Je li ovo struja?
Sent from my iPhone using Tapatalk
BMW centar Vukčević, iskustva?
fabia bi ti mogao reć nešto o njima![]()
She is only here to annoy herself!
Neka be sad kafanskih/dojch prica vama....
Po preporuci @BiTrAtE uzeh u Kvantex obje stope motora Corteco, sutra ugradnja. Imam nekih vibracija u leru na hladan motor što ih trpjeh od zimus jer su nestajale kad se ugrije, no neki dan se pojaviše i na radnoj temperaturi kad je u D, u N nema ništa, pa da probam.
Mislio sam da nije do mjenjača šta, pa sam vagso da li da idem na servis ili ne, na kraju i njega odradih, u Ravenol. Iznenadilo me da su spustili cijenu sa 350 na 330. Sve u svemu vrlo pozitivno iskustvo sa Novicom i majstorom, kafica u radionu dok je auto na dizalici i radi se, majstor sve objašnjava korak po korak šta se čini i kako - izvlačenje, ispiranje, punjenje... Po datumu proizvodnje starog kartera i stanju ulja i magneta na kućištu vidjelo se da je mjenjač i ranije bio servisiran. Posao je urađen za neka 2h, originalni ZF dijelovi i Ravenol ulje.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Stay salty.
Vidji mu Kumho gume :-p
Salim se.
Sa Novicom neko kaze pojma nema a dosta ljudi ima pozitivno iskustvo. Ja sam ga zvao za moje auto covjek mi je sve preko telefona objasnio detaljno sto je danas rijetkost.
Послато са SM-F946B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
zato što ljudi dođu sa autom koje je prešlo "250.000" a u stvarnosti je prešlo skoro milion i hoće da im od raspalog mjenjača napravi novi
Meni su nestale te vibracije poslije zamjene stopa, definitivno su one bile uzrok
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na jednog Accorda je radjen servis mjenjaca kod njih, usuto 5 litara ulja a treba 2.4 litara.
Prema tome, šta da ti kažem?
To je jedini slučaj za koji sam čuo da je neko imao problem nakon servisa.
Najbolje bi bilo, da je vlasnik Akorda otišao ponovo kod njih i požalio se. Sudeći po tome koliko su dobar utisak ostavili na mene, imam razlog da vjerujem da bi otklonili grešku o svome trošku.
Stay salty.
Vjerovatno svima pogrešno urade i pokvare auto, ali ljudi idu eto bzvz…
Lako je provjeriti koja je mašina, na koji način radi itd…
To je SKORO pa nemoguće da se desi, a svakako na kraju dobiješ papir kao račun na koji piše koliko je litara bilo i koliko je usuto…
Radio dva puta, bez greške.
Znam još par drugova, niko problem nije imao..
https://www.ramforum.com/threads/sho...fluids.170364/
Creepypasta, što bi rekli redditori iliti mooda za bubrege, po naški
Stay salty.
Procitao sam TB i SM za par tipova menjaca,a pritom i nesto otvarao i menjao mehatronike, solenoide, ploce, wandler/torque converter i sl...
Vozis auto sat ili dva stizes na termin za zamenu ulja topao motor i menjac cca 85temp...
Servis manual ili tehnikal bilet kaze da se ulje Atf navise do 35 stepeni pa 45 stepeni temp checkira i kontrolira, a pravilo je da se ohladi saceka i opet meri nivo/kolicina atf i sl.
Ako je prida ispirao ulje sa aditivom znaci je bar 20min zagrijavao menjac i Atf sto je pogresno u praksi...
Toliko u kracim crtama....
Sreća pa se workflow može naći lako na internetu i provjeriti tačnost takvih tvrdnji
A nisam uopšte pričao o načinu rada same izmjene ulja, nego o šišanju ovaca sa pustim prosjekom od ZF OEM ulja. Na navedenoj stranici imaš skenove analize ulja sa svim trace elements u ppm i spec sheet ZF LG8 sa pourpointom koji je viši od aftermarket ulja (+15°C u odnosu na Ravenol) što znači da ima ko zna koji PAO %. Čak se Ravenol bolje kotira kao blended oil.
Last edited by guvarana; 31-08-23 at 23:46.
Stay salty.
Ne znam čemu ovi pokušaji vrijeđanja? Nisu svi što vole kola automehaničari, da ne kažem glorifikovani mijenjači dijelova.
Neki bi ođe na forumu mogli da drže lekcije jer imaju jeben skillset iz potpuno drugih zanata/struka/sfera, za koje ni ne znate da postoje niti ih možete pojmiti, pa još ne viđoh da prozivaju vaš mali esnaf.
Skalajte malo sa sujetom momci, nije dobro za zdravlje.
Stay salty.
nisi vrjieđao nikog i nema potrebe da brišemo
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks