Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
U krdu je toplo ali smrdi sto rece Krleža.
Ja volim da sam u manjini.
Nisam ni tvrdio da su u pitanju ogromni procenti, nego određeni procenat određenog procenta. Mislim na šetače sa jedne na drugu stranu.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Malo ce to biti uvjeren sam nece tu biti nekih velikih razlika.
Tačno da je masu ljudi pošlo vani, pa se postavlja pitanje na koji način oni ulaze u statistiku...
Ako je lice otišlo na rad van Crne Gore, recimo 2012. godine... i planira da ostane van Crne Gore još 5, 10, 20 godina...
U prevodu, nema konkretne planove da se vraća nazad, da li se računa redovno zajedno sa ostalim stanovnicima...
I gdje bi bile tačke "odsijecanja" - otišao prije dvije, tri, deset godina? Vraća se za dvije, tri, pet godina?
Ako ovo đe nije konkretno definisano, nejasna situacija.
Skoro je gostovao u rtcg u emisiji "mreza" neki sekretar nekog od gradskih sekretarijata i rekao je da u Podgorici ima preko 250000 stanovnika?!
Kad vidim guzve i haos u svakom trenutku i ovolike zgradurine moze biti...
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ne no milion
Prije par godina se sjecam prije da u PG(opstini) ima 180k ljudi sto i jeste neka realna cifra, medjutim od kad se zeta odvojila to je znatno smanjeno.
Nije u PG ogroman broj ljudi nego je ogroman broj auta, a to je zato sto imamo porodice po 3-4 clana da voze po 8 auta. Sto imamo nefunkcionalan grad koji se razvija a po infrastrukti stoji i dalje u 50im godinama proslog vijeka. Ovako kad ides ulicom, pogledaj kolko je ljudi na trotoarima i vidis kako zive duse nema u PG. Kolko mi se puta znalo desiti ljeti da odem sve od Karadjordjevog parka do hrama i da ne vidim 10 ljudi ukupno usput u po bijela dana a auta prodje 2000 minimum
Evo vidjecemo covjek je to bas tvrdio i to je i voditeljka bila iznenadjena, a on je rekao citiram "Više od 250 hiljada stanovnika"
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
PG ima lagano 230+k ljudi.
Ali neki dan bih do PG, udjoh u Voli pored Akademije piva, nas možda 10ak muštearija, od toga nas 2 domaćih vidim, ostalo sve Rusi/Urajinci ne razlikujem ih i Turci.
Ner'no
Kapiram ja vas momci, nego sam ja nešto drugo imao na umu.
A to je da li ima razlike izmedju ovog i pro#log popisa po pitanju popisivanja stranaca (sa dozvolom za borava), tj. npr. da ih prošli nisu popisivali, a ovaj oće.
Ovo što NHM kaže.
Last edited by technus; 16-10-23 at 00:08.
Forever young, i want to be forever young
Popisivani su i proslog popisa a i ovoga ce-nije se mijenjala regulativa vezana za popis od 2011 ni slova utoliko je smjesnija sva ova pomama nego kako god oce.
Oće li slagat, zajade
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Poenta ti je sasvim na mjestu, ali graje se oko tog pitanja bar poslednjih 20 godina.
Po pisanju na ovom forumu, uočljivo je da su mnogi odškolovani na toj graji.
Bacaju se argumenti sa Montengrine.net, pa onda kao zaključak "Ja sam ono što osjećam da jesam".
Pa šta će ti onda da plasiraš argumente Rotkovića i Šukovića?
Nakon što je skupština CG svojevremeno izglasala najnebulozniju rezoluciju u istoriji rezolucija, onu o poništavanju odluka Podgoričke skupštine...što vas čude bilbordi ili bilo šta nakon toga?
Većina od 46 poslanika je poništila nešto što nije uopšte na snazi 70 i kusur godina.
Podsjetimo se samo obrazloženja:
I sad se kao zgražavamo bilbordima?Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin rekao je da je Rezolucija usmjerena “protiv aktuelnih pokušaja da se unizi crnogorski državni identitet, zloupotrebom jednog tragičnog događaja u crnogorskoj istoriji”
„Pravi smisao ove rezolucije, zato, ne treba tražiti u domenu formalnog prava, već u domenu moralne odgovornosti i obaveze da se zaštiti građanski i državni identitet Crne Gore,“ rekao je vicepremijer Pažin.
On je rekao je da je “riječ o simboličkom činu, koji u vremenu kao što je ovo ima svoju punu opravdanost i predstavlja odraz zrelosti društva u zaključivanju jednog pitanja koje ne treba da bude ostavljeno kao opterećenje budućim generacijama”.
„Sazrelo je vrijeme da u Crnoj Gori jednom za sva vremena utemeljimo crnogorski državni identitet”, rekao je. “Sviđalo se to nekome ili ne, cio svijet danas državljane Crne Gore zove Crnogorcima, kao što državljane Njemačke zove Njemcima, a državljane Francuske Francuzima”
Ili besjedom patrijarha u crkvi?
A vrhovno zakonodavno tjielo prije samo 5-6 godina donosilo rezolucije koje za cilj imaju učvršćivanje nacionalnog identiteta.
Naravno, nije se išlo na istorijske rezolucije kojim bi se učvrstio crnogorski identitet i "gradjansko društvo" na račun albanskog, hrvatskog ili bošnjačkog identiteta. Već isključivo na račun srpskog...i to tako 20 godina unazad.
Da, tačna su sporenja oko toga ko je otac Stefana Nemanje.
Sasvim razumljiv razlog postoji za to.
Njegov otac nije začetnik dinastije, niti je bio neka u toj mjeri značajna ličnost koju bi evidentirali vizantijski izvori, kao što su Stefana Nemanju pribjeležili.
To je vrijeme izlaska Evrope iz tkz. mračnog srednjeg vijeka. A mračni srednji vijek se tako naziva baš zbog nedostatka pisanih izvora.
Pa nije baš da za sve poznate dinastije u Evropi poznajemo porijeklo do Darvinovog majmuna.
Imamo to što imamo od pisanih izvora, što se tiče ovih prostora.
Uglavnom vizantijske izvore, od kojih je "De administrando imperio" daleko najkapitalnije, a opet sklono tumačenju i opaskama.
Last edited by Massaro; 16-10-23 at 09:18.
Meni je nevjerovatno kad citam komentare ovdje, a bas nikad ne pisem nista. Elem, ajde sa sumiramo ovu nervozu oko popisa. Kako ja to vidim:
- Pokraden referendum 2006. (i ljudi koji cak kazu, a dobro bilo je sto je bilo ko ce se sad vracat )
- Promjena jezika
- Promjena simbola (Nova obiljezja i zvukovi Ranka Krivokapica)
- Kompletna literatura skolskih udzbenika je izmijenjena (citaj - Nacinal-inzenjering)
- FCJK (Dekan koji je zavrsio u Mostaru na odsjeku za CRO jezik)
- Represija ljudi koji su se deklarrisali kao Srbi kroz drzavne ustanove
- Zvanje ljudi po istim tim ustanovama da se glasa do 11h ili...
- Priznavanje Kosova (a znate da se bar pola populacije ovjde ne slaze sa tim)
- Pristupanje NATO bez referenduma (za sve podrzavaoce te odluke ima izreka koja glasi "Stokholmski sindrom"
- Zakon o slobodi vjeroispovijesti (a znali ste da moze da bude jaaaako opasno i nepredvidljivo )
E sad, ono sto mene zanima je sklop covjeka (a znam ih dosta), koji je sve ovo gledao sa strane i cutao a kao nije podrzavao DPS. Sto je Milan Knezevic rekao onome cupavom iz PES "Dje si ti druze na proteste, ko si ti" a sad kreiras politiku.
Elem,
- Morate da shvatite, da je ovo prvi popis koji ce da prikaze stvarno stanje na terenu i ono kako je zapravo bilo uvijek samo je DPS (uz vasu podrsku), modifikao to stanje kroz "aparat" i opet naglasavam uz vasu podrsku. Sve sto se sada desava, tj od 30. avgusta je zapravo ono sto je narodna volja. Ispadaju satelit-partije jer su nepostojece zapravo uvijek i bile ali su zavrssavle posao kad se moglo.
Predstojeci popis uz naravno ogroman revolt ljudi koji su bili na suportnoj strani svih ovih tacaka koje sam naveo ce se ispoljiti na istom. Oni su se u vasem sistemu vrijednosti , koje ste vi i vase partije od 2003. i BG sporazuma pa naovamo nametnuli tim ljudima- SNASLI i adaptirali u tom sistemu vrijednosti koji ste vi opet podvlacim- Nametnuli. I neka to, nego sad dolazi taj momenat da se ide na upgrade a vi i vase partije idete u downgrade.
Ja cu samo ostaviti jednu od milion slika ovdje koja objasnjava da ovo nije pitanje identineta nego jednostavnop politicki momenat koji treba ljude da UGURA u Crnogorac samo zato sto vi kazete tako. Slika dolje je odraz vaspitanja roditelja i podrska drzavnog aparata kojeg sam objasnio gore. To ljudi gledaju dekadama.
Ne budite liecemjeri, nego nastavite da cutite kao sto ste radili 20 godina. I ne sjekirajte se, bice Crnogoraca par procenata vise nego Srba. Zlatno rjesenje za miran san (bar meni je) to sto su za mene SRB I CG isti djavo a za podjele morate imatu ljudsku odgovornost i cutati jer ste vi podrzavali i glasali sisteme koji su ovoliko rascjepa medju ljudima napravili. Mene je muka za vas
Ova CG je postavljena na temeljima genetickog-inzenjeringa i naravno da ne moze biti zdravo drustvo dok se to ne ispravi, a da li se moze isporaviti ,mozda moze ali jako tesko a to je lose za sve nas.
![]()
Last edited by troops; 16-10-23 at 10:43.
Meni na um padne ta istorijska odbojnost Crnogoraca prema Turcima i Islamu.
To se vidi i kroz taj citat 16-godišnjeg Njegoša koju je u anegdoti prepričao Sima Milutinović.
To je iz 1829 godine i nije Njegoš jedini Srbin koji je u to vrijeme prezirao Miloša Obrenovića, a veličao Karadjordja Petrovića.
Karadjordje je tukao Turke, ali propala mu država i ubili ga Srbi...Miloš je isto tukao Turke, ali bogami i ljubio im skute po potrebi.Na kraju je on bio taj koji je udario temelje savremene srbijanske države.
Moglo bi se reći da su Obrenovići bili PES i Demokrate onog vremena, a Karadjordjevići DF.
Petrovićima je uvijek bio bliži Karadjordje, ne samo zato što je i on bio neki Petrović, nego po načinu borbe.
No Petroviće su na kraju srušili baš Karadjordjevići, to jest direktno potomstvo.
Politika ječesto nepredvidljiva, naročito kad su rodjaci u pitanju.
Last edited by Massaro; 16-10-23 at 11:07.
Malo i likujem moram priznat'. Ni ta soda sto ces da se plaknes sa njom se ne proizvodi u CG, no ti je iz SRB pa stavi malo da ti na pluca ne ode....
Hvala na lijepim rijecima <3
Politika dps-a je direktno odgovorna za lose stanje u drzavi njihovom pogresnom vladavinom od 30 godina, pogotovo doprinosenju da crnogoraca u Crnoj Gori bude sve manje i manje i sad te splacine ljudske pozivaju na neke bojkote i konacno zadaju jos jedan udarac crnogorcima u Crnoj Gori i opet uticu da broj crnogoraca na popisu bude jos manji. Zlo, tesko zlo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks