Page 68 of 70 FirstFirst ... 185864656667686970 LastLast
Results 1,676 to 1,700 of 1741

Thread: Predsjednički izbori - drugi krug - 02.04.2023.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Mandić, koji je još i među najpopularnijima u df-u, imao svega nešto preko 19% na predsjedničkim izborima, uz malu izlaznost i sve moguće zloupotrebe resursa iz opštinskih vlasti i preduzeća i iz preduzeća u državnom vlasništvu u koja su nagurali na hiljade svojih ljudi plus uz podršku snp-a, onih baksuza od Milačića i Dajkovića i slično. Neka ih usisaju sve u df, da više ne postoji nijedne od partija koje su podržale Mandića na predsjedničkim, to je opet ispod 20%. Ali da opet bude mala izlaznost.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Gadluk kazes A kako ce to ES ekipa sa saradnicima sistema da dize tacno privredu, zajmovima do besvijesti dok nam kreditori ne uzmu obalu, elektroprivredu, svu infrastrukturu, sve osim golog zivota, da bi glumjeli kako smo pro-EU, i slicne budalastine. Po cemu se to razlikuje od von Djuka, po nicemu, samo farbanje. Kazes nijesi saradnik sistema, pa zasto onda propagiras iste floskule sto sire saradnici po lokalnim kafanama, kladionicama, i sl.

Hoces promjene, e pa zna se kako se rade promjene, stvarnim radom na istim, a ne imbecilnom pricom kako cemo u EU, kako cemo ovamo, kako cemo onamo. Najprije cemo u tri.... sa tipovima kao ES, koji nijesu do sad predstavili plan ni kako trafiku da otvore. Tri god. Drity, Krivomozgic, ES Rodney i Del Boy, i slicna banda zavitlavaju narod ovuda kao blesav fingiranjem promjena. Kinezi za god. dana izgrade grad za 10 miliona stanovnika, a mi pricamo floskule kako je za promjene potrebno neko veliko vrijeme. Pa da, kad ne radis nista, nece biti dovoljno ni 500 god. Neka Rodney obeca da ce prodati Miletov Maybach, mozda se masa opet zapali pa povjeruje, iha bravo, svaka cast, a sto cemo sa vracanjem milijardi, a to nista, neka se nadje Miletu za svaki slucaj, zdravo ih trosio, kao i sto ce, pored ovakvih EU gradZana Skrcase milijardu EUR kao nista, sto su se zezali, ni Mile nije toliko zaduzio CG za tako kratko vrijeme, genijalno
    A Medo, Manda i Pipun bi nas digli iz pepela?
    Da bi PES ostvario svoje ciljeve, potrebno je da imaju podršku u parlamentu, da sredimo sudstvo, pošaljemo mnoge na robiju kao primjer da oni koji su šklapali od majke Crne Gore, da se nikad ne ponove, da dobijemo šansu i uđemo u EU kao i da od toga imamo benefite sa fondovima. Ko god misli da može drugačije, u zabludi je...

3. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Quote Originally Posted by Rigodo View Post
    DF ako nagura 20% u junu uzima 33% Vladi, ako bude 60% prevaga u odnosu na DPS i manjine.

Mislis da je njima remont bitan?
    Zar nijesu oni vec poceli sa remontom? Mislim, mogli bi se vec preimenovat u Pokret za Pomirenje. Ali treba tu jos posla.
    Last edited by avet; 03-04-23 at 20:26.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Do juna imas DPS podmladjen bez panjata i zapadu skroz prihvatljiv. Ako bude falio ko, takav DPS ce biti rjesenje. Ne dopada mi se ali ovakav DF nece proci.

A to da se mi pitamo, ne pitamo se. Zapravo nijedna normalna zemlja clanica NATOa nece staviti proruske strukture u poziciju da ih burgijaju. Ali kako mi nismo normalni onda nam oni odredju sta i kako, a mi se cudimo kako to da nam oni kroje sudbinu i kako je to ponizavajuce. Zapravo samo je ponizavajuca nasa glupost, a krojenje sudbine od strane drugih je samo posledica. Ne treba brkat stvari.

Sent आत्मनः
    DPS ne smije nikae više da bude bilo kome prihvatljiv inače izgubismo još 50 godina života

6. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Zar nijesu oni vec poceli sa remontom? Mislim, mogli bi se vec preimenovat u Pokret za Pomirenje.
    Onda nece biti problem da im se da 33% u Vladi, zar ne?

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Onda nece biti problem da im se da 33% u Vladi, zar ne?
    Dodah jos jednu recenicu gore.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Do juna imas DPS podmladjen bez panjata i zapadu skroz prihvatljiv. Ako bude falio ko, takav DPS ce biti rjesenje. Ne dopada mi se ali ovakav DF nece proci.

A to da se mi pitamo, ne pitamo se. Zapravo nijedna normalna zemlja clanica NATOa nece staviti proruske strukture u poziciju da ih burgijaju. Ali kako mi nismo normalni onda nam oni odredju sta i kako, a mi se cudimo kako to da nam oni kroje sudbinu i kako je to ponizavajuce. Zapravo samo je ponizavajuca nasa glupost, a krojenje sudbine od strane drugih je samo posledica. Ne treba brkat stvari.

Sent आत्मनः
    DPS je aut. U skorije vrijeme krece rasplet sa tuzbama koje cuce po fiokama. U to se PES nece mijesati po cijenu gasenja njih samih.

Razmisljam naglas....

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Dodah jos jednu recenicu gore.
    Jun je sutra. A prica oko vlasti u PG danas.

Nema vremena za prestrojavanja. Rizicno je.

PES, DF, Demokrate i URA su nova Vlada.

To je evidentno.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Quote Originally Posted by cgorac View Post
    Ovo oko kredita su interesantna pitanja, iskreno volio bih da neko ko se više razumije u ekonomiju pojasni te stvari. Ispratili smo ponešto kako je to izgledalo u Grčkoj, ali meni i dalje nijesu jasne posljedice ako država default-uje, odn. da budem precizniji nije mi jasno šta bi to tačno bilo gore po narod/državu ako državnim resursima dođe da upravlja evo recimo MMF umjesto DPS lopova. Pretpostavljam da bi htjeli da odmah prodaju one atraktivnije resurse, tj. ono što je ostalo da DPS lopovi već nijesu rasprodali. Evo recimo prodaju akcije države u EPCG, i onda se dešavaju iste stvari koje već imamo npr. u Telekom-u, tj. to kupe neki surovi kapitalisti, razjure sve ove uhljebe DPS-a i ovih potonjih, što je u suštini dobra stvar, i krenu da surovo eksploatišu preostale radnike, što nije baš dobro, ali šta da se radi, to vam je kapitalizam. Slično, rasprodali bi vjerovatno neke atraktivne lokacije gdje je zemljište u državnom vlasništvu, na nekim od tih lokacija bi možda novi vlasnici zabranili pristup onima koji nisu gosti, ali sve od toga smo već vidjeli, obala nam je ionako u dobroj mjeri devastirana divljom i neplanskom gradnjom, na Sv. Stefan obični čovjek ne može godinama kročiti, itd.

Tako da ostaje ova priča za poreze, dažbine... Ali opet, nije ni njima interes da sav taj narod koji tu živi izrvši kolektivni harakiri (što je izgleda za DPS lopove bio poželjan krajnji ishod), zbog siromaštva tako da bi se moralo i to nekako nivelisati. Mislim da bi morali čak razmišljati i o stvaranju neke koliko-toliko podsticajne poslovne klime, npr. evo možda da se privuku neki tzv. digitalni nomadi odn. ljudi koji rade poslove online; jer, ma koliko bila surova, samo eksploatacijom nisko-kvalifikovane radne snage ne može se ostvariti neki veliki prihod.

I tako, suma sumarum, ovako utopijski posmatrano, to zaduživanje ne izgleda kao problem, odn. ne vidim da bi ni u najgorem slučaju to ispalo lošije od ovog pustošenja države od strane DPS lopova u zadnjih 30 godina (a ovdje bi bar narod na početku stavio neke parice u džep).
    Evo da ti predstavim kako to izgleda.

1. Drzava bankrotira, i ne moze da servisira svoje obaveze prema kreditorima.
    2. Uleti MMF i kaze, sad cete da otpustite 90 % drzavne uprave, odmah, hitno, i bez odugovlacenja.
    3. Naredba za podizanje PDV-a recimo na 25-30 %.
    4. Snizavanje plata i penzija na drzavnom nivou.
    5. Podizanje poreza/uvodjenje dodatnih nameta/poreza na sve pokretno, nepokretno, i na sve usluge.
    6. Rasprodaja drzavnih resursa stranim/multinacionalnim korporacijama - sve drzavne firme, aerodromi, zemljiste, sume, vode, luke i sl.
    7. Podizanje cijena usluga - struja (ako ti je sad racun 50 EUR ako stedis, stranog vlasnika interesuje samo kapital - racun za struju ce ti biti 100-150 EUR), voda (ako je sad m3 u PG ~0.8 EUR, moze da bude u x2-x3, ili x10 ako im 'dodje'), TK usluge.

8. Rezultat datih mjera, sav kapital i vrijednost prelazi u vlasnistvo stranih korporacija.

9. Krajnji rezultat, trajno siromastvo, biolosko nestajanje domicilnog stanovnistva, i prelazak citave teritorije/drzave u ruke stranog vlasnika. U prevodu mi nestajemo, a neko drugi dolazi da uziva u svom privatnom posjedu.

Strane kreditore ne interesuje da li smo mi tu, ili ne, i kako cemo mi da zivimo, i hocemo li biti medju zivima uopste. Za multinacionalni kapital je bitan samo profit, covjek je potrosna roba. Cak im je to i benefit da nas nema sto prije, jer mogu lako da nas zamijene ako im treba radna snaga.

E ovo gore je zasto su Rodney, Del Boy i kompanija dovedeni. To se odmah znalo cim je doslo zaduzenje od milijardu EUR bez ikakve naznake bilo kakvog plana razvoja. Zivi bili pa vidjeli.
    Last edited by techlinkit; 03-04-23 at 20:40.

12. The Following 2 Users Say Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Default Predsjednički izbori - drugi krug - 02.04.2023.

Quote Originally Posted by Director View Post
    DPS ne smije nikae više da bude bilo kome prihvatljiv inače izgubismo još 50 godina života
    Eh, ne mislim ni ja drugacije ali sto ja volim je jedna stvar, a sto je izgledno je druga. Volio bi da dps i df budu ispod 50% ali nisam bas siguran u tu matematiku. Ne bih ovo toliko sad pricao da nisam pitao za DF i Vladu jednog jako umrezenog lika iz politickog zivota koga svi cijenite. I rekao mi je da pitam americku ambasadorku da mi odagna strahove oko DFa.

Sent आत्मनः
    Last edited by Caesar; 03-04-23 at 20:40.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Видјећемо брзо, лично вјероватно нике помирљив човјек, али можда га функција оплемени.
    Мало поткачи БС, вјеровстно да им каже не може подршка Милу па пар мјесеци након тога с нама у владу.
    Ako je to rekao za BS svaka mu čast. Politika BS je gadluk gadluka , a malo ko ima petlju da ih potkači jer će odma da se fataju da je to na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

15. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,242
    Thanks Thanks Received 
    8,422
    Thanked in
    4,146 Posts

Ali opet zaboravljaš da su izbori previše blizi i da za tako kratko vrijeme DPS ne može da se podmladi, kako ti reče, plus ne postoji šansa da PES puca sebi u nogu (kao što je to već uradila URA) ulaskom u bilo kakve dilove DPS-om. Tako da ako DF i DPS ne budu ispod 50 eto ga DF u vladi. E sad u kojem obliku i kako to ćemo tek vidjeti.
    @Caesar
    Sent from my SM-G998B using Tapatalk

17. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ali opet zaboravljaš da su izbori previše blizi i da za tako kratko vrijeme DPS ne može da se podmladi, kako ti reče, plus ne postoji šansa da PES puca sebi u nogu (kao što je to već uradila URA) ulaskom u bilo kakve dilove DPS-om. Tako da ako DF i DPS ne budu ispod 50 eto ga DF u vladi. E sad u kojem obliku i kako to ćemo tek vidjeti.
    @Caesar
    Plus Milat rece da ES ce gledati da bude politicka a ne expertska vlada, iako napomenu da su neki resori one 42 expertske vlade bili veoma uspjesni....naravno finansija i ekonomskog razvoja.

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    @Caesar
    Da, i to je pitanje u kom obliku. Ako budu u Vladi bojim se da ce to biti pod prilicno ponizavajucim uslovima. Al ne znam ocu li se probudit sjutra a ne dje ce DF bit u junu al eto hipotetisem sto ne radim precesto

Sent आत्मनः
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Stvarno neko misli da bi vlada sa df-om bila stabilna?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

21. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,242
    Thanks Thanks Received 
    8,422
    Thanked in
    4,146 Posts

Da, i to je pitanje u kom obliku. Ako budu u Vladi bojim se da ce to biti pod prilicno ponizavajucim uslovima. Al ne znam ocu li se probudit sjutra a ne dje ce DF bit u junu al eto hipotetisem sto ne radim precesto

Sent आत्मनः
    Legitimno
    Quote Originally Posted by NHM View Post
    Stvarno neko misli da bi vlada sa df-om bila stabilna?
    Pa mora se napraviti neka vlada. Moje mišljenje je da za DPS tu nema mjesta.
    Još kad od podrške DF-a zavise neke opštine. Podgorica prije svega. Tako da ne vidim opciju vlade bez DF-a ako se bude moralo birati između dpsa i dfa. Možda bi čak i odlaganje izbora za neku jesen bila dobra stvar, u smislu da može doći do prekompozicije u određenim partija (DF, BS). Možda i stvaranja nekih novih koje bi mogle da uzmu dio glasača dpsu i dfu.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ovo su svi tražili i ovoga smo se svi plašili.

Not

Javite kimmiju da pripremi govor Selakovića

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

E svega mi rekoh sebi necu vise o politici. Ali moram samo da pozdravim rad Mneonly-ja i dpsovaca na tviteru i sire. Ljudi ne prestaju ni danas svojim pisanjem da rade protiv DPSa. Valjda nesvjesno pisu gluposti Da zna Milo koliko su mu stete nanijeli prve bi njih samara posle Momcila Zekovica. Aj u zdravlje pa da nam pozive dok potpuno ne ugase tu partiju

25. The Following 5 Users Say Thank You to PrijekiLijek For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    21 Posts

Teorijski je moguće, možda i vjerovatno, da PES, Demokrate i URA predizbornom koalicijom (kao neki evropski blok) uzmu više od 40% na parlamentarnim, a to im po Dontu može donijeti i koji mandat više. Uz manjine, koje mislim da neće više vezivati svoju sudbinu za DPS (osim ako nisu ludi), Albance i Bošnjake, to može da znači jasnu većinu u parlamentu. Za stvari za koje je potrebna dvotrećinska većina DPS može da uleti i mislim da će biti i više nego kooperativan u nadi da će se primaći vlasti i eventualno nekom koalicionom kapacitetu u budućnosti. To može DF da ostavi van svake kombinacije.
    DF je pokazao izrazitu inferiornost i to može da znači osipanje u budućnosti. Oni su poput DPS-a, samo površno ideološki obojena grupacija, a suštinski ih vezuju sitni lični interesi. Front je svakako jedna tvorevina od gomilu partija i svaka slabost može da posljedično izazove i cijepanje u DF-u, naročito kada uklonite jedan bitan zajednički imenilac među njima, a to je anti-DPS politika, koja sa slabljenjem DPS-a više nije u fokusu.
    Ta slabost i opasnost po DF je očigledna jer:
    - Uz svu zloupotrebu resursa na lokalnom i državnom nivou nisu uspjeli sa svim privjescima da dobace do 20%, što njihovu samostalnu snagu stavlja na oko 15%.
    - Insistiranje na narativu (suštinski mazanje očiju sopstvenih birača) da su oni ključ nekih promjena, a zapravo su doživjeli katastrofalan poraz.
    - Milatović je ostvario tako ubjedljivu pobjedu, da bi bez svakog glasača Mandića iz prvog kruga uspio da pobijedi.
    - Prevaziđeni politički fosili njihove partije nisu uspjeli za 20 godina da urade ono što je par žutokljunaca iz PES-a uspio za 2 godine.

Pad ispod 15% znači i dezintegraciju DF-a, a mogućnost za to je veća ukoliko UCG, SNP, Prava i ostali privesci oforme koaliciju sa snažnim liderom, koji može da prodre u njihovo biračko tijelo još uspješnije nego PES.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Aha. A ti mislis da ce DF da to poferma ako ne bude bez njih vecine?!

I moramo se navikavati da NATO ne postavlja ni portira u Vodovodu u Pluzine, ako smo neke patriote.
    Obrnuto. Moramo se navikavati da smo 1.000 km duboko u interesnoj sferi NATO u prvim fazama novog Hladnog rata. I da možemo da funkcionišemo samostalno samo u okvirima strogo određenih granica - dok se bavimo striktno unutrašnjim stvarima, ne pravimo cirkus i izazivamo incidente. I to prvi DF mora da shvati - da se svaki put kad njihove vođe daju prorusku izjavu odmiču još korak dalje od vlasti.

Taman kao da u Osetiji neko pokuša da vodi pro-NATO politiku. Iste su ti šanse da dođeš na vlast.

28. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Evo da ti predstavim kako to izgleda.

1. Drzava bankrotira, i ne moze da servisira svoje obaveze prema kreditorima.
    2. Uleti MMF i kaze, sad cete da otpustite 90 % drzavne uprave, odmah, hitno, i bez odugovlacenja.
    3. Naredba za podizanje PDV-a recimo na 25-30 %.
    4. Snizavanje plata i penzija na drzavnom nivou.
    5. Podizanje poreza/uvodjenje dodatnih nameta/poreza na sve pokretno, nepokretno, i na sve usluge.
    6. Rasprodaja drzavnih resursa stranim/multinacionalnim korporacijama - sve drzavne firme, aerodromi, zemljiste, sume, vode, luke i sl.
    7. Podizanje cijena usluga - struja (ako ti je sad racun 50 EUR ako stedis, stranog vlasnika interesuje samo kapital - racun za struju ce ti biti 100-150 EUR), voda (ako je sad m3 u PG ~0.8 EUR, moze da bude u x2-x3, ili x10 ako im 'dodje'), TK usluge.

8. Rezultat datih mjera, sav kapital i vrijednost prelazi u vlasnistvo stranih korporacija.

9. Krajnji rezultat, trajno siromastvo, biolosko nestajanje domicilnog stanovnistva, i prelazak citave teritorije/drzave u ruke stranog vlasnika. U prevodu mi nestajemo, a neko drugi dolazi da uziva u svom privatnom posjedu.

Strane kreditore ne interesuje da li smo mi tu, ili ne, i kako cemo mi da zivimo, i hocemo li biti medju zivima uopste. Za multinacionalni kapital je bitan samo profit, covjek je potrosna roba. Cak im je to i benefit da nas nema sto prije, jer mogu lako da nas zamijene ako im treba radna snaga.

E ovo gore je zasto su Rodney, Del Boy i kompanija dovedeni. To se odmah znalo cim je doslo zaduzenje od milijardu EUR bez ikakve naznake bilo kakvog plana razvoja. Zivi bili pa vidjeli.
    ma đe čuš to su sve teorije zavjere, to je MMF nama dao zato što su prepoznali stručnost kod Milojka i Jakova
    She is only here to annoy herself!

30. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Samo da podsjetim ove koji vec analiziraju parlamentarne, moguce koalicije, procente i sl. da su na pogresnoj temi.

Imamo temu za parlamentarne izbore:
    https://forum.cdm.me/showthread.php?230738-Parlamentarni-izbori-11-jun-2023

Ova ce ionako uskoro pod kljuc.
    Last edited by Fidel Castro; 03-04-23 at 21:59.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

32. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by _betrayer_ View Post
    Teorijski je moguće, možda i vjerovatno, da PES, Demokrate i URA predizbornom koalicijom (kao neki evropski blok) uzmu više od 40% na parlamentarnim, a to im po Dontu može donijeti i koji mandat više. Uz manjine, koje mislim da neće više vezivati svoju sudbinu za DPS (osim ako nisu ludi), Albance i Bošnjake, to može da znači jasnu većinu u parlamentu. Za stvari za koje je potrebna dvotrećinska većina DPS može da uleti i mislim da će biti i više nego kooperativan u nadi da će se primaći vlasti i eventualno nekom koalicionom kapacitetu u budućnosti. To može DF da ostavi van svake kombinacije...
    Moguće, ali PES priča tokom predsjedničke kampanje ide u drugom smjeru. Evo i Jakov večeras reče - može svako u buduću vladu osim DPS.

Mislim (isključivo na osnovu priče koju guraju) da PES ide na blisku saradnju sa Demokratama, URA, Danilovićem i još par sitnih, a labaviju koaliciju sa DF i manjinama. Cilj je dvojak - 1) kvalifikovana većina za ozbiljne reforme i 2) dovoljna većina poslanika da niko ne može da ucjenjuje sa svojih 4-5 poslanika.

Da se BS nije ponašao tako kako se ponašao u Dritanovoj vladi možda bi većina formirana sa Bošnjacima i Albancima, a bez DF, dolazila u obzir. Ovako, PES izgleda ide na sigurno - svi sem DPS zajedno.

34. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ako se pogleda naša pozicija na karti svijeta jednostavno nema mogućnosti za napredak ako pripadamo nekom bloku i samim tim treba nastavit politiku otvorenosti prema svima.
    Apsolutno netacno. Zna se tacno kom bloku treba da pripadamo ako mislimo naprijed.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    21 Posts

Takođe, mislim da bi PES morao da zbije redove, jer su nova partija puna preletača, špijuna i interšdžija i svako trvenje iznutra i bilo kakvi unutrašnji problemi mogu da obeshrabre njihove birače. Kako su najmlađa partija, imaju i najmanje lojalno biračko tijelo i svaki eksces bi mogli skupo da plate. Neka se drže ekonomije, sve ostalo treba da ignorišu. Državljanstva, zastave, himne, ugroženost naroda i ostale teme za zamajavanje širokih narodnih masa neka zaborave, počev od Milovića i Ivanovića. Neka se ugrizu za jezik i neka se bave onime za šta im je narod i dao povjerenje, da ne bi bili istjerani govnjivom motikom istom brzinom kojom su i došli. Neka zaborave i na anti-DPS retoriku, to više niko ne želi da sluša, dobili ste/dobićete šansu pa izvolite i okrenite se budućnosti. Spajić je tu daleko mudriji od Milatovića, pa se nadam da će uspjeti to da izdejstvuje.

37. The Following User Says Thank You to _betrayer_ For This Useful Post:

Page 68 of 70 FirstFirst ... 185864656667686970 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)