Thread: Izrazite svoje misli i osjećanja.......

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Neko je malo ljubomoran

Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    1,175
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    521 Posts

Vidim sad izbrisani zadnji postovi na Primjedbe na rad moderacije i začitah se guglajući o internet tj. online uvredama. U Japanu je online uvreda postala kažnjiva zatvorom do godinu dana plus ~2 hiljade dolara. Ali, pitanje je što je uvreda i ograničava li se time sloboda govora. Neki advokat japanski kaže "Neko može premijera Japana da nazove idiotom i da zbog toga ide u tvorza jer nije jasno definisano što je uvreda". Zbog nečega ljudi na vlasti moraju bit otvoreni za sve vrste uvreda inače....diktatura.... Meni nije jasno ovo, dovoljno je napraviti lažni profil i sa njega vrijeđat sve i svakoga, ako neko to prijavi policija mora da angažuje IT sektor da istražuje kao da je u pitanju ubistvo. A evo što je, otprilike, uvreda po zakonu (japanskom): Under Japan’s penal code, insults are defined as publicly demeaning someone’s social standing without referring to specific facts about them or a specific action, according to a spokesperson from the Ministry of Justice. The crime is different to defamation, defined as publicly demeaning someone while pointing to specific facts. "Milo lopove" bila bi defamation, tj. kleveta a "Твоји су убијали задњих 30 година по Црној Гори." ili "bagra, smeće, fukara" (primjer sa foruma) bilo bi uvreda. jedna japanska rvačica ubila se nakon što su je vrijeđali preko interneta, i "zbog njenog indonežanskog porijekla" nazivali je gorilom(!). Gorile ne žive u Indoneziji ali razni narodi razni običaji. Kimura was also attacked for her appearance, with many posts calling her ugly and a few calling her a “gorilla”, an apparently racist reference to her Indonesian heritage.
    Ali ovđe nije u pitanju (samo) lažni identitet onoga koji vrijeđa nego i uvrijeđenoga. Može li se uvrijedit osoba koja ima samo niknejm i sličicu profilnu, je li to osoba uopšte. Samo anonimni učesnik u internet diskusiji. Naravno, poslije određenog vremena taj niknejm postaje izvjesna "internet osoba" sa svojim karakterom, stavovima, stilom pisanja, humorom, ideologijom itd itd. Čak se stvaraju simpatije ili antipatije prema određenim članovima foruma. Veliki umovi slično misle. Da li je možda besmisleno prozivat, tj. vrijeđat nekoga ko piše na internetu ako taj neko piše, pretpostavimo, sve suprotno od onoga što misli. Može li se taj alter ego uvrijedit. Da li je jezik netrpeljivosti, mržnje, prostakluka, psovki u stvari uvreda za sve nas posjetioce sajta. ? Uvreda je prejaka riječ, ali cringe je vrlo jak kad čitam "argumente" slične gore navedenim (primjer s foruma). Na žalost, post prekratak da bi moglo da se prekine čitanje. To ne znači da u nekom idealnom svijetu, uz nekakav disclaimer sajta, ne bi trebala da postoji mogućnost da svako piše ono što hoće. A idealni čovjek ne bi trebao da se nađe uvrijeđen. Recimo, Knežević - političar, je Pipun. Naravno, to je u zamisli autora uvreda za "Pipunove" pristalice jer Kneževiću taj neki anonimni autor neće reći u lice "Ti si Pipun", bilo zbog straha od naslilne reakcije samog "Pipuna", bilo od straha da "Pipun" ne odgovori, bilo zbog lične kulture i vaspitanja. Nedostatak humora je tu veći problem, a na drugoj temi Citati ima fino tumačenje šale u jednoj super naprednoj budućoj "državi". A možda smisao za humor i nema mnogo veze sa svim ovim ali misli mi odlutaše, a tema jes Izrazite svoje misli (i osjećanja, ipak, ja ništa ne osjećam, na sreću). Da ne govorimo o "negiranju nacije", fenomenu prisutnom samo u CG. Uvreda na široj, masu široj osnovi. Ili uvreda individue? Prihvaćeni obrazac ponašanja, stidim se ( a o stidu na temi o filmovima) kad se neko uvrijedi zbog negiranja nacije kojoj pripadam. Neprijatan osjećaj, kako gođ.
    I još nešto, jedna uvreda, ili prije šala, zapala mi je za oko. Naime, lik pita kako da na profilu na sajtu nekom za upoznavanje, kaže da je nizak rastom da ne bi gubile vrijeme dame koje preferiraju visočije muškarce. Odgovara mu neko da napiše "Moj posao iz snova je da radim u fabrici čokolade". Kako na našim sajtovima ili forumima nema ovakve "uvrede", sve nekako prosto i generično. IQ? Kultura? Obrazovanje? Tradicija? Navika??
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Jesi li ti za Mila ili Momira?

Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

4. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    108
    Thanked in
    79 Posts

Vozila se juce novom zicarom sa nekim drustvom, svi smo bili odusevljeni; sto pogledom iz gondole, sto pogledom iz restorana na vrhu. Po meni ono vredi 23 evra (povratna karta).
    digla nogu na papucu, pa sve vice "necu!", a na kuma namiguje da se kola krecu

6. The Following User Says Thank You to GerdaBuddenbrook For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,198
    Thanks Thanks Received 
    10,020
    Thanked in
    7,510 Posts

Razgledah kampove na sjeveru i nalećeh na ovaj ne bi bilo loše otići na taj potez oko Pive.Razmišljam između njega i kampa Lipovo kod Kolašina.

Inače sam primjetila da se kod nas baš malo promoviše kampovanje nađem masu puta info o našim kampovima na tripadvisor a na našim sajtovima gotovo ništa.Moram da ih lovim na fejsbuk koji I ne koristim osim za tako što.
    Trebalo bi napraviti neku mapu svih kamp mjesta to bi bilo idealno.

8. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,242
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    3,395 Posts

samo vidji dje nema signala neko vrijeme... e to je pravi odmor bez telekomunikacija....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,198
    Thanks Thanks Received 
    10,020
    Thanked in
    7,510 Posts

Vala da mi je do gašenja signala ne treba mi da odem đe ga nema.

Samo ga ugasim.Logično.

A i razmišljam između ova dva kampa po principu Plužine ili Kolašin ka da bi ja mogla bar neko veče da ne odem u Zvono (Plužine) ili Gorštak pab (Kolašin)

Kakav bi to život bio.Još bez signala da neke ljude ne mogu da nerviram.

E stvarno.

Thanks Thanks Given 
    6,242
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    3,395 Posts

Špeditor , prevozno sredstvo

12. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,198
    Thanks Thanks Received 
    10,020
    Thanked in
    7,510 Posts

Da mi je upoznati ovakvog čovjeka odmah bi se razumjeli.Kakav Car carski.

https://twitter.com/TheFigen_/status...y2ylbXDlQ&s=19

Thanks Thanks Given 
    1,563
    Thanks Thanks Received 
    2,174
    Thanked in
    1,040 Posts

https://www.vijesti.me/svijet/evropa...ljudskih-prava

On trenutno služi najdužu 21-godišnju zatvorsku kaznu u Norveškoj, koja može da bude produžena ukoliko i dalje bude predstavljao prijetnju po okolinu.

Ubiješ 77 ljudi i daju ti 21 godinu zatvora i svako malo se bunis za ponešto. Yebem ti demokratiju i ovakav svijet

Sent from my iPhone using Tapatalk

15. The Following 3 Users Say Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Znaš to je prava demokratija.
    Sistem u kojem se prema svima odnosimo na isti način tj. zakonski.

Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

17. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,563
    Thanks Thanks Received 
    2,174
    Thanked in
    1,040 Posts

Kakav crni zakon,kakvo kršenje ljudskih prava,kakvo pravo treba da ima ovaj monstrum više,da ga puste na slobodu pa da opet ubija ljude?

Razumijem šta oces reci,ali da je sreće posle toga sto je napravio on ili ona dvojica idiota u Srbiju ne bi više gledali svjetlost dana,a kamoli da ih neko nekad pusti na slobodu.I to da im je dobro.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,198
    Thanks Thanks Received 
    10,020
    Thanked in
    7,510 Posts

Kaže mi jedna cura iz Švajcarske toliko ima Crna Gora sličnosti sa Švajcarskom.

Mislim se boktemazo u kakve zablude sve ljudi žive diljem planete.
    Vidjela planine,rijeke i tako i da to je to.

Ali istina Švajcarska nema more.Lol.

20. The Following 4 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,517
    Thanks Thanks Received 
    1,619
    Thanked in
    1,313 Posts

Nešto razmišljam, čovjek nekad živio u kameno doba, pa u bronzano, pa u gvozdeno i evo sad živimo izgleda u plastično doba, sve je od plastike, odjeća, obuća, prevozna sredstva, u hranu, vazduh vodu ima mikroplastike.... pravo plastično kancerogeno doba jbt.

22. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,198
    Thanks Thanks Received 
    10,020
    Thanked in
    7,510 Posts

Quote Originally Posted by Solid View Post
    Nešto razmišljam, čovjek nekad živio u kameno doba, pa u bronzano, pa u gvozdeno i evo sad živimo izgleda u plastično doba, sve je od plastike, odjeća, obuća, prevozna sredstva, u hranu, vazduh vodu ima mikroplastike.... pravo plastično kancerogeno doba jbt.
    A to je onaj Belgijanac prije sto godina izmislio kad je kombinovao formaldehid i fenol pa su se poslije njega raspojasali svi u paleti imaš sad toliko kombinacija plastike a nije svaka ista.

Vele i da su vremenom i neki crvi evoluirali koji se hrane istom treba farme tih careva napraviti koliko čovjek voli plastičetinu.

24. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,517
    Thanks Thanks Received 
    1,619
    Thanked in
    1,313 Posts

A ne voli čovjek plastiku nego pare, a najjeftinije je napraviti nešto od plastike jer je jeftin materijal, i neka što zagadismo sebe nego i čitav okean i sve životinje, počkasmo se u sve sa plastikom, da ne pominjem druge pošasti koje smo donijeli

26. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,198
    Thanks Thanks Received 
    10,020
    Thanked in
    7,510 Posts

A ne voli čovjek plastiku nego pare, a najjeftinije je napraviti nešto od plastike jer je jeftin materijal, i neka što zagadismo sebe nego i čitav okean i sve životinje, počkasmo se u sve sa plastikom, da ne pominjem druge pošasti koje smo donijeli
    Pa taj crv živi u okean nije ni priroda naivna.

A što znam Solid ja to maksimalno izbjegavam koliko mogu a jes moja baba na selu jednom tetku ispratila kad joj je kupila neke plastične lavore veli što si mi ovo zlo u kuću unijela.Sve je radila i dan danas je takva da živi u skladu sa prirodom i u te godine drži se starine u planini u svojoj kamenoj kući.

Ko je imao sreće da djetinjstvo provede u takve vrleti imao je sad više tamo gotovo da nema nikoga osim vukova i jastrebova.
    Ne mogu ni ja biti licemjerna jer ti sve ovo pišem sa samsunga a odlično znam šta sve treba da se isti napravi.

Što da se čini čovjek je postao rob tehnokratije ili saučesnik na isto dođe.

28. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,242
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    3,395 Posts

Asanzu prijeti smrtna kazna a Brejdviku zbog ubistva 77 ljudi nadoknada dusevnih bolova... jos 2032 ce izaci ko slobodan covjek.
    Sto je standard izracunali su mu za ubistvo jednog čovjeka da je dovoljno odlezati 3.2 mjeseca zatvora. demokratija kako smo mi nazadan narod
    Last edited by NetworkMaster; 19-08-23 at 14:10.

Thanks Thanks Given 
    1,517
    Thanks Thanks Received 
    1,619
    Thanked in
    1,313 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Pa taj crv živi u okean nije ni priroda naivna.

A što znam Solid ja to maksimalno izbjegavam koliko mogu a jes moja baba na selu jednom tetku ispratila kad joj je kupila neke plastične lavore veli što si mi ovo zlo u kuću unijela.Sve je radila i dan danas je takva da živi u skladu sa prirodom i u te godine drži se starine u planini u svojoj kamenoj kući.

Ko je imao sreće da djetinjstvo provede u takve vrleti imao je sad više tamo gotovo da nema nikoga osim vukova i jastrebova.
    Ne mogu ni ja biti licemjerna jer ti sve ovo pišem sa samsunga a odlično znam šta sve treba da se isti napravi.

Što da se čini čovjek je postao rob tehnokratije ili saučesnik na isto dođe.
    Živa istina, ovaj telefon da bi se napravio trebaju materijali za koje tamo u afriku kopaju ljudi u uslovima koji su nemilosrdni za njihovo zdravlje. I to je samo jedan detalj, a mi ovđe nešto avetamo, da smo istinski borci protiv svega toga onda bi trebali iz bunta da prestanemo da koristimo te iste telefone, ali to je sad skoro nemoguće.

31. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,198
    Thanks Thanks Received 
    10,020
    Thanked in
    7,510 Posts

Živa istina, ovaj telefon da bi se napravio trebaju materijali za koje tamo u afriku kopaju ljudi u uslovima koji su nemilosrdni za njihovo zdravlje. I to je samo jedan detalj, a mi ovđe nešto avetamo, da smo istinski borci protiv svega toga onda bi trebali iz bunta da prestanemo da koristimo te iste telefone, ali to je sad skoro nemoguće.
    Haha qqmo o samsungu preko samsunga.

Što da ti rečem meni su danas i ti neki eko pokreti veći licemjeri nego obični potrošači ko je jednom s njima u društvo bio zna o čemu pričam.

Neđe sam ka budala više puta volontirala ka nešto za ovo i ono a oni isti koji su sve to organizovali dođem do saznanja da su obični profiteri na svu tu priču.
    Još upotrijebe sve za političku kampanju.

Što moj đed jednom reče pop nas tjera da postimo a ja ga uhvatio da jede slaninu na veliki petak od tad mi je bilo sve jasno.

Eto tako ti je to moj Solid.

Thanks Thanks Given 
    1,517
    Thanks Thanks Received 
    1,619
    Thanked in
    1,313 Posts

Ali ne postiš ti zbog popa, nego zbog sebe. To što je on avetinja ne znači da i ti treba da budeš.

34. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,198
    Thanks Thanks Received 
    10,020
    Thanked in
    7,510 Posts

Ali ne postiš ti zbog popa, nego zbog sebe. To što je on avetinja ne znači da i ti treba da budeš.
    Niti postim,niti bi se odrekla tehnogije niti bi se odrekla piva a znam da za litar istog se potroši 8l vode.

Znam.

Grešna sam.

Ko prizna sve mu se prašta.Haha.

Ali u pravu si ti ne sporim.

36. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    611
    Thanked in
    373 Posts

Samo pola se prašta Blue
    Ajd uzdravlje ode 4l vode

38. The Following User Says Thank You to Ickorz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,198
    Thanks Thanks Received 
    10,020
    Thanked in
    7,510 Posts

Mi u Nikšić sve praštamo kad je čo'ek iskren.A kad lažinja e to se nikad ne prašta.Kod nas se zna ko je fukara jer fukara veli ja sam fukara eto tako i sve mu se prašta.Jednostavno znaš s kim imaš posla pa volja ti u ulaziti u takvo društvo volja ti se držati drugoga.
    A ne neki carevi foliranti veli ja ovo ja ono,reko bi čovjek dalaj lama a ono fukara najveća na svijet.(političari sum es sumarusi sapiensi)

Aj u zdravlje @Ickorz to Nikšićko.

Ako ikad otvorim kafanu tačno ću ovakve stolnjake da uzmem i samo zidarsko pa kome se ne sviđa aj zdravo.

Last edited by Bluemoon; 19-08-23 at 16:03.

40. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    611
    Thanked in
    373 Posts

Čim otvoriš eto me na konak

42. The Following User Says Thank You to Ickorz For This Useful Post:

Page 1942 of 2731 FirstFirst ... 94214421842189219321938193919401941194219431944194519461952199220422442 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 23 users browsing this thread. (0 members and 23 guests)