Page 949 of 1014 FirstFirst ... 449849899939945946947948949950951952953959999 ... LastLast
Results 23,701 to 23,725 of 25345

Thread: Automobilizam!

Thanks Thanks Given 
    2,797
    Thanks Thanks Received 
    1,355
    Thanked in
    882 Posts

2. The Following 2 Users Say Thank You to mur3633 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Doktor, prvo lajk pa gledanje čim nešto izbaci...

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,478
    Thanks Thanks Received 
    8,711
    Thanked in
    4,309 Posts

I vidi se da nije isfoliran

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

6. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Pa i meni se čini, da je bliže znam sigurno đe bi održavao auto...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,630
    Thanked in
    2,732 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Opel Insignia 2019 ?

Valja li cemu za 11.5-12k?

1.6 dizel ili 2.0 dizel, sta je bolji izbor?
    Ja imam 1.6D.
    Ja sam zadovoljan.

Imao sam stariji model sa 2.0D i meni je to isto, osim što ova manje troši...

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    14 Posts

Kako izvući automobil iz blata
    Kao prvo, proučite situaciju u kojoj ste se našli
    Pogledajte koliko je automobil duboko potonuo u blato. Iz plitkog blata, trebalo bi da bude moguće izvući ga sa nekoliko lukavih trikova. Ali, ako je automobil toliko duboko da mu telo leži na tlu, dok su točkovi duboko utonuli, možda ćete morati da ga izvlačite.

Ako je potrebno, zamolite putnike da iskoče napolje, da bi se težina automobila smanjila. Ujedno, možda će moći da vam pomognu da izgurate auto, naravno, ako to situacija dozvoljava.

#2. Pokušajte da izvezete auto napolje, iz blata
    Nežno okrenite točkove sa jedne na drugu stranu, da biste napravili prostor oko točka, kako ne bi ostali zarobljeni u dubokim kanalima. Zatim pokušajte polaaako da ubrzate, da biste dobili više vuče u blatu.

U automobilima sa ručnim pogonom, pokušajte da krenete drugom brzinom. Neki automatici takođe mogu imati poseban režim za ovo, koji se ponekad naziva zimski, ili ekonomični režim. Možda bi trebalo i da isključite sisteme za kontrolu proklizavanja.

Držite prednje točkove što je moguće više uspravno, da biste krenuli, i počnite da okrećete volan sa jedne na drugu stranu, ako dobijete vuču. Takođe, možete pokušati da se ljuljate naprend-nazad nežno ubrzavajući, a zatim unazad, tako da se automobil zaljulja unazad, a zatim koristite zamah da ponovo krenete unapred. Ako uspete – odlično, nema potrebe za daljim savetima. Međutim, ako se automobil ukopava dublje, moraćete da ga zaustavite (i čitate dalje).

#3. Nemojte jako ubrzavati

Naglim pritiskom na papučicu gasa, točkovi će se okretati, što će automobil zaroniti još dublje u blato. Lagano pritisnite papučicu gasa, da vidite da li možete da pomerite automobil bez okretanja točkova. Ako počnete da se krećete uspešno, nastavite sa blagim pritiskom na gas, ali ako počnete da gubite kontrolu i auto krene da se zanosi, zaustavite se, da ne biste upali još dublje.

#4. Dodajte vuču
    Ako je moguće, dodajte malo grubog materijala u blato ispred točkova, da biste povećali njihovu vuču. Probajte da dodate lišće, grančice ili slamu, ako možete da je pronađete. Alternativno, može pomoći i neko staro ćebe koje vam više ne treba, grubi karton ili čak drvena daska. Postavite ih ispred potopljenog točka i iskopajte malo blata, za manje strm nagib, ako je potrebno.

U situacijama kada vam ništa drugo nije pri ruci, razmislite o žrtvovanju patosnica u automobilu. Postavite po jednu ispred oba prednja točka, i pokušajte da se odvezete prema gore navedenim uputstvima. Imajte na umu da ovo može potpuno uništiti patosnice u automobilu, ali one su najmanji problem, kupićete nove vrlo povoljno. Slična uputstva su od koristi i kada se zaglavite u snegu, ali dotle ima još vremena.

#5. Ispustite malo vazduha iz guma
    Ispustite malu količinu vazduha iz guma, da biste povećali njihovu površinu. Iskopajte malo blata oko guma, i pokušajte da dodate grubi materijal prema gore navedenim uslovima. Krećite se što je sporije moguće kada ubrzavate, kako biste gumama pružili priliku da steknu vuču.

#6. Zamolite prijatelje ili prolaznike da vam pomognu guranjem auta

Dakle, zamolite svoje prijatelje, porodicu ili prolaznike, da vam pomognu da izgurate auto. Neka stanu iza automobila, da bi vam pomogli dok počnete da ubrzavate, pomažući da se izvučete iz najdubljeg urona. Ne ubrzavajte previše, jer ćete ih isprskati blatom. I ne zaboravite na neke osnovne mere predostrožnosti – uverite se da niko ne bude ispred automobila, ili sa strane, jer bi u slučaju da se auto naglo pomeri, mogli da se povrede.

#7. Ako ništa ne uspe, izvucite automobil
    Naravno, ako ništa od svega što smo rekli ne urodi plodom, i vaš automobil i dalje stoji zaglavljen u blatu, pozvoite šlep-službu ili nekoga sa traktorom, da vam pomogne da se izvučete. Pokušajte da izvučete gume iz kolotraga, i vratite se na čvrstu podlogu kada budete van blata. Uverite se da vučno vozilo održava zamah sve dok se potpuno ne oslobodite.

#8. Nakon što auto izvučete iz blata
    U početku vozite polako, da biste uklonili ostatke blata sa guma i vratili punu vuču. Obavezno proverite automobil što je pre moguće, jer se nikad ne zna šta je blato moglo da uradi na njegovom podvozju. Ako ste izduvali gume, morate ih napumpati što je pre moguće, dakle, na prvoj benzinskoj pumpi, ili i ranije, ako imate pumpu u autu. Jer ako to ne uradite, one bi mogle da pretrpe više oštećenja, što će rezultirati menjanjem guma.

Takođe, potrebno je i vanredno testirati kočnice pre nego što bilo gde nastavite da vozite, kako biste bili sigurni da rade efikasno. Izvor

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,033
    Thanked in
    752 Posts

Je li ovo ulje iz dizela?

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    408 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Ja imam 1.6D.
    Ja sam zadovoljan.

Imao sam stariji model sa 2.0D i meni je to isto, osim što ova manje troši...

Koliko ti trosi s' tim motorom?
    Meni 2.0 118 kw u zadnjih 1600km 5.9

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    13
    Thanked in
    13 Posts

Imaju li dje ove gumice na kljucu da se kupe u pg za e46 99 god,sef nema

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,937
    Thanked in
    4,162 Posts

Imas kljuc kod Alije za par eura.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    13
    Thanked in
    13 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Imas kljuc kod Alije za par eura.
    Samo mi ove gumice trebaju,znam da ima u bd kod aleksica, ali mi se nesto ne ide pa da vidim da nema dje kroz pg

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,033
    Thanked in
    752 Posts

Thanks Thanks Given 
    672
    Thanks Thanks Received 
    621
    Thanked in
    326 Posts

Quote Originally Posted by b01_ View Post
    Samo mi ove gumice trebaju,znam da ima u bd kod aleksica, ali mi se nesto ne ide pa da vidim da nema dje kroz pg

kurir iz bd 5e?
    * Profesionalni detailing vozila *
    Instagram : Tico Detailing

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,630
    Thanked in
    2,732 Posts

Quote Originally Posted by Randy Orton View Post
    Koliko ti trosi s' tim motorom?
    Meni 2.0 118 kw u zadnjih 1600km 5.9
    Meni je 2.0.trošio oko 6.5.
    Ovaj 1.6 troši 5.9

Mada slabo ga vozim zadnjih mjesec dana

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,738
    Thanks Thanks Received 
    6,937
    Thanked in
    4,162 Posts

Ja mislim da je 5.96 lit.
    Prema tome, šta da ti kažem?

19. The Following User Says Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    14 Posts

Najbolji automobili za kampovanje. Ja imače imam Ladu Nivu i bolja mi je od navedenih:

# Range Rover

Kombinacija luksuza bez premca sa prostranim enterijerom, Range Rover čini idealnim automobilom za kampovanje. Sa bogatom istorijom koja datira 50 godina unazad, njegov elegantan dizajn i precizno inženjerstvo izdržali su test vremena, dok su najnovije generacije ostale relevantne, držeći korak sa tehnološkim napretkom moderne ere.
    Pored toga što nudi dovoljno prostora za prtljažnik (909 litara), Range Rover ima maksimalno opterećenje na krovu od 100 kg, tako da kada pakujete automobil za kampovanje, teže stvari možete da odložite na vrh, da ne zauzimaju prostor pozadi. Uz sve to, što se terena tiče, ovaj auto se odlično snalazi svuda!
    # VW Touareg

Kada je reč o porodičnim automobilima za kampovanje, VW Touareg je malo bolji od prethodnog. Ovaj SUV nudi dosta prostora za manevar, pa čak i ako vaša destinacija zahteva dugu vožnju, možete biti sigurni da će ona biti udobna.
    Ako kamp postavljate na udaljenoj lokaciji, ne brinite. Zahvaljujući svojim vrhunskim sposobnostima, Touareg se dobro snalazi na svim terenima. Čak i ako vreme bude tako loše, da vam se ne mili da ga provedete pod šatorom, imaćete dovoljno prostora da svi prespavate ispod panoramskog krova ovog sjajnog auta. Jer, njegove najbolje osobine su visokotehnološki enterijer, prtljažnik od 810 litara, i dosta prostora za skladištenje u kabini. Sasvim dovoljno za porodično uživanje u prirodi.
    # BMW 5 Series Touring

BMW 5 Series Touring nudi sav kvalitet i prefinjenost standardne serije 5, ali pruža dodatnu nosivost, što ga svrstava među najbolje karavane za kampovanje. Sa prednje strane, kultna rešetka je siguran znak izvrsnosti, a pozadi pruža i obilje praktičnosti.
    Iskusni kamperi će znati koliko sva oprema može da bude teška, plus porodica sa bar dvoje dece i psom. Zahvaljujući zadnjem samonivelišućem ogibljenju, omogućava vam nosivost do 750 kg! Malo li je?
    # Audi Q7

S obzirom na sveobuhvatno osvežavanje dizajna poslednjih godina, Audi Q7 izgleda „oštrije“ nego ikada. Kao najveći SUV ovog proizvođača, on je vodeći u pogledu zadovoljavanja potreba cele porodice, i duži je od svog prethodnika.
    Za one sa velikim porodicama, Q7 je savršen jer nudi udoban smeštaj za sedam osoba, a ako putujete u ovakvom brojnom stanju, biće vam potreban jedan veliki ili više manjih šatora. Ipak, ne morate da brinete, jer kapacitet njegovog prtljažnika je 2050. litara, što Q7 čini jednim od najboljih automobila za kampovanje velikih porodica.
    # Lexus NX

Sa dimenzijama od 4.630 mm x 1.845 mm, Lexus NX je veliko vozilo, što u mnogome olakšava pakovanje vašeg automobila za kampovanje. Ako želite da napunite prtljažnik do poklopca, možete to učiniti do granice od 475 litara.
    Ali, ako preklopite zadnja sedišta, ta brojka skače na 1.520 litara, što je dovoljno prostora za sve vaše potrepštine za kampovanje, kao i dodatnu opremu. I nemojte dozvoliti da vas njegova veličina zavara – NX i dalje nudi izuzetno uglađen kvalitet vožnje koji biste i očekivali od brenda kao što je Lexus.
    # Mercedes-Benz E-Class Estate

Mercedes-Benz E-Class Estate je automobil koji je spreman za sve! Njegove jedinstvene sigurnosne opcije pomoći će da vaši najmiliji budu zaštićeni, dok njegov impresivni kapacitet nosivosti dostiže čak 1.950 litara.
    Čak i ako je prtljažnik prepun šatora, stolica, vreća za spavanje i još mnogo toga, glatka snaga E klase će otkloniti svaku zabrinutost zbog tromosti na otvorenim putevima. Umesto toga, vi i mališani možete da sednete, opustite se i pripremite za avanturu u prirodi koja je pred vama.
    # BMW X7

Izuzetne performanse na svim terenima i u svim uslovima čine BMW X7 jednim od najboljih automobila za putovanje i kampovanje. Šta god da zatražite od ovog veličanstvenog, luksuznog SUV-a, imaće spreman odgovor.
    Ako vi i vaša porodica više volite udonost karavana, nego da spavate pod platnom, X7 vam može ponuditi rešenje zahvaljujući maksimalnoj težini vuče od 2.200 kg. Ova kombinacija snage, sjaja i praktičnosti čini ovaj auto idealnim za kampovanje.
    # Toyota RAV 4

Kroz sve dosadašnje generacije, Toyota RAV 4 ostaje među najboljim automobilima za kampovanje zahvaljujući svojoj poboljkšanoj praktičnosti, efikasnosti i rukovanju.
    Nosivost od 615 kg – kao i maksimalno opterećenje na krovu od 100 kg – znači da neće imati apsolutno nikakvih problema sa transportom vaše porodice i sve vaše opreme, dok ostaje veran svojim korenima u savršenom terenskom radu, tako da možete da se zaputite i na neka mesta koja su daleko od utabanih staza.

Thanks Thanks Given 
    535
    Thanks Thanks Received 
    619
    Thanked in
    353 Posts

Alfa, vječita inspiracija

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

22. The Following User Says Thank You to Dasho For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,580
    Thanks Thanks Received 
    6,191
    Thanked in
    3,608 Posts

Najradije bi od svih ovih dzipova neki kombi 4x4 ....
    jedan stari transporter sinhro me odusevi na lovacki dan, nista gori od ovih dzipcina....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Mana tih starih tranportera je sigurnost

Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

25. The Following User Says Thank You to VooDooPrle For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,754
    Thanks Thanks Received 
    2,432
    Thanked in
    1,131 Posts

Quote Originally Posted by nobel View Post
    Najbolji automobili za kampovanje. Ja imače imam Ladu Nivu i bolja mi je od navedenihFONT][/COLOR]
    Jeste. Grožđe je kiselo, ali limun je sladak.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
    Stay salty.

27. The Following User Says Thank You to guvarana For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,580
    Thanks Thanks Received 
    6,191
    Thanked in
    3,608 Posts

Quote Originally Posted by VooDooPrle View Post
    Mana tih starih tranportera je sigurnost

neka djavole roll bar ,ojacat sa svake strane )

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Bolje neki noviji kombi 4x4, no ni oni nijesu jeftini
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

Thanks Thanks Given 
    88
    Thanks Thanks Received 
    1,659
    Thanked in
    822 Posts

Koji DOKTOR. Milina kad čoek ovako lijepo objasni sve

31. The Following User Says Thank You to pauki For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    14 Posts

najbolji auti za 2023

# Audi A6 E-TRON

Audi A6 E-TRON je model koji se pojavio ovog proleća. Konceptne slike koje su prikazane pre njegovog dolaska uzburkale su javnost. Ovo novo izdanje električnog automobila dolazi sa karoserijom koja je elegantna kao što biste mogli očekivati od iskusnog proizvođača kakav je Audi, i ima bateriju od 100kWh, koja nudi impresivnih 700 km sa jednim punjenjem. Ništa manje i nismo očekivali jer ipak je to Audi, a već za narednu godinu, najavljuje se i novije izdanje. Jedva čekamo da ga vidimo.
    # Mercedes EQE SUV

Još jedan električni model pojavio se na horizontu, a to je Mecedes EQE SUV. Pridružio se proširenom asortimanu impresivnih električnih SUV-ova brenda Mercedes. Ovaj SUV sa pet sedišta tek je otkriven potencijalnim kupcima, ali će verovatno doživeti popularnost postojeće limuzine EQE. To znači da sadrži bateriju od 90 kWh, koja omogućava domet od 500 km sa jednim punjenjem. Vrlo dobro!
    # BMW i5

BMW i5 je jedno od najvećih električnih vozila u ovoj godini. Sa specifikacijama koje će se suprotstaviti nekim od najzapaženijih i najprodavanijih električnih vozila na dosadašnjem tržištu, i5 je razvijen u Nemačkoj, i ima motor koji je korišćen u poznatim električnim BMW-ima kao što su i4 i iX xDrive40. Što znači da ima bateriju od 80.7 kWh, dometa 560 km. Ne znam kako vi reagujete na ovo, ali nama se čini da ovi električni modeli prelaze sve veće kilometraže sa jednim punjenjem.
    # RANGE ROVER SPORT

Sa opcijom izbora između benzinskog, dizel ili plug-in hibridnog motora, novi Range Rover Sport iz porodice Land Rover pojavio se početkom ove godine. Evropska verzija ovog modela treće generacije kombinuje osećaj koji se očekuje od Range Rover-a, dok je u stanju da od 0 do 100 km/h stigne za svega 5.2 sekunde. Malo li je?
    # MINI ELECTRIC & COUNTRYMAN

Ako se sećate, MINI je sa Cooper-om proizveo jednu od najpoznatijih silueta u istoriji automobilizma. U ovoj godini, pojavio se sa dva nova modela istog proizvođača. Oni dolaze u obliku ažuriranog električnog modela i potpuno novog Countryman-a, koji je dostupan u dve verzije, sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, ali i kao potpuno električan. U svakom slučaju, dva sjajna modela.
    Izvor

Last edited by nobel; 23-10-23 at 07:57.

Thanks Thanks Given 
    2,797
    Thanks Thanks Received 
    1,355
    Thanked in
    882 Posts

Kako su ružni, ovo je užas

Page 949 of 1014 FirstFirst ... 449849899939945946947948949950951952953959999 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)