Originally Posted by
NHM
Animozitet prema svakome ko se pravi lud za djelo kad ga čine iz njegovih redova, a onda zapomaže što se ne viče kad se isto djelo vrši iz redova "onih" koji nisu njegovi. Nema kredibilitet niko ko ćuti u jednoj situaciji da poziva na osudu iste takve situacije. Jednostavno nema.
Srpski nacionalizam i srpske pretenzije su opasnije upravo zbog toga što se predstavljaju kao da uopšte nisu opasnost ili kao da uopšte ne postoje. Od Načertanija pa naovamo. Zvanična politika Srbije, sa svim državnim organima, zvanična opozicija u Srbiji, zvanična crkva države Srbije, zvanična akademija nauka i umjetnosti Srbije... Apsolutno svi pričaju jednu te istu priču o srpskom svetu, o gorem položaju Srba u CG nego pod ustašama, o izmišljenosti crnogorske nacije, prisvajaju nam istoriju, teritorije, objekte... Koliko god da se rugali Rakoviću, onaj je bio šef neke kancelarije pri patrijaršiji, čini mi se, i smatralo se da predstavlja njenog nezvaničnog glasnogovornika. Već je x puta pomenuto da sve ovo što sam naveo sistematski utiskuju u đecu putem obrazovnog sistema. O direktnom miješanju u razne izbore po Crnoj Gori je već dosta rečeno, bilo sipanjem para, bilo slanjem kriminalaca pod kontrolom Beograda da vršljaju po našim ulicama. Imam animozitet prema svakome ko promoviše sve ovo što sam naveo, ili se makar slaže sa time.
Kao i za sve ostalo, i za ovakvo vršljanje raznih nacionalista i ruganje državnim simbolima kriv je upravo dps. Jer se titralo i albanskim nacionalistima, i spc i srpskim nacionalistima, i kriminalcima, i lopovima, i Rusima, i Kinezima i kome god se stiglo, samo da bi se očuvale pozicije moći koje omogućavaju pljačku države i bezakonje. A tu se već nije gledalo jesi li crkvenoopštinska četničina Bato, ratni profiter Daka, sve i svašta Sveto, šverceri duvana Banja, Veskobar i slični, šverceri droge poput Škaljaraca i Kavčana, ratni zločinci poput Veljovića i Lazovića, parazit i štetočina poput pola državne uprave i slično.
Što se tiče položaja od referenduma naovamo, pa x puta se pokazalo da je uslov da se ne bude ugroženo da ne postoji crnogorski jezik, da zastava bude što je više slična srpkoj, da se ne dira u imovinu koja je na prevaran i kriminalan način, i to od funkcionera dps-a, upisana na spc, evo sad skoriji primjeri da se ne bunimo kad predsjednici crnogorskih opština idu na kanabe u skupštinu strane države i proglašavaju stranu državu svojom maticom i slično.
Nešto je bez veze da se bunite kad se ništa ne kaže, a onda tražite da se ništa ne kaže.
Samo oću da nas svi sa strane ostave na miru, a da nam ovi iznutra obezbijede pravnu državu. Niđe ne piše da se država mora voljet, ali se zakoni moraju poštovat. Zbog toga je neophodno da se sredimo iznutra. Da bi se to desilo, osim nedostaka volje iznutra, fali da nas svi ostave na miru spolja. Prvo zbog toga što svakako treba da nam se skinu sa grbače, a drugo zbog toga da ovi iznutra ostanu bez izgovora što ne rade ništa.
EDIT: Naravno da je skoj upao sa promašajem od teme. Vidiš, ja se ne slažem kad za tebe kažu da dobro spinuješ. Ti si samo uporan, i ništa preko toga.
Bookmarks