Page 114 of 442 FirstFirst ... 1464104110111112113114115116117118124164214 ... LastLast
Results 2,826 to 2,850 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    4,947
    Thanks Thanks Received 
    8,900
    Thanked in
    4,296 Posts

nemojte da se pecate, jer taj iznos je zbir ko zna koliko konta i ne odnosi se samo na 2 tekstualno navedena

550+ otvori brojeva koliko hoces
    551+ takodje

E to vazi za sve. Nije sigurno ni trosak platnog prometa pola milke.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    3,381
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Sta reci, koju posluku porati. Jos samo Fidelity da nam pokaze neki grafik kako ovo nije ovako i slicno.

Невјероватно заиста, али што су лажи веће, лакше се прихватају.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    2,892
    Thanks Thanks Received 
    3,494
    Thanked in
    1,567 Posts

Muze se bas, a presusice i neko ce odgovarati, ovo ne moze ovako da prodje, nekaznjeno.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    3,554
    Thanks Thanks Received 
    4,675
    Thanked in
    2,083 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Muze se bas, a presusice i neko ce odgovarati, ovo ne moze ovako da prodje, nekaznjeno.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
    OCe, oce, ka' do sad.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

5. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    88 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    nemojte da se pecate, jer taj iznos je zbir ko zna koliko konta i ne odnosi se samo na 2 tekstualno navedena

550+ otvori brojeva koliko hoces
    551+ takodje

E to vazi za sve. Nije sigurno ni trosak platnog prometa pola milke.
    Nema vala pecanja nikakvog.
    Pretpostavljam da svako od nas poznaje nekog što radi u Cedis, sigurno je čuo kakav je haos tamo. Zapošljeno je kuso i repato, a plate u nebo.
    Samo jedan kiks kod kupovine struje (tako nešto) dje su novopečeni stručnjaci zabudalili koštao je firmu milione i milione, ova cifra za troškove je sića pri tome.
    No jeбeš pare, pitanje je dana kad će zbog takvih stručnjaka nekog struja spržit, nije to ni tako naivan posao kao što ljudi misle

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,652
    Thanked in
    3,824 Posts

Računam da će opasan posao svakako radit neko ko nešto zna o tome, nisu koritaši dočekali slobodu i nerealne i nezaslužene plate da bi ih struja pokosila.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    4,947
    Thanks Thanks Received 
    8,900
    Thanked in
    4,296 Posts

nema veli pecanja, a svi poskakali.

200 radnika vise, i skoro 10milki naknada vise.

ko je pusio o trosku drzave?
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    88 Posts

Pa to ti pričam, ove novajlije će sa sigurnog mjesta da uključuju i isključuju, dok će nekog mučenika prava zdrava prespojit nedje kad udje u trafostanicu

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    88 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    nema veli pecanja, a svi poskakali.

200 radnika vise, i skoro 10milki naknada vise.

ko je pusio o trosku drzave?
    Nema skakanja nikakvog, sigurno ima neka caka jer i meni ta cifra djeluje malo naduvana. Ali znam dobro kakav je haos tamo i koliko su para prosuli

Thanks Thanks Given 
    3,381
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Мислио сам да су неокомитске паметнице ово "схватиле" и објавиле али изгледа да имају велику конкуренцију у Веску П(р)ејаку.

Troškovi za dnevnice za službena putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i troškovi smještaja, prevoza i ishrane na službenom putu za 2022. godinu, iznosili su 45.055,00 eura a ne 2.827.928,00 eura kako je navela Alternativa Crna Gora, saopštio je Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS).

https://www.cdm.me/ekonomija/cedis-t...i-45-055-eura/

Схватио бих да су написали 150.000 хиљада, или чак и 200.000 хиљада па да народ повјерује и да се побуни, али не, идемо са цифром од скоро три милиона, ко му .ебе матер ионако их је убио глас да су све живо упропастили и опљачкали.
    Last edited by Mstislav; 10-04-23 at 22:04.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

12. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Mora da je Vesku neko izvisio za obećani posa tamo, pa malo da vrši nuždu po njima

Thanks Thanks Given 
    677
    Thanks Thanks Received 
    694
    Thanked in
    456 Posts

Na kraju će reći da su osnovani da prave gubitke ali bitno je da su naši
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    6,598
    Thanks Thanks Received 
    6,281
    Thanked in
    2,621 Posts

Nedje, nekad, u srecno vrijeme kad su plate sa viskom skolom bile 180 na racunu a u drzavnim firmama (odgovorne) inzenjerske ponedje doticale cak(!) i 700, najvece plate su bile u Agenciji za telekomunimacije (sada EKIP) i Radio Difuznom Centru (RDC), Obama preko 1000.

A onda su strucnjaci, u vidu DPS-a i SDP, SD i BS drugara EPCG razdvojili na par firmi i poslije osnovali CEDIS.

Izgleda da je po sistematizaciji sve vec bilo zauzeto u RDC a za EKIPu nije bilo mjesta.A ne meres sistenatizacije svako malo pravit, zato sluze honorarci. No su se i honorarci izbezobrazili te traze ugovore na neodredjeno.

Jer glas je glas, a spas je spas.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ovo što rade DF,URA i Demokrate mora što prije da se kazni na prijevremenim parlanentarnim izborima. Ovo gledanje na funkcije gladnim očima, bez pominjanja javnih konkursa i davanja šansi kvalitetnim kadrovima, već posmatranje na trule firme kao na plijen za ubačanja podobnih , obiće vam se o glavu gospodo iz DF-a , Demokrata i URA-e. Počistićemo Crnu Goru i od svih vas.

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,643
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post

Ovo što rade DF,URA i Demokrate mora što prije da se kazni na prijevremenim parlanentarnim izborima. Ovo gledanje na funkcije gladnim očima, bez pominjanja javnih konkursa i davanja šansi kvalitetnim kadrovima, već posmatranje na trule firme kao na plijen za ubačanja podobnih , obiće vam se o glavu gospodo iz DF-a , Demokrata i URA-e. Počistićemo Crnu Goru i od svih vas.
    Briga njih. Plijen je veliki. Dok ne budu kaznjeni napunice oni sebe i svoje kao brod. A i to samo po sebi stvara glasove. Vec vidjena jednacina.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    594
    Thanks Thanks Received 
    1,056
    Thanked in
    550 Posts

Misliš da su ovi iz ES nešto bolji ? Pa ona se cura laktala na presu pored Dritana da ostane u krupnom kadru...nemoj misliti da ni ostali nisu "za plijen spremni".

Što Jakov neće da podnese ostavku na mjesto potpredsjednika ES? Zato što bi, kad se podvuče crta, ostao donji.

Nemoj misliti da ovim aboliram činjenja DF, demokrata i URE...

19. The Following 3 Users Say Thank You to bayo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by bayo View Post
    Misliš da su ovi iz ES nešto bolji ? Pa ona se cura laktala na presu pored Dritana da ostane u krupnom kadru...nemoj misliti da ni ostali nisu "za plijen spremni".

Što Jakov neće da podnese ostavku na mjesto potpredsjednika ES? Zato što bi, kad se podvuče crta, ostao donji.

Nemoj misliti da ovim aboliram činjenja DF, demokrata i URE...
    Ja vjerujem da je PES trenutno najbolja opcija u CG. Navikao je narod u CG da povija kučmu i ljubi guzice političarima, direktorima, autoritetima...Decenijama se gleda kako šupci prosperijraju šlihtanjem po partijskim nužnicima. Umjesto slomom DPS-a i satelita, da se završilo sa praksom gledanja na državu kao plijen, mi ćemo morati opet da se tenzijamo sa istim takvim likovima na raznim stranama. Neka se laktaju šupci, gledamo ih cijeli vijek ođe ali neće mnogima proć kako su mislili

21. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Imam osjecaj da ce AI imati veliku ulogu upravljanju u banana drzavama kao sto smo mi. Stavis fino Chatgpt na listu izbore. Izglasamo. Izbači nam sastav Vlade za sekund za koji smijem zivot dati da je bolji no sto nasi politicari mogu napravit i ljepota.

Sent आत्मनः
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,643
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Imam osjecaj da ce AI imati veliku ulogu upravljanju u banana drzavama kao sto smo mi. Stavis fino Chatgpt na listu izbore. Izglasamo. Izbači nam sastav Vlade za sekund za koji smijem zivot dati da je bolji no sto nasi politicari mogu napravit i ljepota.

Sent आत्मनः
    Bolje da sami Chatgpt bude čitava Vlada, bez naših brava.
    Last edited by avet; 11-04-23 at 10:53.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

24. The Following 2 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    8 Posts

https://www.cdm.me/kolumne/radnici-s...i-i-crnogorci/

(Komentarisacu ovdje, jer je navedeni portal apsolutno najgori u CG po pitanju neobjavljivanja cak i sasvim bezazlenih komentara, gori su i od in4s sa kojim su, inace, dva lica potpuno istog fenomena.)

Za divno cudo za doticnog autora, u prvom dijelu kolumne ima nekih stvari za razmisljanje. U drugom dijelu krece standardno lelekanje o propaloj Crnoj Gori, koji ce Zapad dati kao kusur "srpskom svetu". Kao nekom ko zivi u Beogradu, jednako su mi za ispitivanje ovi nasi koji se Srbiji dive, tako i ovi drugi koji od Srbije prave bauka. Sve bi ih, o drzavnom trosku, poslao na par mjeseci u Srbiju, pa kad prvi vide sta im "braca" misle ("sve nam uzese Crnogorci/Bosanci/Krajisnici/..., bre!"), a drugi kad vide koja je bijeda, u materijalnom, moralnom i svakom drugom pogledu, ova danasnja Srbija (to je narod koji 60+%, bez lupezanja kao kod nas, glasa degenerika Vucica i njegovu kamarilu, sta dalje?), vratili bi nam se daleko relaksiraniji, i onda bi mogli na miru da zivimo.

Ono sto sam htio da primijetim iz navedene kolumne je medjutim sledece:

"Meni, naime, etničko ne znači ništa. Kavafijeva poezija za moj je identitet važnija od cjelokupnoga mi grčkog porijekla. Tri posljednje stranice Bernhardovog „Podruma“ važnije su mi od sveg mog bosanstva i crnogorstva. Estetska bliskost važnija mi je od etničke – koju, uostalom, i ne osjećam. Moja zajednica je etička, ne etnička."

Pretpostavljam da je autor htio da kaze "esteticka" umjesto "eticka", jer je etika malo ozbiljnija stvar, i nije bas neka random proza odn. poezija nesto sto formira eticke stavove. Bilo kako bilo, samo koji pasus dalje, autor dodaje: "Posred svakoga od nas zjapi bezdan. Fikcija o porijeklu, nacionalnoj tradiciji i vrijednostima pokušaj je (bezuspješan, kao i svaki drugi) da ta rupetina bude popunjena." E, ovo mi je interesantno, kako "gradzanistima" uvijek promice koliko je u biti potpuno identican taj njihov pokusaj nametanja svoje superiornosti, po osnovu neke percepirane "intelektualstine", istom osjecaju koji "prosti puk" izvlaci po osnovu rodjenja odn. pripadnosti nekoj etnickoj zajednici. I kako se u biti radi o istoj potrebi za "popunjavanje bezdana", svrstavanjem u neku grupaciju koja bi po necemu trebala biti "bolja" i "iznad" ostalih. Ja licno npr. nemam pojma, mada sebe drzim za relativno nacitanog, ko su Kavafi i Bernhard. Sa druge strane, razumijem da je njihovo citanje formativno uticalo na autora, pa da on smatra da bi jednako pozitivan uticaj mogli imati na druge. Kao neko ko se bavi prirodnim naukama, nerijetko na slican nacin zastanem npr. nad ljepotom dokaza neke matematicke teoreme, ili izvodjenjem nekog zakona fizike, i pozalim sve one ljude koji provode zivot isprazno, po meni, jer nikad nece biti u prilici da dozive takvo iskustvo. Ali to je samo licni osjecaj, stvar trenutka, zamislite koliko bi glupo bilo zaista se rukovoditi u zivotu tako necime, a sto ovakvi "gradjanski intelektualci" u principu rade.

26. The Following 2 Users Say Thank You to cgorac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Ja vjerujem da je PES trenutno najbolja opcija u CG. Navikao je narod u CG da povija kučmu i ljubi guzice političarima, direktorima, autoritetima...Decenijama se gleda kako šupci prosperijraju šlihtanjem po partijskim nužnicima. Umjesto slomom DPS-a i satelita, da se završilo sa praksom gledanja na državu kao plijen, mi ćemo morati opet da se tenzijamo sa istim takvim likovima na raznim stranama. Neka se laktaju šupci, gledamo ih cijeli vijek ođe ali neće mnogima proć kako su mislili
    Ima li ko iz vrha pes, a da nije dps? Možda Jakov, zbog oca.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Rumunija upozorila svoje građane da izbjegavaju putovanje u Crnu Goru

https://www.cdm.me/politika/rumunija...e-u-crnu-goru/

E blagoš nama

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Rumunija upozorila svoje građane da izbjegavaju putovanje u Crnu Goru

https://www.cdm.me/politika/rumunija...e-u-crnu-goru/

E blagoš nama

Pa nisu slagali.

Koliko dojava bombi je bilo.
    Jedan se raznio u sudu.
    Cetinje da ne pominjemo.
    Podijeljen i sukobljen narod ma sve strane.
    Premlacuju momke po PG pa ih puste da se brane sa slobode.
    Na CT majka drzi djevojcicu dok je njena cerka udara i tuzilastvo nista po tom pitanju.

Mi smo generalno nasilan i isfrustriran narod, a pravda je cesto na strani nasilnika.

Nasilja svud ima, ali kod nas se prolazi nekaznjeno, tako da... ima smisla ova objava.
    Last edited by Kliker17; 11-04-23 at 14:13.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,643
    Thanked in
    3,171 Posts

By the way, zna li se kad stizu dodatni trajekti? April 11 a redovi nenormalni.

Page 114 of 442 FirstFirst ... 1464104110111112113114115116117118124164214 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)