Page 34 of 125 FirstFirst ... 243031323334353637384484 ... LastLast
Results 826 to 850 of 3110

Thread: 44. Vlada Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    8,537
    Thanks Thanks Received 
    3,810
    Thanked in
    2,262 Posts

Pa bio si i ti neko i neshto valjda u dps-u pa te prvi ja ne linchujem radi toga...velish promijenio si stavove,poglede,mishljenje...moze li i ovaj mali isto tako?

I kako nema Srba u Vladi?

Opet exkluzivu da budu Srbi u Cg imaju samo predstavnici DF-a???
    ...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,600
    Thanked in
    3,806 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Politika uskladjivanja sa evropskim standardima?
    A o čemu je tu konkretno riječ?

Mislim, priča o standardima i vrijednostima je toliko uopštena i izraubovana u svakodnevnom političkom narativu, da se svela na nivo imaginacije i metafore vrlo zgodne za ispraznu političku demagogiju.

Jel to postoji opasnost da DF zavede neki model kineskog komunizma u državu, ako im se dozvoli ulazak u vladu?
    Ili će dovesti ruski i kineski kapital u državu?
    Ili će kočiti borbu protiv korupcije i kriminala.

A s druge strane, DPS i njegovi sateliti su garant svega suprotnog. Dokazali su se nesumnjivo u svakom pogledu.

Jel to u stvari ono što nude partneri i saveznici oličeni u ambasadama?
    Da se ne bismo nastavljali da se pravimo mutavi koje su čije vrijednosti, neka tvoj gazda i njegovi plaćenici u cg sa istom pričom i djelovanjem budu opozicionari u Rusiji ili Kini, čije režime zdušno podržavaju, pa mi javi kako su prošli. Tako što nisu upali u vladu ili nešto drugo.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

3. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Pa bio si i ti neko i neshto valjda u dps-u pa te prvi ja ne linchujem radi toga...velish promijenio si stavove,poglede,mishljenje...moze li i ovaj mali isto tako?

I kako nema Srba u Vladi?

Opet exkluzivu da budu Srbi u Cg imaju samo predstavnici DF-a???
    Jedno 250 puta rekao da nisam bio nikad nista u dps, nikakva partijska ili drzavna funkcija, cijeli zivot radim u privatnom sektoru...
    A ovaj krvavac je druga prica ocigledno...

A htjeli to ili ne zbcg je jedina koalicija koja je ušla u parlament na programu predstavljanja srpskog naroda i njihovih interesa tako da se to ne može ignorisati.
    Drugo ti koji su navodno srbi u druge partije, a ne smiju to nidje izjavit, niti javno ne smiju jednu riječ da kažu u odbranu srpskog naroda u cg i njihovih stavova, i šta više javno podržavaju kontra stavove, takve mogu okačit mačku o rep jer je ta priča nidje veze...

Na kraju boli me uvo i za df i pes i sve partije, ja bih jedino volio da vidim vladu od 49+ poslanika bez dps i njihovih satelita. To bez zbcg ne moze jbg.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    65 Posts

Okle ti to da je Krvavac bio u dps?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Krvavac je bio godinama potrčkog i aktivista dps, to svi znaju u MF, čoek je tamo za par godina od pripravnika do vrha napredovao.

Nego idemo redom
    1. Laz - Poslanici DF-a glasali za taj program
    2. Laz - Clanovi DF-a nisu glasali za diskfalifikaciju
    3. Laz - Bukvalno na pres-u nije recno da Kvon finansira PES vec je receno da SDT radi svoj posao i da utvrdi da li su optuzbe koje je iznio Dritan istinite ili ne
    5. Df nije bio dio vlade
    6. Izmisljotina
    1. DF je glasao za budžet nakon što je on natovaren amandmanima koji povećavaju potrošnju i smanjuju prihode u odnosu na predlog Vlade.
    2. DIK potvrđuje kandidaturu tako što natpolovična većina članova DIK glasa ZA. Neglasanje ili uzdržanost je u suštini isto što i glas protiv.
    5. DF je zadržao dubinu iako su formalno bili opozicija. Npr. nedavno imenovanje Maksima Vučinića.

7. The Following 7 Users Say Thank You to bigic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,588
    Thanked in
    2,759 Posts

@Lost

Praštaj, nešto ne mogu quote odradit u poslednje vrijeme, pa ovako. I ''ukratko'', da se ovaj dobri narod ne muči po po' ure dok ovu debatu preskoči A jeste debata a ne analitika, no se nadam da si je odvuko na treće strane zato što ti nije uža struka, a ne zato što voliš debate

...........Tu ne mogu da se složim. Makroekonomska 'strašnost' situacije može da izgleda i gore od rata, u ratu ti je makar jasno zašto nemaš hljeba da jedeš. Tako da smo od bilo kakve apokalipse mnogo daleko.
    Smjer dejstva 43. vlade je često bio vrlo upitan, ali čak ni oni nisu napravili situaciju naročito gorom. Zaduženje po uber-komercijalnoj stopi je zaista bio nevjerovatan potez, imam osjećaj da je većina Foruma mogla naći te pare jeftinije. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG] Naplata hedžinga je zaista diskutabilna, ali eto gledajući kretanje dolara nije samo po sebi baš toliko loš potez, mada zaista diskutabilno. Za totalnu nerealizaciju kapitalnog budžeta se slažem da je očajno.

Mada zaista ne bih rekao da je bilo što od ovoga pokazatelj neke katastrofalne budućnosti, više diskutabilne odluke koje su mogle da budu bolje odrađene.

Abnormalno novo zapošljavanje u javnom sektoru, a zaboravio si i dizanje plate u istom je tek dobro pitanje za Damjanovića, kojeg još nisam vidio da je dao dobar i stručan odgovor.

Međutim, ne može se u istom pasusu kao argument za dolazeću apokalipsu koristiti stručnost Vlade - nalazili i čuvali pare gdje god su mogli da bi nas sačuvali od apokalipse, i nestručnost Vlade - povećali zapošljavanje u javnom sektoru, pa im još i digli plate. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]

Nisam ja krenuo sa krtolom od 1.20 EUR, nego ti i Cdm članak. Ja sam samo skrenuo pažnju da to nema veze s vezom, da je članak apsolutno nekvalitetan, da ima clickbait netačan naslov koji nije vjeran sadržini članak, kao i da krtola košta 0.89 EUR, a ne 1.20 EUR. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]

E jes', u mnogo zemalja crkva plaća porez, pa je to kod nas nešto mnogo drugačije... Na stranu to što se slažem da to treba uvesti, činjenica je da se ne možemo pohvaliti izgradnjom škola, bolnica i puteva ni prije 42. i 43. Vlade. To je sve što ću komentarisati o ovom dijelu, jer zaista mislim da mi nije mjesto da se petljam u religiju, prebrzo se uzburkaju strasti s obije strane. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]

A praštaj na grešci. Međutim nazva i ti mene parketarom na osnovu moje analize, tako da dešava se.

No, da se ne lažemo, poznajem veliki broj ekonomista: i ovako što sam ja mogao da vidim, paradoksalno, matematika vam nije baš na zavidnom nivou.

Eh sad... Jasno sam napisao 'inflacija u EU' prije grafika. Nemoj da pomislim da uopšte ne čitaš šta se piše. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]

Pored toga, skačemo sa brzine inflacije, na inflaciju januar - jul, a onda na 'gotovu' godinu, kako nam odgovara. Da probamo makar da konsolidujemo parametre koje komentarišemo.

Ovako možemo da tumbamo i sabiramo brojeve sve dok ne dobijemo ono što nam odgovara za argumentaciju, a onda ih zaokružimo tako da je 18.4% = 17.5%, a svakako ne prikažemo nikakvu naročitu tragediju.

Ih, ih, ih! Isto tako da je inflacija kod njih 1%, a kod nas 2%, naša inflacija bi bila apokaliptičnih 100%?

To što ti zoveš razlikom definitivno nije razlika. Opet ta matematika ekonomiste, šminkaj termine i brojke dok ne dobiješ ono što želiš da pokažeš.

Razlika između 5.3% i 6.9% je 1.6%.
    6.9% je od 5.3% veće za tačno 1.6%.
    Takođe, 6.9% je veće od 5.3% 1.3 puta, iliti 30%.
    .................

Što se tiče matematike,
    Ti apsolutnu razliku dva relativna broja (čuvenih 1.6 procentnih poena) koristiš kao pokazatelj, što je sasvim dovoljno da ne sudiš tako olako tuđe matematike, jer taj broj tako apsolutan ama baš ništa ne znači dok se ne stavi u odnos prema onome što mjeri. I može bit i minoran i ogroman, baš u zavisnosti od toga konkretno.
    Odgovor ti bježi jer nisi postavio ispravno pitanje na koje odgovaraš, nisi ni mogao, jer ono glasi:

Ako su 01.01.2022. prosječne cijene u zemlji o kojoj govorim 30% više nego u CG (28.7% podatak iznešen na susretu privrednih komora u decembru 2021.), (što je inače podatak bez kojeg ti sva analitika koju iznosiš nema svrhe i postaje pusta debata), a prosječna stopa godišnje inflacije je u CG 2x veća nego u toj zemlji, za koliko će CG cijene dostići tu zemlju cijenama?

Malo komplikovaniji sistem jednačina, ali, kad ga riješiš, onda ćeš viđet koliko naj 1.6 procentnih poena- u periodu kada je ta razlika bila najminimalnija, zapravo može biti ogroman.

Dalje, način na koji si izračunao da su u toj godini cijene kod nas rasle za ravno 30% brže nego kod njih bi te oborio na ispitu, jer ako to ne odradiš na onaj najpouzdaniji i najprostiji način (1.6/5.3 x 100 = 30.19%), onda moraš zaokruživat na četvrtu a ne drugu decimalu jer se radi o procentima.
    Elem, kad govorimo o privredi i milijardama eura, tih 0.19% koje si izgubio su ti desetine miliona eura izostavljene iz računice.

Što se tiče grafika koji si postavio,
    ahahahahahaha, pa upravo u tome što si ga nazvao ''EU inflacija'' i jeste greška, jer si postavio grafik koji daje inflaciju EU zone a ne EU, a isto tako i cifre koje koristiš sve vrijeme predstavljaju pokazatelje Euro zone a ne EU.
    Zanimljivo kako čak i kad ti se skrene pažnja đe si fulao ne zastaneš da pogledaš. Nemoj da pomislim da ne čitaš što pišešJ
    No, da se uozbiljim, čak i tako kad se bavimo debatom u koju nas sa toliko slasti vodiš, ipak se moramo malo držat i znanja i suštine.

Što se tiče citiranog CDM teksta sa kojim sam otpočeo priču,
    on je bio ništa drugo nego to- povod za temu, a ne tema. A inače je ispravniji nego ova matematika kojom ga mjeriš.

Što se tiče teme kojom sam se bavio,
    ona je da 44. Vlada u nastanku, kao jedan od par apsolutno kritičnih prioriteta, mora imat plan obuzdavanja inflacionog haosa, u koji smo ulećeli najvećim dijelom jer je 42. nekontrolisano pokrenula program ES, a ne da dolije benzina na vatru, kako najavljuje.

Detaljnije, uz poneki hint koliko mnogo i đe fulaš, u narednom postu
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

9. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,588
    Thanked in
    2,759 Posts

.........
    U suštini biraj šta ti se sviđa.
    No reci mi, kad je napolju 0 stepeni, a sjutra je duplo toplije, koliko je sjutra stepeni? [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]
    Eh sad... Umaram se pravo da ti kažem. Postavio sam plate jer sam mislio da može da se implicira neki zaključak, ali eto. Ne, ne može ni potrošačka korpa da se uzme kao pokazatelj, može odnos plata i potrošačke korpe.

E ta analiza već prevazilazi forumske rasprave, ali ti je zaključak apsolutno netačan. Prelivanje inflacije može biti veće ili manje, ali da bude ništa ne može nikako. Sjećam se momenta kada sa Srbijom nismo mogli da se dogovorimo oko žita, pa smo počeli da ga tražimo na drugim tržištima, sigurno ne na domaćem.

Zavisiš od uvoza = zavisiš od inflacije u drugoj zemlje, zaista jeste toliko jednostavno.

Jeste, ako pretumbamo brojeve, odradimo koju matematičku gimnastiku radi argumentacije ili neznanja, zaista je rast drastičan. Ukoliko sagledamo onako kako ima smisla sagledavati, program ES je imao vrlo ograničen uticaj na inflaciju u CG. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]

Što se tiče toga jesam li PES ili URA, mislim da smo već zaključili da sam član sindikata parketara. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]

Evo na grafiku cijeli period od kako mi mjerimo CPI (lijeva strana CG skala, desna je EU).

Zaista se vidi da korelacija praktično ne postoji, i to nezavisno od toga ko je na vlasti, ukoliko nam je aršin za korelaciju apsolutni koeficijent od preko 0.95, onako odokativno. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]

Na ovom grafiku je takođe vrlo zanimljivo u kojoj godini je ova naša krivulja otišla ispod EU krivulje, mada da budem fer skala ostaje varljiva i i dalje smo lideri, doduše manji. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]

Ako sam ti pomenuo potrošačku korpu, to nije zato da je upoređuješ sa kretanjem prosječne evropske, to je jedna od nabespredmetnijih rabota što može bit. I nema nekog smisla, prvenstveno jer se i po obračunu, i po strukturi i po kvantitetu te korpe drastično razlikuju, a uz to, naša u poslednjih nekoliko godina ima strašno ozbiljne zamjerke na to kako obračunavamo inputiranu rentu u nju, i teško da je reprezentatiivan pokazatelj za poređenje sa bilo kime.

Potrošačka korpa je izuzetno bitan pokazatelj kojim pratiš specifična kretanja unutar jedne privrede. I da si to uradio, vidio bi iz starta đe su odgovori koje tražiš, i koliko su netačni oni koje daješ. I to bez ptrebe da nešto mnogo analiziraš, jer ti brojevi sami sobom govore.

Elem, za laike, sastavljena je od baznih- nužnih proizvoda (prehrambeni, itd.), neophodnih usluga, te na kraju rente i ostalih zvrčki.
    Osnovno pravilo potrošačke korpe je da struktura unutar nje direktno pokazuje relativno bogatstvo nacije: što veći dio čine nužni-prehrambeni prizvodi, nacija je relativno siromašnija, i obrnuto, što je veće učešće usluga unutar korpe nacija je relativno bogatija.
    Konkretno, ovo pominjem jer iz te strukture zapravo već možeš viđet ono u što si se toliko upro: koliko mi istinski mnogo zaostajemo za EU.

Konačno, iako sve ovo uopšte nije bila tema koju sam počeo, ali te to upoređivanje sa EU toliko obuzelo da smo isporučili tri tone rasprave o njemu, da ti ga olakšam, jer i suviše mašiš, i svedem na dvije i po' rečenice, ono što nisi uradio:

Potrošaču korpu ne porediš sa EU, nego joj gledaš strukturu i kretanje. Apsolutno ključno, iznad svega, GLEDAŠ STOPU INFLACIJE USKO FOKUSIRANO NA PROIZVODE I USLUGE UNUTAR POTROŠAČKE KORPE.
    I onda imaš.... BOOOOM.

Jer je, po sjećanju- poslednji podatak koji sam vidio, recimo za maj 2022-maj2023, ta inflacija je za prehrambene prizvode 16%, a za ostatak 12%.
    To je, Lost, DVA puta više nego ukupna prosječna inflacija CG za posmatrani period, a ČETIRI puta više nego inflacija prehrambenih, i TRIplus puta više inflacija usluga i ostalog u Euro zoni.
    I ovo sve u posmatranom periodu koji je bio ubjedljivo najpovoljniji po nas, u ostalima smo mnogo gori.

I tu su ti apsolutno svi odgovori koje si tražio i onoliko mašio.

Prvo, iznio si bar 4-5 pokazatelja iz kojih izvlačiš zaključke, samo nisi onaj jedan jedini validni, kad te već tolika želja da nas izmjeriš sa Evropom. Taj pokazatelj se zove REALNI DOHODAK (mjesečna/godišnja razlika između stope rasta ličnih dohodaka i stope inflacije).
    I taj pokazatelj je kod nas, nakon momenta uvođenja ES, uredno negativan. Što znači da na kraju perioda za koji se posmatra, za prosječnu platu, možemo da kupimo manje roba i usluga nego što smo mogli na početku.
    U Evropi je uredno pozitivan, u konkretnoj zemlji o kojoj govorim apsolutno svaki mjesec.
    I tu završava priča kako ih i čime dostižemo, bez potrebe da se zatrpavamo sa par desetina grafika i hiljadu pokazatelja.

Drugo, tvrdiš da je inflacija prelivena.
    Naravno da se i preliva, nismo izolovani u kosmosu, ali ne četiri puta, Lost.
    Abnormalna razlika između stopa inflacije kod nas i ''globalno'', direktno ukazuje da je uzrok u unutrašnjoj sferi.

Treće, tvrdiš da to najmanje veze ima sa programom ES. A upravo sa time ima najviše.
    I upravo baš to ti govori ona abnormalno-neproprorcionalna stopa inflacije za prehrambene proizvode i ostatak potrošačke korpe.
    Jer to što se cijene npr. energenata, sirovina, materijala, poluproizvoda, itd. itd., nisu uvećavale toliko drastičnim tempom, ti direktno govori da je uzrok u DRASTIČNOM UVEĆANJU NOVČANE MASE KOD FINALNIH POTROŠAČA.
    Odnosno, prosto, narod je odjednom dobio više para da troši, pa još to uvećao pojačanim kreditnim aktivnostima, i to je sve tresnulo pravo u finalnu potrošnju. A neproporcionalni rast finalne potrošnje vazda ima i imao je jednog jedinog brata blizanca: neproporcionalnu inflaciju.
    Ovo ti je zakucano, koliko i Prometej za Vasionu. Aksiom. I zna ga svaki student druge godine ekonomije, ako je išta ututufio u glavu.

Četvrto, pominješ odgovornost i 43. vlade tu konkretno. Opet netačno.
    Odgovornost Dritanove vlade možeš da tražiš u frapantno očiglednim nastojanjima da npr. aerodrome i naftu CG preuzmu centri kapitala iz Tirane, a komplet energetski sektor, luku Bar, pomorski transport i turističke gigante centri iz Beograda.
    Ali, kod unutrašnje ekonomske politike ne možeš, jer je i ta vlada pooonaaaajveći dio svog napora usmjerila skoro isključivo da održi program ES, da im ne bi pukla pogibija. Pa se upravo zato i rukama i nogama i zubima i svim ostalim organima uprla da pokupi ama baš svaki cent koji je mogla, da pozajmljuje, naplaćuje hedžinge, ne sprovodi kapitalni budžet... Da bi održala plate javnom sektoru.
    Koji raste malignom brzinom.

Konačno, to je zapravo i bila tema kojom se ja jesam bavio dok je ti ne uvuče u dubine Euro zone:
    Kako će 44. vlada to da rješava, i kojim principima, davanjem 40% dubine, novim zaduživanjima za nova uvećanja plata, ili kako?

I to je pitanje svih pitanja da se njime sada bavi, mnogo prije nego mogu li Srbi u nju ili ne.
    I to je vjerovatno jedino pitanje kojime se niđe niko ne bavi.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

11. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,240
    Thanks Thanks Received 
    8,167
    Thanked in
    3,119 Posts

Quote Originally Posted by bigic View Post
    1. DF je glasao za budžet nakon što je on natovaren amandmanima koji povećavaju potrošnju i smanjuju prihode u odnosu na predlog Vlade.
    2. DIK potvrđuje kandidaturu tako što natpolovična većina članova DIK glasa ZA. Neglasanje ili uzdržanost je u suštini isto što i glas protiv.
    5. DF je zadržao dubinu iako su formalno bili opozicija. Npr. nedavno imenovanje Maksima Vučinića.
    DFu realno gori pod nogama, tj Mandicu i Knezevicu najvise.

S obzirom da imaju znacajno finansiranje sa strane, a ako ostanu bez ucesca u Vladi, vjerujem da ce ih sef pustiti niz vodu, i nac im zamjenike koji ce profesionalno zastupat politiku srbije.

Bolji su politicari no kockari, a losi su kockari.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

13. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    21 Posts

Ono što treba da bude prioritet sljedeće vlade jeste da otpusti 50% zaposlenih u državnoj upravi. Da potpuno zavrne slavine opštinama i da ih natjera da urade isto i na lokalnom nivou. Treba da otvori tržište da se polovina crnogorskih firmi ugasi. To podrazumijeva neefikasne firme koje se održavaju pukim zloupotrebama i pravnom gimnastikom, koje mogu da opstanu samo i isključivo na uslovima crnogorskog tržišta. Dobar dan trgovački lanci i kriminalni uvoznički lobiji. I tek onda kad makar na desetine hiljada ljudi ostane bez posla, možda se sjeti crnogorski građanin da treba nešto da proizvede. Možda nešto što bi nedajbože mogao da plasira na međunarodno tržište. Možda skapira da mu diploma ekonomskog fakulteta vrijedi manje od preduzetničkog instinkta prosječne prodavačice cigara ispod podvožnjaka. Da mu je produktivnost 20% u odnosu na kolegu iz Njemačke. Eto tako. Nadam se da nam niko neće omogućiti dodatno zaduženje, čisto da ubrzamo taj proces. Dakle, problem je u mentalitetu, a mentalitet se najbrže mijenja kad dotakneš dno.

15. The Following 2 Users Say Thank You to _betrayer_ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

A htjeli to ili ne zbcg je jedina koalicija koja je ušla u parlament na programu predstavljanja srpskog naroda i njihovih interesa tako da se to ne može ignorisati.
    kako to df predstavlja interese srpskog naroda? jel ovako?

Njegov beranski kolega Vuko Todorović pohvalio se da je ćirilica zvanično pismo u toj Opštini kao i da je u njegovom kabinetu trobojka. Vraćanjem trobojke u kabinet i u grad pohvalio se i predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić.

Da je trobojku u kabinet stavio dva dana nakon izbora je istakao i predsjednik Skupštine Danilovgrad Velimir Đoković.
    ja nešto mislim da Srbi u CG ne primaju platu radi toga što ove splake idu na noge Vučiću i pričaju kako su stavili trobojke, niti im to puni frižidere, plaća račune i hranu.

predstavlja li df interese Srba u CG ovako?

https://www.vijesti.me/amp/658211/kn...ambasadoristan

tako što ide i pljuje državu iz koje je i podržava najveće zlo koje uništava Srbiju i Srbe eo deceniju? pa kako će podržavat Pipun Srbina iz CG ako ide u BG da pljuje Crnu Goru?

eo na ovom istom forumu imaš priličan broj ljudi koji su Srbi. sem par, ostali taj df pljuju koliko idje mogu. ja znam još dosta Srba odavde koji mandu ne mogu očima smislit. broje li se oni u Srbe il kako to ide?

a ovo da ti nekoga prozivaš da je bio za dps il agitova je možda najjača scena na ovom forumu

тапаталк
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    6,118
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

Vele za knezevica da je profesionalac kako vodi odbor za bezbednost mozda mu to treba ostaviti...kazu da postuje zakon!

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    34
    Thanks Thanks Received 
    192
    Thanked in
    98 Posts

E ako vele onda stvarno treba.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Dalje idemo, ovaj mangup koji bi sad da pusti med i mlijeko je 2019te, (snimak na linku), bio je jedan od najglasnijih zagovornika da 2019. godine minimalna plata ne bude povećana na 250 evra, zbog negativnog efekta na privredu i povećanja nezaposlenosti...

https://borba.me/ko-je-branko-krvava...ecavaju-video/

Mali je splačina teške kategorije, i sad bi da vedri i oblači i odlučuje ko može u vladu... a kad se zna da je kadar i funkcioner dps-a bio, i da je pulen radoja žugića, sve je jasno zašto neće da pusti srbe da udju u vladu...

Vidi Belog Preletačevića što nam ispira mozak sa ovim Borba pamfletima.

1. Sprdali se Pipunček, Banjo i Medo kako ako je već tako, treba podić plate na 650e i smijali se po Skupštini koliko ih jenboljelo uvo, inače su glasali za zakon samo zato što su opipali puls svojih glasača da bi ih razapeli ako ne glasaju za taj zakon, a opirali su se na max jer su znali da će to da pogoduje baš ovim snagama ES koja još nije bila formirana, ali je bila dosta izdefinisana.
    Čuš nisu glasali za diskvalifikaciju Slajića, nisu samo su mu podmetali svaki dan svašta, odma završili kod psiha u BG da se izdejstvuje potvrda o državljanstvu, toliki su branitelji Srba da su na podmukao način diskvalifikovali jednog kandidata jer je Srbin i ima njihovo državljanstvo.
    Isto tako nisu glasali za pad Zdravinjove Vlade, ali su mu podnetali koce u točkove svaki dan bulvalno, sad im smeta da udju mamjine u Vladu (bez njih), al im nije smetalo kad su iste manjine ušle u Dritanovu Vladu, jer su im ostala mjesta po dubini.
    Rijetko ima takvih splačina u CG ka' što je vrh DF-a
    Forever young, i want to be forever young

20. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

DF je nastao pokret ili skup različitih partija sa ciljem da se svrgne neki režim ili uopšteno prenese zajednička poruka za ( uglavnom ) promjenama . U tom pokretu su značajne partije Nova Srpska Demokratija , Demokratska Narodna Partija i Pokret Za Promjene . Nova Srpska Demokratija je partija koia pretežno zastupa intrese ljudi iz Srbije koji žive u Crnoj Gori . Demokratska Narodna Partija je više orjentisana na lokalno stanovništvo koje gravitira dobrim odnosima sa Srbijom i Rusijom . Pokret Za Promjene je skup lokalnih pojedinaca koji se jednostavno bave politikom kako bi nekako uticali na ekonomiju države i uopšteno državni aparat ( koliko uspješno je već drugo pitanje ) . Zbog čega bi neka od tih partija bila ugašena ?
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,600
    Thanked in
    3,806 Posts

Je li ovo sa wikipedie, živiota ti?

23. The Following 4 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,856
    Thanks Thanks Received 
    9,781
    Thanked in
    7,301 Posts

Taman posla da se ugase neka ih sloboda govora a i indikator stope radikalnih politika.Recimo oni kad bi bili većina bili bi ka najveći radikal na svijet koji je eto svu opoziciju pogasio čiji su puleni ođe.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    kako to df predstavlja interese srpskog naroda? jel ovako?

ja nešto mislim da Srbi u CG ne primaju platu radi toga što ove splake idu na noge Vučiću i pričaju kako su stavili trobojke, niti im to puni frižidere, plaća račune i hranu.

predstavlja li df interese Srba u CG ovako?

https://www.vijesti.me/amp/658211/kn...ambasadoristan

tako što ide i pljuje državu iz koje je i podržava najveće zlo koje uništava Srbiju i Srbe eo deceniju? pa kako će podržavat Pipun Srbina iz CG ako ide u BG da pljuje Crnu Goru?

eo na ovom istom forumu imaš priličan broj ljudi koji su Srbi. sem par, ostali taj df pljuju koliko idje mogu. ja znam još dosta Srba odavde koji mandu ne mogu očima smislit. broje li se oni u Srbe il kako to ide?

a ovo da ti nekoga prozivaš da je bio za dps il agitova je možda najjača scena na ovom forumu

тапаталк
    Kao što i rekoh, mene briga za df, ni ja im glavešine ne gotivim, i definitivno im nastup u odbrani srba nije najbolji, ali činjenica je da su jedini na toj ideologiji i platformi ušli u skupštinu, šta je tu je....

i kakvi god da su u df meni su bolji milion puta od bs, zenke, hgi, sd itd... možete se poperit na glavu sa napadima vazda ću to mislit, jer koliko god da su loši, a loši su, miljama su daleko od lopovluka i malverzacija koje 30 godina sprovode manjine i sateliti sa dps...

Na kraju ponavljam, boli me uvo i za df i pes i sve partije, ja bih jedino volio da vidim vladu od 49+ poslanika bez dps i njihovih satelita. To bez zbcg ne moze trenutno.
    Ako ne sastave takvu vladu, da smo zdravo, čekamo naredne izbore i naredne vlade....

To da dosta srba ne voli df je činjenica, ali prosto jedini su u skupštini i imaju 15%....

A da ja nekog prozivam "da je bio za dps il agitova", apsolutno imam pravo jer nisam bio nikad nista u dps, nikakva partijska ili drzavna funkcija, cijeli zivot radim u privatnom sektoru...A ovaj krvavac je druga prica, čoek preko žugića i dps karijeru napravio, po bordova bio, itd... tako da itekako to treba da se pominje i poredi sa sadašnjim nastupima.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    6,946
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Kao što i rekoh, mene briga za df, ni ja im glavešine ne gotivim, i definitivno im nastup u odbrani srba nije najbolji, ali činjenica je da su jedini na toj ideologiji i platformi ušli u skupštinu, šta je tu je....

i kakvi god da su u df meni su bolji milion puta od bs, zenke, hgi, sd itd... možete se poperit na glavu sa napadima vazda ću to mislit, jer koliko god da su loši, a loši su, miljama su daleko od lopovluka i malverzacija koje 30 godina sprovode manjine i sateliti sa dps...

Na kraju ponavljam, boli me uvo i za df i pes i sve partije, ja bih jedino volio da vidim vladu od 49+ poslanika bez dps i njihovih satelita. To bez zbcg ne moze trenutno.
    Ako ne sastave takvu vladu, da smo zdravo, čekamo naredne izbore i naredne vlade....

To da dosta srba ne voli df je činjenica, ali prosto jedini su u skupštini i imaju 15%....

A da ja nekog prozivam "da je bio za dps il agitova", apsolutno imam pravo jer nisam bio nikad nista u dps, nikakva partijska ili drzavna funkcija, cijeli zivot radim u privatnom sektoru...A ovaj krvavac je druga prica, čoek preko žugića i dps karijeru napravio, po bordova bio, itd... tako da itekako to treba da se pominje i poredi sa sadašnjim nastupima.
    U Budvi se DF pokazao isti kao DPS, samo da se namlate para pojedinci pa neka sve izgori i grad propadne.

Sent from my phone

27. The Following 3 Users Say Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    U Budvi se DF pokazao isti kao DPS, samo da se namlate para pojedinci pa neka sve izgori i grad propadne.

Sent from my phone
    Eto će tamo brzo izbori tako da neka ih kazne i maknu i kraj priče.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,600
    Thanked in
    3,806 Posts

Pa neće biti da je dovoljno da ih kazne na izborima. Pričamo o df funkcionerima koji su kriminalci. I drze cijelu opštinu pod šapom i iz pritvora. Tako da df definitivno nije "definitivno" bolji od dps kamarile. Obim nepočinstava je manji jer su manje imali prilike, ali tamo đe su zajahali pokazali su potpuno isto ponašanje kao i dps.

30. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,837
    Thanked in
    2,798 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post

Sent from my phone
    Oces da kazes da Milo nece napravit gradsku bolnicu u Budvu?
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    6,946
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Oces da kazes da Milo nece napravit gradsku bolnicu u Budvu?
    I da dvije napravi ostajem pri onome sto sam rekao - uzimaju pare od gradjevinske mafije i grad je sada duplo gori nego sto je bio kad smo pokusali da oborimo DPS planove nedje oko 2018te. DPS je kriv sto je to crtao, a DF sto je samo preuzeo stafetu.

Sent from my phone

33. The Following User Says Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,946
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Eto će tamo brzo izbori tako da neka ih kazne i maknu i kraj priče.
    Najgore stvari su napravili prije proslih izbora i "narod" ih je nagradio sa 51% vlasti. Takve glavonosce od gradjana jos niste gledali.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Default 44 Vlada Crne Gore

prvo si bio za stranke dotične, onda su tebe kao Crnogorca koštale nečega a sad su gori od dfa. andrija mandić i ibra su isti, 1/1. nikakve razlike nema medju njima. niti je vojvodi stalo do Srba u CG niti Ibri do Bošnjaka. oba vole pare i fotelje više no išta na ovom svijetu. df je jedan od glavnih razloga ostanka dpsa na vlasti. jer mandi, pedji i ekipi je taj sistem savršeno odgovarao. što se tiče malverzacija pa komplet ekipa df iz Budve je nastala zahvaljujući dpsu, u svakoj opštini dje jašu rade iste stvari kao dps, ne vidim da imaš problem neki sa tim

jedini su jer oni kažu da su jedini i jer im šef iz BGa kaže da samo oni smiju da predstavljaju Srbe iz CG

тапаталк
    Last edited by outline; 09-09-23 at 11:31.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Cestitam DFu pobjedu 30. Avgusta 2020. godine, tacno 3 godine nakon toga su protestom pokazali dje su - nidje. Od njih je jedino ostao Milutin Djukanovic koji sw nalazi u situaciji kao Milo Djukanovic kad je bio predsjednik a ne moze nista, nema vecinu.

Page 34 of 125 FirstFirst ... 243031323334353637384484 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)