Ta logika da je URA oborila DPS je malo izvrnuta. Kako je URA oborila DPS sa 5%, a nije stranka Z. Krivokapica sa 32%? Tako se moze pravit konstrukcija da su DPS oborile hrvatske stranke, jer da su nastupale zajedno, mozda bi osvojile taj jedan mandat. Koji je falio Milu. Ako cemo vec da se bavimo teorijama, mozda je najuvjerljivija da je Milo sam sebe oborio. Svojom bahatoscu. I nerazumnoscu.

Nedje davno sam citao neku teoriju, ne sjecam se detalja, samo glavne poente: treba stati dok se jos pobjedjuje. Kad se pocne gubiti, vec je kasno. Sad, ne sjecam se da li se odnosilo na teoriju ratovanja, ili, mozda kockanje (ovo drugo mi je vjerovatnije)

Naravno da je glavna energija za smjenu dosla od litija. To je bilo dominantno. Sve ostalo se svodi "da nije bilo..." kao nesto sekundarno.

Ono, ako cemo da dajemo vaznost Dritanu, on je srusio i Zdravka Krivokapica, a vratio u igru DPS. Pa je onda i njih izigrao. Taj nema koga da nije prevario. Cak i ljude iz svoje stranke koji su ga doveli na celo stranke.

Takvog prevaranta Crna Gora nije gledala. Od Scepana Malog