Page 227 of 442 FirstFirst ... 127177217223224225226227228229230231237277327 ... LastLast
Results 5,651 to 5,675 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    6,708
    Thanks Thanks Received 
    6,401
    Thanked in
    2,688 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ali uvijek nam guzica presudi. Znam ja kako je islo to sa povecanjima. Prvo je povecano sirotinji da im minimalac bude 450e. A onda se nakostrijesili svi sa fax diplomama i u drzavnom sektoru je najcesca recenica bila: "Necu da mi kafe kuvarica ima samo 20 eura manje od mene." I onda je krenulo...
    Naravno da je bilo i toga. U jednu ruku to je bilo i za ocekivati da ce se svima povecati, ali ovakvim povecavanjem pretpostavlja se kuda drzava ide.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    518
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    1,192 Posts

Je l to ono drzavljanstvo sto ekspresno dobismo iz zvanicnog Beograda na neradni dan?

Ne govorim da covjek nema dvojno drzavljanstvo ali isto ga tako ima i jos 100 hiljada ljudi u CG, pola parlamenta ga ima i to se odavno zna pa evo niko rukom se nije pomjerio dok sasvim slucajno Spajica ne nadjose.

3. The Following 2 Users Say Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post

Dakle prva recenica: Mutna je priča sa obije strane.
    Ili da prevedem: Moguce da je svjesno isao u posao i znao da se ti telefoni ne nabaljaju za potrebe predsjednika i mozda mu se sad kriva kad vidi da mu nece biti placeno.
    Ali neka bude da ne citam.
    Qoozica je rekla da zna covjeka i da mu vjeruje jos kad bi ga nagovorila da nam svima sa foruma donese po iphone a zvoncica ce da mu plati to kasnije bilo bi extra.

5. The Following 2 Users Say Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,138 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Je l to ono drzavljanstvo sto ekspresno dobismo iz zvanicnog Beograda na neradni dan?

Ne govorim da covjek nema dvojno drzavljanstvo ali isto ga tako ima i jos 100 hiljada ljudi u CG, pola parlamenta ga ima i to se odavno zna pa evo niko rukom se nije pomjerio dok sasvim slucajno Spajica ne nadjose.
    Bas to. Da li jos 100 hiljda ljudi ima srbijansko drzavljanstvo, to mim ozemo da nagadjamo. Jedini nacin da se to utvrdi je da se drzava Crna Gora obrati Srbiji za takvu informaciju. Obracala se mnogo puta, i nikad nije dobijen odgovor. Moje misljenje je da je to iz politickih razloga. Isto tako, kad je Spajic u pitanju, po mom misljenju, je u pitanju politicka pozadina. On je imao izbor da se izjasni, i izabrao je da slaze. Naivno je usao u politiku, misleci da ce to moci da sakrije. Da je srece, trebao je do sad da ostane bez crnogorskog drzavljanstva, onako kako zakon nalaze. Ali zakon ne vazi isto za nas obicne smrtnike i za politicare. Zato i jeste ovolika borba za fotelje, da budes iznad zakona. Sve drugo su price za maloumne.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

7. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    864
    Thanked in
    549 Posts

Što se tiče dvojnog državljanstva zakon je prilično isti za sve i ne bi vjerovao koliko ljudi ga ima jer im je to u određenom trenutku isplativo ili korisno. I to ne samo srpsko, nego i hrvatsko, i svake zemlje koja to dozvoljava.

Znam velje Crnogorce koji su protiv toga, ali priznaju da bi ne trepnuvši uzeli drugo državljanstvo kad bi mogli.

9. The Following User Says Thank You to NotRobot For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    201 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Bas to. Da li jos 100 hiljda ljudi ima srbijansko drzavljanstvo, to mim ozemo da nagadjamo. Jedini nacin da se to utvrdi je da se drzava Crna Gora obrati Srbiji za takvu informaciju. Obracala se mnogo puta, i nikad nije dobijen odgovor. Moje misljenje je da je to iz politickih razloga. Isto tako, kad je Spajic u pitanju, po mom misljenju, je u pitanju politicka pozadina. On je imao izbor da se izjasni, i izabrao je da slaze. Naivno je usao u politiku, misleci da ce to moci da sakrije. Da je srece, trebao je do sad da ostane bez crnogorskog drzavljanstva, onako kako zakon nalaze. Ali zakon ne vazi isto za nas obicne smrtnike i za politicare. Zato i jeste ovolika borba za fotelje, da budes iznad zakona. Sve drugo su price za maloumne.

Nije samo da se u Crnoj Gori ima dvojno srbijansko, nego se ima I albansko, bošnjačko ,hrvatsko.
    Gotovo da nema hrvata iz Boke koji nema dvojno hrvatsko za sebe i djecu.
    Ali to je normalno i toleriše se.

11. The Following User Says Thank You to MLS For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

priče za maloumne a tjeraš ljude iz zemlje sa srbijanskim državljanstvom?okej

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    Nije samo da se u Crnoj Gori ima dvojno srbijansko, nego se ima I albansko, bošnjačko ,hrvatsko.
    Gotovo da nema hrvata iz Boke koji nema dvojno hrvatsko za sebe i djecu.
    Ali to je normalno i toleriše se.
    Dvojno drzavljanstvo se regulise medjudrzavnim sporazumom izmedju dvije drzave i taj sporazum postoji sa odredjenim drzavama i na osnovu toga su neki dobili dvojna drzavljanstva. Sporazum izmedju Srbije i Crne Gore je nekoliko puta pripreman ali nikad nije potpisan zbog neslaganja po odredjenim pitanjima izmedju dva pravna tima.

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    201 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Dvojno drzavljanstvo se regulise medjudrzavnim sporazumom izmedju dvije drzave i taj sporazum postoji sa odredjenim drzavama i na osnovu toga su neki dobili dvojna drzavljanstva. Sporazum izmedju Srbije i Crne Gore je nekoliko puta pripreman ali nikad nije potpisan zbog neslaganja po odredjenim pitanjima izmedju dva pravna tima.

Crna Gora nikad nije sklopila ugovor o dvojnom drzavljanstvu sa Hrvatskom iako je bilo pregovora.

Ipak, neka se dvojna drzavljanstva i dan danas tolerišu a druga se osudjuju.
    Svima jednako ili nikako

15. The Following User Says Thank You to MLS For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    Crna Gora nikad nije sklopila ugovor o dvojnom drzavljanstvu sa Hrvatskom iako je bilo pregovora.

Ipak, neka se dvojna drzavljanstva i dan danas tolerišu a druga se osudjuju.
    Svima jednako ili nikako
    Znam da su prije desetak godina poslali svim okolnim drzavama nacrt sporazuma o dvojnom drzavljanstvu a sta je bilo sa njima pojma nemam. Jedino sam ispratio da je tada Dacic koji je bio ministar MUPa dao neke nesuvisle predloge na sporazum pa je propao dogovor.

Inace moj stav je da ne treba dozvoliti nikom jer svakoj maloj drzavi je mjera zastite je rigidnost po pitanju drzavljanstva. To nema veze ni sa politickim i nacionalnim opredijeljenjima vec jedini normalni modalitet funkcionisanja drzave od 600000 ljudi. Ukoliko dodje do toga da se otvori drzava po tom pitanju upasce u jedan apsurd i izgubice samu sebe na kraju.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...krimi-dosijeom

Tako je predsjednik Opštinskog odboran Građanskog pokreta URA u Tivtu, po struci bečelor nautike Ljubomir Jovanović, na određeno vrijeme od tri mjeseca zaposlen na Aerodromu Tivat na radnom mjestu koordinatora za SSO i TA (svjetlosna signalizacija i trafo-stanice). Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Jovanovića kojem uskoro ističe tromjesečni ugovor na toj poziciji, njegove stranačke kolege iz vrha ACG predvođene predsjednikom Odbora direktora Eldinom Dobadžićem, pokušavaju da proguraju na stalno radno mjesto šefa tehnike na tivatskom aerodromu.
    Budvanin Vladimir Dimić uhapšen je krajem prošle godine nakon što je na internetu objavljen video-snimak na kojem upućuje uvrede građanima Cetinja i urinira na autobuskoj stanici na ulazu u taj grad. Dimić koji je politički blizak sada već bivšem Demokratskom frontu je uhapšen, kako je tada saopšteno iz Uprave policije zbog kršenja člana 6, člana 7 i člana 19 Zakona o javnom redu i miru. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju se izjasnio da se u radnjama tog Budvanina ne stiču elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Nakon privođenja nadležnom sudiji za prekršaje, Dimiću je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.900 eura, mjera upozorenja - uslovna osuda u trajanju od 60 dana zatvora sa rokom provjere od godinu dana te obaveza da uputi javno izvinjenje i javno objavljivanje te odluke u štampanim medijima o trošku okrivljenog, a što je on i uradio.

Uprkos ovome, Dimić je kao pripravnik, nedugo poslije ovog incidenta preko programa Vlade Crne Gore za stručno osposobljavanje pripravnika, angažovan na Aerodromu Tivat i postavljen na radnu poziciju u Sektoru prihvata i otpreme, iako taj posao podrazumijeva da izvršilac koji ga obavlja konstantno izlazi na platformu aerodroma i kontaktira sa posadama vazduhoplova i drugim osobljem koje opslužuje avione, Dimić to ne može da radi jer nije dobio pozitivnu procjenu od strane Agencije za nacionalnu bezbjednost. Pozitivna procjena ANB-a neophodna je za sve zaposlene na aerodromima koji po prirodi svog posla moraju da zalaze u bezbjednosno sterilnu, tzv. air side stranu aerodroma.

“Pošto on to nema, Dimić samo sjedi u kancelariji i bukvalno ništa ne radi. Isti je slučaj i sa Zoranom Mandićem iz Budve, nedavno zaposlenom na poziciji stručnog saradnika u Vatrogasno-spasilačkoj službi. On izgleda zbog svog dosijea ne može uopšte da dobije pozitivnu procjenu ANB-a, pa tako samo sjedi u kancelariji u upravnoj zgradi Aerodroma i takođe ništa ne radi, već se samo čekira da je došao i pošao sa posla i prima platu”, kazao je “Vijestima” izvor sa Aerodroma Tivat.
    znači kao nagradu za to što je izvršio krivično djelo dobio je posao sa vrhunskom platom. dje ga je kolega dfovac da nam objasni kako je df patio?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Moze li mi neko objasnit kako mogu napraviti kroz sistematizaciju radno mjesto koje po zakonu ne postoji, zar to nije posao za inspekciju i krivicno djelo.

Primjer, maknu drzavni ispit, treba 240 kredita a ovi to spuste na 180etc.

Ili se ide na to mi smo vlast nek ide po dubini dokle potraje?

Thanks Thanks Given 
    1,104
    Thanks Thanks Received 
    1,471
    Thanked in
    738 Posts

Quote Originally Posted by p0smatrac View Post
    Moze li mi neko objasnit kako mogu napraviti kroz sistematizaciju radno mjesto koje po zakonu ne postoji, zar to nije posao za inspekciju i krivicno djelo.

Za sistematizaciju je samo potrebna lijepa i polodonosna masta i sve je moguce

Thanks Thanks Given 
    6,708
    Thanks Thanks Received 
    6,401
    Thanked in
    2,688 Posts

Quote Originally Posted by p0smatrac View Post

Desava se da se u preduzecima neke sluzbe trebaju otvarati u buducnosti pa se zna pisati sistematizacija za nesto sto trenutno ne postoji.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,941
    Thanked in
    3,989 Posts

To se radi čak i u oblastima poput prosvjete, u kojima je granskim kolektivnim ugovorom eksplicitno definisano koja radna mjesta mogu da postoje i koje koeficijente ta mjesta imaju. Direktori na svoju ruku snize koeficijente kako bi "ušteđeli" koeficijent za još jedno mjesto koje su za nekog svog kreirali u kolektivnom ugovoru kod poslodavca, pri čemu to mjesto ne postoji u granskom kolektivnom ugovoru.

A u državnim preduzećima poput epcg i cedisa i institucijama poput dri, cbcg to je tek lagano odradit.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1,104
    Thanks Thanks Received 
    1,471
    Thanked in
    738 Posts

https://www.vijesti.me/v/661587?utm_..._share_counter

"To je međutim otvorilo sumnje da se ovaj investitor favorizuje, iako je do raspisivanja tendera potrebno proći kompleksnu zakonsku proceduru koju zahtjeva model javno-privatnog partnerstva."

Kad rekose da ovo treba da se okonca?

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-krimi-dosijeo

Ojhaa sve posteni

Inace ovaj nauticar koliko ja znam ima samo srednju poljoprivrednu da je vjecna!
    Last edited by ^izzy^; 17-06-23 at 21:31.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-krimi-dosijeo

Ojhaa sve posteni

Inace ovaj nauticar koliko ja znam ima samo srednju poljoprivrednu da je vjecna!
    Pa brate logicno da ce da bude nauticar zamisli avion sleti u more ko ce to da primi bez on treba sve opcije pokriti a ovaj drugi vidis da roditelje tepa znaci nema protekcije takvi nam trebaju ne vidim problem sto vise ovakvih kadrova

25. The Following User Says Thank You to Beton For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,138 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    priče za maloumne a tjeraš ljude iz zemlje sa srbijanskim državljanstvom?okej
    Ja tjeram???? Rekao bi da ti da si malouman, ali necu. Postoji zakon, kojije donijela skupstina, ako krsis taj zakon, treba da snosis kaznene odredbe koje zakon propisuje. Meni je potpuno nebitno koje je drzavljanstvo u pitanju. Pocesmo pricu o Spajicu, zato i pominjem srbijansko drzavljanstvo. I jedino covjek moze sam sebe da ostavi bez drzavljanstva, nikako neko drugi. A ocigledno nijesi shvatio na sto se odnosi moja zadnja recenica. Imas kadd....mlad si
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

aha,okej je fašizam sve dok ga je donijela skupština,inače vrlo legitimna dps-ova skupština i vrlo legitimni dps-ov zakon.i pošto si vidovit pa znaš koliko imam godina aj gvirni u tu budućnost i provjeri šta će biti sa tim zakonom i hoćete li ikad dočekat progon dvojnih državljana.

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    201 Posts

Stiglo pismo

https://www.dan.co.me/vijesti/politi...h-lica-5183618

Pa kaže,

.....Onda me pitao da dam svoj doprinos, nakon čega je razgovor pošao u drugom smjeru, navodi se u pismu...

Katnić bi bolje.
    Last edited by MLS; 18-06-23 at 04:58.

29. The Following User Says Thank You to MLS For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Stiglo pismo nakon demantija njegovog sadrzaja.

Lud zbunjenog.

Pa je li finansirao kampanju ili nije?

I da jeste, da li je finansiranje kampanje nelegalno?
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,941
    Thanked in
    3,989 Posts

Naravno da nije. Pod uslovom da pojedinačna donacija ne prelazi 2 hiljade eura i da su sve donacije prijavljene. Navodno sipanje miliona bez ikakvog traga svakako nije zakonito.

Thanks Thanks Given 
    5,195
    Thanks Thanks Received 
    9,386
    Thanked in
    4,547 Posts

dobiju navode i umjesto da prate tragove novca i dokazu da su navodi tacni, oni prave rijaliti u javnosti.

treba sve funkcije dati ljudima koji nisu odavde.
    nothing comes from violence and nothing ever could

33. The Following 2 Users Say Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Stiglo pismo nakon demantija njegovog sadrzaja.

Lud zbunjenog.

Pa je li finansirao kampanju ili nije?
    Nije, ali si pala na Spajicevu manipulaciju.

Spajic je rekao da nije uzeo ni centa od Do Kvona niti bilo koga sa interpolove potjernice. Ali niko nije rekao da u pismu pise da je uzeo pare od Do Kvona, nego od kriptozajednice. Spajic taj dio nije negirao. Negirao je nesto za sta ga niko nije optuzio, tj. zamijenio je teze.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Page 227 of 442 FirstFirst ... 127177217223224225226227228229230231237277327 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)