Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
Svi su vanka stalno, samo su natkriveni i nekima promijenim poziciju jer sad sunce drugačije izlazi. Generalno su sukulente rajetne, mogu dosta bez vode, a ako ih voda natopi nekako slabo napreduju. Aloja i obična čuvarkuća su neuništive, njih imam i po žardinjerama na otvoreno, pa kako se razmnože presađujem po bašti ili pravim ove saksije, đeci zanimljivo vazda imamo tegle sa kamenjem i školljkama pa se svi igramo. Treba samo ispratiti ako im se pojave kakve crne tačkice/bubice ispod listova ili paučina, onda treba odvajati bolesne od zdravih, povaditi suvo korijenje i onda opet pobosti preostale zdrave.
Terakota saksije imaš u Kaliju, i uopšte nisu skupe, samo gledaj da sa njima uzmeš tanjir. Dolje stavim kamenja pa zemlje, pa malo pijeska prospem, zemlje i onda odozgo za ukras kamenčiče i slomljene suvenire...

Dobih na poklon ovu spravicu iz Lidla https://super1.telegram.hr/wp-conten...e-1024x768.jpg
Ako kome treba, razmišlja se da uzme, moja preporuka, ova moja je 12V (od 20V je vjerovatno još jača) i sasvim solidno presječe deblje grane oleandera, pomorandže, mandarine, manje masline....
Kako bude kakvo nevrijeme slomi drveće po kraju, padnu grane po stepeništima a vlasnici se ne obrću. Sad imam alatku pa sve što smatram da nas ugrožava a preko ograde je ide fik i gotovo
Ja sam uzeo ovo u Okov. Graphite marka.
Ko ima invaziju bambusa ili trsaka ovo je zakon od alata, sjece se ljepo pri dnu, sjece ravno tako da nema siljaka kao kad se kosjijerom cisti
Plus sto kazes za sve sitnije grane top

Sent from my SM-S918B using Tapatalk