Niko neće tražiti ništa?
Ajde i to čudo da vidimo...
Gleda li ko Jakova?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Niko neće tražiti ništa?
Ajde i to čudo da vidimo...
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Nemoj da se cudis nista. @Director je vjerovatno saradnik 'sistema'. Boji se sto ce biti ako dodje do stvarnih promjena sistema, a ne ovog farbanja. Zato je prisutno ovo histericno pisanje kako svi oni koji su se borili protiv nakaradnog sistema, moraju biti sklonjeni jer nijesu dovoljno EU naklonjeni, i ostale gluposti kojima ne vjeruju ni ovi sto razmisljaju na sobnoj temperaturi. Ko pazljivo prati situaciju, EU se uskoro raspada, i prica o nekom pristupanju EU je za 'usporene'. Treba se fokusirati na izgradnju privrede, na podizanje standarda, a onda se mogu birati i politicki i ekonomski savezi na osnovu interesa naroda, a ne interesa ko zna koga sa strane. To se zove sto bi rekli objektivno razmisljanje, a ne price pricine, i ponavljanje floskula sa TV-a kao pokvareni papagajiNeka ES Rodney i Del Boy dobiju parlamentarne, pa neka uzmu jos jedan kredit od 3-4 milijarde, plus par milijardi sa cuvenim Bechtel-om, pa onda zivi bili pa vidjeli, mnogi ce da jedu travu sa svog imanja, ko bude imao svoje imanje. Ko ne bude, imace slobodu da proseta do prvog mosta, i da 'vjezba plivanje' za trajno
Ima primjera mnogo drzava dje su sklapani takvi kreditni aranzmani, dje je dolazilo do toga da privatne kompanije sa strane imaju u vlasnistvu kriticnu infrastrukturu, i resurse, dje su ljudi na kraju morali da prodaju sve sto imaju za parce hljeba, pod teretom poreskih nameta, i cijena osnovnih namirnica, i usluga (voda, struja, TK).
Što su ovo frontovci krenuli odma klizeći u novog Mila i Momira, ne daju im da im onaj šampanjac od sinoć izduši.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Kakav gadluk. Ođe sam se kačio sa mnogima, nazivan sam ********m, chetnikom, sada sam i saradnik sistema, samo zato jer imam drugačije mišljenje. O kakvoj "stvarnoj promjeni" sistema pričaš? Od čega misliš da digneš privredu? Od ruskog i kineskog kredita ili od fondova EU kojoj predviđaju raspad evo decenijama, dok nama godine prođoše u pričama o zastavama i nacijama, sa platama sa kojima 90% građana krpi mjesec dana životareći na nekvalitetnoj hrani, rezervoarom goriva i slušajući vijesti i dnevnik na kojima gledamo kriminal i korupciju.
Sve bi to sredio Pipun, Manda i ekipa očas posla, a druže? Štampali bi perpere da dignemo privredu? Jel stvarno vjeruješ u to što pričaš?
Slušajuclći Milata između redova, DF će moći da uđe u narednu vladu, radi potrebne političke stabilnosti te vlade. Mašala.
Ovo oko kredita su interesantna pitanja, iskreno volio bih da neko ko se više razumije u ekonomiju pojasni te stvari. Ispratili smo ponešto kako je to izgledalo u Grčkoj, ali meni i dalje nijesu jasne posljedice ako država default-uje, odn. da budem precizniji nije mi jasno šta bi to tačno bilo gore po narod/državu ako državnim resursima dođe da upravlja evo recimo MMF umjesto DPS lopova. Pretpostavljam da bi htjeli da odmah prodaju one atraktivnije resurse, tj. ono što je ostalo da DPS lopovi već nijesu rasprodali. Evo recimo prodaju akcije države u EPCG, i onda se dešavaju iste stvari koje već imamo npr. u Telekom-u, tj. to kupe neki surovi kapitalisti, razjure sve ove uhljebe DPS-a i ovih potonjih, što je u suštini dobra stvar, i krenu da surovo eksploatišu preostale radnike, što nije baš dobro, ali šta da se radi, to vam je kapitalizam. Slično, rasprodali bi vjerovatno neke atraktivne lokacije gdje je zemljište u državnom vlasništvu, na nekim od tih lokacija bi možda novi vlasnici zabranili pristup onima koji nisu gosti, ali sve od toga smo već vidjeli, obala nam je ionako u dobroj mjeri devastirana divljom i neplanskom gradnjom, na Sv. Stefan obični čovjek ne može godinama kročiti, itd.
Tako da ostaje ova priča za poreze, dažbine... Ali opet, nije ni njima interes da sav taj narod koji tu živi izrvši kolektivni harakiri (što je izgleda za DPS lopove bio poželjan krajnji ishod), zbog siromaštva tako da bi se moralo i to nekako nivelisati. Mislim da bi morali čak razmišljati i o stvaranju neke koliko-toliko podsticajne poslovne klime, npr. evo možda da se privuku neki tzv. digitalni nomadi odn. ljudi koji rade poslove online; jer, ma koliko bila surova, samo eksploatacijom nisko-kvalifikovane radne snage ne može se ostvariti neki veliki prihod.
I tako, suma sumarum, ovako utopijski posmatrano, to zaduživanje ne izgleda kao problem, odn. ne vidim da bi ni u najgorem slučaju to ispalo lošije od ovog pustošenja države od strane DPS lopova u zadnjih 30 godina (a ovdje bi bar narod na početku stavio neke parice u džep).
Gadluk kazesA kako ce to ES ekipa sa saradnicima sistema da dize tacno privredu, zajmovima do besvijesti dok nam kreditori ne uzmu obalu, elektroprivredu, svu infrastrukturu, sve osim golog zivota, da bi glumjeli kako smo pro-EU, i slicne budalastine. Po cemu se to razlikuje od von Djuka, po nicemu, samo farbanje. Kazes nijesi saradnik sistema, pa zasto onda propagiras iste floskule sto sire saradnici po lokalnim kafanama, kladionicama, i sl.
Hoces promjene, e pa zna se kako se rade promjene, stvarnim radom na istim, a ne imbecilnom pricom kako cemo u EU, kako cemo ovamo, kako cemo onamo. Najprije cemo u tri.... sa tipovima kao ES, koji nijesu do sad predstavili plan ni kako trafiku da otvore. Tri god. Drity, Krivomozgic, ES Rodney i Del Boy, i slicna banda zavitlavaju narod ovuda kao blesav fingiranjem promjena. Kinezi za god. dana izgrade grad za 10 miliona stanovnika, a mi pricamo floskule kako je za promjene potrebno neko veliko vrijeme. Pa da, kad ne radis nista, nece biti dovoljno ni 500 god. Neka Rodney obeca da ce prodati Miletov Maybach, mozda se masa opet zapali pa povjeruje, iha bravo, svaka cast, a sto cemo sa vracanjem milijardi, a to nista, neka se nadje Miletu za svaki slucaj, zdravo ih trosio, kao i sto ce, pored ovakvih EU gradZanaSkrcase milijardu EUR kao nista, sto su se zezali, ni Mile nije toliko zaduzio CG za tako kratko vrijeme, genijalno
![]()
Kao što je ponovljeno stotinu puta, nije zaduživanje samo po sebi problem, već je problem za šta se troše pare iz zaduživanja. Ako idu u tekuću potrošnju, piši propalo; ako idu u infrastrukturne projekte ili u projekte koje proizvode novu vrijednost, onda nije problem.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Do juna imas DPS podmladjen bez panjata i zapadu skroz prihvatljiv. Ako bude falio ko, takav DPS ce biti rjesenje. Ne dopada mi se ali ovakav DF nece proci.
A to da se mi pitamo, ne pitamo se. Zapravo nijedna normalna zemlja clanica NATOa nece staviti proruske strukture u poziciju da ih burgijaju. Ali kako mi nismo normalni onda nam oni odredju sta i kako, a mi se cudimo kako to da nam oni kroje sudbinu i kako je to ponizavajuce. Zapravo samo je ponizavajuca nasa glupost, a krojenje sudbine od strane drugih je samo posledica. Ne treba brkat stvari.
Sent आत्मनः
γνῶθι σαὐτόν
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks