stoje na ono skretanje dolje put firmi preko puta pumpe (ataco ili ko bjese dolje)
stoje na ono skretanje u brdo 50m dalje
stoje na autobusko skretanje jos 50m daje - odje zna najcesce presretac da se namjesti ko ce da prozuji)
Alija je prvi poceo
Bukvalno je od starta kad su stisli i poceli da pisu zatvorske BP sud krenuo ostro...
samo ne stedjet nikoga
drugi je clan zakona - racuna se kao put van naselja - kazna 150-1000e ili zatovr do 45 dana (sto je za one koji nece/ne mogu da plate ili se bas izbahate pa vezu vise prekrsaja)
jeste coek ko je, ali generalna praksa u susdstvu je da je prva kazna (bez ranijih preksraja) ona najmanja... nije njemu ovo prvi prekrsaj, ali jes prvi za koji ga je neko priveo pa je "zvanican"
znaju, srce im stalo, debili... samo kod nas policija zustavlja u raskrsnice... znam ko im u krizni nikad do sad nije stao i nece nikad ni od sad
ja sam jednom stao policajcu u "raskrsnicu" dje se nijesam imao dje skrajnuti i zavrsio tako sto me udarila zena sa sve policajcem koji se cudi sta je zeni... nista, bravu, predlagao sam ti da pomjerim kola 10m dje ima mjesta, a ne u da me obilaze ljudi da bi skrenuli
Sve super, ali je nenormalno da je kazna za vožnju 121 km/h đe je dozvoljeno 50-60 150e, makar minimalna.
Meni su pisali kaznu 300e za prelazak u suprotnu kolovoznu traku, jer sam kod Gintaša gore put autobuske skratio da bih parkirao uveče oko ponoći. Stvarno zaslužena kazna i po zakonu je 300e minimum. Mada, rekli mi da je kazna 90e i još nešto tu izmuljali, da ne dužim post, žalio sam se zvanično posle na te saobraćajce.
Mora se zakon mijenjati.
Član 318
Novčanom kaznom od 150 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana kazniće se za prekršaj: 1) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je za 70 km/h veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je za 90 km/h veća od dozvoljene brzine odnosno mladi vozač i vozač početnik (član 36 stav 1 i čl.37, 37a i
promasio sam broj dana zatvora
kao sto rekoh - kazne su takve... policija moze da pise samo minimalnu
ako se neko protivi, bahati, nece da potpise nego oce na sud - mogu odmah da ga privedu na izjasnjavanje kod sudije ili moze da saceka poziv u postansko sanduce
ali, generalno, sve ljude koje ja znam da su zavrsili kod sudije su dobili minimalnu kaznu jer nijesu imali prethodnih prekrsaja (i to im je obrazlozeno kao takvo)
cijenim da pomenuti gospodin je do skoro svudje isao sa pratnjom - dakle niko ga nije zaustavljao te mu ovo vjerovatno i jes prvi prekrsaj
napravila se medijska pompa jer je coek "poznata licnost" - ali u sustini, ovakvih napisu dnevno 50, pa ne pisu novine o svakome pojedinacno
Nasao sam sad posle posla na vjetrobranu zapisnik od komunalne policije.
Kola su mi parkirana bila u Dalmatinskoj na onoj praznoj ledini, gdje se svaki dan parkira po 20 auta.
Pise da sam se parkirao na zelenoj povrsini, i da je auto fotografisan. Ne pise nikakav iznos kazne, niti sta treba da radim, ili kome da se javim.
Da li je ovo upozorenje, ili ce kazna da stigne postom?
Kolika je kazna?
Mogu li oni prinudno da je naplate?
Ovo je smijesno, svaki dan je tu parkiran lom kola, i oni su dosli na praznu ledinu gdje se baca smece, da napisu nekome kaznu.
Da li neko ima iskustva s ovim, i sta mislite da bih trebao da ucinim?
Ja stvarno ovaj lopovluk nemam namjeru da placam!
![]()
Last edited by ratni_grejmon; 29-07-23 at 21:13.
zelena povrsina je sve sto nije parking i ulica
nothing comes from violence and nothing ever could
A kakvi su sa ovim parking kaznama od par evra sto pisu ako ne produzis vrijeme parkinga? Da li se to placa?
Послато са SM-F946B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
u ZOBSu to niđe nema...
https://www.paragraf.me/propisi-crne...-putevima.html
She is only here to annoy herself!
kod nas je bitnije naplatit kaznu ovima sto su se parkiarli na neuredjenu povrsinu...koji nikome ne smetaju nego ovima sto svakodnevno blokiraju saobracaj...
vidim ujutru komunalna ide oko vrtica i pise kazne ako se ko na trotoar popeo...ali zato na neke lokacije ne smiju da pomisle da se pojave
u redu je kaznu naplatit prvome ko se parkira na neuređenu površinu i ponijet ga još paukom, ali kad neko vidi 20 vozila tu parkirano logično je da pomisli da je tu neki parking, stranac kome napišu 100e kazne za tako nešto nikad više neće doć u CG
She is only here to annoy herself!
Znaci samo prvome? A posto je prvi promakao onda ne diraj nikoga? Neko mora bit prvi.
Fascinira me sto kad odemo nedje vani kolima nekako nikad ne osjetimo potrebu da se parkiramo na prvu zgodnu livadu ili na trotoar nego smo manji od makovog zrna i sve postujemo.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Najbolje je nikom ne praštati.
Poštovani zakon, treba svima pisati...
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Samo osim prvome,treba napisati svakome...i SVUĐESuper, to se slazem.Najbolje je nikom ne praštati.
Poštovani zakon, treba svima pisati...
Ali onda, sto se ne pisu ljudima koji svakodnevno blokiraju Dalmatinsku, kao i Bulevar Dzordza Vasingtona?
Nemojmo da se pravimo da cijele sedmice nisu krenuli u akciju da pljackaju da ne bi njima zafalilo za plate. Saobracajna po cijeli dan po autoputevima.
A sad i ovi krenuli u akciju.
Nemojmo od inspektora da pravimo postene ljude koji se bore za zakon, za kulturu i edukaciju gradjana.
Gdje da se covjek parkira dok si na poslu? Na naplatni? Odakle mi za to?
Medju zgrade preko puta, gdje te zatvore i zablokiraju?
Cime je ova neuredjena ledina, gdje se redovno prosipa smece, daske, dzakovi, gdje je svaki dan parkirano toliko automobila, mogla da izgleda kao mjesto gdje se ne smije parkirati? Je li bilo kakvog upozorenja, znaka, bilo cega?
zato sto je lakse nekom muceniku koji je dosao na posao i tu parkirao napisati kaznu no nekom celavom koji pije kafu dok gleda svog ljubimca dok ujedno nema kome ne smeta...
naravno na livadi ne postoji znak nikakav, a ovom celavom stoji na svaki cosak...
onu livadu u blok pokose jedjom godisnje i to kad poraste toliko da se mozes izgubiti...
ako vec oce da budu selektivni onda nek budu makar sa prave strane
Tako je.
Ja sam se parkirao na ŠLJUNAK glibav od ulja i ne predaleko od kontejnera.
Na google maps se vidjelo da su ODUVIJEK tu auta parkirana.
Nisam tu pošao jer mi je fetiš da prljam auto, nego jer nije bilo normalnog parkinga u blizini...
Pljas 100€.
Treba kazniti za zelenu površinu, prvi sam da se očuva, ali kad se očigledno radi o zelenoj površini.
Ovako od selektivne primjene samo glavobolja i loše emocije.
Ako je livada drzavna onda mogu da pisu prijavu a ako nije onda to pada u vodu....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
poenta price je da imas livadu koja se godinama koristi kao parking...koja je neuredjena i veci dio godine ruglo za taj dio grada...
a sa druge strane gradske saobrscsjnice koje su uredno oznacene i pored toga svi se parkiraju...
i onda ti dodje komunalac i napise ti kaznu na livadu jer ne zeli da nervira nekog tatinog sina dok sjedi u kafanu....
Postoji mogućnost da kao građani prijavite problem sa slikama kao i ne rad policije.
Kada vidite problem, zovite i prijavite. Naravno ništa neće uraditi.
Uradite to tri puta, slikate tri puta i javite novini nekoj.
Uzmite kokice i gledajte...
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Pohvalio bih državu jer je pametno stavila ovaj znak na dionici Trojica - Njeguši.
Pokudio bih MUP jer ne kontroliše.
Sreo sam 10 velikih autobusa, mixer betona, kamione.
KOLAPS saobraćaja su izazvali! Kao i svake godine.
Ponijet će turisti ružne uspomene iz CG...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by cvxcomputers; 30-07-23 at 12:39.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks