.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ili, u Bizbijevom slučaju, ako nisi snimao kako maltretiraš mentalno oboljelu osobu i onda okačio snimak na internet.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Sve i da si u pravu bizbi, hriscanin si i branis covjeka koji je ubio nekoga, to ne ide tako![]()
Evo da ti malo predočim dešavanja u gradu i dje si u grupu dje ima dosta ljudi.
1.U grad prije 15dana momak pod nečim bio i lomio čaše itd upozoren je bio njemu se to upozorenje nije svidjelo zvao je nekoga i posle je počelo mlaćenje -> sto da je imao pistolj?
2.Drug u kafic bio sa djevojkom dosao momak pod necim bio i vikao ima li ko da oce da se pobije itd - ovaj drug ustao da ide i ovaj to vidi uzme bocu i nagrdi mu citavu glavu-lice-oko -> sto da je imao pistolj?
3.Ne u milion nego u milijardu puta sam se zadesio:
Sto je ova vika?
Ima li kakvih problema?
Dako vas sve polomim ovdje itd.
-> sve iz šale priča što da neko dodje ili da se pobuka izvadi nesto...
Udje jedan u kladionicu na sekund i kazem moze li malo tise da vam sve ove tv ne polomim -> a u kladionicu 60 ljudi sto da neko ima pistolj?
Tako da vam priča sa sela ne pije vodu...
Laušević je rekao što je ova galama - nasalio se.
Dosli su ovi problematicni jedan pa drugi poceli da ga mlate on izvadio pistolj i zavrsilo se kako se zavrsilo.
Ne bih rekao da ga brani,vec pishe ono shto je chuo,s jedne strane naravno,a stoji da su pokojni bili problematichni,a i sad vec pokojni Zarko,je ochigledno prekorachio stepen samoodbrane,a za koliko god provedenih u zatvoru,to necemo nikad saznati.
Serija koju je napravio o tom dogadjaju,po meni totalno bzvz,izgubljenih par sati gledanja,malko mozda u trecoj ili chetvrtoj epizodi ok,ostalo nije vrijedno pomena.
Da ne skochi neko na mene ka na Bizbija,o Zarku kao glumcu,sve najbolje.
...
Meni je najzanimljivije što svi znaju kako se sve odigralo, a ne možeš naći troje kojima se priče poklapaju.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
U principu akter 33 godine tad sa bratom 38 godina u kafanskoj tuci iz pistolja je pucao i ubio goloruke momke 20 godina, pucao i ubio u drugog 19 godina, za trecim jurio pucao i tesko ga ranio ....
Znaci dva 33 i 38 godina su pistoljima na 20 godina 19 godina i 20 godima , ovaj sto je zakuva je prezivio
Dobio u crnoj gori 13 godina zatvora posle ponovnog sudjenja (savezni sud)dobio presudu 4 godine i na slobodu. Bjezi za ameriku u medjuvremenu crnogorski sud po zalbi tuzioca vrace na presudu od 13 godina
Ali srbi ga pomilovase boris tadic 2011 sto je ludilo osudjen za ubistvo u jednoj zemlji pomilovan od druge zemlje...
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 16-11-23 at 04:28.
zla vremena su to bila, da je bilo pravne države ti momci bi već bili u zatvoru zbog maltretiranja drugih a i on zbog nošenja oružja, pa do ovoga ne bi došlo
She is only here to annoy herself!
Da nije nosio pistolj dobili po guzici ili se ne bi *****li i nista od ovog ne bi bilo bili bi zivi svi a i mozda prijatelji kasnije ali cudno je to zlo kad nosis pistolj pa mislis da si ufatio boga za muda , da si jaci od svih mozes da se *****s... pih gad
Evo i prosle nedelje onaj sto je pucao u noge momcima rad saobracaja....
Da nije imao pistolj ne bi smio kukavica ljudska p.... gad
Slažem se da je najbolja opcija bila da eventualno dobiju batine od kojih bi se oporavili a ove, pokojne,ako su bili takvi kako ljudi kažu,kad tad bi nalećeli na nečiji drugi pištolj.No,tako se sve namjestilo.
U prilog tome,čuo sam za situaciju iz vremena kad su mnogi nosili pištolje za pas,pa i u kafanu.Kabadahije neke maltretirali cijelu kafanu,unosili se u lice svakom,prijetili...(nisu nikog udarali),stariji čovjek se ustao sa stola i veli:"Brzo ću doć".Kad se vratio,mangupi ga pitali:"Jesi to bio za pištolj?", a ovaj čovjek:"Ne,poša sam da ga ostavim". Nit je bilo tuče nit ubistava
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Jel ovo počelo da stiže iz dupeta u glavu, makar neko iz stranke da se okuražio da javno iznese šta rade pogrešno od kad su opozicija
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...-i-dalje-su-tu
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Prije 20-ak godina pogibe čovjek iz Budve na raskrsnici kod PC ,,Kruševac” (prije nego je napravljen kružni tok). Dvoje se sudarili, počeli da se svađaju (žestoko), ovaj iz Budve bio tu, pokušao da smiri strasti, a jedan od ove dvojice se okrenu, izvadi pištolj i reče ,,što se ti mješaš u našu svađu” i ispali nekoliko hitaca… dešavalo se…
Sent from my iPhone using Tapatalk
A sigurno nije dobio 4 godine....
Sjecam se toga .... tragedija od pistolja po svadba.... kad su i svatovi prolazili pucali i ubili dijete na tarasu od zgrade....
Tragedija iako sam volio Lausevica kao glumca....
Ne znam sjeca li se vise ko ubistva u Maslinama (isto negdje tih godina...mozda malo kasnije)....kad su isto klosari maltretirali jednog porodicnog covjeka sto je drzao kafanu....vrijedjali i maltretirali, prozivali mu zenu, cerku dok covjeku nije pala klapna....na kraju isto je ubio 2-jicu klosara a za trecim trcao i ubio ga koliko se sjecam nedje kod Carine marketa....
Tuzno je samo sto nas pravni sistem umjesto na sve ove dogadjaje ( a ima ih stotine) nije naslo adekvatnu kaznenu politiku.... nazalost i taj bilmez koji je poranjavao neduzne ljude prije neki dan, umjesto da odlezi 7-8 godina....bit ce vrlo brzo pusten vani.
https://m.cdm.me/drustvo/niksicaninu...tio-tri-krave/
Steta 8000 eura , steta nenaplativa...
Izgleda da se DPS cijepa na "zdravo" i drugo krilo.
Nije se dzabe Markovic pojavio sa tom idejom. Ocigledno pojedini, manje optereceni mogucim krivicnim gonjenjem, shvataju da Jevto i Vukovic nisu odgovarajuci za tranziciju. Izgleda, bar meni neopravdano, da i Zivkovic upada u tu kategoriju. Mislim da je pogrijesio sa mentorstvom i da, bar u buducnosti, gledamo ozbiljnu prekompoziciju DPS.
Sta ce tacmo od nje izaci....ostaje da se vidi
Ne tako davno, jedna izjava da je gorivo luksuz je bila predmet ostrih debata. Neki su i pokusavali da pojasne svaka roba koja ima akcizu je luksuz ali se to lose zavrsilo.
Ovo je ipak OK bice cim nema nekih komentara i reakcija je li tako? A i moraju se plate za novih 1000 zaposljenih u energetskom sektoru finansirati odnekud.
E sad moje pitanje je zasto da poskupi kad je Milutin dobri obecao da ce EPCG imat dobit od 100 miliona na kraj godine?
Jos je i prosle godine sacuvao gradjanima milijardu evVra!
Mujović: Struja treba da poskupi, to nije socijalna kategorija
https://www.cdm.me/ekonomija/minista...na-kategorija/
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks