Page 83 of 158 FirstFirst ... 337379808182838485868793133 ... LastLast
Results 2,051 to 2,075 of 3930

Thread: Predsjednički izbori - 19.03.2023.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Сад га и неокомите нападају да је Вучићев човјек.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

2. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Obrni okrene, opcije su tragične.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Obrni okrene, opcije su tragične.
    A ono... Treba imati stomak za politiku i izlaske na izbore. S druge strane mi je jako teško sjetiti se momenta ili perioda kada nije trebalo. Priroda posla, valjda.

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Momci ostavite se javnih pitanja ko ce za koga da glasa od forumasa i moderatora.
    Pa to mozete na viber grupama i u stabovima raditi do mile volje.

Narocito vi vaskrsli.

Posto me vise vas pitalo, kad se potvrdi spisak kandidata napravicemo anketu pa cete moci da glasate. Na zalost jedan username jedan glas.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Ima li negdje da moze da se vidi imovinsko i finansijsko stanje sadasnjeg predsjednika?

Ima li i dalje samo stan?
    Zivi li od plate?
    Placa li redovno komunalije za stan?

Nadam se da nije spao na to da ga djeca izdrzavaju.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

7. The Following User Says Thank You to Kliker17 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Obrni okreni, uvijek postoji izbor (i uvijek ću izaći na iste), ali ako Milo i Andrija budu u drugom krugu moj glas će biti nevažeći. Prosto, ne želim da biram između dva zla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. The Following 6 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    ni za pudlicu pičkoustog psihopate.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    zašto ovakvo vrijedjanje čoeka? frka jer će ga masa nas glasat? jer je Srbin bio kad je najteže bilo?

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

11. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Obrni okreni, uvijek postoji izbor (i uvijek ću izaći na iste), ali ako Milo i Andrija budu u drugom krugu moj glas će biti nevažeći. Prosto, ne želim da biram između dva zla.

Onda si dao glas onome ko pobijedi i nemaš posle pravo da se žališ.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    1,468
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    74 Posts

Naravno, neka pobijedi "bolji". Kao što ni ja ne bih izašao na izbore ako vojvoda ne uđe u drugi krug.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Priznajem da sam imao dilemu između Draginje i Mila, ali sada imam trilemu kad sam vidio koliko se Mandić promijenio i shvatio svoje greške i radi na pomirenju.

Draginji majka Srpkinja, Milo nekad bio Srbin, Mandić Srbin… ali sada su svi za Crnu Goru. Teško je priznajem, teško je da se odlučim, baš sam u trilemi…

Plašim se i imam strah da 19og može ruka da mi zadrhti…

Tako mi Bog pomogao.
    Love, peace and respect.

15. The Following User Says Thank You to mneonly For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by Laik View Post
    Naravno, neka pobijedi "bolji". Kao što ni ja ne bih izašao na izbore ako vojvoda ne uđe u drugi krug.
    ima da ih razbijemo, pa će onda bit plakanja po forumu

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

17. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Ima li negdje da moze da se vidi imovinsko i finansijsko stanje sadasnjeg predsjednika?

Ima li i dalje samo stan?
    Zivi li od plate?
    Placa li redovno komunalije za stan?

Nadam se da nije spao na to da ga djeca izdrzavaju.
    Sajt ne nakaradan ali postoji:

https://portal.antikorupcija.me:9343...neraSearch.htm
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Onda si dao glas onome ko pobijedi i nemaš posle pravo da se žališ.
    Neka ih, isto kao 1997 god. (prvi izbori na koje sam izašao), isto kao… ne, ne želim da biram između dva zla, pa da zaoukruzim manje. Ne, ne želim. Tačka. Kao sto sam rekao u onoj temi o ,,budućnosti parlamentarnog života” sledeće izbore će odluciti ,,partijski vojnici” jer će oni jedino izlaziti na izbore. Ta naša (CG) politička elita će biti formirana po principu ko ima bolje organizovanu mrežu (vjernije ,,partijske vojnike”). Njih dvojica, predstava iz kafane ,,Scena”, neka hvala… svejedno je, na gubitku je Crna Gora.

20. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Свиђа ми се што Мандић користи овакву кампању, помирење и кретање ка центру (налик на Демократе) јер ваљда и он схвата да са тврдом националистичком причом у ЦГ не може остварити добар изборни резултат.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    I precijenio DPS rezultat na izborima u Podgorici prosle godine nekih 5-7%
    Ajde linkujte te njegove prognoze za 2020 i podgoricke izbore jer ja sta znam neposredno on je govorio sve suprotno od ovog sta vi tvrdite.

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Ako si Rodione gledao TVCG tokom izborne noći (podgorički izbori) mogao si uživo čuti prognozu gospodina Bešića. Žestoko je omanuo.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Свиђа ми се што Мандић користи овакву кампању, помирење и кретање ка центру (налик на Демократе) јер ваљда и он схвата да са тврдом националистичком причом у ЦГ не може остварити добар изборни резултат.
    Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Andriji Mandiću je stalo do srba taman onoliko koliko je Milu Đukanoviću stalo do crnogoraca (čitaj - nimalo). Na sumnjam da će se prilagoditi ,,kako vjetar duva” jer mu je i takva biografija. Da podsjetim, političku karijeru je započeo u Savezu reformskih snaga jugoslavije Ante Markovica, potom slijedi ratni raspad Jugoslavije, pa drži kafanu ,,Scena” (kažu da iz tog perioda ima policijsku značku), a potom livnicu (registrovanu na Bioče) preko koje se radi trgovina aluminijuma iz KAP-a. Kada je počeo raskol u DPS-u, Andrija Mandić se ponovo pocinje baviti politikom (u Narodnoj stranci koja je imala poslije nekoliko dioba, pa ujedinjenja sa ovim i onim, pa gašenja, pa formiranja novih partija…) da bi završio kao jedan od lidera DF-a, a nekako uvijek ,,bio na loptu” kada je trebalo ekstremizovati političku svenu. Druga strana novčića ,,Milo Đukanović”, a to znaci da je spreman, kao i ovaj da se prilagodi i pogazi sve od prije ne bi li opstale razne privilegije… o ugroženosti ,,srbina Andrije Mandića” najbolje govori podatak kako je poslovala firma njegove supruge… Dakle, iz tog ugla posmatrano, ako bude izbor Milo ili Andrija zaista je svejedno…

25. The Following 3 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

O kojim tradicijima prica? Svesrpskim i svehriscanskim koje propagira decenijama?

https://twitter.com/AndrijaMandicDF/...2AAM58GTQ&s=19
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Sad pogledah Cedemovo istraživanje iz avgusta 2020.
    Prognoza je bila: DPS i "sateliti" 52.2%, ostali (DF, Demokrate, URA...) 47.8%
    Rezultati izbora: DPS i "sateliti" 47.8%, ostali (DF, Demokrate, URA...) 52.2%
    Greška 4.4%
    Mislim da će i ovo Bešićevo istraživanje imati sličnu uspješnost

28. The Following User Says Thank You to Stradivari For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Dva su istinski poražavajuća fakta u vezi ovih izbora, za sve nas.

Prvi je nešto što ja zovem fenomen fatamorgane.
    ''Vladajuća većina''. Iako ni lud, ni zbunjen, ni normalan već odavno ne mogu pohvatat ko je to i što je to, definicija je laka: ''Samo da padne DPS!''
    I u tome je istinski poraz.
    Jer je DPS pao prije više od dvije godine. A vladajuća većina vodi Državu sa jednom jedinom politikom: Sve može, apsolutno sve, samo ne DPS.
    I tragično je koliko kataklizmične sistemske štete je u ovih par godina nanešeno pod tom mantrom. Jer je zbog nje sve, apsolutno sve, osvježenima dozvoljeno.
    Još tragičnije što se mantra proširila toliko da se danas bukvalno promovišu kao pozitivne stvari koje su jednake ili gore od onoga što je DPS činio lošega, a sa laganim obrazloženjem da se mora, jer bi se inače vratio DPS.
    Najtragičnije od svega što ovaj narod to guta, i to sa slašću.
    Kad Spajić i Milatović pobiju ko zna koliko ljudi, ukidajući zdravstvene mjere da bi bustovali sezonu koju su prethodno osakatili zatvarajući MA, to je najbolji rezultat ikad.
    Kad Spajić laže kako zine, i to o svojoj kvalifikaciji da bude preshjednik ove države, to je žrtva za državu.
    Kad Spajić ima nekretnina i para više no što je mogo zaradit da je tries godina, a ne tri, radio tamo đe zbori, to znači da je sposoban.
    Kad Mandić otkopava oružje, zove ratne drugove i pominje prvu krv koja će se prolivati, to je odbrana svetinja.
    Kad pljuju, lome, cijepaju, biju i kunu svaki znak bilo čega crnogorskoga, to je demokratija i odbrana od zahuktalih traktora.
    Kad Demokrate vade 50k Amfilohiju za spomenik, u trenutku dok im dvije sugrađanske porodice javno ne mogu skupit po par hiljada đeci za liječenje, to je prosvetiteljstvo.
    Kad Dritan hapsi po tviteru bez prava i zakona, strminava preduzeća i gradi nova iz vazduha, sa sve 3% podrške, to je avangarda.
    Kad privodi ljude po Ulcinju za stranačka zapošljavanja, a u isto vrijeme sastavlja najmasovniju listu stranačkog zapošljavanja u istoriji, to je ruka pravde.
    A naaarod koji sve to slavi i veliča, i spreman se borit protiv DPS-a koji više ne vlada još stotinu i pedeset godina, je fatamorgana.

Drugi je fenomen prazna tikva.
    ''Građanska opozicija''. Koja je toliko nesposobna učinjet makar i jednu jedinu istinsku promjenu iz korjena, da se na kraju mora skrivat u takve neke bezlične, bezidejne i prazne forme i nazive. Pri čemu se, većim dijelom, šalta ko stigne, kako stigne, i đe stigne, samo kad se ukaže trenutak.
    Čekanje da se stvari vrate na staro. Da im horor učinci suparnika donesu vlast, umjesto vlastita politička promjena i vlastita politička ideja.
    Potpuno nerazumijevanje vlastite uloge u promjeni sa onog starog na ovo novo.
    Neučenje na greškama.
    Odsustvo petlje koju je Đedo imao, kad im je sa Zdravkom Krivokapićem učinio ono što su oni sad sa nadstranačkim kandidatom mogli učinjet ovim štetnicima.
    Odsustvo zdravorazumskog shvatanja da, sve i da su izgubili preshjedničke na taj način, epilog bi bio da su tzv. demokratske centriste, DCG, PES i URU, naćerali da se (opet) otvoreno svrstaju uz DF, Vučića i Rusiju, uza svu Mandićevu šminku. I tu bi im bio momenat kad bi se ona mantra ''Sve samo ne DPS'' počela lomit, i kad bi im se otvorila vrata iz tog začaranog kruga iz kojega se ne vade.
    Jer su težina koalicije sa DF-om, i težina sistemske štete nanešene ovoj Državi u ovih par godina, ipak mnogo više nego što ijedna politička mantra na svijet može ponijet. I DCG i PES trajnu konačnu odrednicu sa DF-om nikad ne mogu imat, ili ih na kraju politički više neće biti.
    Bezidejnost i odsustvo strategije. I tako neko sveopšte odsustvo petlje da, i poslije sto godina, imaju jednog jedinog čoeka kojemu basta da ponese, pa bilo dobro, bilo loše.
    Nepostojanje sistema, nepostojanje rješenja. Prazna tikva.

Uglavnom, mnogo priče ni oko čega. Jer je sve i dalje jedna ista, stara priča.
    Sretni vam kandidati, sretni vam izbori. Više razmišljajte, manje se kopajte u rovove.

I, da, Bešića nemojte dirat. Čoek se toliko užasnuo rezultata u PG da se shjutridan ujutro prešaltao Milojku u krilo. A to ipak znači da je, bar na ovaj forum, nedodirljiv
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

30. The Following 5 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    ...
    Jer su težina koalicije sa DF-om, i težina sistemske štete nanešene ovoj Državi u ovih par godina, ipak mnogo više nego što ijedna politička mantra na svijet može ponijet. I DCG i PES trajnu konačnu odrednicu sa DF-om nikad ne mogu imat, ili ih na kraju politički više neće biti...
    Interesuje me šta misliš o "težini" ove DF-DPS koalicije koju sad gledamo. Gdje odjednom nije problem ni Rusija ni Crkva Srbije ni klerofašizam, nego zajednički DPS i DF prihvataju Vučićeve potvrde kao da im sa gore Sinaja dolaze. Zajednički u DIK izglasaju sasvim nezakonite stvari, ali je to valjda prirodno, jer DPSu saradnja sa DFom smeta samo kad drugi to praktikuju.

To nema težinu?
    Last edited by SKOJ; 25-02-23 at 17:38.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Sve je meni jasno ali, podignes nekom zivotni standard posle 20 god., povecas mu primanja toliko da mu na primjer placas stambeni kredit, djeci mu das dodatak, roditeljima dupliras penziju sa 120 na 250, omogucis mu da slobodno izrazava uvjerenja i slobodno zivi, i ono opet ode i zaokruzi Mila? Dje je tu racio?
    Zapita se covjek medju kakvim ljudima zivi
    Umoran sam od svega sto znam

33. The Following 8 Users Say Thank You to Crni Zuti For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Interesuje me šta misliš o "težini" ove DF-DPS koalicije koju sad gledamo. Gdje odjednom nije problem ni Rusija ni Crkva Srbije ni klerofašizam, nego zajednički DPS i DF prihvataju Vučićeve potvrde kao da im sa gore Sinaja dolaze. Zajednički u DIK izglasaju sasvim nezakonite stvari, ali je to valjda prirodno, jer DPSu saradnja sa DFom smeta samo kad drugi to praktikuju.

To nema težinu?
    Iako ti post govori drugačije, siguran sam nekako da si dobro iščitao onih mojih prethodnih desetak, u kojima sam se sasvim lijepo i sasvim eksplicitno izjasnio što mislim o odluci DIK-a, i to skroz suprotno onome što mi ovđe inputiraš.

Elem, to je i fatamorgana i prazna tikva.

A ovo kako mi lagano kačiš nešto sasvim suprotno od onoga što sam rekao, i ćeraš priču dalje, svakako nema težinu, samo je prejeftino
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

35. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

A nema ništa kad DF i DPS zajedno sabotiraju kandidate koji im smetaju. Zakon i pravila ih ne smetaju.

Prvo mogu da rade istrage pa sad ne mogu. Prvo Spajića eliminisati, sad Danilovića koji je glavna prepreka prolasku Mandića u drugi krug.

Braća Dalton naše političke scene opet jašu.

Ali samo ti vjeruj u spontano samonestajuće potpise.
    Covjece, Danilovicu je mali posao da dopuni dokumentaciju. I Mandicu su trazili da je dopuni. A to da je Danilovic nekakva prijetnja Mandicu samo dodatno potvrdjuje koliki si pojmas za politiku.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

37. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Covjece, Danilovicu je mali posao da dopuni dokumentaciju. I Mandicu su trazili da je dopuni. A to da je Danilovic nekakva prijetnja Mandicu samo dodatno potvrdjuje koliki si pojmas za politiku.
    Ako ti veze nemaš i ne kontaš koliko Danilović smeta Mandiću da ode u drugi krug preporučio bih ti da zadržiš za sebe, čisto da se ne brukaš pred ljudima sa elementarnim poznavanjem politike.

39. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Page 83 of 158 FirstFirst ... 337379808182838485868793133 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)