...........Tu ne mogu da se složim. Makroekonomska 'strašnost' situacije može da izgleda i gore od rata, u ratu ti je makar jasno zašto nemaš hljeba da jedeš. Tako da smo od bilo kakve apokalipse mnogo daleko.
Smjer dejstva 43. vlade je često bio vrlo upitan, ali čak ni oni nisu napravili situaciju naročito gorom. Zaduženje po uber-komercijalnoj stopi je zaista bio nevjerovatan potez, imam osjećaj da je većina Foruma mogla naći te pare jeftinije. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG] Naplata hedžinga je zaista diskutabilna, ali eto gledajući kretanje dolara nije samo po sebi baš toliko loš potez, mada zaista diskutabilno. Za totalnu nerealizaciju kapitalnog budžeta se slažem da je očajno.
Mada zaista ne bih rekao da je bilo što od ovoga pokazatelj neke katastrofalne budućnosti, više diskutabilne odluke koje su mogle da budu bolje odrađene.
Abnormalno novo zapošljavanje u javnom sektoru, a zaboravio si i dizanje plate u istom je tek dobro pitanje za Damjanovića, kojeg još nisam vidio da je dao dobar i stručan odgovor.
Međutim, ne može se u istom pasusu kao argument za dolazeću apokalipsu koristiti stručnost Vlade - nalazili i čuvali pare gdje god su mogli da bi nas sačuvali od apokalipse, i nestručnost Vlade - povećali zapošljavanje u javnom sektoru, pa im još i digli plate. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]
Nisam ja krenuo sa krtolom od 1.20 EUR, nego ti i Cdm članak. Ja sam samo skrenuo pažnju da to nema veze s vezom, da je članak apsolutno nekvalitetan, da ima clickbait netačan naslov koji nije vjeran sadržini članak, kao i da krtola košta 0.89 EUR, a ne 1.20 EUR. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]
E jes', u mnogo zemalja crkva plaća porez, pa je to kod nas nešto mnogo drugačije... Na stranu to što se slažem da to treba uvesti, činjenica je da se ne možemo pohvaliti izgradnjom škola, bolnica i puteva ni prije 42. i 43. Vlade. To je sve što ću komentarisati o ovom dijelu, jer zaista mislim da mi nije mjesto da se petljam u religiju, prebrzo se uzburkaju strasti s obije strane. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]
A praštaj na grešci. Međutim nazva i ti mene parketarom na osnovu moje analize, tako da dešava se.
No, da se ne lažemo, poznajem veliki broj ekonomista: i ovako što sam ja mogao da vidim, paradoksalno, matematika vam nije baš na zavidnom nivou.
Eh sad... Jasno sam napisao 'inflacija u EU' prije grafika. Nemoj da pomislim da uopšte ne čitaš šta se piše. [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]
Pored toga, skačemo sa brzine inflacije, na inflaciju januar - jul, a onda na 'gotovu' godinu, kako nam odgovara. Da probamo makar da konsolidujemo parametre koje komentarišemo.
Ovako možemo da tumbamo i sabiramo brojeve sve dok ne dobijemo ono što nam odgovara za argumentaciju, a onda ih zaokružimo tako da je 18.4% = 17.5%, a svakako ne prikažemo nikakvu naročitu tragediju.
Ih, ih, ih! Isto tako da je inflacija kod njih 1%, a kod nas 2%, naša inflacija bi bila apokaliptičnih 100%?
To što ti zoveš razlikom definitivno nije razlika. Opet ta matematika ekonomiste, šminkaj termine i brojke dok ne dobiješ ono što želiš da pokažeš.
Razlika između 5.3% i 6.9% je 1.6%.
6.9% je od 5.3% veće za tačno 1.6%.
Takođe, 6.9% je veće od 5.3% 1.3 puta, iliti 30%.
.................
Bookmarks