U erste ste mogli da otvorite online i placa se 0.99
Imaju apple pay i google.
U erste ste mogli da otvorite online i placa se 0.99
Imaju apple pay i google.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
I meni sad stize ista poruka... Morat cu vladiti dodatnu visu sve su prilike
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Ja sam izvadio platinum prije mjesec dana jer nisam znao do kad će ova biti aktivna.
https://instagram.com/highlander_brushes/
Ja kad sam koristio davno ckb dobijala se i Visa i MasterCard. Tako da vjerujem da onaj ko nije tu ima drugu koja mu radi.
Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
ПОДГОРИЧКА БУДУЋНОСТ !
Pa nije to sad neki horror scenario, ima sad toliko nacina za poslati pare, digitalizovati kartice u wallet-e, pa cak i fizicki nekome poslati novu karticu...
Ne potpisujes ugovor za karticu i njenu validnost, desavalo se npr da je dio kartica koriscenih na nekom bankomatu ili sajtu skimovan, i onda banka ima obavezu da ti je svakako ugasi zbog tvoje sigurnosti i izda novu...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
svi koji imaju račun u ckb, imaju i vizu i masterkard, tako da to nije neki problem. mene više interesuje šta će biti sa šoping karticom koja je isto masterkard?
Crnogorci su klijenti iz raja...
Punomocje ovjereno kod notara ili suda / kapetana broda / u konzulat i slicno. Moze da se uradi i bude legalno.
A na ono ja sam majka toga i toga dajte mi njegovu karticu nijedna banka nece dati. Postoje procedure i propisi koji se moraju ispostovati kod identifikacije klijenata. I ako se utvrdi da nisu ispostovani regulator moze da izrece kaznu.
Last edited by hercules; 16-06-23 at 20:16.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Iskreno, nemam nikakvu losu namjeru, razumijem tvoju frustraciju, samo zelim da te postedim nepotrebnog gubljenja vremena ukoliko zaista zelis da tuzis banku, jer nemas osnova...
Procitaj Opste uslove poslovanja vezano za platni promet i kartice: https://www.ckb.me/upload/documents/...ards-2--2-.pdf
Tu ti se fino navodi da je kartica vlasnistvo banke i prakticno mogu sto god hoce da rade sa njom, cak i bez prethodne najave...
Pogotovo procitaj detaljno stavke iz III.2.14 - Otkaz koriscenja kartice.
Iskreno, ne vidim gdje ti čitaš frustraciju kod mene?
Ti si sa druge strane vrlo komplexan lik koji ima sig đa faka gavermenta, ali ođe gine za banke... Zanimljivo.
Ja nemam namjeru da se sa tobom raspravljam po pravnim pitanjima, niti imam namjeru ja da tužim bilo koga... Ne znam đe si to pročitao?
Dokument koji si postavio je iz Aprila 2023. i evidentno je da se CKB pokušava pokrpiti za akciju skidanja Mastercarda sa svog Opexa i Capexa. Komedija.
Odredba đe CKB može da otkaže karticu po "vlastitoj ocjeni, biznis odluci i bez obavještavanja" je poslastica za advokate.
Ovo je neka pravnička veličina ubacila u Opšte odredbe prije mjesec i po?
Ja sam siguran da si ti obaviješten kako se na sudu tretiraju ugovori sa nelojalnim klauzulama koje jednoj od ugovornih strana daju prava da se ugovor maltene i ne poštuje?
Evo vidjećemo što će biti, bez frustracija...
Last edited by Rigodo; 19-06-23 at 08:50.
Kolega, na ovom topicu sam iskljucivo da pomognem ukoliko mogu, s obzirom da sam dugo godina radio u banci i poznajem procese i procedure.
S obzirom da sam napustio taj sektor, ne bih rekao da ginem za banke, vec samo za zdravi razum.
U dosta slucajeva sam izlazio na kraj sa reklamacijama kod banaka i operatera, naravno gdje sam znao da ima prostora.
U tvom slucaju mislim da nema prostora za zalbu, ali nisam pravnik i moguce je da mozes ostvariti pozitivan ishod.
Ukoliko ga ostvaris podijeli detalje sa nama da i drugi korisnici mogu na isti nacin ostvariti pravo.
Zahvaljujem, kolega. Cijenim efort.
Ne znam da li ste upoznati sa žalbama klijenata kojima su se u Ugovore uglavljivale takse za obradu kredita, pa su im pečatirane kamate od 10% na štednju mimo bančinih procedura, pa su štampani fiktivni ugovori za kredite za koje klijenti nikad nisu čuli itd...? Mislim da su svi takvi Ugovori tumačeni onako kako Zakon kaže, nevezano šta tamo piše ili ne piše, za šta imamo potvrde i na sudovima.
Sa druge strane, ovo što si linkovao sa novim uslovima korišćenja kartica u CKB je kritičan alarm za sve klijente jer piše da CKB može da ukine karticu bilo kad po "vlastitoj ocjeni", što je pravni pojam do sada nečuven. Ali daje jasan signal da CKB može da te ostavi i bez VISA kartice, ako "vlastito ociijeni"... Npr. ako je nekom tamo u Nadzornom odbori ugrožen bonus od 100K pa želi da prištedi i na Visa troškovima? To je vlastita ocjena.
Pitanje za razmišljanje je da li je CKB ovakve uslove zakucao i za ostale proizvode...devizne račune, domaće račune, kredite, overdraft i sl?
Od kad postoje kartice u CKB banci, znam da se mogu gasiti i reizdavati iz raznih razloga, nije to sad uvedeno... Zato nisam zacudjen.
Sto se tice ostalih usluga, sve pise u Opstim uslovima koje sam linkovao... To je ono sto prihvatas prilikom apliciranja za neki od servisa banke...
i,znamo li što je poukidana master sem što uzimaju proviziju na visu,tj može im se?ja bih prešao u drugu banku ali nemam više živaca,i u ckb sam utekao iz prve...
Ako čitaš pažljivo uslove za gašenje, skoro svi uslovi su praćeni sa odrednicom da se kartica može ugasiti "ukoliko....", pa se pobrajaju mogući razlozi.
Novi uslovi su ažurirani sa dvije master odredbe koje supersiduju sve ostale odredbe za gašenje kartice.
To su odrednice da CKB može da ukine karticu po vlastitoj ocjeni bez obavještenja i/ili po biznis odluci. Čime sve ostale "ukoliko" odredbe gube smisao.
Opšti uslovi definišu i rok validnosti kartice, obavezno obavještenje u roku od dva mjeseca prije predloga izmjena uslova, mogućnost žalbe na izmjene uslova ugovora ili neprihvatanje istih...itd... A ovamo se šalje SMS mjesec dana prije otkaza, nema obrazloženja na koje se možeš požaliti.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks