Koliko km imas na Daciju?
Prema tome, šta da ti kažem?
Fali jos kojii kilometar do 200 000km, kupio novu s 0km...
Od toga je 99% kilometraze voznja kroz grad i to sami centar, relacija Zlatica-Blok, Zlatica-Centar, Zlatica-Kvart...Sto recimo nikako nije isto kao recimo tebi sto si u Tuzi pa picis bulevarom, ili nekome iz Zete sto siba magistralom a isto se vodi kao "gradska" voznja.
5 puta sam ovim autom posao do Srbije i jednom do Grcke i to je to sto je vidjela duzih putovanja.
Kad proracunam koliko sam puta presaltao brzinu za 200k grada, (tipa do posla od kuce imam 8 semafora, i jos toliko pjesackih), cifra mora biti nekoliko miliona.
Jos kako su brzine/prenos kratak, u 100m mogu svih 5 da usaltam.
Prije 10k je zamijenjeno kvacilo( drzalo je ali je visoko odvajalo) i to je to...Od toga je vec preko 100k km auto cipovano, ja se trkao sa svim i svacim, palio gume dok sam bio neizivljen itd.
Po meni korektno skroz, i realno mi je da je morala da se razglavi salterica kad pogledam...
A kad bi radne sate motora uzeo, vjerujem da sam mogao proc 400k km po autoputevima
Pa nije to lose.
Evo ga grand finale i resenje svih luftova u saltericu na Francuze i Rumune gadne ako ikad ikome bude trebalo...
Sama "sapa" za saltanje na menjacu je imala lufta, jer je neki inzenjer mislio da je super da se ustedi 0.00432 euro centa i da koriste plasticne "odstojnike" za centriranje(koji se logicno pojedu vremenom) poluge za saltanje.
Resenje je baaas tanka podloskica koja se gurne izmedju tih plasticnih odstojnika, da smanji luft u samoj bazi.
Podlosa se ovako prekine dremelom ili brusilicom, da bi mogla da sklizne preko "osovine" koja sve to drzi
I samo se jako nagura klijestima da uskoci, i to je to...Nema lufta, a ni podloska ne moze da ispadne bas sama od sebe...
Auto se salta kao nov.
lijevo luft, desno rijesen problem
A reci mi do cega je problem sto nece rucica mjenjaca kad potegnem na desno i pustim da se vrati u centralni polozaj?
Na lijevo kad je potegne, vraca se normalno. Pretpostavljam da je do tih salterica negdje ali ne znam tacno gdje. Nesto sam pokusavao ali nema efekta…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zavisi da li ti je menjac na sajle kao meni, ili na one poluge(da ih nazovem sipke).
Neka neko sjedne u auto i pomjera rucicu, a ti otvori haubu, i s desne strane duboko dolje pogledaj ovaj mehanizam na menjacu(kao na klipu) da li funkcionise kako treba...
Ako sve izgleda ok, onda je 99% pukla neka zabica u samoj rucici kao kod mene ovo na ove slike gore.
Pogotovo ako je megane u pitanju, to im je poznata mana...neki granicnik pukne, i dozvoli sajli da se pomjeri vise nego normalno, i onda nece sama da se vrati-centrira.
Last edited by Laz; 15-10-23 at 19:36.
Plivajuci zamajac…
Satelitski resiveri/oprema
Zavisi od kvaliteta djelova ali racunaj oko 200.
Dobar dan svima,
Potražujem felne za Reno Senik 2019 godište 6.5jx114.3 20".
Da li neko ima ideju gdje ih mogu nabaviti?
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Treba mi par brojeva otpada za renault. Zvao sam Smokovac i Vratnicu i nemaju. Pozeljno ako je neko nedje vidio renault kadjar u djelovima?
Послато са SM-F946B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Clio 3, senzor pritiska ulja ima samo jednu zicu?
Jeste.
Sta rekosmo za 2.0dci agregat 2007-2008 sto se ugradjivao u Xtraila? Po netu vidim da nema nekih velikih mana.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Nissanov motor, ima ih u nekim meganima/sensicima. Koliko čujem komentare, bez greške su
Ipak je to Reno-ov motor a ne Nissanov...
Takozvani M9R
Mana je DPF, isto nekad zna da ima problema s lezajevima radilice, piezo dizne koje se ne repariraju...
Evo malo o tom agregatu
https://autospruce.com/2-0-dci-m9r-e...s-reliability/
Razmisljam se da mozda uzmem XTrail sa tim agregatom, pa gledam sta su sve mane i prednosti
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks