Ajvar konzumiram u ogromnim kolicinama. Kad kupujem kupim po 2-3 tegle, jer to ne traje preko par dana.
Mamas sam uzimao, ali kad su ga podigli sa 6 na skoro 8 ili 9 eura, ni ne znam vise, prestao sam da ga kupujem. Tome je jos doprinijelo kad mi je kum poslao cijenu iz Svedske dje je 5.5 eura.Ako tamo mogu da ga prodaju 5.5, a kod nas 8-9, dovoljan razlog da ga nikad vise ne uzmem u zivotu. Mislim da su mu sad smanjili cijenu ponovo kad su vidjeli da vjerovatno vise niko ga ne kupuje, ali iz principa nikad vise ga uzet necu, pa neka je 3 eura.
Otad uzimam u Lakovicu neki Angels finest ajvar. Mislim da je 7 eura. Pored njega se nekad uzmu Bakina tajna, ovaj Supper, ili Dims. Vipro sam nekad uzimao, sad vise ne. Vitaminka sto neko pomenu mi je otrov goli. Svi ovi uprzeni ajvari se ne mogu poredit sa ovim domacim ajvarima, kao sto neko pomenu. Tako ovaj Supper ima uprzeni od 2 eura, i ovaj domaci od 5-6 eura. Razlika je ogromna.

Reply With Quote
Ako tamo mogu da ga prodaju 5.5, a kod nas 8-9, dovoljan razlog da ga nikad vise ne uzmem u zivotu. Mislim da su mu sad smanjili cijenu ponovo kad su vidjeli da vjerovatno vise niko ga ne kupuje, ali iz principa nikad vise ga uzet necu, pa neka je 3 eura.

Uzimao sam tu kuvanu šunku i dođe bez omota naravno
PopCorn 
.To bi bila moja teorija zavjere.Otprilike ka kad je Faro na nekadašnji buvljak drža istu robu na 2-3 tezge,a cijene različite.Ona prva(skuplja)mu je služila samo da izađeš zadovoljan jer si iste takve farmerice kupio na tezgi do za 20% nižu cijenu.
Bookmarks