Svi su vanka stalno, samo su natkriveni i nekima promijenim poziciju jer sad sunce drugačije izlazi. Generalno su sukulente rajetne, mogu dosta bez vode, a ako ih voda natopi nekako slabo napreduju. Aloja i obična čuvarkuća su neuništive, njih imam i po žardinjerama na otvoreno, pa kako se razmnože presađujem po bašti ili pravim ove saksije, đeci zanimljivo vazda imamo tegle sa kamenjem i školljkama pa se svi igramo. Treba samo ispratiti ako im se pojave kakve crne tačkice/bubice ispod listova ili paučina, onda treba odvajati bolesne od zdravih, povaditi suvo korijenje i onda opet pobosti preostale zdrave.
Terakota saksije imaš u Kaliju, i uopšte nisu skupe, samo gledaj da sa njima uzmeš tanjir. Dolje stavim kamenja pa zemlje, pa malo pijeska prospem, zemlje i onda odozgo za ukras kamenčiče i slomljene suvenire...
Dobih na poklon ovu spravicu iz Lidla
https://super1.telegram.hr/wp-conten...e-1024x768.jpg
Ako kome treba, razmišlja se da uzme, moja preporuka, ova moja je 12V (od 20V je vjerovatno još jača) i sasvim solidno presječe deblje grane oleandera, pomorandže, mandarine, manje masline....
Kako bude kakvo nevrijeme slomi drveće po kraju, padnu grane po stepeništima a vlasnici se ne obrću. Sad imam alatku pa sve što smatram da nas ugrožava a preko ograde je ide fik i gotovo

Bookmarks