Uz dužno poštovanje i dugo prijateljstvo (odgovor na jedan dio iz prošlog posta)
Neće ovaj popis pokazat pravo stanje.
Zašto?
Jer kako su prije bili profi crnogorci (po potrebi i kako im Kapo naredi) tako su i sad profi srbi (da ne rečem pripejd).
Ovo važi i za jedne i za druge.
Ja čak mislim da se oko ovoga diže prevelika drama, u smislu da tu nekakvih dramatičnih promjena neće biti u odnosu na ranije.
Ono što mi smeta je kampanja za popis!? Alo umjesto da se dobro prepanu brojem stanovnika, pričamo o ubjeđivanju nekog kako da se izjasni.
Iskren da budem ne vidim nikakvu korist srpstvu, ako nekoga treba da ubjeđuješ da je srbin
Svako kako misli, a što se tiče rezultata, jedva čekam da vidim broj stanovnika.
I volio bih uporednu analizu u odnosu na 2011. koliko se građana i građanki nacionalno predomislilo, ne samo cg - srb, nego i cg - bošnjak, čisto da se vidi koliko je to ubjeđenje, a koliko samo još jedan partijski izbor.
nema što no da pravimo referendum o tome je li referendum pokraden@troops ko određuje što je to pravilno i u kom smjeru ide ispravljanje? Crkva? DF? vladajuća partija?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Црногорце је одржало црногорско срце.
svakako su Crnogorce nazivali pristaše sloba, voja, tadića, vučića, dfa al da smo produkt genetičkog inženjeringa još ne. bila su lijepa ona vremena kad su Crnogorce vrijedjali nazivajući ih dukljanima dok im šef nije rekao da su to bili Srbi pa onda prestali. ako ništa drugo, lijepo je vidjet da je df toliko siguran u popis da je angažovao ovoliko botina po forumu da objašnjavaju neke stvari
тапаталк
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Kako da nam kažeš da ništa nisi pročitala od Njegoša a da nam to ne kažeš direktno 😁
Bez šale, barem se Njegošu ne može spocitat da nije dovoljno puta naglasio ko su Crnogorci. Mada može neko ko ga nije pročitao, nesto ne vjerujem da bi pričala o temi o kojoj ništa ne znaš, OPET, nakon onog prosipanja sa Bratić i Sdt 😁
Za tebe jedno osvježenje
![]()
Šta rade agitpropovi pitanje je sad @Rodion Romanovich
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
U pitanju je i skoro odgovor. Narod treba da odredjuje, narod i narod iskljucivo. Ali je poenta sto se ovdje volja naroda nije mogla pravom prikazati unazad X vremena. Nece moci jos neko vrijeme jer je steta velika napravljena a ne mozemo ici dalje dok ne popravimo ono sto je bilo i slozimo se oko krucijalnih odluka koje su nas promijenile, a nismo ni pitani. Ni ja ni vi.
U biti, vi kao da ne shvatate da si nacionalni osjecaj Crnogoraca pravio i mjerio po tome koliki si anti-Srbin, koliko ne podrzavas ili ne podnosis SPC itd itd. Vi ljudi ponekad kao da ste se podizali i rasli daleko odavde pa vas je sad neko ubacio u CG i tu ste od 30. avgusta?
Jako je lose po vas koji ne zelite da prihvatite (pa vam se stalno mora ponavljati) ovo sto sam napisao u prvom postu. Ako ste vec demokrate, evropejci i hiperzenzitvini za probleme drustva, kapirate li da ste imali problem sa ogromni dijelom drustva koje ste gurali pod tepih, samo zato sto vam se DPS-ova ideologija (iako je kao niste podrzali), bila oooook, samo zato sto se kao sto sam gore naveo temeljila na anti-bg...anti-SPC itd itd, pa ste gutali sve socijalne probleme samo da "ovi ne dodju". Primitvno razmisljanje.
Pumba, ispravljanje ce najbolje ici kad se budu pitali ljudi kojih je najvise, pa makar bili i Marsovci i kad se gradjenje CG drustva ne bude temeljilo na supresiji bilo koje vjere, nacije, identitetske odrednice itd. Onda ce CG biti zdravija puno.
Da se definisem, ja ne podrzavam nijednu partiju, niti iskreno da ti kazem imam za koga glasati a generalno sam ljevicar 20-tog vijeka (Ne ovaj moderni LGBT ljevicar). Kao sto nikad necu prihvatiti da neko kaze da Crnogorci ne postoje, tako necu da prihvatim da Crnogorac hapsi Mitropolita i svestenstvo i drzi ih utamnicene. Kome je god to normalno onda ima problem sa sobom i zelim mu brz oporavak. To nije ispravno.
"Svako bice u univerzumu zna sta je ispravno a sto nije"
Kevin Spacey (K-Pax)
Last edited by troops; 16-10-23 at 13:09.
Oce li bit nekih revolucionarnih promjena ako broj srba bude isti kao crnogoraca?
Jel to nesto bitno?
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Bezbroj bilborda
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Iskren da budem, za moj ukus se Patrijarh malo jace zagna i zaletio - priznajem. Mislim da bi ga zbog toga trebalo uhapsit' dok je o'dje i ispitati ko ga je poslao ? Sto mislite?(Ironijo slatka li si)
Last edited by troops; 16-10-23 at 13:38.
A ne treba ga vala `apsit ali će se "zagnat" i još poneko uz njega, pa će to uzet zdravo za gotovo.
Što pomenu neko ranije a i ja čini mi se neđe par puta, ne možeš bit crnogorac i pravoslavac, to je nemoguće.
Takvog mišljenja je i "patrijarh" kao i sva "svita" crkovna u SPC.
Nebitno je koliko ce Srba na popisu biti, moze nas biti 99.9% to apsolutno nikako ne pomaze DF-u jer Srbi ih vise ne glasaju, glasaju ih samo oni sto su od njih koristi imali/imaju kao i ovi glasaci DPS-a sto su ostali. Vise ima Srba u PES-u nego tamo.
Mozda grijesim,nisam vidovit,ali ubijedjen sam da ce procenti Crnogoraca i Srba u ukupnom stanovnistvu pretrpjeti jedva neke kozmeticke promjene u odnosu na popis 2011.
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Kumara moj je prije pola godine imao manji ekces kod gradskog blizu hrama, uglavnom on je nosio dres crne gore ,dobacu mu jedan pjani vidji ovog crnogorca coce ,kumara kratke pameti i fitilja samo ga spuca i magla)))
jel to se trazi u crnu goru da te provociraju sto nosis dres crne gore? da ne smijes djetetu obuci dres od budala???
nikad vise 1918 a ni reset 2006 !
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
ali to neće uticati na činjenicu da će manda reći - svi Srbi u CG glasaju samo za nas, čoek ima tu 'naviku' da prisvaja sve Srbe u CG ka da su njegovo privatno vlasništvo. to mu je zajedničko sa drugovima iz dpsa, od njih je pokupio to. doduše imamo primjera kao onaj spaka iz nka koji stvarno tako misle, a eo vidimo da ih imamo i na forumu. uostalom veliki broj glasača dpsa, dfa, bsa il sad dcga ih je glasao (il glasa) iz čiste koristi
тапаталк
Last edited by outline; 16-10-23 at 14:11.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks