Page 81 of 127 FirstFirst ... 317177787980818283848591 ... LastLast
Results 2,001 to 2,025 of 3153

Thread: Parlamentarni izbori - 11. jun 2023.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Kako bih ja slatko ukinuo taj manjinski cenzus. Cus Bistricani Albanci.. pravi se totalni cirkus od norme koja je trebala pozitivno da ih diskriminise.
    Не може другачије то да се ријеши, ниједна мањина осим бошњака (ако их уопште сматрамо мањином) не може на изборима добити мандат по нормалним изборним правилима.

А ако ко жели да гласа ХГИ а да није хрват не може му се забранит, демократија и те трице и кучине.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Op, op, počeo da islivava prljavi veš.

https://m.cdm.me/politika/vuksanovic...ora-sa-pes-om/

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Hoće li HGI dobiti mandat? Imaju preko 0,7%. Ukoliko ostane treba uzeti jedan mandat albancima jer zakon kaže da mogu biti tri ,,afirmativna" mandata, a sada se špekuliše sa četri (1 HGI, 1 AA i 2 AF) što, čini mi se, nije po zakonu. Onda, hoće li SDP proći (kada bude ozvaničeno brojanje? Osim oduzimanja mandata nekome će se dodati tako da se još uvjek ne zna tačan sastav parlamenta. Sa tim u vezi mogući su samo neki opšti dogovori.

Sent from my Motorola 8400

Da je sreće, trebalo bi da većina partija upute žalbu Ustavnom Sudu, po zakonu izričito piše 3 afiramtivna mandata, sad ispadoše 4, niko zakone ne ferma odje 2 posto.
    Forever young, i want to be forever young

3. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,468
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Не може другачије то да се ријеши, ниједна мањина осим бошњака (ако их уопште сматрамо мањином) не може на изборима добити мандат по нормалним изборним правилима.

А ако ко жели да гласа ХГИ а да није хрват не може му се забранит, демократија и те трице и кучине.
    Može da se riješi lagano. Cenzus da bude 1,2% glasova pa ko što ponese, ne interesuje me ni nacija ni ništa drugo.
    Ovo ovako je nepravedno i sramotno, i ja živ ne bih prihvatio da budem na nekoj listi za poslanika jer sam u startu zakinut, dovoljno se crvenim kad odem da glasam jer samim tim činom dajem legitimitet neregularnim izborima.
    Samo da mi se ne javi sa pričom kako je u "srećnim" zemljama jer me to ne zanima.

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Hoće li HGI dobiti mandat? Imaju preko 0,7%. Ukoliko ostane treba uzeti jedan mandat albancima jer zakon kaže da mogu biti tri ,,afirmativna" mandata, a sada se špekuliše sa četri (1 HGI, 1 AA i 2 AF) što, čini mi se, nije po zakonu. Onda, hoće li SDP proći (kada bude ozvaničeno brojanje? Osim oduzimanja mandata nekome će se dodati tako da se još uvjek ne zna tačan sastav parlamenta. Sa tim u vezi mogući su samo neki opšti dogovori.

Dobili su mandat i jedni i drugi. A ovo da se oduzme albancima nesto si pogresio jer to niko jos nije spomenuo.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Može jer ovo nije rješenje. Afirmativni mandati služe da bi se autentičnije zastupali interesi određene zajednice ALI na ovaj način to se ne postiže već se dobijaju ,,jeftini" mandati. Afirmacija određene grupe najbolje dolazi ako se pripadnici tih grupa nalaze na raznim listama. Može se smanjiti cenzus (mada pi to povlačilo da ima više mjesta u parlamentu što je neefikasno)., A može se Crna Gora izdjeliti na nekoliko izbornih jedinica, a svaka izborna jedinica ima jedinstveni cenzus i nosi određeni broj poslaničkih mandata. Lično mislim da je prva varijanta najbolja, no za izmjene izbornog zakona treba 2/3 većina, a to znači odricanje od ,,jeftinih" mandata.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by p0smatrac View Post
    Dobili su mandat i jedni i drugi. A ovo da se oduzme albancima nesto si pogresio jer to niko jos nije spomenuo.
    Nisam pogrešio, jer po zakonu mogu biti najviše tri afirmativna mandata, a ne četri kako se sada prikazuje. Ako ćemo po zakonu onda treba jedan mandat ukinuti Hrvatima ili Albancima. Sada se postavlja pitanje šta je od ta dva rješenja pravednije (jer četiri su nezakonita)?

8. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Zasto uopste neka nacionalna manjina mora/treba da ima predstavnika u parlamentu? Zasto nacija ima prednost nad idejom? Evo, Preokret ga je ugasio, nisu imali dovoljno, ali ko im je kriv sto su se okupili oko ideje.

I najjaci argument je, zapravo, sto smo mi, kao, neka gradjanska drzava. Ako smo gradjanska drzava, svi gradjani su jednaki! Zajebite to s manjinama...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

10. The Following 3 Users Say Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Evo Draginja "izdominirala".

https://m.cdm.me/politika/vuksanovic...ora-sa-pes-om/

Samo ne znam sto je setala svojevremeno na protestima u PG ili sto nije posla sa tzv socijaldemokratama nego ostala u SDP. Upravo su oni sa vracanjem u zagrljaj DPSu ugusili SDP.
    Last edited by Rodion Romanovich; 15-06-23 at 15:38.

12. The Following User Says Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

ASC

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Zanimljivo mi je da je njoj normalno da ona bude predsjednicki kandidat a kad partija izadje samostalno na izbore to je bolesno?

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

14. The Following User Says Thank You to kurogane For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    45 Posts

Ako manjine dobiju 3 mandata, a ne 4 kako je u privremenim rezultatima, taj jedan mandat bi pripao DPS-u.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by bigic View Post
    Ako manjine dobiju 3 mandata, a ne 4 kako je u privremenim rezultatima, taj jedan mandat bi pripao DPS-u.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Nisam pogrešio, jer po zakonu mogu biti najviše tri afirmativna mandata, a ne četri kako se sada prikazuje. Ako ćemo po zakonu onda treba jedan mandat ukinuti Hrvatima ili Albancima. Sada se postavlja pitanje šta je od ta dva rješenja pravednije (jer četiri su nezakonita)?

Niko na tv ili medije ovo jos nije spomenuo da sam ja primjetio.

Oce li se preduzeti kakve mjere povodom ovoga i sta mislis licno ko ima najvise sansi da mu skinu mandat?

Ps, imam osecaj da ce se leposavic ili sdp nekim cudom domoc parlamenta poslije novog preglasavanja na mjestima dje su ponisteni izbori.

Glasace se ponovo u Kolasin i Ct, eto prilike sa obje partije.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    45 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Niko na tv ili medije ovo jos nije spomenuo da sam ja primjetio.

Oce li se preduzeti kakve mjere povodom ovoga i sta mislis licno ko ima najvise sansi da mu skinu mandat?

Ps, imam osecaj da ce se leposavic ili sdp nekim cudom domoc parlamenta poslije novog preglasavanja na mjestima dje su ponisteni izbori.

Ево како је хронолошки ишла прича око мањинских мандата.

RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Parlamentarni izbori :: HGI može ostati bez mandata, čeka se odluka DIK-a

Nimanbegu: Afirmativnom akcijom svakoj manjinskoj zajednici do tri mandata (vijesti.me)

Predstavnici partija u DIK-u jednoglasni: HGI pripada jedan mandat (vijesti.me)

HGI potvrđen mandat, Vuksanović: Oduzimanje poslaničkog mjesta značilo bi da su Hrvati nepoželjni (pobjeda.me)

Jonica: Zakon nije "švedski sto", Nimanbegu iznosi neistine i vrijeđa (vijesti.me)

Рома којих има исто колико и Хрвата немају ову могућност, још једна дискриминација.
    RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Politika :: Nastavićemo sa inicijativama da Romi uđu u Parlament

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    475
    Thanked in
    236 Posts

Izgleda da je URA spremna da minira Spajića

Code:
    Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kaže da poruka lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića - da neće s GP URA pregovarati o novoj Vladi, ne mora da bude prepreka za dogovor, a da od eventualnih saznanja i poteza nadležnih, zavisi da li će Spajić biti kandidat za premijera.
    Code:
    On, međutim, kaže da i nadležne institucije treba da rade svoj posao nakon izbora, aludirajući na slučaj Do Kvon-Spajić.

"Vjerujem da će biti određenih interesantnih saznanja i za građane Crne Gore, tako da ja ne bih sada komentarisao ni ko će biti potencijalni kandidat za premijera, to ćemo da vidimo nakon štose i formalno proglase rezultati i nakon što konstituišemoparlament, nakon što gospodin Milatović da mandat potencijalnompremijeru, tako da ja bih malo sačekao kada je to u pitanju", rekao je Adžić.
    https://www.vijesti.me/tv/emisije/66...t-za-premijera

Sent from my MAR-AL00 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Neka onda Milović bude premijer.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Sjajan lik.

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Mislim da ce Jakov popizdjet poslije odredjenog vremena sto ga nik9 nece hebat pet para sto prica...

Milatović: Važno da Crna Gora što prije dobije stabilnu proevropsku i proreformsku vladu

https://m.cdm.me/politika/vazno-da-c...formsku-vladu/
    Last edited by avet; 15-06-23 at 18:56.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Da se Spaji slucajno ne da ni jedna od dvije kljucne pozicije.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Pa koliko uopste ima birača na tim mjestima?
    I jednoj i drugoj listi nedostaje koja stotina glasova pa čisto sumnjam da toliko mogu namaći na Cetinju i u Kolasinu na po jednom biračkom mjestu?

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Ah, kako me je razocarala URA... Mora li tako sa svakom partijom koju glasam. Sto posto ce i sa PES neki belaj nevidjeni...

Ali ovo hvatanje Boga za muda od strane Ure mi se smucilo.

27. The Following 2 Users Say Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Mislim da ce Jakov popizdjet poslije odredjenog vremena sto ga nik9 nece hebat pet para sto prica...

Milatović: Važno da Crna Gora što prije dobije stabilnu proevropsku i proreformsku vladu

https://m.cdm.me/politika/vazno-da-c...formsku-vladu/
    Сад кад се уназад погледа испало је добро што Спајк није постао предсједник. Џејкоб би можда и увео Дф у Владу. Спајк би их радо све шкартирао и то је у више наврата говорио за разлику од Милатовића који би све нешто да мири

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Ibrahimović je rekao da su građani najveće povjerenje dali Pokretu Evropa sad (PES).

"Držim se principa da iz najjače partija treba da se predloži mandatar", rekao je Ibrahimović.

Đeljošaj je rekao da onaj ko osvoji najviše glasova ima pravo da pokuša da formira vladu.

Vuksanović je rekao da lider PES Milojko Spajić treba da dobije mandat za sastavljanje vlade.

Nimanbegu je rekao da Crna Gora treba da dobije stabilnu vladu.

"PES-u pripada prva interakcija sastavljanja vlade", kazao je Nimanbegu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Apstinenti nemaju ama bas nikakvo opravdanje jer ako nisu htjeli ni ove ili one ovaj put su imali makar Perica pa su mogli izaci i zaokruziti Preokret.
    Ja ne razumijem zašto imate problem sa nama apstinentima? Lično vjerujem da je ovo sa više aspekata sjajna situacija...prvo, gradjani su 2020. godine izasli masovno n izbore i što se desilo? Tri godine nestabilnosti. DPS glasači su vidjeli da sa svojih stotinu i kusur hiljada glasova mogu da obrišu zadnjiicu, jer sa dps-om niko neće i ostale stranke marginalizuju jedan ogroman broj glasača....znam ja da vas boli ovo sto pricam, da vas mnogo nervira, ali ja samo zborim istinu.
    Df glasači su takodje zalud glasali jer nikome se ne svidja ono što oni zele ovoj državi i njenome napretku i statusu (Bogu hvala što je tako, što se mene tičle) te ih miniraju i još više marginalizuju nego dps jer oni su bili partneri a dps je ipak bio protivnik...i evo, imate situaciju da im je smor da izadju da zalud glasaju...licno sam vrlo zadovoljna ovakvim stanjem i rezultatom...sad cemo da vidimo ko ce kako da formira vladu i da radi...vrlo jasno cemo u parlamentu vidjeti ko je za narodnu volju ko nije...voljela bih da je preokret i SDP usao u parlment jer smatram da je upravo to pravo stanje raspolozenja gradjana. Taj omjer....dopadalo vam se ili ne, moja apstinencijha i ne samo moja, je ovaj put bila glas za demokratiju u ovoj državi.
    Vjerujem da mi koji smo apstinirali nijesmo imali zelju da NIKO od ponudjenih bude ikakva većina naročita.

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Ako ih smatrate za tako ograničene, zar nije dobra stvar što se ne plekaju u političke izbore?

Ja još ne viđeh navalu apstinenata na temu da pričaju kako su oni pametni što nisu izašli, i da ubjeđuju da ne treba da se izlazi.
    No vidim upravo obratno... Kukanje birača na ove što ne izlaze.
    Upravo...ja nikoga nijesam ubijedjivala da je pametno da ne glasa, a ja nijesam htjela da dam glas nikome i to je moja pravo jednako kao i glasanje, plus, sto zaista mislim da je ovo bio najbolji moj glas ikad!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,656
    Thanked in
    1,205 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    Neka ostave vezice da ih mogu izvuc koliko se uvlace

32. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Page 81 of 127 FirstFirst ... 317177787980818283848591 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)