Page 171 of 442 FirstFirst ... 71121161167168169170171172173174175181221271 ... LastLast
Results 4,251 to 4,275 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    8,772
    Thanked in
    4,228 Posts

komentari djece su zastrasujuci.
    nothing comes from violence and nothing ever could

2. The Following 2 Users Say Thank You to goozica For This Useful Post:

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,033
    Thanks Thanks Received 
    876
    Thanked in
    459 Posts

Pa sta ce se onda desiti sa ovim djetetom uzevsi u obzir da nema 14 god ? Jel zaista ovakav ide nazad u drustvo ili neka institucija ima pravo da ga preuzme ?

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Evo što napravi neoliberalizam. Ne smijemo više stvari zvati pravim imenom, a da se neko ne uvrijedi ili nam prisere.

Monstrum, dakako.

Sent from my SM-S901E using Tapatalk
    Pa vec kad ides ka tome da nazivas stvari pravim imenom onda se potrudi pa nauci sta znaci rijec monstrum uzmes recnik pa listaj i ti i ovaj doticni jer tako upotrebljavati rijeci a ne znati sta znaci i jos kad vam djeca cuju pa oni nekoga nazovu tako a ne znaju sta znaci onda lepi se nemoj cudit reakcije

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Pa sta ce se onda desiti sa ovim djetetom uzevsi u obzir da nema 14 god ? Jel zaista ovakav ide nazad u drustvo ili neka institucija ima pravo da ga preuzme ?

Preuzima ga centar za socijalni rad zar neko stvarno misli da ce on slobodan da bude

Thanks Thanks Given 
    507
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    232 Posts

Popravni dom do 18-te, onda zatvor. Te price posle 48h napolje itd... Gluposti...

7. The Following 2 Users Say Thank You to skostic For This Useful Post:

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,033
    Thanks Thanks Received 
    876
    Thanked in
    459 Posts

Quote Originally Posted by Beton View Post
    Preuzima ga centar za socijalni rad zar neko stvarno misli da ce on slobodan da bude
    Pa po meni ne treba nikad vise da vidi svjetlo dana, ali eo pisalo se svasta pa cisto pitah.
    Quote Originally Posted by skostic View Post
    Popravni dom do 18-te, onda zatvor. Te price posle 48h napolje itd... Gluposti...
    Cisto me interesovalo jer svasta se pisalo, a zakon ne poznajem tako dobro.

Hvala na info.

So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    6,932
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Evo ga i psiho da pokupi par poena

B92: UŽIVO Vučić otkrio gde je dečak koji je izvršio masakr: "Biće smešten u posebnom delu..." http://www.b92.net/info/vesti/index....nav_id=2327534

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Mali monstrum treba da bude objesen na sred trga i tako tu da trune nekih mjesec dana.

Jesam li ja kul sad?
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

11. The Following 3 Users Say Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,781
    Thanks Thanks Received 
    5,562
    Thanked in
    2,746 Posts

Pa po meni ne treba nikad vise da vidi svjetlo dana, ali eo pisalo se svasta pa cisto pitah.Cisto me interesovalo jer svasta se pisalo, a zakon ne poznajem tako dobro.

Hvala na info.

Do navršenih 14 godina je dijete, nije maloljetnik, i ne može krivično odgovarati, niti se može voditi postupak. Predviđene mjere se odnose isključivo na centar za socijalno staranje, i isključuju držanje ''pod ključem''.
    Znači krivične odgovornosti nema, i zatvora nema, niti će ih ikad bit.
    Konkretne mjere koje će socijalna primijenit zavise od dosta stvari, u velikoj mjeri i od psihijatrijskog vještačenja u ovom slučaju, ali svakako i u najtežem mogućem obliku ne može doći do lišavanja-ograničavanja slobode.
    Tako da će vjerovatno u vaspitni zavod neko vrijeme, a onda u resocijalizaciju. Odnosno, dalje u život.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

13. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,539
    Thanked in
    5,125 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2023]

Evo komentara vršnjaka, sve potencijalne psihopate, đe mi živimo jbt, je li moguće da su stvari koje ste naveli krive, pa bilo je toga i u naše vrijeme pa ovakvih monstruma (da, monstruma na kvadrat) nije bilo ni u pričama

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by BiTrAtE; 03-05-23 at 18:02.

15. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by Beton View Post
    Pa vec kad ides ka tome da nazivas stvari pravim imenom onda se potrudi pa nauci sta znaci rijec monstrum uzmes recnik pa listaj i ti i ovaj doticni jer tako upotrebljavati rijeci a ne znati sta znaci i jos kad vam djeca cuju pa oni nekoga nazovu tako a ne znaju sta znaci onda lepi se nemoj cudit reakcije
    Uhvati se, prika, ti gramatike i pravopisa, nemoj meni lekcije da držiš. Znaš ono, tačka, zarez...

http://staznaci.com/monstrum

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Iskreno ne shvatam zasto ljude ovo cudi uopste... Klinac je ocigledno veoma inteligentan, sposoban i ima psihicki poremecaj. Ne zelim da umanjim sve sto se desilo jer je stvarno zalosno ali najgore u ovom slucaju je sto je ovakvih itekako mnogo medju nama a nadlezne institucije i porodice ne rade nista po tom pitanju, nebitno dal' se radi o djeci, tinejdzerima ili odraslima.

Ne znam koliko su pojedini u toku ali ne bas tako davno je u Novom osoba masakrirala porodicu sjekirom, prije par mjeseci je psihicki poremecena osoba napala komsije sa namjerom da ih usmrti (opet ce naravno da seta slobodno poslije sesije u Dobroti) a sve to nakon sto su "rehabilitovani" i pusteni na "slobodu' iz Dobrote... Itekako neuopredivo sa ovim sto se desilo u BGDu ali isto tako i, na odredjeni nacin, drasticno gore jer se radi o osobama koje su markirane kao potencijalni problemi po drustvo pa su ipak zavrsili na taj nacin da se slobodno krecu i rade sta zele medju normalnim stanovnistvom.

Sto se tice klinca u BGDu tice ako zakon ne dozvoljava da odgovara kao maloljetnik onda treba dugi, dugi niz godina da bude na psihijatriji te barem da na taj nacin sluzi kao pouka mladjim generacijama da svijet ipak nije PUBG i Fortnite, te da nema RESTART-a vec se za svoje postupke mora odgovarati.
    Last edited by beatnological; 03-05-23 at 18:04.

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Tipičan profil sociopate i okvir socijalne službe ono što posebno brine jesu komentari vršnjaka što reče @BiTrAtE.

Užas.
    Last edited by Bluemoon; 03-05-23 at 18:15.

19. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    75 Posts

Mene ne cude komentari djece (niti ih pravdam da se razumijemo)
    Mada, ne bih da zvuci politicki ali neka se vlast malo zabavi ovim problemom (koji je i kod nas uzeo maha takodje) a nazalost u komsiluku kulminirao ovakvim cinom

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2023]

Meni nije jasno nazivanje ovog klinca monstrumom. On nije sam od sebe postao monstrum vec smo ga mi ucinili takvim. Svi mi. Ako je odgovornost svih nas onda rijec monstrum nije opcija. To izuzeće od odgovornosti je odlika ljudi koji ne percipiraju sebe kao dio ove realnosti. Mi biramo politicke elite. I ko ne bira kriv je jer nije birao. I ko misli da je birao neke druge elite kriv je jer je moga da vise ucini. Svi smo krivi makar za ono sto nismo ucinili, a mogli smo. I mi ovdje i oni u NY sto zive. Jesmo li svi mi prihvatili ovaj civilizacijski pad i ucestvovali u njemu ili eto samo roditelji? I vele jos monstrum jer tu njihove krivice nema?

Meni cemo mi biti najinteresantniji u svemu. Ta glad za ovim zlocinima i upiranjem pratom. ima jedna prica iz perioda osvajanja Troje. Kad je Troja osvojena ispred zidina Kosovo. Masakr. Prepolovljena i obezglavljena tijela. Pokidani udovi na sve strane. Krv zemlju u blato pretvorila. Grcki vojnik pokriva rukama oci da ne vidi strahote. Hoda i spotice se. U jednom trenutku mice ruke sa ociju i kaze: “evo oci moje, ne izdrzaste, nagledajte se ove ljepote.”

I kad se nagledaju kazu jos monstrum. Al ok idemo dalje.

Sent आत्मनः
    Last edited by Caesar; 03-05-23 at 18:23.
    γνῶθι σαὐτόν

22. The Following 2 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,128
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    515 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Jeste ali 9 ubijenih a 7 ranjenih = 16 pogodaka i to iz pistolja. Ovo jeste morbidno ali kad se poredi sa onim pucanjima u USA dje neko stariji sa automatskom ili poluautomatskom puskom koju redovno koristi u streljani upadne u skolu i pogodi 5-7 ljudi ukupno....

Sent from my phone
    Može se to i naučno objasnit ali nije politički korektno.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

24. The Following 2 Users Say Thank You to Raulio For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,781
    Thanks Thanks Received 
    5,562
    Thanked in
    2,746 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Iskreno ne shvatam zasto ljude ovo cudi uopste... Klinac je ocigledno veoma inteligentan, sposoban i ima psihicki poremecaj. Ne zelim da umanjim sve sto se desilo jer je stvarno zalosno ali najgore u ovom slucaju je sto je ovakvih itekako mnogo medju nama a nadlezne institucije i porodice ne rade nista po tom pitanju, nebitno dal' se radi o djeci, tinejdzerima ili odraslima.

Ne znam koliko su pojedini u toku ali ne bas tako davno je u Novom osoba masakrirala porodicu sjekirom, prije par mjeseci je psihicki poremecena osoba napala komsije sa namjerom da ih usmrti (opet ce naravno da seta slobodno poslije sesije u Dobroti) a sve to nakon sto su "rehabilitovani" i pusteni na "slobodu' iz Dobrote... Itekako neuopredivo sa ovim sto se desilo u BGDu ali isto tako i, na odredjeni nacin, drasticno gore jer se radi o osobama koje su markirane kao potencijalni problemi po drustvo pa su ipak zavrsili na taj nacin da se slobodno krecu i rade sta zele medju normalnim stanovnistvom.

Sto se tice klinca u BGDu tice ako zakon ne dozvoljava da odgovara kao maloljetnik onda treba dugi, dugi niz godina da bude na psihijatriji te barem da na taj nacin sluzi kao pouka mladjim generacijama da svijet ipak nije PUBG i Fortnite, te da nema RESTART-a vec se za svoje postupke mora odgovarati.
    Nažalost, oni široko rasprostranjeni termini ''psihopata'' i ''sociopata'' su po sadržini drastično različiti, i medicinski i pravno.

Sva poenta da se lice ispod 14 godina smatra đetetom i da ne može pravno odgovarati i jeste jer se do tog uzrasta smatra nerazvijenom ličnošću, i bez sposobnosti razumijevanja svojih djela i odgovornosti.
    U ovom slučaju, možeš skoro sigurno potpisat da on ne može dobit psihijatrijsku dijagnozu, jer je premlad, tj. nerazvijen, a uz to, bilo koja koju bi mu sa namjerom dali se iz tog istog razloga lako obara, i isto tako se na kraju i izliječi- odnosno, nema je nakon određenog vremena. Ovo iz razloga jer su mu je iz starta dao da bi ga zadržao u mentalnoj instituciji, umjesto kazne za koju nisi imao pravo.

Po svijetu je ovo odavno nešto što privlači pažnju, i većinom se akcija kretala u pravcu snižavanja starosne dobi sa kojom se pojavljuje krivična odgovornost, iako Konvencija UN o pravima djeteta to suštinski zabranjuje.
    Tako recimo, u USA, krivično ali pod posebnim uslovima mogu odgovarati čak i đeca dobi 6-12 godina, zavisno od pojedinačnih država, u Engleskoj si imao suđenje za ubistvo desetogodišnjacima, koje je Evropski sud za ljudska prava oborio, ali ne po osnovu neprihvatanja postojanja krivične odgovorosti u toj dobi, već zato što u njoj nisu mogli imati pravično suđenje- koje su sposobni da razumiju, itd.

Imajući u vidu koliko su današnji uslovi života progresovali, pa sa njima i razvoj đeteta, i koliko j sve to intenzivnije, lično mislim da bi tu starosnu granicu svakako trebalo spustiti, i to za više od godine.

26. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Nema potrebe da se filozofira toliko, vidim da je nekima duševna hrana prosipati neku duboku pamet, povlačiti ove i one paralele i pisati kiritike na račun društva, po forumu.
    Mali je monstrum, činjenično, a i po definiciji, eto, koju me kolega natjera da pogledam.
    - Zašto?
    - Zato što se psihopata rađa, a ne postaje.
    Ma koja količina rada sa ovim djetetom ne bi spriječila da nešto slično ne napravi u kasnijem životnom dobu.

Stay salty.

28. The Following 2 Users Say Thank You to guvarana For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,128
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    515 Posts

Evo što napravi neoliberalizam. Ne smijemo više stvari zvati pravim imenom, a da se neko ne uvrijedi ili nam prisere.

Monstrum, dakako.

Obično se tvrdi da neoliberalizam dovodi do povećanja nezaposlenosti, siromaštva i smanjenja ličnih primanja ili tako nešto. Možda - postmodernizam?
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Obično se tvrdi da neoliberalizam dovodi do povećanja nezaposlenosti, siromaštva i smanjenja ličnih primanja ili tako nešto. Možda - postmodernizam?
    Između ostalog i manje uplitanje države u socioekonomske prilike pojedinca.
    Više slobodnog tržišta, manje cenzure, medijski pičvajz.
    Ima i neka sprega sa ljevicom tu, ali mi izmiče.

Stay salty.

31. The Following User Says Thank You to guvarana For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,781
    Thanks Thanks Received 
    5,562
    Thanked in
    2,746 Posts

Iskreno, da je bio nadrogiran, pijan, teško udaren u glavu, skroz pomračene svijesti, pa na primjer bacio bombu i pobio toliku đecu, ni ja ga ne bih nazvao monstrumom.

Ali je ovo bilo krajnje promišljeno, precizno, pribrano, ciljano, namjereno, i bez trunke bilo kakvog afekta. I sa totalnim odustvom bilo čega dobrog i dobrote, da ne uvodimo suvoparne riječi tipa morala i etike, i sa totalnim odustvom svega što čini ljudskost.
    Zbog toga ga ne mogu ni nazvat ljudskim bićem, i monstrum mi je sasvim prikladno.

33. The Following 8 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Probajmo da se sjetimo kakve su nama bile misli sa 13 godina.

To je dijete.

Ne znam sta se desava sa svijetom.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    454
    Thanks Thanks Received 
    604
    Thanked in
    233 Posts

Dešava se brže sazrijevanje,hibridno odrastanje.Internet,društvene mreže,masmediji i dostupnost istih.I loša regulativa.Današnjoj djeci su na dohvat ruke kako dobre tako i loše stvari,uz sve to nedostatak kontrole.Slobode su veće.Ranije se susreću s stvarima za 18+.
    Da li treba pomjeriti granicu punoljetstva,po meni da.

36. The Following 3 Users Say Thank You to Xtraktor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,781
    Thanks Thanks Received 
    5,562
    Thanked in
    2,746 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Probajmo da se sjetimo kakve su nama bile misli sa 13 godina.

To je dijete.

Ne znam sta se desava sa svijetom.
    Dešava se to da se promijenio, i da je najveća greška koju možeš da napraviš upravo da ga posmatraš iz svojih očiju. Jer više nije takav.

Đeca su danas i mentalno i fizički sasvim drugačija nego ranije, i kompletno okruženje kao i život koji vode su, u svemu, drastično različiti od našeg poimanja. Znače im sasvim neke druge stvari, i sasvim nekim drugim stvarima teže. I znatno se umanjila uloga roditelja u njihovom poimanju svijeta, sada veći dio odradi totalno slobodni dostup informacijama iz komplet svemira.

I sva poenta je da mnogo kasnimo sa razumijevanjem toga.

38. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Nema potrebe da se filozofira toliko, vidim da je nekima duševna hrana prosipati neku duboku pamet, povlačiti ove i one paralele i pisati kiritike na račun društva, po forumu.
    Mali je monstrum, činjenično, a i po definiciji, eto, koju me kolega natjera da pogledam.
    - Zašto?
    - Zato što se psihopata rađa, a ne postaje.
    Ma koja količina rada sa ovim djetetom ne bi spriječila da nešto slično ne napravi u kasnijem životnom dobu.

Ti isti možes da imas gen psihopate i to apsolutno nista ne znaci da ces neko ****** da napravis možes cijeli život da prozivis bez ijedne greske

Page 171 of 442 FirstFirst ... 71121161167168169170171172173174175181221271 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)