nemojte da se pecate, jer taj iznos je zbir ko zna koliko konta i ne odnosi se samo na 2 tekstualno navedena
550+ otvori brojeva koliko hoces
551+ takodje
E to vazi za sve. Nije sigurno ni trosak platnog prometa pola milke.
nothing comes from violence and nothing ever could
Muze se bas, a presusice i neko ce odgovarati, ovo ne moze ovako da prodje, nekaznjeno.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Nema vala pecanja nikakvog.
Pretpostavljam da svako od nas poznaje nekog što radi u Cedis, sigurno je čuo kakav je haos tamo. Zapošljeno je kuso i repato, a plate u nebo.
Samo jedan kiks kod kupovine struje (tako nešto) dje su novopečeni stručnjaci zabudalili koštao je firmu milione i milione, ova cifra za troškove je sića pri tome.
No jeбeš pare, pitanje je dana kad će zbog takvih stručnjaka nekog struja spržit, nije to ni tako naivan posao kao što ljudi misle
Računam da će opasan posao svakako radit neko ko nešto zna o tome, nisu koritaši dočekali slobodu i nerealne i nezaslužene plate da bi ih struja pokosila.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
nema veli pecanja, a svi poskakali.
200 radnika vise, i skoro 10milki naknada vise.
ko je pusio o trosku drzave?
nothing comes from violence and nothing ever could
Pa to ti pričam, ove novajlije će sa sigurnog mjesta da uključuju i isključuju, dok će nekog mučenika prava zdrava prespojit nedje kad udje u trafostanicu
Мислио сам да су неокомитске паметнице ово "схватиле" и објавиле али изгледа да имају велику конкуренцију у Веску П(р)ејаку.
Troškovi za dnevnice za službena putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i troškovi smještaja, prevoza i ishrane na službenom putu za 2022. godinu, iznosili su 45.055,00 eura a ne 2.827.928,00 eura kako je navela Alternativa Crna Gora, saopštio je Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS).
https://www.cdm.me/ekonomija/cedis-t...i-45-055-eura/
Схватио бих да су написали 150.000 хиљада, или чак и 200.000 хиљада па да народ повјерује и да се побуни, али не, идемо са цифром од скоро три милиона, ко му .ебе матер ионако их је убио глас да су све живо упропастили и опљачкали.
Last edited by Mstislav; 10-04-23 at 22:04.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Mora da je Vesku neko izvisio za obećani posa tamo, pa malo da vrši nuždu po njima
Na kraju će reći da su osnovani da prave gubitke ali bitno je da su naši
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Nedje, nekad, u srecno vrijeme kad su plate sa viskom skolom bile 180 na racunu a u drzavnim firmama (odgovorne) inzenjerske ponedje doticale cak(!) i 700, najvece plate su bile u Agenciji za telekomunimacije (sada EKIP) i Radio Difuznom Centru (RDC), Obama preko 1000.
A onda su strucnjaci, u vidu DPS-a i SDP, SD i BS drugara EPCG razdvojili na par firmi i poslije osnovali CEDIS.
Izgleda da je po sistematizaciji sve vec bilo zauzeto u RDC a za EKIPu nije bilo mjesta.A ne meres sistenatizacije svako malo pravit, zato sluze honorarci. No su se i honorarci izbezobrazili te traze ugovore na neodredjeno.
Jer glas je glas, a spas je spas.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ovo što rade DF,URA i Demokrate mora što prije da se kazni na prijevremenim parlanentarnim izborima. Ovo gledanje na funkcije gladnim očima, bez pominjanja javnih konkursa i davanja šansi kvalitetnim kadrovima, već posmatranje na trule firme kao na plijen za ubačanja podobnih , obiće vam se o glavu gospodo iz DF-a , Demokrata i URA-e. Počistićemo Crnu Goru i od svih vas.
Misliš da su ovi iz ES nešto bolji ? Pa ona se cura laktala na presu pored Dritana da ostane u krupnom kadru...nemoj misliti da ni ostali nisu "za plijen spremni".
Što Jakov neće da podnese ostavku na mjesto potpredsjednika ES? Zato što bi, kad se podvuče crta, ostao donji.
Nemoj misliti da ovim aboliram činjenja DF, demokrata i URE...
Ja vjerujem da je PES trenutno najbolja opcija u CG. Navikao je narod u CG da povija kučmu i ljubi guzice političarima, direktorima, autoritetima...Decenijama se gleda kako šupci prosperijraju šlihtanjem po partijskim nužnicima. Umjesto slomom DPS-a i satelita, da se završilo sa praksom gledanja na državu kao plijen, mi ćemo morati opet da se tenzijamo sa istim takvim likovima na raznim stranama. Neka se laktaju šupci, gledamo ih cijeli vijek ođe ali neće mnogima proć kako su mislili
Imam osjecaj da ce AI imati veliku ulogu upravljanju u banana drzavama kao sto smo mi. Stavis fino Chatgpt na listu izbore. Izglasamo. Izbači nam sastav Vlade za sekund za koji smijem zivot dati da je bolji no sto nasi politicari mogu napravit i ljepota.
Sent आत्मनः
γνῶθι σαὐτόν
https://www.cdm.me/kolumne/radnici-s...i-i-crnogorci/
(Komentarisacu ovdje, jer je navedeni portal apsolutno najgori u CG po pitanju neobjavljivanja cak i sasvim bezazlenih komentara, gori su i od in4s sa kojim su, inace, dva lica potpuno istog fenomena.)
Za divno cudo za doticnog autora, u prvom dijelu kolumne ima nekih stvari za razmisljanje. U drugom dijelu krece standardno lelekanje o propaloj Crnoj Gori, koji ce Zapad dati kao kusur "srpskom svetu". Kao nekom ko zivi u Beogradu, jednako su mi za ispitivanje ovi nasi koji se Srbiji dive, tako i ovi drugi koji od Srbije prave bauka. Sve bi ih, o drzavnom trosku, poslao na par mjeseci u Srbiju, pa kad prvi vide sta im "braca" misle ("sve nam uzese Crnogorci/Bosanci/Krajisnici/..., bre!"), a drugi kad vide koja je bijeda, u materijalnom, moralnom i svakom drugom pogledu, ova danasnja Srbija (to je narod koji 60+%, bez lupezanja kao kod nas, glasa degenerika Vucica i njegovu kamarilu, sta dalje?), vratili bi nam se daleko relaksiraniji, i onda bi mogli na miru da zivimo.
Ono sto sam htio da primijetim iz navedene kolumne je medjutim sledece:
"Meni, naime, etničko ne znači ništa. Kavafijeva poezija za moj je identitet važnija od cjelokupnoga mi grčkog porijekla. Tri posljednje stranice Bernhardovog „Podruma“ važnije su mi od sveg mog bosanstva i crnogorstva. Estetska bliskost važnija mi je od etničke – koju, uostalom, i ne osjećam. Moja zajednica je etička, ne etnička."
Pretpostavljam da je autor htio da kaze "esteticka" umjesto "eticka", jer je etika malo ozbiljnija stvar, i nije bas neka random proza odn. poezija nesto sto formira eticke stavove. Bilo kako bilo, samo koji pasus dalje, autor dodaje: "Posred svakoga od nas zjapi bezdan. Fikcija o porijeklu, nacionalnoj tradiciji i vrijednostima pokušaj je (bezuspješan, kao i svaki drugi) da ta rupetina bude popunjena." E, ovo mi je interesantno, kako "gradzanistima" uvijek promice koliko je u biti potpuno identican taj njihov pokusaj nametanja svoje superiornosti, po osnovu neke percepirane "intelektualstine", istom osjecaju koji "prosti puk" izvlaci po osnovu rodjenja odn. pripadnosti nekoj etnickoj zajednici. I kako se u biti radi o istoj potrebi za "popunjavanje bezdana", svrstavanjem u neku grupaciju koja bi po necemu trebala biti "bolja" i "iznad" ostalih. Ja licno npr. nemam pojma, mada sebe drzim za relativno nacitanog, ko su Kavafi i Bernhard. Sa druge strane, razumijem da je njihovo citanje formativno uticalo na autora, pa da on smatra da bi jednako pozitivan uticaj mogli imati na druge. Kao neko ko se bavi prirodnim naukama, nerijetko na slican nacin zastanem npr. nad ljepotom dokaza neke matematicke teoreme, ili izvodjenjem nekog zakona fizike, i pozalim sve one ljude koji provode zivot isprazno, po meni, jer nikad nece biti u prilici da dozive takvo iskustvo. Ali to je samo licni osjecaj, stvar trenutka, zamislite koliko bi glupo bilo zaista se rukovoditi u zivotu tako necime, a sto ovakvi "gradjanski intelektualci" u principu rade.
Janko Odović on Twitter: "Trgovina funkcijama i partijska postavljenja... Popunjavanje svih mijesta koje "pripadnu" Evropi sad! vršiće se po sistemu meritikratije i na javnim pozivima/konkursima. Mora se ozdraviti od DPS sistema! Promjena, a ne zamjena! https://t.co/dczacatfNe" / Twitter
Evo kako to radi PES. Tvoj DF je preuzeo logiku DPS-a.
Rumunija upozorila svoje građane da izbjegavaju putovanje u Crnu Goru
https://www.cdm.me/politika/rumunija...e-u-crnu-goru/
E blagoš nama
![]()
Love, peace and respect.
Pa nisu slagali.
Koliko dojava bombi je bilo.
Jedan se raznio u sudu.
Cetinje da ne pominjemo.
Podijeljen i sukobljen narod ma sve strane.
Premlacuju momke po PG pa ih puste da se brane sa slobode.
Na CT majka drzi djevojcicu dok je njena cerka udara i tuzilastvo nista po tom pitanju.
Mi smo generalno nasilan i isfrustriran narod, a pravda je cesto na strani nasilnika.
Nasilja svud ima, ali kod nas se prolazi nekaznjeno, tako da... ima smisla ova objava.
Last edited by Kliker17; 11-04-23 at 14:13.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
By the way, zna li se kad stizu dodatni trajekti? April 11 a redovi nenormalni.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks