Quote Originally Posted by Saruman View Post
Stvarno nisam upućen u temu oko sky ecc, znam samo ovo iz medija. I čini mi se da je neko prosto imao drive/skladište tamo za sve tu komunikaciju. Što je dosta smiješno. Bolje da su Viber ili SMS koristili. Manje bi imali problema. Inače, Telegram je isto provaljen i SVE komunikacije na Telegramu su uskladištene. I to se odavno zna, ali skoro su bile konkretne info o tome. Telegram se kune u privatnost inače i end to end.
Kažem opet, svaka aplikacija ima backdoor. Nema protulijeka.
Pa nisu ti ljudi naivni, evo ako ja kao civil mogu rootkit da podesim i uništim živote, možeš mislit šta oni imaju? Imaju brute force za sve, a onda i backdoor i rootkit. Dakle, nema drugog spasa osim da ukinemo privatnost u totalu globalno.

Ukidanjem privatnosti svijet bi postao tako open minded mjesto ideja i sreće. Bez privatnosti nema zločina. Svaki zločin traži privatnost. Svaka zavjera ne može bez privatnosti. Bez privatnosti, zlo se ne bi moglo kovati.
Ovi konkretno sto im sad prepiske izlaze bi po mom misljenju potpuno ispod radara prosli da su kucali na whatsapp grupi. Enkripcija dovoljna da ih niko ne moze presretnuti, a niko im ne bi hakovao telefone niti za njih trazio medjunarodnu pravnu pomoc od whatsapp/facebooka

Sent from my phone