Sjutra litija. Da vidimo taman za koga da se glasa
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by acs; 25-02-23 at 18:28.
f6
Не улазим у карактер Мандића, нисам га никад много цијенио, али морам признати да сам задовољан што користи кампању Демократа или кога год већ, те према томе признаје да је за добар изборни резултат потребно имати помиритељску/грађанску а не свађалачку/националистичку кампању, што онда показује да је националиста ипак мање од оних којима је доста барјачења.
Волио бих да видим кампању Драгиње, чисто да видим у ком правцу ће она да иде, иако знам да ће и њој као и Мандићу мало ко повјеровати ако се буде претварала да је неко ко није.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Jes još je Mandić razbio metalurgiju a ovaj neku filozofiju studirao i sad bi da filozofira.
Samo nauka i tehnogija dolaze u obzir a ne ovi filozofi i alhemičari.On kad je rekao da se otkopava oružje on je to mislio da reciklira no svi na njega napali.
Sve ali baš sve može on sad da objasni kroz svoje spotove i pokajničke facijalne ekspresije.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Danilovic moze sa svojih procenat dva glasova presudno da utice na prolaz Mandica u drugi krug zato mislim da mu kandidatura nece biti potvrdjena.
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
И то прихватам, писао сам негдје досадашње резултате дф-а, јасно се види када су колико добили гласова и са каквом кампањом.
Мени је то доказ или ја то видим као доказ (јер бих волио да је тако) да строго националистичка прича нема довољно капацитета за добар резултат/побједу.
Дакле траже се гласови ненационалиста, јер њих је више или су они кључни гласови.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Nisam bio baš jasan. Pobjeda ne znači samo osvojiti većinu. Kao što su ura i snp pokazali na državnom nivou, a sami df u svim opštinama u kojima vrše vlast osim u Budvi đe je df ogranak škaljarskog klana osvojio ogroman procenat glasova, dovoljno je da imaš neki procenat koji ti u određenim situacijama omogućava da od tebe sve zavisi. A taj procenat ne mora da bude apsolutna većina, dovoljno je da rezultat bude za jedan procenat bolji od najbližeg pratioca.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ahahahahahaha, kandidat centra, DPS-DF koalicija? I dalje ti se divim koliko lijepo umiješ da sastaviš što ti treba i postaviš ga kao aksiom, istinski, da znaš
Ne, druže, Spajić nije bio kandidat centra, i DPS i DF nisu ekstremi, ni desni ni lijevi, kako si to lijepo implicitno umetnuo.
I, ne, druže, jedini koji su u koaliciji sa DF-om su DCG, URA, i PES.
DPS nije. DPS je svojim stavom u DIK-u povukao jeftini taktički potez koji mu donosi prejeftinu korist, i ništa više. A o tome što mislim o takvoj njihovoj politici sam se i te kako izjasnio, pa i u postu na koji si replicirao.
No, ono što ti zbilja impliciraš time je samo još jedan vidi one čuvene, možda i najčuvenije post-triestoavgustovske mantre: DPS=DF, DPS i DF dvije strane jednog istog novčića, itd. itd. itd. blablabla
Inače, ovo je mantra potekla iz najboljeg dijela političke kuhinje tog istog DF-a, i, u konačnom, mantra koja nam je donijela Triestoavgustovske ide.
Jer je za skupljanje političkih poena sve to vrijeme koriste tzv. zdravi centristi (kako to lijepo implicitno umećete), DCG, URA, pre-PES (eksperti u Zdravkovo doba), koji poslije sa tim istim poenima shjednu svuđe i vazda u koaliciju sa tim istim DF-om.
I pune ih dalje, i zaposlenjima, i pozicijama, i uticajima, i finansijama, i novim količinama moći.
A DPS i DF nikako nisu isto, jer je DF, u velikoj mjeri, antidržavna i antievropska politička grupacija. Iz tog razloga, ni koalicija sa njima ne može biti drugačija, i od toga nema dalje. Jedino što možete jeste da probate to da prepeglavate do beskonačnosti, baš takvim mantrama.
Odatle i ova famozna Mandićeva metamorfoza u pomiritelja Crne Gore, što se ovđe toliko naroda oko nje zbunjuje zašto će mu.
Nije ni zbog glasača, tvrdih ni mekših, ni zbog građanske orijentacije, a još manje zbog zapadnih faktora, kako navodite.
No je da se, za pretpostavljeni drugi krug, relaksira podrška ovih zdravih centrista, jer bi im, dok je onako bio antidržavan i nepomiritelj, bivala sve teža i sve skuplja.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Previše je fin za vođu čopora, koljenica se traži..i zvuci iz pećine.
Ima li Danilović neki orden? Nema.
Ovaj ima orden i to prvog stepena, mislim kakav je ovo Srbin a nikakav orden nema.
Jer kad Mandić stavi orden na svoja prsa junačka ovaj pada u prvi krug u roku odma'.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Napisa li neko ranije ovdje da su aktivisti DF-a skupljali potpise i nakon potvrđivanja kandidature Mandića?
Ako je to tačno (a to neka potvrde oni koji su to pisali), onda vrlo vjerovatno DF-u odgovara da Danilović bude kandidat na izborima.
Moja teorija je da je DF inicijalno procijenio da dio potencijalnih podržavalaca DF-a ne bi glasao Mandića u prvom krugu, pa u pokušaju da spriječe da ti glasovi odu Spajiću, na ovaj način su željeli da im daju mogućnost da biraju Danilovića. Ali kako Spajić neće biti kandidat, okolnosti su se promijenile.
Last edited by Viscount; 25-02-23 at 20:06.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Lako je manipulisati i izrabljivati raju koja poslije ratova, sankcija i gladi nije znala za bolje i koja je progutala pricu "gorivo je luksuz" od onih koji se luksuziraju parama otetim od te iste raje.
Ali raja je sad vidjela da ipak moze bolje i postala kreditno sposobna.
Samo mazohisti i oni kojima je bilo dobro ovih 30 godina ce ih opet glasati.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Gdje bi ti smjestio DPS i DF, na našem relativnom političkom spektru, ako ne lijevo i desno?
Imaš partiju koja je, deklarativno: pro-zapadna, progresivna, anti-klerikalna, u imenu imaju 'socijalisti' i generalno liči na recimo američke Demokrate.
S druge strane imaš partiju koja je, deklarativno: tradicionalna, vjerujuća, nacionalistiška i ekonomski liberalna, što generalno liči na recimo američke Republikance. ('Recimo' je blaga riječ, ja mislim da je doslovna kopija Republikanaca)
A otprilike imamo i iste probleme na čitavoj planeti - gnjila ljevica mnogo voli pare, dok je gnjila desnica opasna zbog načina na koji dijele ljude (a i voli pare).
Dodatno, DPS već dugo vremena ima i desničarske anti-Srbi trzavice, što je svojstven fenomen našoj sceni. DF-u je anti-nePravoslavci narativ već modus operandi, tu nema šta puno da se diskutuje.
Meni je ovo vrlo primjenljivo na našu političku scenu.
Tako da da, definitivno se radi o ekstremnim partijama i dobar komad glasača su im klasični nacionalisti ili prestravljeni umjereni Crnogorci/Srbi/Muslimani koji se boje druge strane i biraju ekstremne ljude, ali 'makar svoje'.
O PES-u, Demokratama i URA-i se na našoj sceni govori kao o centru u smislu umjerenih stavova samo po pitanju nacionalizma, što je, po meni, nama potrebno kao 'leba već duže vrijeme.
S ekonomske strane su apsolutno svi hibridni (što je vjerovatno i ispravno u 21. vijeku) i svodi se na to da li su glavonje sposobne ili nesposobne.
Last edited by LostInHollywood; 25-02-23 at 21:11.
extravaganca ti kao veliki Srbin glasaš za lidera svih nas Srba, pretpostavljam. ima nas 75% u ovoj državi moramo se pitat nešto
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Da dodam, a ujedno i objasnim 'Ko više uopšte glasa za DPS/DF??' fenomen.
Ekstremni polovi su stabilni i ne apstiniraju nigdje u svijetu, generalno pričano. Upravo je centar taj koji miruje, apstinira, brzo se razočara, lako mijenja mišljenje i promijeni kome će dati podršku. Zato DPS i DF imaju komad glasača koji će biti stabilan dokle pogled seže, dok je centar onaj koji je uvijek turbulentan, što se da vidjeti i ovdje na Forumu, a i na izborima i globalno i regionalno i kod nas.
Ovo ujedno objašnjava i Mandićevo umjereno i pomiriteljsko nastupanje po ovim urnebesnim spotovima.Ima stabilnu bazu, sada treba čupnuti centar.
Ovaj samo došao da se rukuje..
https://volimpodgoricu.me/novosti/di...ebna-dokumenta
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks