Po meni - svaki napad metalnom ili drvenom sipkom je POKUSAJ UBISTVA.
Ajde iznenadna tuca, posvadjaju se ljudi neplanski i dodje do obracuna.
Ali ti ides okolo noseci sipku sa namjerom da nekoga njome povrijedis??? Pokusaj ubistva i tacka. Svaka povreda,pa i manja moze da se zavrsi i fatalno, zar ne? Ako ne tad, moze kasnije zbog nekih posljedica, trombova, hematoma?
Nama samo sudije ne posmatraju to na ovaj nacin nego ovo "udarac sipkom u glavu" svrstaju pod "nasilnicko ponasanje" ej.
I puste nasilnike nakon par mjeseci.
Nasilnicko ponasanje i ugrozavanje bezbjednosti je vikanje, zastrasivanje, prijetnja, gurkanje blago rukom...
Fizicki napad je pokusaj ubistva. Tacka.
Last edited by Kliker17; 16-04-23 at 12:33.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Maloljetnici iz Sarajeva napadnuti u Baru, policiji naređeno da podnese prijavu protiv četiri osumnjičena maloljetnika
https://www.vijesti.me/v/652567?utm_..._share_counter
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Zatvor+novcana kazna+ 1000 sati drustveno-korisnog rada, iliti da ciste ulice sa komunalcima.
S obzirom da ne mozemo da uvedemo prisilan rad na kamenolom, da jelte ne bi ugrozili ljudima prava, onda moze jedno 1000 sati ciscenja ulica, pa bi im, uz kombinaciju sa zatvorom i novcanom kaznom, malo uslo nesto u glavu.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Aoooooo, cime se mi bavimo i sta nam je najvaznija tema.... [facepalm]
Vidim veliki problem, sto komentari na drustvenim mrezama pokazuju u ovom slucaju, da ljudi bez razmisljanja trce pred rudu i odma podrazumijevaju da je napad pocinjen od strane djece srpske nacionalnosti i da je nacionalistickog/vjerskog karaktera. Mozda ljudi iz Bara znaju nesto vise o incidentu ali mi se cini da se u ovom slucaju nijesu cekale cinjenice nego se skocilo odmah kad se culo da su povrijedjena djeca iz Sarajeva muslimanskih imena. Polako ljudi.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Što drugo očekuješ od osoba, da opet ponovim, kojima Kaludjerovic ne može biti ubica jer je Crnogorac niti Milo Božović švercer narkotika jer je Srbin i veliki vjernik. Pri tome ni jednima ni drugima ne smeta što voljene im političare kriminalni klanovi kupuju kao brave na stočnoj pijaci.
Samo da ih ne kupuje Rade Milošević e on ni ono prase nije platio.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Obicno pucanstvo, koje gravitira u oko iq 86, +-10%, nazalost ce, kao i tokom proteklih vjekova, na dnevno politickoj osnovi po vas dan smarat se i bljuvati po drustvenim mrezama i portalima. Nekad se samo po kafana i kuca razglabalo.
Ono sto je veci problem je kolicina nasilja na svakodnevnom nivou koje trpimo, i kojem smo izlozeni.
Nasilje krece od kuce, i treba pogledat roditelje kad se prica o djeci nasilnicima. To dijete se nije nasilno rodilo.
Druga stvar, portali. Sadrzaj koji se plasira je otvor. Pise se o ubijanju i spaljivanju tijela, zadnje rijeci ubijenog, detalji ubostva i oruzja...
Moramo li kad se radi o nasilju, u medijima plasirat sve moguce detalje? Sto mene briga je li tijelo spaljeno i sto je samo do pola izgorelo. Sto mene briga sto su zadnje rijeci ubijenog bile 'nemoj'?
Jos malo ce pocet i da izbacaju slike sa mjesta zlocina.
Mnogo zamjeram Vijestima u zadnje vrijeme sto u detalje izvjestavaju o zlocinima. Mislim da je nezdravo. I ostali portali cine isto.
Nazalost nemamo institucije da se bave stvarima i onda se desava ovo sto se desava.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
U zadnje vrijeme? Pa vijestima su najčitaniji članci upravo ti o ubistvima.
Briga njih kako to utiče na omladinu, samo se zarada gleda. Mislim, nije da im je strano i da im novinari budu u društvu kriminalaca pa ne znam zašto bi se nešto od njih i očekivalo...
Sportisti pošli o drugi grad i popili batine. Ni prvi ni poslednji. Ovo je uvijek bilo i kod lokalnih timova a ne kad dodju beranci u bar ili barani u zagreb . ada i u bosnu su neka djeca iz srbije bila pa dobili malo.
ovo je samo stvar kontrole policije. jer izlgeda lokalne siledzije nije strah policije niti kazni a ne daj boze da mu rebra naciknu. kad se povjerenje siledzija u policiju povrati da ih od tih istih bude strah od kazni sudskih, zatvora u rudniku u mk e onda moze da se desi promjena
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Darko Saveljić, otac jednog od podgoričkih gimnazijalaca napisao je da ga u borbi protiv nasilja nad njegovim sinom i drugarima, neće pokolebati činjenice čija su djeca nasilnici.
"Da je jedan od nasilnika rođen 2007.godine, da je već istetoviran i da vozi motor. I da mu je otac jedan od glavnih državnih inspektora. Da je majka jednog aktera priče 'ugledni advokat'. Da direktorka škole, ni poslije sedam dana od nasilja, nije nazvala da pita kako su joj djeca, već se pravi mrtva. Da prolazi drugi dan nakon oglašavanja policije da se čeka odluka Tužilastva, i još ne znamo za odluku... Nećete me zaustaviti. I neću da štedim nikoga u ovoj priči", napisao je Saveljić.
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...jeca-nasilnici
Strasno
Sent from my iPhone using Tapatalk
A ovi barani povratnici. sprdnja.
nothing comes from violence and nothing ever could
Odrzavaju reputaciju.
Za prijem u klan.
Pih.
Uzdizanje kriminalaca i kontroverznih biznismena u prethodnim decenijama je dovelo do ovoga.
Nekad davno takvi su se zvali - sljam drustva.
A nama su to ugledni kriminalci, investitori i biznismeni, koji su nazalost ovoj djecurliji uzor i zivotni cilj.
Hvala Lazovicima, Milovicima, Kalicima, Saricima, Zviceru, Micunovicu, ... hvala sudijama koji su izjavljivali "kriminalci imaju neki svoj moral" pih, gadi mi se od te sutkinje kad joj se face sjetim, ili one moronske Katniceve izjave o "savrseno cistom kokainu", kao da je odusevljeni konzument i poznavalac, uzas dje zivimo.
Last edited by Kliker17; 16-04-23 at 18:15.
Pročitao sam sve, nego mi nije jasno zašto misliš da treba da normalizujemo prebijanje ljudi kada odu u neki drugi grad. Jer ovo nije stvar policije, već stvar vrijednosti jednoga društva - ako krenemo da prihvatamo ovo kao nešto što se, eto, s vremena na vrijeme dešava, onda nema te policije koja će pomoći da se iskorijeni potreba za nasiljem.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Ako maloljetnici nemaju strah od prvo roditelja,drugo policije trece pravosudnih organa i institucija kako ti mislis da ce da se to iskorijeni? Preko psihologa u skoli? onih matraka zastitnika ljudskih prava obdusmana...
Drustvo se u kuci mijenja pa na ulici onda ....
A ovo se desava unazad 50 godina lokalni mangupi protiv svijeta
Last edited by NetworkMaster; 16-04-23 at 19:07.
Barani imaju tu svijetlu "tradiciju" već evo 30 godina, dođu osnovci iz Srbije na ekskurziju još devedesetih je to bilo sjećam se ovi se skupe da ih domaćinski biju
She is only here to annoy herself!
Slažem se. Ali kućno vaspitanje očigledno nije dovoljno da se eliminiše sve veća agresija kod mladih. Zato ovo mora biti problem i škole i institucija, jer su mladi sve zapušteniji.
Tužno je da je čeljade bezbjednije u nekom milionskom evropskom gradu nego u minijaturnom Baru od 30.000 stanovnika.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
E to nije tacno , u ove milionske gradove ako imas skup sat, dobar telefon velika je sansa da budes pretucen opljackan ili ubijen...
Kod nas je stvar u Policiji i Sistemu dje policajac uhapsi tog maloljetnika npr a sutra ga tuzioc ili sudija pusti na ulicu....
Policajac nek ide na moju dusu ali da iskrka dobro tog nasilnika, lopova koji vam krade, i ostale svastocine nesto ne vjerujem da bi bilo previse povratnika...
mozda je nehumano ali old school
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks