Pričao mi otac da je u moje selo bio jedan lik, izašao skoro na 110 godina. I umiru ljudi oko njega, po 80-90 godina, a on prisustvovao sahranama i kroz suze govorio: A što je ovo te ovi momci poumiraše.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Realno, tada ih je upoznao kada je imao 30 godina oni su se rodili, sa 40 njegovih godina su bili đeca, sa 50 i 60 njegovih godina su bili momci...
Iz njegove glave su to uvjek momci, i to je jedan od dokaza teorije relativiteta
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Naravno. Ja i sebe pamtim onakvim kakav sam bio sa 20 godina. Jedino se štrecnem kad mijenjam ličnu kartu pa uporedim na šta sam ličio u vrijeme izdavanja prethodne lične.
Ne ispratih ovo bas najbolje. Odlaže li se popis ili je 1-og?
P.S. iliti po novom "odgađa"
Popis je (zvanično) od 1 do 15 novembra.
Nova vlada je najavila da će da ga odloži za mjesec dana, danas ili sjutra treba da se održi sjednica nove vlade (ne ispratih, da li je izabrana?) na kojoj odlažu popis.
Vidjecemo hoće li se (zvanično) odloziti…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Popis odložen za 30-ti Novembar.
Spajicev relaksira predpopisnu uzburkalu atmosferu do te mjere da zaista mislim nece biti moguce davati tome dogadjaju vise bilo kakve dnevno politicke kvalifikacije sem ako je neko potpuno našpanovan da po svaku cijenu onemogući isti.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Moguće i da je to dogovor između spajica i ostalih,bas iz tog razloga.
No je kokotu abazdovicu problem sto ga narod neće gledat i slusat kako prdnjavi po skupstini
Po skupštini oće na parlamentarni kanal. Ali po sjednicama vlade neće jer em više nema prenosa tih sjednica em više nije u vladi. No kako će sad po svijetu putovat na sportske događaje, olimipijada je iza ćoška a nije lud iz svoga džepa da plaća.
Ne zavisi to od Milojka. Dps neće skalat sa pričom od domaćih, a pogotovo Vučić sa njegovom četničkom kamarilom neće skalat spolja.
TE=pauki;5969710][/QUOTE]
Ahahahahahahahahahaha, zaebavaš da su ovo uradili ovako
Nisam ispratio, ali ako je zbilja ovo danas usvojeno, onda su toliki vrh vrhova diletantski da su čak i sami sebe nadmašili. A mi slobodno možemo kupit prnje i selit neđe.
Uredba o utvrđivanju perioda....... i referentnog momenta popisa se naziva tako jer se njome utvrđuju tačno dvije stvari: period popisa, i referentni momenat popisa
Referentni momenat je tačan momenat na koji se popis odnosi. Po prvobitnoj Uredbi je bio 31. oktobar u 24.00h.
Što recimo znači da se svi rođeni nakon tog momenta, a u periodu dok popis još traje, neće popisivati, iako su postojeći i živi.
Isto, oni umrli nakon tog momenta, a u vrijeme trajanja popisa, biće popisani, iako više nisu među živima.
A ovi likovi su, ako je ovo odozgo tačno, ladno izmijenili period popisa a zaboravili da promijene i referentni momenat, ili misle da ga nije bilo potrebe mijenjat, uglavnom on ostade isti
Ahahahahahaha, sad dobro obratite pažnju vi što ste ono pričali oko tih nekretnina i pokretnina- sad vam je pravo vrijeme za kupovine, ništa vam od toga neće bit popisano
Koji likovi, ovo je za nevjerovat. Pretpostavljam da nisu toliko baš amateri da ovo preskoče, no su biće mislili da je svejedno i da ostane isti ref. momenat.
Znaju li mrčenici koliko će rješenja o upisu u međuvremenu samo primorski katastri donijet, kukala im majka.
Pa da vidiš kad krene nabiranje- ko je kad što steko ili nije, ko prije ponoći 31.10. a ko poslije...
A tek ovi što nisu tu, pa im se podaci iz drugih evidencija čitaju, pa će i tamo morat datume da češljaju, pa opravosnaženja da traže...
Strijeljaće ga MONSTAT a još ni u fotelju shjeo nije, časti mi
EDIT: a i da ne pominjemo da čl.2 prvobitne Uredbe ima svega jednu rečenicu, i svaka čast onome ko je tu uspio da izbroji stavove, i čak uspio da nađe taj stav1 koji su danas izmijenili![]()
Last edited by Buva+gacce; 31-10-23 at 22:29.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Sad pogledah i prvobitnu Uredbu, eto je ovđe https://wapi.gov.me/download-preview...ab?version=1.0
Čl.4
Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u ''Službenom listu Crne Gore''.
Taj genije iz nove vlade koji je sastavio današnju izmjenu, i to u nekakvoj formi aneksa umjesto da lijepo ukine prvobitnu i donese novu, lijepo je predvidio da mu Uredba o izmjeni.... stupi na snagu odmah po objavljivanju u SL.
Jedino je zaboravio da to prenese i u ovaj Čl.4 odozgo.
Tako da se, na kraj, može slobodno tumačit da mu je izmjena ''stava1'' (o periodu) stupila na snagu danas, a da će mu čitava tako izmijenjena Uredba stupit na snagu za osam dana.
Iliti, eto nam popis počinje za koji minut![]()
Ja od ovog momenta pravim planove za selidbu. Vučem sa sobom sve najmilije. Nek ide i tašta samnom da ebe oca, neće se ni ona mučiti ođe. Nije navikla i onda bi joj ovo preteško palo. I žao mi je onda iako mi nije nešto draga.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Lijepo me nasmija sa taštomPresmijaše me i ovi stručnjaci sa ovom pravnom papazjanijom na ekspertski način
Naravno, proći će i ovo ovako i poješće vuk magarca, i svi ćemo se pravit ludi, pravili smo se ludi i kad se Ustav kršio kolko iđe može, pa što ne bi i na ovo.
No, kad ti brodom upravlja neko ko se školovao da piše i tumači zakone a ne umije četiri prosto-proširene rečenice posložit kako treba, a potrebno bi bilo da umije čitat milion GPS signala, dva miliona vremenskih prikaza iz vasione i tri miliona računica o krcanju i rasporedu tereta da se brod ne raspane na sastavne djelove...
Onda je možda pametno da makar prsluk za spasavanje navučeš. Pa za taštu viđi- oli nabavit i njoj jedan, ili joj dat da se pridrži za tvoj, ako obeća da će bit dobra...![]()
Daću joj da se pridrži za "moj".
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Spajic danas na sastanak sa opoziciOm oko popisa.
Neka ucine sve da zivkovic ne bojkotujejer ce povuci 2 autobusa ljudi koji nece iskoristiti pravo na popis.
https://www.cdm.me/drustvo/boljevic-pisao-monstatu/
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Oćemo li izbačat one papire iz 2011.-e?
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Pošto se popis sveo na nebitno (što bi se sportskim žargonom reklo ,,maši se cio fudbal”) ajde jedno, što neko reče, kladioničarsko pitanje. Evo podaci za Budvu na popisu iz 2011 god. (za osam najbrojnijih nacija):
- ukupno stanovnika: 19.218
- crnogorci: 9.262 (48,19%)
- srbi: 7.247 (37,71%)
- rusi: 210 (1,09%)
- hrvati: 167 (0,86%)
- egipćani: 144 (0,75%)
- muslimani: 113 (0,59%)
- srbi-crnogorci: 105 (0,55%)
- albanci: 100 (0,52%)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks