Vjerovatno neces imati problema uopste posto je pravac put Dubrovnika OK preko Vitaljine (na Debelom je totalno druga prica tho), povratak je problem.Samo idi ovim putem ispod, nemoj se prikljucivati na glavni put odmah jer se zna veoma cesto desiti da je kolona i kilometar, dva poslije prvog ukljucenja na glavni put...
Google Map
HAK je prije par godina ubacio kamere i za Vitaljinu, pa uvijek mozes baciti pogled i tu cisto da znas kakva je otprilike situacija. Mada ovo nije bas toliko reprezentativno jer se zna desiti da HR strani nema guzve a nasi mamlazi iz nekog razloga odluce da budu spori kao puzevi plus da samo jedan "salter" radi, pa malo pustaju sa jedne, malo sa druge strane (da, znaju genijalci to da rade i u sred ljeta ponekad).
https://www.hak.hr/info/kamere/#granicni-prijelazi
Taksista sa Ćilipa za prevoz do Kolašina traži 700 eura...
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
ciji taxista?
nothing comes from violence and nothing ever could
Vjerovatno taksista Svete Trojice, Duha Svetog...
Prema tome, šta da ti kažem?
Redovni aerodromski taksi. Valjda kalkulišu više sati čekanja na granici.
Turistkinja iz Italije pošla na tango kamp u Kolašinu. Doputovala na Ćilipe, nije mogla vjerovati koliko joj je traženo za vožnju do Kolašina, pa uzela taksi do kolone na granici. Zatim lagano, podužom šetnjom sa stvarima na 40+ stepeni, prešla granicu pješke. Nakon toga uzela CG taxi do H. Novog, odakle se autobusom prebacila do Kolašina.
Prelazak granice pješke prepričava kao pravu avanturu...
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Pa skretanje za granicu na Vitaljinu je bilo puno, znači dvij ekolone su se spojile. Uvijek kad nedj eidem gledam kamere ili Google traffic. Nažalost, traffic n epokazuje kolonu na Vitaljinu nego samo našu granicu na Kobilu ali hrvati imaju kamere na svim granicama tako da se može tu vidjeti. Doduše i to donekle samo ali dovoljno da se odustane od čekanja
A taksista je naravno znao kolika je kolona i koliko mu treba, zato je i rekao 700eur.
Danas u podne na malu granicu kolona 10 auta proslo se sve i kod nas i kod njih za 5 min bukvalno nisu ni gledali dokumenta. Ali zato na veliku granicu kolaps. Ja mislim da se 2-3 sata ceka.
Sent from my iPhone using Tapatalk
To nije kolaps, to je premija.![]()
A za ljude koji se chude za ogromne cifre. Ne znam sta vam je cudno, do Kolasina sa Cilipa u jeku sezone kada su guzve na granici treba laganih 6-7 sati i to sve, sto bi se reklo, nogama u *uzicu ako se prodje tako dobro.
Taksisti sa razradjenim poslom u Dubrovniku uredno zarade minimum 400-500 evrica dnevno u jeku sezone tako da bi samo budala vozila do Kolasina ispod te iste cifre.
Sta bi rekli onda na to da je Herceg Novi - Cilipi od 100 evrica pa na vise i prakticno su svi popunjeni iako legalno ni ne mogu da voze (u dilu su sa HR taksistima koji dovezu do granice)?
Da, vozio sam motocikl do Čilipa za ukrcaj na avion. Vratio sam se taksijem od Čilipa do Dubrovnika (ne smije preko granice), pješake prešao granicu (sa sve kacigom, jaknom i ostalom moto opremom), te drugim kolima do Budve. Granicu pređu ,,na foru" (nisu taksisti već voze prijatelje).
Sent from my Motorola 8400
Za koliko se stiže iz pg do Gusinja novim putem kroz kanjon Cijevne?
Ako nema guzve na granici, lagane voznje (zbog krivina) ima oko sat i 45, mozda i manje.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
google maps mi je pokazao 1 sat i 5 minuta
Kao sto kaze wufly, idem maksr 2-3 puta godisnje.
Meni rutu preko kanjona cijevne ne nudi na google maps jer dio puta kod granice nije spojen na google maps
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Nema šanse da se stigne za sat i pet minuta, šta vam je? To je planinski put, 85km uspona, krivina, serpentina, nema mjesta za preticanje... Naročito ne sad u jeku sezone, kad je kolaps na granicu u Gusinje.
Bio juce, nidje nikoga, sat i 15 minuta. Albancima ne radi sistem pa se kod njih zadrzava ali nema 3-4 auta.
Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Jesam, žena mi je iz Plava![]()
Pa ne ides onda u tazbinu cestodobro je
![]()
40km puta se rekonstruiše od Lepenca do Berana
https://adria.tv/vijesti/drustvo/poc...nca-do-berana/
Da se nece ko mozda zeznuti pa krenuti u izgradnju neke zaobilaznice na primorju?
K o l a p s.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks