Dodje coek iz cedisa, malo pośedite, pojedete i popijete nesto kako valja i trebuje, dje ima ljudi ima i dogovora
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Mislim da ti je upravo rekao da pocnes malo da kraduckas struju :P
Dodje coek iz cedisa, malo pośedite, pojedete i popijete nesto kako valja i trebuje, dje ima ljudi ima i dogovora
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Makar jednu fazu na ler da ti uključi
Kod nas doma 32.50 oktobar 2023. Prosle godine 38.20... Septembar 2023. je bio 36 i nesto sitno...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Realno te 'uticnice' su i najveci problem jer ja potrosim 13 eura struje a 10 eura platim sto komsija ima 'uticnicu'.
Bitrate placa struju 43 eura a 40 komsijske 'uticnice'.
Ne znam i ne želim da se bavim bilo kakvim malverzacijama. Dako riješi zamjena bojlera problem, staviću i to kontrolno brojilo taman, no se nakanit ne mogu![]()
Bojler potroši mjesečno oko 10Eura.
Klima ako radi stalno 10-15 Eura mjesečno.
Frižider isto oko 10 Eura mjesečno.
Mašina za veš isto mora potrošit 10 Eura (bez đe se ne pere).
Sve sijalice moraju potrošit makar 5 Eura mjesečno.
Jedino neko ko ne pali ništa od ovoga.
Tako da račun za porodicu ne može bit ispod 30 Eura trika nema pa ne znam kako da štede.
28,75€ za Oktobar, iskreno, mislim da kucaju stanje otprilike, grijanje nam je na drva.![]()
I mi se grijemo na drva pa 60Eura svaki mjesec.
Klimu skoro i ne palimo.
Ali mi je najjače nekima piči klima čitav mjesec i dođe 30 Eura ljudima, haha.
A za pola sat potroši 1kWh (klima).
Ja klimu i nemam, bojler rijetko palim jer mi se grije kad se loži šporet, nekome ovoliko dođe ko ne gasi klimu svaki dan.
Ubrzo ce "gubitci" na mrezi biti skuplji nego sama struja![]()
Meni ovaj mjesec malo ispod 18e.
Dobro je, sve ispod 25e je podnošljivo
Frižider i zamrzavač nemam, bojler ne palim ako se i okupam to radim ledenom vodom, grijem se gledajući kod komšije vatru kroz prozor...
I kako meni onda dođe 18e? Kako?
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ako imas trafostanicu na kojoj je prikljucena samo jedna zgrada sa 50 stanova, i neku prosjecnu potrosnju od 40 eura po stanu ili 2000 eura mjesecno, ako njih 5 iliti 10% odluci da (u teoriji) krade struju i placa racune od samo 3 eura, ostaje 1985 eura da se podijeli izmedju 45 stana = sto je 44 eura, umjesto 40.
E sad zamisli ako placas struju 20 a jos 20 gubitke, pa tu onda vise od polovine krade struju, ili neko krade sve njih.![]()
Hahaha, to e to
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
9.22 € za oktobar, nije lose.
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Knap
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Ocekivao sam do 40
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks