pa i meni se cini da je vec 10 godina nego je pitanje koja ce platforma prije izaci Move ili Extra tv
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Brzo ce i nova platforma na Extra tv , vec je testiraju
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
pa i meni se cini da je vec 10 godina nego je pitanje koja ce platforma prije izaci Move ili Extra tv
Jeste, ali nije bila verzija za Android TV samo za telefone
jes bogme ima i 3 godine otkad je za android TV
U Decembru sam probao, nije je bilo.
Tek od skoro se pojavio odeljak Smart TV aktivacija, tako da..... nema 3 godine
Nije isto Android TV kao sistem i jeftiniji android boxovi sa običnim androidom, ali neka bude da nisam umio
Meni je namjera bila samo da osvježim temu i dodam nešto novo, ali neka, zadržat ću sve za sebe ubuduće kao ostali![]()
Last edited by vaxi; 13-08-23 at 14:21.
Pođoh do komšije(odavno je magenta korisnik i ima nekog u T-com) koji je dobio ovaj android box(verzija je 11)
Ukratko(ja sam inače zadovoljan Telemachovom android platformom i softverski i hardverski),utisci za 10-tak min čačkanja tog T-com boxa je da je vrlo sličan Telamachovom,daljinski malo kraći ali djeluje kvalitetan.Što je meni(kao nekom ko će vjer.preći na T-com jer imam optiku u stanu) bitno,prebacanje sa kanala na kanal je brzo kao i na TM,izgled početnog ekrana je malo dizajnerski siromašniji,nisam našao kako se pravi "moja lista kanala" ali vjer.i to ima.Ono što mi je falilo na TM nema ni na T-com(dugme za prebacanje na kanal koji sam prethodno gledao).Mislim da ima 16gb ROM.Za RAM ne mogah da nađem...
Onako,na brzinu:
TM:9.5/10
Tcom:8.5/10,pri čemu bih mu možda dao i veću ocjenu kad bih ga malo više koristio.
Back dugme i na TM i TCom te vraća na funkciju(korak) na koju si prethodno bio.
Mislio sam na nešto što su imali stari (m kabl) risiveri i stari analogni TV-i: gledaš,npr,SK1(broj kanala je 111) pa prebaciš na kanal 121(SK4K) onda oćeš da se vratiš i gledaš opet SK1 to uradiš direktno pritiskom na jedno dugme.Na TM a i na Tcom moraš da kucaš 121,pa ok ili da ideš na back(lista kanala) pa down dok ne izlistaš do 121,pa OK.No,dobro,sitnica manje više.Korisna kad simultano gledaš dvoje utakmice.To bi bilo nešto kao PC(previous chanel) a ne back dugme
Last edited by joni; 24-08-23 at 21:39.
On ga je dobio na testiranje i mislim da neće ništa doplaćivati.Samo će morati da vrati stari risiver.No,znajući da svi naši provajderi posluju po istom principu,vjerov.ću ja kao novi korisnik dobiti to odma uz neku akciju,a ti ćeš morati da prijetiš raskidima ugovora ili da čekaš da istekne ugovor pa na ženu prijaviš kao novi ugovor...i sl. ciganisanja.
@bojankov
E sad bih se zakleo da mu je dok smo gledali atletiku na Arenu,pritiskom dugmeta("strelica ulijevo" je nacrtana) vraćalo na listu kanala.
A da nema posebno dugme (back) a posebno ("strelica ulijevo")?
PS ako i ti imaš ovaj TComov android,bi li radio još brže na optiku(kod komša je koaksijal) i jesi li probao da ga testiraš instaliranjem apk sa play stora i kako tada radi(stremio,kodi),odnosno ima li kakvih restrikcija/ograničenja za takve apk?
Last edited by joni; 24-08-23 at 21:52.
Probam sjutra
Editovah preth.post,pa ne znam viđe li što sam te još pitao.Ako jesi-odgovori
Ozbiljno razmišljam da pređem na TCom
Last edited by joni; 24-08-23 at 21:58.
Dok gledate kanale strelica lijevo vraca na prethodni kanal.
Snimanje jos ne radi.
MagentaTV portal vodi na hrvatsku adresu.
Meni radi preko wirelessa. Nema sjecka tj nisam uocio. Imam optiku i stari bijeli router.
Inataliranje aplikacija radi. Netlflix i Skyshowtime ne nadjoh. Morace alternativa da se koristi.
Ne znam zasto ih ne daje. Vidio sam KODI na spisku.
Ima 10gb storage za aplikacije slobodno. Sjutra cu vidjeti moze li sa usb da se instalira sto.
Sve u svemu kijepo ovo radi.
Nervira razmak u TV vodicu i realnom programu![]()
Last edited by hercules; 26-08-23 at 22:32.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
gledaš kanal br 6 pa onda prebaciš na br 75,pa kad pritisneš strelicu ulijevo da li prebača na kanal br 6 ili broj 74?
Moze da se skine browser i file explorer. Ali sve je to zalud. Zakljucane su instalacije iz nepoznatih izvora. Sto je i ocekivano jer je tako podlozno raznim manipulacijama i modovanjima
Jedna jako bitna stvar. Slika je perfektna na ovom uredjaju. Nemam 4K TV ali kad uporedim ovo sa ExtraTV receiverom na HDTV (kod mene je stari dobri Cisco receiver evo 12 godina iz prve serije uredjaja) slika i ton su neuporedivo bolji. Na Cisco je zvuk znao da krci.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
Za nas sa jeftinim ulaznicama:znači li to da se Stremio,Kodi i sl. ne može instalirati(pokrenuti,koristiti)?
Last edited by hercules; 27-08-23 at 23:33.
Otprilike je to to što me zanima,osim naravno,pitanja svih pitanja:"Kad će biti za smrtnike(nove korisnike) ova nova platforma"?
Naravno,ako imaš ikakve veze sa Tcom-om nemoj odgovarat jer po njima je "evo sad će" od nove godine.
Takođe,kolko viđeh,kad se premotava unazad,nema mini slike.To ima na Eon(ono premotavaš unazad i ima na onu vrem. liniju se pojavljuje i slika dok premotavaš) što je korisno jer se može uočiti neki trenutak koji te interesuje da vidiš i otprilike tu staneš sa premotavanjem.
Takođe,slika je na Eon isto odlična i mislim d ana pvoj Tcom platformi nije lošija,a možda bude i bolja s obzirom da imam Tcomovu optiku u stanu
Last edited by joni; 27-08-23 at 23:40.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks