Колико ме памћење служи, Црногораца исламске вјероисповјести, у већем броју има само у Бару и тако ће и остати.
Никад се, рецимо у Рожајама неки већи број људи писао као Црногорац.
Али јесте као Муслиман.
Црногроаца и Мислимана, као категорије без резервне државе је по посљедњем попису било преко 48%.
Они који се пописују као Црногорци су се доминантно изјаснили као Православци.
Око 100.000 Црнограца је у периоду 1991. и 2003. прешло у Србе и то је највеће помјерање на пописима у Црној Гори.
Уснио као Марко, пробудио се као Јанко.Ђапе Булат.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bar....Neće ni u Baru ,nema više pritiska za "učvršćenje temelja CG" pošto se odlično sjećam zadnjeg popisa i te mantre koja se gurala Bošnjacima i Albancima zaposljenim u institucije. Te institucije više ne kontrolišu oni koji su tad širili tu mantru pa će ogroman Inat proraditi sad kad ima napokon šansu da vrati za sve. Tako funkcioniše ljudska vrsta. Pogotovo kad je ovako propagandno uprta od strane Bošnjaka i Albanaca(i Srba). Na ruku nije ni išlo ono nedavno "pljuvanje" sa Djeljosajem i Albancima ali eto sačekajmo taj popis pa da vidimo.
Bluemon...ti pročitaj sa razumijevanjem odgovor outline, tamo ti je matematika iz osnovne škole, u visini cifre 10, kako bi što lakše bilo za uhvatit računicu. Ako nekom oduzmes nešto i das ovom drugom, taj "neko" ima manje a ovaj drugi ima više. Ili da te pitam, zašto misliš da "Dps temelji" ovoliko kmeče o otkazivanju popisa ?
Last edited by HighCastle; 11-10-23 at 16:23.
E hvala ti što si sve ovo ispisa treba ovakvi ljudi da se vide da im se vidi pisanija to je to.
I kakvi su planovi?
ti si ovo napisao samo jer si pristaša dfa i manda te zadojio mržnjom ka Crnogorcima i manjinama. nisi jedini ima prilično takvih na svaku bandu, pa pisali se kako god. radi takvih ka ti i sns upire svim i svačim u popis i da riješi to pitanje i javljaju se razne splake poput ovog tvog partijskog druga od juče. morate nedje, šteta što je Boris Bogdanović rijetko glup čoek pa je uništio svoju partiju, inače bi mjaukali zajedno sa mandom do kraja i nazad. ovako, da ako dodje i taj dan da df ode na smetlište istorije
тапаталк
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Pa eto, vidis li da ti djaoljom ta prica ne treba kad samo sa zenama imas nesuglasice oko politike![]()
Meni je zao sto si se prepoznao u mojoj recenici jer sam potpuno namjerno odvojila odgovor tebi koji se samo ticao kume i rasprave sa njom, sa nastavkom posta koji je bio uopšten i baš se nije ticao tebe .... uopšte ne sporim da u CG ima Srba, i to jedan br koji su stvarno srpskog porijekla, a jedan br onih koji su jednostavno odlucili da budu Srbi...ali nije problem sto je neko rodjen ili se odlucio da bude Kinez ili Japanac, nego je problem što sa krhkim znanjem kreće da nameće svoje srpsko, pa i crnogorsko biće! Jednako prezirem one koji imaju krizu identiteta jer im porijeklo ne odgovara trenutnom osjecaju kao i one koji vrijeđaju bilo čije nacionalno oprijedjeljenje ili osjećaj....tako da... (nastavak ispod narednog citata)
ja te ni u mislima ne bih slala u Srbiju, budi spokojan..ja jesam Crnogorka, moram ti reći sa svim onim osobinama koje su vazda Crnogorke krasile, prije svega nikoga ne mrzim, ni zbog čega, a ne zato sto je Srbin....poštujem svačije dijete, ali volim da se poštuje i ovo moje....
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
outline....kakve veze ima ko je napisao ako je 2+2=4 ?
Ih ,od kad ti sanjaš df na smetlište a relanosti je da su oni poslali vas (dpsovce) tamo i još će vas takve dvije vlade uvesti u EU 😂 Da šamar bude ono još jači nego što bi trebao da bude.
Uostalom, ja isto navijam da df ode u penziju jer se institucionalna borba mora nastaviti drugim, mnogo pametnijim putem od ovog ,za srpske ciljeve naravno a kad imaš institucionalnu moć, budućnost oblikujes po svojoj želji. Uvijek se sjeti da si želio Amfilohija na smetlište i doživio si..ali ti je onda karma odgovorila još zescim likom Joanikijem koji ti je temeljnim ugovorom nanio udarac koji nije ni Amfilohije uspio, niti je htio. Pazi šta želiš, moglo bi ti se ostvariti.
Serbski nacionalisti mrze i Srbe koji ne mrze druge nacije i ne nazivaju cio svijet Srbima a imaju za njih poseban odjeljak pakla zapravo Srbe takve najviše mrze nazvali su ih autošovinistima.
Imam dosta prijatelja u Srbiji i to su odreda sve sami "autošovinisti" redovno se zaHebavamo na račun seRbskih nacionalista.
ja to nikad nisam napisao niti za pokojnog Amfilohija, niti za Joanikija. tako da samo masno lažinjaš kao što i priliči vama dfovcima (btw o dfu i dpsu imam isto mišljenje i u istu ih korpu stavljam). imaš odje na forumu temu o Crkvi i šta sam pisao za MCP, tad su me napadali da nisam dovoljno Crnogorac, tako da si se prosuo. taman ka za ono na košarci kad si izmišljao neke stvari
тапаталк
Црногорце је одржало црногорско срце.
Nisu valjda podgoricki muslimani poceli da se pisu bosnjacima?
Njih ima vise nego muslimana u baru
Albanci imaju nešto što je okey ne vezuju naciju sa religijom Crnogorci bi trebali to da nauče.
Nema veze neki musliman ođe te je rođen sa Bosnom no je Crnogorac te je druge neke vjeroispovijesti.
Drugo ako je neko došao iz Bosne.Ne kapiram kako može neko biti Bošnjak ko je rođen u Crnu Goru.
Ocemo li poc za cacak ako srba bude +5% a crnogoraca -5%?
Jel tako funkcionise ili...?
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Ah zaboravila sam još nešto ne samo da su "autošovinsti" no su i ateisti ovi moji drugari iz Srbije taman ka i ja još jedan im se sprema apartman u krug pakla hahaha.Pored serBskih nacionalista obavezno se zaHebavamo na račun ultra/giga/mega novokomponovanih vErnika hvala njima svima te postoje takvi da ima čoek da se pošteno zaHebava na račun istih.
Jedino što nije zaHebancija kad krenu sa etničkim čišćenjema u ime nekog boga/nacije šta već ali što ćemo u tom slučaju kad se dođe do toga obično se nađu ovi te se popnu na pijedestal izvansvih pa im onaj Raković kao a to je budala.Jes budala za Lazu je Lazarevića ustanovu bukvalno kad veli kad krene nas 7 miliona na njih šaku jada pa ih specijalno operišemo.Takav ako ne u Lazu u Beograd je u zatvor treba da završi nakon takve izjave.
Ali ne on nije završio nakon te izjave đe treba no je uvaženi član SANU-a i glasnogovornik na one nesretne televizije koje je Srbija nacionalizovala da ispira mozak stanovništvu iste.
I ne to nije zaHebancija.
Last edited by Bluemoon; 11-10-23 at 17:25.
Не знам ко има кризу идентитета, ми Срби из Црне Горе наравно да не.
Надам се да неће нико помислити да краде, да ће се сазнати нечији хектари стамбенога простора, а и да ће се на основу пописа коначно уредити бирачки списак. Да видимо ко је у ЦГ, а ко баш и није. Да не буде више бирача него људи у ЦГ.
Елем, нисам се распитивао да ли је неко радио процјену, очекујем пораст % Срба, мало већи пад % Црногораца, јер ће Бошњаци, Роми, могуће Албанци да се тако и изјасне. А сигуран сам да ће српски језик имати натполовичну већину.
Da opamete ove sto su bili crnogorci dok im je trebalo, ko je rekao kriza identiteta prije ce biti kriza vece koristi.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Ali najjače kako se ponavlja da neće bit institucionalnog pritiska. Isto kao što više nema ni partijskog zapošljvanja, ni spiskova sa sigurnim glasovima, ni ćeranja koritaša da izađu na izbore, ni namještanja poslova prijateljima... Jer nije dps na vlasti pa nema dps praksi. Kako da ne.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
jer snsu i njihovim filijalama u cg ne odgovara da se narod u CG piše Crnogorcima. al opet velim ako nekome treba bilbord koji plaća sns sa ciljem da radi iste stvari kao Slobo da bi se izjasnio, onda je to problem veliki jer tu čoeka baš i nema. određeni procenat dpsovaca koji su bili Crnogorci radi para i funkcija sad će se pisati kao Srbi. makar ođe nije problem promijeniti naciju radi para
Last edited by outline; 11-10-23 at 17:48.
Postoji dosta ljidi kao moj brat rodjeni na primer koji su ono što ga prvo pitaš to jest odgovara potvrdno i na pitanje jesi li Crnogorac kao i na pitanje jesi li Srbin.
Ja jedino tu mogu da vidim prostora za ovu kampanju da ti ljudi sa dualnim osjecanjem na popisu pretegnu i istaknu jedno od toga(mada ne vidim nikakvu korist niti stetu i da kazu ovo drugo ali ajde de) ali da nekoga bilbord okrene iz tamo u ovamo ili slicno ne vidim iskreno teoretsku mogucnost.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Ja evo čekam od jutros da mi neko navede primjer,a dobih njemačke pokrajine,merŠu i veseks,ljeba nema odje.
Hiljadu godina istorije i kontinuiteta duklja-zeta-crna gora,nacija koja je imala prvu državu na ovim prostorima,svoj novac,plemena koja nisu postojala u “matici Srbiji”,svoj jezik kojim su se sluzili,iako sličan bio toliko drugaciji da su morali prevoditi gorski vijenac na njihov jezik,imali sopstvenu autokefalnu crkvu koju danas ne priznaju kao ni naciju,jedan period istorije nisu čak ni istu vjeru imali,sopstvenu vojsku itd.
Hiljadu godina prodje,do sad bi nas valjda pripojili Srbiji da je ovaj narod zaista smatrao da je zaista tako trebalo biti,evo sad da se održi referendum o tom pitanju ni 15,20% gradjana crne gore( i da ne racunamo ove pridoslice iz drugih država) ne bi glasalo ZA.
Svako može da vjeruje u šta želi i da se osjeća kako god oce,ali visevjekovni i milenijumski identitet crnogorske države se mora postovati jer je to činjenica.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo sam mogao ocekivati od Adzica da kaze ali precera ga moj brate hahahahahaha
Cini mi se da na mene ciljas sa ovim njemackim pokrajinama, pitaj austrijance za sta su sebe smatrali prije kraja drugog svetskog rata(a i dalje im suverenisticka prica slabo ide)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks