Page 141 of 442 FirstFirst ... 4191131137138139140141142143144145151191241 ... LastLast
Results 3,501 to 3,525 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Ali veli :

"crnogorska Vlada crta mete građanskim aktivistima i nezavisnim intelektualcima kako bi ih uklonila iz javnoga života."

NEZAVISNIM INTELEKTUALCIMA, je li realno ovo?
    Baš čudno piše HITMAN
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,889
    Thanked in
    2,831 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Ovdje ako bude bilo zere pravde,uz ovo dvoje treba da se nadje i bivsi premijer,moguce i neki ministar.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
    Pavle Radulović...
    Ratifikacija porazuma iz Kjoto-a i Pariski sporazum...
    CO2 krediti su previše kompleksna tema, sama regulativa oko istih kako je izglasana, usvojena i primjenjivana pa dođi do tužbe po tom pitanju.
    Možda i najtežu slučaj koji će tužilaštvo morati da dokazuje jer je raspodjela tih kredita provučena uz amin međunarodne prakse i regulative na žalost. Sve je bilo uredno kao po običaju. Evo i cijelog zakona.
    Samo se sjetite gradnje drugog bloka TE Pljevlja, paralelno prodaje KAP-a i Željezare i priče oko ratifikacije Pariskog sporazuma. NVO Green home je bila najglasnija tada čini mi se.

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    KAP (koji ne radi punim kapacitetom) i EPCG (termoelektrana Pljevlja) otprilike isto zagađuju po tim kreditima... Što bi se ono narodski reklo ,,jes' kako da ne"
    Sent from my Motorola 8400
    Dodaj Željezaru na spisku slobodno. Treći najveći korisnik CO2 kredita Eko fonda.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

3. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Нема здравог у пјацу :

..Brutalna policijska akcija u kojoj su se specijalne policijske snage kao na zvijeri ustremile ne samo na Nena Kaluđerovića no i na članove njegove porodice, onako kako su to činjeli srbijanski žandari između dva svjetska rata...

Ни у групи грађана Цетиња (прејако име за панк бенд) нису чисти људи скроз :

“Brutalnom policijskom akcijom ta je odmazda neljudski, protivpravno i protivzakonito sprovedena i nad članovima porodice i rođacima, pa i među onima koji su u desetoj deceniji života, u čije je kuće bez naloga policija brutalno upala lomeći otključana vrata i imovinu kao što je nekad činjela žandarmerija majora Kecmanovića. Te akcije nije pošteđena ni porodica Bogdana Kaluđerovića, među njima i maloljetno dijete i tek rođena beba, čija je krivica samo to što se prezivaju Kaluđerović”, navodi se u saopštenju grupe građana Cetinje. Na kraju ističu da je svaka kuća crnogorskoga rodoljuba na Cetinju - kuća Nena Kaluđerovića i da su vrata svake crnogorske kuće vrata koja on slobodno može otvoriti.

“No nastavite li s vašom torturom i obeščašćivanjem časnih Crnogoraca kojima presuđujete prije suda i prije vremena, viđećete kako ćemo se sami morat branit kad nema države da nas štiti i da nas brani!”, poručeno je u saopštenju grupe građana Cetinja.

https://www.portalanalitika.me/clana...e-sami-braniti

Јесте ли примјетили да ови сада већ опозициони аналитичари већ неко вријеме говоре да УРА не би прешла цензус на изборима, иако у сваком истраживању има преко 4% подршке? Јел то случај "снила баба што јој мило" или покушај да се утиче на јавно мнење тојест колебљиве гласаче УРА-е?

Такође како је могуће да се сада већ легендарна реченица Мила Ђукановић "Ово је нека нова Црна Гора на коју ћете се морати научити..." тако често или боље рећи стално погрешно цитира и умјесто научити каже/пише навићи?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,889
    Thanked in
    2,831 Posts

Žestoka je konkurencija ovih dana kad su tekstovi na portalim u pitanju.
    Najnetalentovaniji pisac ovih prostora, Željko Ivanović, briljira u svojoj kolumni.

https://www.vijesti.me/kolumne/652679/df-nije-dps-ipak

LOVAC NA ZMAJEVE
    DF nije DPS! Ipak…
    Dok se prvi Milo, koji je od države napravio kriminalni klan, baškari po plažama Dubaija, ovaj drugi Milo (Božović) plaća cijenu zato što je povjerovao da će, kao i onaj na koga se ugledao, proći nekažnjeno šta god radio

Mila Božovića sam sreo dvaput u životu. Oba puta igrom slučaja. Prvo na promociji knjige Vlada Pavićevića u Budvi, prije mnogo godina, i drugi put minule sedmice, na jednoj drugoj svečanosti - otvaranju novog poslovnog centra Cerova… Iako nikad nismo razmijenili ništa više od par kurtoaznih rečenica, iako sam znao da ga neki junaci Jevremovog romana "Ljubavnik Duklje" grle, ljube i oslovljavaju sa "brate", iako mi je jedan biznismen pričao kako je prije par godina išao na rođendan kontroverznom liku iz Beograda sa satom od 50 hiljada eura na dar - meni je Milo bio faca. Ne znam zašto, možda zato što nije džemperaš, neko ko je preko noći, pučem, došao do vlasti i moći, a onda još brže postao milioner, zavodnik i britva. Vjerovao sam, možda naivno, da je ovaj Milo bio sve to prije politike, vlasti i klanova. Razmišljao sam da su glasine o Božovićevom šurovanju sa mafijašima i kontroverznim biznismenima više stvar njegovog odrastanja sa ulicom i kafanom kao toponimima urbaniteta nego dokaz mogućih kriminalnih aktivnosti i "ortačkog posla"?! Zato sam ga prošle nedjelje, profesoru Edvardu Džozefu sa Džons Hopkins Univerziteta predstavio kao budućeg lidera Nove i DF-a. "Ispratili smo Mila, sad ćemo i Andriju, a ovo je njegov nasljednik", rekoh prilikom njihovog upoznavanja. Pošto je profesor Džozef dugo branio politiku poraženog Mila, dobacih i - "nije ti profesore Milo gotov - evo ti ga novi Milo - budući kralj Srba u Crnoj Gori"…

Ostavio sam ih desetak minuta u razgovoru i tek kada je tri dana kasnije osvanuo naslov - uhapšen Milo Božović - sjetio sam se te večeri, i shvatio zašto mi je djelovao nekako potišteno i odsutno. Znao je, sada pretpostavljam, šta bi se moglo desiti ako je fajl Skaj komunikacije i sa njegovim likom došao do SDT-a, jer mjesecima već gleda brojne znane i neznane junake crnogorske društvene scene, iz institucija ili samog podzemlja, kako, zahvaljujući dokumentaciji Europola, završavaju iza rešetaka. Ako je ušao u taj svijet i poslove, onda se ovaj Milo malo ili nimalo može tješiti argumentom kojim maše njegova stranka i advokat da je Božović nevin, žrtva političke odmazde, jer su eto svi dokazi prikupljeni na nezakonit način… Kao da je za moralnu ili političku odgovornost uopšte važno kako vas je neko, u konkretnom slučaju Europol, uhvatio u nezakonitom radnjama a ne da li ste bili akter, saučesnik ili čak šef u određenom kriminalnom djelu… Uostalom, ako bi se isti kriterijum primijenio na Miloša Medenicu, Milovića i Lazovića, onda bi DPS mogao da brani njihovu navodnu nevinost teorijama zavjere o osveti nove, avgustovske većine ili čak paklenom planu skovanom u ruskoj ambasadi da se Crna Gora skrene sa EU puta i odustane od NATO članstva…

Zato, džaba DF kreči, džaba njihov advokat Miroje, koji se ubi da bude veći pipun od Milan Kneževića, smišlja razne dosjetke o pogrešnom Milu i novom državnom udaru - već sada se sa sigurnošću može ustvrditi kako je Budva ostala bez gradonačelnika i da ništa nema od moje najave profesoru Džozefu da bi Božović mogao biti novi lider DF-a… Jer samo njegovo procesuiranje i zatvaranje govori makar o moralnoj a onda i o političkoj odgovornosti. Dok se ne završi sudski postupak Milo je nevin u krivičnopravnoj ravni, ali to je već drugi par čarapa.

S druge strane, prvaci DF-a su u pravu kada kažu da DF nije isto što i DPS, i da se hapšenje MB ne može koristiti kao argument za takve tvrdnje i optužbe. Iako nerijetko izgleda da su DPS i DF duplo golo, preciznije je reći da je DF žrtva DPS-a. I vremena zla. Jer nije, dakle, ista odgovornost kreatora tog vremena i svih ostalih koji, iz jednih ili drugih razloga, nisu uspjeli da odole izazovima i tekovinama sistema vrijednosti palog režima i Vođe. Bilo da se radi o kriminalu, korupciji, nepotizmu, ili javnom linču i progonu neistomišljenika. DPS i njegov doskorašnji lider su rodonačelnici i utemeljivači, DF i slični, samo (ne)voljni saučesnici.

Prava slika spržene zemlje očituje se i u sms pitanju koje mi je, nakon vijesti o hapšenju Božovića, poslao prijatelj - ima li iko u ovoj državi ko ne valja drogu?! Ima li, dakle, nevinih u crnogorskom establišmentu?! Ima li bilo koga u političkoj i biznis eliti, pravosuđu, državnom aparatu, "ko nije pušio o trošku države"?! Baš takvu sliku evropske i belvederske Crne Gore ima svaki normalni i pošteni građanin ove zemlje nakon svakodnevnih informacija o hapšenjima ili procesuiranjima čelnika policije, tužilaštva, sudstva, pozicionih i opozicionih poslanika… Da je DPS i njihovo rukovodstvo toliko energije utrošene u stvaranje klanova i procvat "tranzicionog biznisa" uložilo u edukaciju najbolje crnogorske djece na najprestižnijim svjetskim univerzitetima, da su Đukanović i družina, umjesto raznih šinavatri i dahlana dovodili u MNE nobelovce sa Harvarda i Prinstona, da su umjesto nikolaidisa, popovića, filipovića promovisali istinske vrijednosti slobodnog duha i riječi - gdje bi danas bila Crna Gora!

Ovako, ništa. Otuda glavne vijesti ne samo crnogorskih već i regionalnih portala pune likovi naše crne hronike. Dok se prvi Milo, onaj daleko najodgovorniji za vrijeme zla, koji je od države napravilo kriminalni klan, baškari po plažama Dubajia, neki drugi Milo, kao ovaj Božović, i na desetine i stotine ostalih, koji nisu odoljeli izazovima pomenutog vremena zla, plaćaju veliki cijenu zato što su povjerovali da će, kao i onaj na koga su se ugledali, proći nekažnjeno šta god radili.

Pred Crnom Gorom je dug put suočavanja sa vremenom zla. Svaka partija, pa i svaki pojedinac koji želi da ova država jednog dana, možda već i za deset godina, ili bar za tri decenije koliko je zlo trajalo i granalo se, pobijedi i ozdravi - mora dati svoj doprinos time što će podržavati rad SDT-a. I kad istragu usmjeri ka njihovim, ali i kad krene na naše. Jer smo za proteklih 30 godina naučili, od DPS-a i satelita, od njihovih institucija i nezavisnog pravosuđa - šta je selektivna pravda. I koliko je ona gora od nepravde.

Ako advokati imaju pravo da problematizuju sve procesne radnje i hvataju se onoga što bi moglo olakšati poziciju svojih klijenata, političke partije i lideri nemaju pravo na takav pristup. Njihovo je da na ovakve situacije reaguju iz ugla moralne ili političke odgovornosti, podnošenjem ostavke pojedinca ili njegovom smjenom. A krivičnopravnu dimenziju da ostave sudovima. Kako se ne bi desilo da nam u kabinetima sjede razni stijepovići i ivanovići, u parlamentu boškovići i gvozdenovići, a u vrhu stranke razni miloševići, jer, eto, još nije stigla pravosnažna presuda a mora se poštovati prezumpcija nevinosti. Još jednom - krivična odgovornost na jednu stranu - moralna i politička, na drugu.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")
    DF je žrtva DPS-a. Dobro ste čuli. Reče to dobri zmaj Žeks i onda zakuka što DPS nije dovodio Nobelovce umjesto Šivanater i Co. Legitimno kukanje. Podjseća na ono kad majka kaže za sina klošara, a on je dobar nego ga društvo nagrdi. E tako vam je i sa DF-om. Oni su dobri, nego ih je DPS nagrdio.

Valjalo bi da je Žeks pomenuo i da je greška DPS-a što je sipao u njega, taman u vrijeme kad je jedna sestra u brata sipala kredite koji se nisu vraćali, a znamo da niko ne voli brata kao sestra, pogotovo u CG. A ni dug a još manje vrćanje dugova.

Gadluk.
    Last edited by hercules; 20-04-23 at 00:26.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

6. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,016
    Thanks Thanks Received 
    9,045
    Thanked in
    4,362 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Kakva neopjevana džukela.

Što se ne zapita jesmo li svi majke Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Sent using Tapatalk
    ili majka ovoga sto ga je neno oladio i dana robijao nije. koja se ubila.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Evo, valjda je sad malo jasnije.
    Može i slikovito.
    Nevjerovatno ovoliko kmečati za likom koji ko zna koliko ljudi je o'ladio, jer eto djelite iste političke stavove.
    Užas.

https://www.portalanalitika.me/clana...no-kaluderovic

Kakvo smeće i gadluk i od teksta i autora. Pih.

A da mi je moj brat rodjeni u pitanju, za kojeg bih poginuo u sekundi, da ga optuze za 2 ubistva lično bi ga predao u mup da mu se sudi i presudi.

Kakvi su ovo intelektualci i twiter influenseri koji brane čoeka koji je ubio više ljudi i plus optužen za učešće u još 2 ubistva?!

Svi smo mi veli neno, svi smo masovne ubice, kakvo nervno odjeljenje...
    Dje mi živimo pakla ovoga šta je ovo
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Bio sam mlad kada se pojavio film vidimo se u čitulji. Kako se Podgorica u to vrijeme pretvori u likove istoimenog filma. Kako se nosaše trenerke uvučene u farmerice i metalni kaiš, kako se poprijeko gledalo sve što migolji...kako se glave otvaraše o Kneletu, Giški, Vasu, Komarcu... kako se prepričavaše dogodovštine mangupa Crne Gore. Vazda su se voljeli likovi sa one strane zakona...

Thanks Thanks Given 
    6,242
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    3,394 Posts

Pravi film u pravo vrijeme

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

11. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,016
    Thanks Thanks Received 
    9,045
    Thanked in
    4,362 Posts

pa veli ne pamti se ovoliko nasilje medju tinejdzerima ahahaha

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ilja-u-skolama
    nothing comes from violence and nothing ever could

13. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post

Vrsnackog nasilja je bilo uvijek i iskreno vjerujem da je bilo i vise ne bas tako davno. Ne pravdam nista od toga naravno!

Onoga cega nikada nije bilo prakticno uopste jeste nasilja nad nastavnicima a to je sve zastupljenije i zastupljenije (sto od uchenika tako i od strane roditelja). Neko bi se trebao pozabaviti i time.

15. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    1,819
    Thanked in
    918 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post

Ja pamtim nasilja u srednjim skolama kolko hoćeš, šklepanaja, tučnjava, sačekuša, maltretiranja no nije bilo kamera, mobilnih i socijalnih mreža pa niko tome nije pridavao značaj niti vodio evidenciju.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

17. The Following 8 Users Say Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Otvorena su nam veli vrata ubicama.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Ja pamtim nasilja u srednjim skolama kolko hoćeš, šklepanaja, tučnjava, sačekuša, maltretiranja no nije bilo kamera, mobilnih i socijalnih mreža pa niko tome nije pridavao značaj niti vodio evidenciju.
    Isto tako, bilo je svacega ali se nije snimalo pa ispada da niko tome nije pridavao znacaja ali se nije snimalo jer nije valjalo da ti ko to vidi ili za to da cuje, vecina nastavnika i vecina roditelja a kamoli milicija, inace te rasarafise svi redom koji te uhvate.
    Sad je to vec da roditelji ne mogu da kontrolisu djecu a nekima je vjerovatno i na ponos da mu je nasljednik junak kome niko ne smije nista, neka vrsta srednjevjekovnog viteza koji se ne boji izaci na crtu nikome. Ali, svako vrijeme sto kazu nosi svoje izazove, samo sto su ondasnja drzava i narodna milicija imale stav da neke izazove ne treba njegovati i provocirati nego ih odmah fizicki neutralisati

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. The Following 2 Users Say Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Sad je to vec da roditelji ne mogu da kontrolisu djecu a nekima je vjerovatno i na ponos da mu je nasljednik junak kome niko ne smije nista, neka vrsta srednjevjekovnog viteza koji se ne boji izaci na crtu nikome.
    Bingo! Veliki je broj upravo tih koji su i sami takvi (ne bi ni djeca bila drugacija, jel'?) te upravo ti roditelji i njihova djeca i prave najvece probleme. Znam za mnostvo slucajeva u Novom gdje jos u osnovnoj skoli pojedini nastavnici ne smiju da pisnu klincima radi roditelja no o tome niko ne prica niti medije interesuje.

22. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Isto tako, bilo je svacega ali se nije snimalo pa ispada da niko tome nije pridavao znacaja ali se nije snimalo jer nije valjalo da ti ko to vidi ili za to da cuje, vecina nastavnika i vecina roditelja a kamoli milicija, inace te rasarafise svi redom koji te uhvate.
    Sad je to vec da roditelji ne mogu da kontrolisu djecu a nekima je vjerovatno i na ponos da mu je nasljednik junak kome niko ne smije nista, neka vrsta srednjevjekovnog viteza koji se ne boji izaci na crtu nikome. Ali, svako vrijeme sto kazu nosi svoje izazove, samo sto su ondasnja drzava i narodna milicija imale stav da neke izazove ne treba njegovati i provocirati nego ih odmah fizicki neutralisati

Slažem se. Mada sve je ovo posljedica ograničenja koja su nametnuta policiji.
    Navešću primjere iz devedesetih da kada recimo vidiš džip interventne, nema tog moodonje koji je mogao biti ravnodušan ili kuražan, a znamo kako su bukači prolazili sa njima...Bilo je naravno zloupotreba i prekoračenja ovlašćenja ali je trebalo policiji ostaviti mnoga ovlašćenja, jer naš narod jednostavno ne može drugačije da se upristoji. Nema više vojnog roka u kojem se obuzdavalo mnogo toga, a nema ni policija više onu silu koju je imala ranije.

24. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    88 Posts

Znak da staras je kad pocnes pricu "u moje vrijeme..."
    Ali u moje vrijeme je bila bruka i sramota pozalit se da imas problem sa nekim od vrsnjaka. Ne daj Boze da ti saznaju profesori, roditelji, a kamoli policija. Te probleme smo sami rešavali.
    Jbg, nije ni to normalno bilo. Nije vala bilo ni ovoga da grupice skacu na nekog da ga biju. Ali tuca i svadja je bilo uvijek.
    A na konto roditelja, bio sam prisutan kad je jedan ugledni gospodin, visoki funkcioner pričao kako mu se sin posvadjao i pretukao nekog iz skole. Ali je bio sav ozaren dok je to govorio, presrecan... Mislim da takvih roditelja ima masu

26. The Following 3 Users Say Thank You to 357 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Bingo! Veliki je broj upravo tih koji su i sami takvi (ne bi ni djeca bila drugacija, jel'?) te upravo ti roditelji i njihova djeca i prave najvece probleme. Znam za mnostvo slucajeva u Novom gdje jos u osnovnoj skoli pojedini nastavnici ne smiju da pisnu klincima radi roditelja no o tome niko ne prica niti medije interesuje.
    Tacno, afirmise se stav i vaspitanje da se ne smije biti blag i tih u ophodjenju i ponasanju jer su to odlike jadnika. Da se ne lazemo, skoro sve potice iz porodice a kasnije samo nadogradnja u skoli i drustvu, normalna porodica velika vjerovatnoca da ce i dijete biti normalno, avetna porodica i male sanse da i dijete nece biti avetno.

28. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Tacno, afirmise se stav i vaspitanje da se ne smije biti blag i tih u ophodjenju i ponasanju jer su to odlike jadnika. Da se ne lazemo, skoro sve potice iz porodice a kasnije samo nadogradnja u skoli i drustvu, normalna porodica velika vjerovatnoca da ce i dijete biti normalno, avetna porodica i male sanse da i dijete nece biti avetno.

Taj stav je afirmisan u crnogorskom biću oduvijek.

30. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Slažem se. Mada sve je ovo posljedica ograničenja koja su nametnuta policiji.
    Navešću primjere iz devedesetih da kada recimo vidiš džip interventne, nema tog moodonje koji je mogao biti ravnodušan ili kuražan, a znamo kako su bukači prolazili sa njima...Bilo je naravno zloupotreba i prekoračenja ovlašćenja ali je trebalo policiji ostaviti mnoga ovlašćenja, jer naš narod jednostavno ne može drugačije da se upristoji. Nema više vojnog roka u kojem se obuzdavalo mnogo toga, a nema ni policija više onu silu koju je imala ranije.
    A normalno, prije su imali milicioneri one veze od pola metra metalne, dovoljno je bilo da te zakaci njom jednom a ne sto drugo.
    Mozda nisu toliko ni zakonska ogranicenja koliko jednostavno ljudi ne osjecaju da su zasticeni od sistema da mogu da primjenjuju ovlascenja i ne znas na koga ces da naletis. Ali, sa druge strane, taj sistem cine isti ti ljudi.

32. The Following 2 Users Say Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,188
    Thanks Thanks Received 
    10,019
    Thanked in
    7,509 Posts

Quote Originally Posted by 357 View Post
    Znak da staras je kad pocnes pricu "u moje vrijeme..."
    Ali u moje vrijeme je bila bruka i sramota pozalit se da imas problem sa nekim od vrsnjaka. Ne daj Boze da ti saznaju profesori, roditelji, a kamoli policija. Te probleme smo sami rešavali.
    Jbg, nije ni to normalno bilo. Nije vala bilo ni ovoga da grupice skacu na nekog da ga biju. Ali tuca i svadja je bilo uvijek.
    A na konto roditelja, bio sam prisutan kad je jedan ugledni gospodin, visoki funkcioner pričao kako mu se sin posvadjao i pretukao nekog iz skole. Ali je bio sav ozaren dok je to govorio, presrecan... Mislim da takvih roditelja ima masu
    Klasični idiot.

34. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

A normalno, prije su imali milicioneri one veze od pola metra metalne, dovoljno je bilo da te zakaci njom jednom a ne sto drugo.
    Mozda nisu toliko ni zakonska ogranicenja koliko jednostavno ljudi ne osjecaju da su zasticeni od sistema da mogu da primjenjuju ovlascenja i ne znas na koga ces da naletis. Ali, sa druge strane, taj sistem cine isti ti ljudi.

Jasno je da mnogo toga mora da se mijenja u našem društvu. Svaki naš komentar samo produbljuje raznu problematiku. Kako će stvari da se postave kako treba, nisam pametan ali već prilično dugo vremena ne valja boba. Neđe sam slušao priču da su u SFRJ na osmišljavanju služenja vojnog roka učestvovali najbolji od najboljih u svim sferama društva. Nije baš loše bilo da uzbičene lavove od 18 ljeta pošalju na godinu dana "prevaspitavanja". SFRJ je imala odlične stvari...

Thanks Thanks Given 
    24,188
    Thanks Thanks Received 
    10,019
    Thanked in
    7,509 Posts

Problem su roditelji a ne djeca.
    Ako postoje a postoje i to od devedesetih odjeljenja đe biraju ne samo predavače nego s kim će kome ići dijete u školu,elitne jedinice nekakvih izvan svih zakona logično tu je problem onaj još od devedesetih.
    Air max generacija.
    Balavurdija raznoraznih funkcionera koja ni pertle ne umije da zaveže ali tata.

Sistem vrijednosti je tad izašao iz kolosjeka,a nikako u kolosjek normalan da se vrati.KuVčenje što novcem,što silom kako god potpuno izlaženje iz neke normalne priče.
    Inače,nekakav sekjuriti ima ovlašćenja samo u okviru svog objekta a i tada u okviru zakona,đe u jednom trenutku može samo da pozove policiju jer sekjuriti bilo kojeg objekta nema zakonski ovlašćenja mimo MUP-a.
    Last edited by Bluemoon; 20-04-23 at 14:19.

37. The Following 3 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,242
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    3,394 Posts

E pa nekad smo imali učitelje i profesore a sad imamo fakultetski obrazovanog predavača!!!

Thanks Thanks Given 
    24,188
    Thanks Thanks Received 
    10,019
    Thanked in
    7,509 Posts

Nazovi ih kako oćeš ali neki su sa pištoljem ulazili u zbornicu tih vajnih devedesetih da im se sinu ispravi ocjena iako mu je sin glup ko Q.

I da,može bit ocjena mu se poveća ali i dalje je glup ko Q.
    I na sve to on je glavna faca nešto,a to na kraju krajeva jes zaostavština devedesetih.
    Dvjesta na sat i udri jače manijače,to je ono čega kao društvo nikako da se oslobodimo.

Thanks Thanks Given 
    6,242
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    3,394 Posts

Ima je i profesor Bubanja iz elektro skole levor pa ko je jajatiji....
    no cure informacije iz rusije,amerike evrope a ne kod nas
    https://volimdanilovgrad.me/policija...igli-do-djaka/

41. The Following 2 Users Say Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Page 141 of 442 FirstFirst ... 4191131137138139140141142143144145151191241 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)