Zahvaliti se DPS-u a URA nije sa kim nije ratovala a sa demokratama u prve frontovske linije.A što bi ono kad su Bečiću prijetili na neki najgori mogući primitivluk?To ništa ne važi se.
No biće da im je DPS svašta napakova' a sa istim onomad srušiše "istorijsku vladu."
Elita boktemazo.Za njih je i onaj Pipun gospodin dobro ih je u skupštini opisao a istoga ja ne mogu podnijeti da bilo gdje dođe na bilo kakvo mjesto no licimURAši su mi još grđi baš zato što očekuješ nešto od nekoga.
Last edited by Bluemoon; 12-06-23 at 21:28.
Ja nzm zašto je baš toliko nezadovoljstvo rezultatima izbora.
Ajde, malo je gorak ukus što Preokret nije preša' cenzus, a Joko Tinjalica jes', i malo što ES nije ima' par procenata više.
Ali ogroman uspjeh ovih izbora je to ono o čemu smo sanjali godinama, pa bilo i nezamislivo do prine godinu dana, a to je da DPS i DF nemaju 50%, sad nemaju ni blizu toga, nekih 37-38%, što je ogroman uspjeh
Forever young, i want to be forever young
Jedino je problem URAšima što nisu više tas na vagama nekim ko onaj iz Pozitivne Pajović pa i dalje guraju priču ko da su Prometeji neki.
Sa sve Abazdom.
Goreg političara ne pamti CG scena.
Ali teško je to nekima priznat što jes jes.
Zar se URA nije rasula na dva dijela jos prije neki mjesec kad ih je pola preslo u PES? Onomad kad je Dritan prvo poceo sa optuzbama na racun Spajica i PES-a? Ne bi me cudilo da su sinoc slavili sto su to malo % uspjeli da im skinu, svakako su dokazali da im je strucni kadar ravan 0 i ne vidim sto bi to Dritan vodio neki bezbjednosni sektor, dokazao je da je nesposoban te ako oce neko ministarstvo treba mu dati ministarstvo kulture, to je zasrano da ne moze vise od trenutnog.
Sto je bilo ovoliko apstinenata? DF vise ne placa, DPS vise ne placa, Spajke je poprilicno izblamiran moze se pricati da mu je sve napakovano ali ima dosta ljudi koji ce povjerovati u price,Abazd je idiot populisticki trebalo je samo godinu dana da se to utvrdi, ostali nisu vrijedni pomena ne znam sto je cudno, na sledece izbore ce izlaznost jos grdja da bude
Last edited by goldfinger; 12-06-23 at 22:27.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Да знаш да и јесте успјех него смо изгледа похлепни па хоћемо и више него је могуће. Тј очекујемо и више него што је овај народ способан у овом тренутку.
Дпс/Дф су у ауту, овај распад се чекао толико година а добили смо га у року од 3 године. Добро је ово све , иде како треба.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Milatović koji u bukvalno prvoj medijskoj izjavi nakon pobjede na preshjedničkim izborima eksplicitno najavljuje DF u budućoj vladi, i Milatović koji taman bukvalno usred parlamentarnih izbora izjavljuje da OB podržava 60% građana Crne Gore, je, po meni, dovoljan pokazatelj da je opcija koja je već prethodno planirana neka modifikovana verzija Podgoričkog scenaria.
Modifikacija proističe iz samo-tutumanja URE, i najavljenog ''moratorijuma'' ZBCG.
Dodatno, svojevrsno Spajićevo prebrojavanje na 25k ispod Milatovićevog rezultata, što si lijepo zapazio, slabi mu poziciju da osporava ovakav scenario, i vrlo je vjerovatno da, u slučaju da mu se suprotstavi, PES ide u neku vrstu cijepanja. Što bi, u onda vjerovatnom scenario da na jesen idemo u nove izbore, za njih bilo ravno katastrofi.
Konačno, i onoliko ne-diskretni ping-pong glasačima od preshjedničkih do parlamentarnih, između Đeljošaja i Mandića/Kneževića, upućuje da je ovakav scenario prethodno neđe i dogovoren.
Da je PES ostvario očekivano visok rezultat, sasvim sam siguran da bi ovo izgledalo drugačije, i da bi Spajić, uz vjetar sa zapadnih strana, povukao na čistu ''centrističku'' opciju.
Ovako, mislim da je to varijanta koja nam izvjesno slijedi.
Čisto onako lično, ja ne mogu prežalit partiju koju sam zaokružio na svom prvom glasanju u životu, i slijedio je viš od decenije, kroz sva ona onako smutna vremena kakva su onda uslijedila, sve dok se Krivokapić nije ustoličio do pune samovolje. A ne mogu i reć da je ovo, po osnovu nekakve prilično ljigave prevrtljivosti koju javno iskazuju poslednjih godina, bilo nezasluženo, ili neočekivano. Totalno autoritarno lidersko sljepilo.
Objektivno, strašno mi je zanimljivo kako još niko ne uočava koliko su užasno drastičnu razliku na konačan ishod ovih izbora napravili samostalnim izlaskom. Jer, da su ušli u malteene već zaključanu koaliciju, ta koalicija bi bila pojedinačno najveća grupacija u parlamentu, pri čemu bi okrenula i Donta na svoju stranu. I ukupna slika, odnosno poruka glasača sa ovih izbora, bi izgledala drastično, drastično drugačije.
Kritično važno.
Siguran sam da obojica razumijemo ove neke dobre ljude sa foruma, ali mnogo je manje shvatljiva ta neobična potreba i želja, naširoko eksponirana i ovđe i svuđe, da se PES napuca do 40-45% ukupnih, i onda sve što ide sa time... Odnosno, kako to neobično ovaj naš narod, punih usta borbe protiv autoritarnog DPS-a, u ime demokratije i volje naroda, priželjkuje opet identično autoritarnu- apsolutnu vladavinu kakvu je imao od tog istog DPS-a
Zato je bilo tako kritično važno (znam, znam, ide anatema sad) da DPS zadrži značajne procente, i, meni lično, to je bilo maltene ključno pitanje ovih izbora. Ne jer sam ih glasao, glasao sam Preokret, već zbog toga što ONO, što se 30.08.2020. sastavilo ovoj nesretnoj zemlji na vlast, mora imat što jaču i moćniju OPOZICIJU, inače smo svi na gomilu otišli odakle smo i došli.
I jer se ovome nesretnom narodu nikad više, ako je sreće, ne smije desit situacija da neki Milačići, sa po' šake glasača, idu do tolike moći da, na noć kad se svima nama rješavala sudbina, i mogla se obrnut na potok krvi u narednih beskraj godina, shjede sa ženama tamo đe se rješava, i igraju glavne role.
Kao ni da se neki Abazovići, sa šakom i po' glasača, pušte na nivo careva Afrike i Azije i bar polovine kosmosa.
A jes krajnje interesantno kako tolika gomila zdravorazumskog naroda može priželjkivat situaciju đe vlast nema opozicije, krajnje zanimljiva situacija
Što se tiče ocjene da je za DPS vrhunska strateška odrednica ujedinjavanje ovih lista u novu partiju, apsolutno sam saglasan, jedino što ja mislim da kod njih ipak neđe postoji klica takve ideje.
Ono što bih tu lično baš volio da vidim, u godinama koje slijede, je ponuda takve partije Preokretu, kao i kvalitetnim nestranačkim ličnostima, za neku vrstu programsko-idejnog saveza, koji bi mogao da osnaži i jedne i druge.
I mislim da bi sa takvim hipotetičkim scenariom, koliko god je nisko vjerovatan, po prvi put u svojoj novijoj istoriji, dobili jednu istinski kvalitetnu utakmicu.
Last edited by Buva+gacce; 12-06-23 at 22:34.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Vala si i u pravu, realno.
Malo je problematično što, ako otkačiš i DPS i DF i URA-u, imaš sitne partije i skupe mandate, kao i nestabilnost u smislu da ako se ti apetiti ne zadovolje eto nas na izbore prije Nove.
Ali generalno se slažem, vjerovatno očekujemo previše.
Nemam zivaca da chitam,zelim samo da izjavim da mi je žao Guzichka.
...
Имали смо владу у којој су били УРА, ЦИВИС, СНП, АФ, АА, СДП, БС, ХГИ и коју је подржавао ДПС и за то добијао мјеста по дубини, а коју није подржавао ДФ али је задржао мјеста по дубини.
Зашто се не би могла саставити влада коју би чинили ПЕС, ДЦГ, БС, СНП, АФ, АА, УЦГ, ЦИВИС, ХГИ а да притом не мораш да подмириш ни ДПС ни бивши ДФ?
Има се тих министарстава да се намире сви, посебно ако би ово аминовали наши западни партнери слава им и милост.
о пописа итд исл.
Да поменем да ове партије могу да се посвађају око Отвореног балкана (наравно ако им то дозволи ПЕС) али не око нечег другог, нема темељног уговора више (осим са ЦПЦ) имају већину у скупштини коју прошла влада није имала, нико нема проблема око пописа, штавише, нема препреке градњи комарнице итд исл.
Индикативно је оволико помињање ПЕС-ДПС коалиције од нво сектора и "аналитичара", или подсвјесно траже чврсту руку, или покушавају да дигну дух бирачима партије коју нико неће.
Last edited by Mstislav; 12-06-23 at 23:05.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Guzichko je bio dechko koji obecava,e sad pogledaj kako neki loshi potezi,a nije bio dijete tada,dovedu do ovakvog stanja...postanesh gori od onih sa kojima provodish vrijeme,zato odavno od sebe tjeram,a ako ne mogu otjerat,bjezim od otrovnih.
I zalosno je zaista,supruga mu je prava dama,a gledaj shto on uchinje od sebe...predmet sprdnje.
...
Nije povezano s temom ali ne mogu da trazim dje cu pitat, ali kako je moguce da mi jos nemamo ambasadora u SAD?
Btw, čuh neđe da se Milka T.M. odavno aktivno zainteresovala za poziciju. Jel joj muž ono Uraš bješe?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Stvarno sprdnja, CG bez ambasadora u SAD je bas ******. Sad ce to Milatovic sa sredi, vjerovatno ce poslat Leposavica.
Prema tome, šta da ti kažem?
Last edited by Mstislav; 12-06-23 at 23:36.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Не сјећам се можда таман Милку.
https://www.slobodnaevropa.org/a/crn.../31320596.html
Ево списка :
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...a-za-crnogorca
Џемал Перовић се мислим оградио од ове приче тад.
Велики државник Мило Ђукановић.
Last edited by Mstislav; 12-06-23 at 23:41.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Zanimljivo.
Pretpostavljam da si upoznat sa činjenicom da je, od gomile predloga za ambasadorska mjesta koje je usvojila Vlada, skupštinski Odbor za međunarodne odnose dao pozitivno mišljenje samo za DVOJE, dok je sve ostale odbio.
Odnosno, da većinu ambasadora nemamo jer do dana današnjeg nisu prošli nadležni Odbor, iako su većinom predloženi još u prvoj polovini 2021.
Nakon što su početkom iste godine u gomilama počišćeni na jedan krajnje diletantski i neprimjeren način, bez obraćanja pažnje koliko godina diplomatskog iskustva se tom prilikom bacilo u smeće. I bez dogovora parlamentarne većine kako će da ih zamijene.
Inače, među tada vraćenim ambasadorima je bilo i nekih sa krajnje visokim rezultatima, poput onoga u Budimpešti. Koji je nakon toga predložen za Berlin, ali Odbor nije prošao, kako se govorkalo jer je blizak Milu Đukanoviću. Pri čemu ga je za ambasadora u Njemačkoj predložila Krivokapićeva vlada, a javna je tajna u tim krugovima da je čoek bio vrlo blizak Demokratama![]()
Takođe, i Milica je u Njujorku radila odličan posao, čak i po priznanju samog MVP Krivokapićeve vlade.
Zanimljivo kako svuda nekako izleti taj Đukanović. Javlja mi se scena, Crna Gora, sredina 22. vijeka, pojedini ovđe pišu: Uh, samo da onaj Milo više pane...![]()
Last edited by Buva+gacce; 13-06-23 at 00:20.
Naravno da se može gurati u zapećak, ako većina ovih ostalih po drugim partijama tako žele, a vidimo da žele.
Ne nego ćemo plalat za njima.
Čuš što su neprihvatljivi, veli nemaju repova, alikovi od kad su člansku kartu dobili oni podržavaju i imitiraju najgori šljam i kriminalce koji su devastirali ovu državu.
Za ovo zadnje, mislim da se do sad više luta pokazalo da je baš pravljenje bilo kakvog dila sa DPS-om političko samoubistvo...
A da zadnje 3 godine smo postali elita i bezgrešni čistunci, pa se sad svakome gleda ispod nokata.
Ko bi reka da je odje 30 godina vladala ona ekioa kriminalaca iz DPS-a![]()
Komentar samo još, na ove brojne a opravdano radosne izjave kako više nećemo gledati Meda i Banja.
Niko ne pominje Branku Bošnjak, interesantno mi je to. Iako mi je, u većini političkih mišljenja, dijametralna suprotnost, žena je definitivno kvalitetan kadar. Moj lični utisak, barem je umjela da iznese individiualno i nezavisno mišljenje i lično uvjerenje, što je mnogo više nego što se za ogromnu većinu onih ljudi tamo ikad može reći.
Pa ostala je uz one avetinje, jbg sama pala, sama se ubila, što vele drevni Egipćani.
Dvije stvari moram da primijetim.
1) Najviše Srba ima u BD i PV.
2) Herceg Novi je izabrao drugačiji put bez nacionalizma.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Što je Budva seljana teška postala iako su sklonili one piramide,i dalje je seljana.A seljana i nacionalizam su simbiotski organizmi.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks