Da neće ko iz BG-a kolima skoro, da mi donese jedan paket, uz nadoknadu dabome? Kontaktirah ove na instagram što ste postavili međutim nakon što mi rekoše cijenu usluge više mi se ne javljaju.
Mada, u međuvremenu vidim promijeniše i username, kao da im je hakovan profil čini mi se...
Last edited by BiTrAtE; 17-09-23 at 10:56.
Hakovani kao što pretpostavih, da se ne ogriješimo o ljude...
https://forum.cdm.me/showthread.php?...19#post5952319
Narucih screen protector sa Alija vele bice poslat za 9 dana wtf. Ni mejl nisu poslali o potvrdi narudzbe.
DHL prije bijaše da se shipping odvoji i ne uđe u cijenu za obračun PDV i carine? Je li i dalje tako?
Kakva je situacija sa Fedex-om?
Za DHL isto i dalje
Послато са SM-S916B помоћу Тапатока
ПОДГОРИЧКА БУДУЋНОСТ !
Koja je fora sa amazonom i dhl-om, prvo sam porucio nesto sitno bio, stiglo dhl-om i nisam morao platit onih famoznih 5e, skoro narucih nesto oko 200e, i sad cekam poziv da platim carinu i sve, cine oni nista se ne mora platit, posiljalac je vec sve platio??? Jel to imaju neki zasebni ugovor sa amazonom ili sta??
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Neki "ozbiljniji" sajtovi koji salju preko dhl imaju opciju da platis sve dazbine unaprijed.
Sent from my S22+ using Tapatalk
Ao druze, kao da nikad ne narucih nista. Evo mi paket doma vrijednosti 200e, nista platio nisam, jel sad jasnije?
Daj sliku tovarnog lista i fakture
Drug, ne mogu ja da citam tvoje misli, vec ono sto si napisao, napisao si nesto sitno pa tek onda nesto od 200 eura i sad cekas poziv da platis troskove.
Jedini razlog da nista ne platis na tih 200 eura jeste da na fakturi nije bila napisana ta cijena, jer nasa Carina sigurno ne bi pustila taj paket da prodje prije izmirenja dazbina (makar to ne bi smjela, mada me vise nista ne moze zacuditi od njih).
Napisao sam da sam cekao poziv i da su mi javili da ne treba nista da se plati jer je posiljaoc vec platio sve troskove. I dobih paket ne platih ni carinu ni pdv ni famoznih 5e
Ma lagano. I meni je precudno, zato i pitah ima li to amazon neki specijalni ugovor, dosta cesto narucujem i non stop imam pakete na carinu, dhl mi je uvjek naplatio onih 5e, a evo sad preko amazona oba puta nista. Probacu nedje iduci mjesec jos nesto preko 150e narucit, pa javljam sto ce bit
Ajde daj sliku te fakture da vidimo šta su napisali @Wolverine
Paket nije kod mene, ja sam na brod, mislim da je vec u smece zavrsio. Moguce da je faktura na paketu manje vrijednosti, iako ne vidim razlog zasto bi se amazon sa tim bavio, a i opet cudna mi je ta recenica, posiljaoc je vec sve platio. Obicno kad je ispod 75e vrijednosti me ni ne zovu. Samo dostavljac zovne da izadjem po paket. Evo je faktura sa sajta, a na sledecu posiljku cu se potrudit da mi slikaju sve na paket sto pise.
Edit: e da, zaboravih rec, kaf su zvali, trazili su jmbg da bi zavrsili papire, to obicno za pdv/carinu samo treba?
Last edited by Wolverine; 19-09-23 at 20:51.
E, to je to. Ovo nije faktura. JMBG im treba da bi popunili carinsku deklaraciju. U ovom slučaju DHL je naplatio sve troškove pošiljaocu. Da li namjerno ili slučajno ne vidi se jer nema fakture. Sl. put slikaj pa da komentarišemo![]()
Ne znam za DHL jer nijesam odavno sa njima saradjivao, ali poslednjih nekoliko puta UPS mi je svaki put trazio licnu, tacan opis sadrzine paketa i potpisano ovlascenje da mogu u moje ime da se bakcu sa carinom oko spedicije.
Ranije se to ovlascenje davalo samo jednom, u pocetku, ali u poslednje vrijeme je moralo za svaku spediciju ponovo da se popunjava.
Pokusacu opet pa javljam, uglavnom dal amazon snosi troskove ili su im fakture netacne mi je manje bitno, da ne placam nikakve dazbine je korisna informacija
Kumara narucio ovu najnoviju gopro 11 preko amazona, 380€, 0€ platio dhl-u odje… ko zna ….
Last edited by stefke; 19-09-23 at 21:14.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks