Page 61 of 442 FirstFirst ... 115157585960616263646571111161 ... LastLast
Results 1,501 to 1,525 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Koji je to pogon cije proizvode svi koristimo?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mesna industrija Goranovic.
    Mislio sam da je prezime ex DPS ministra dovoljno

Thanks Thanks Given 
    1,093
    Thanks Thanks Received 
    1,454
    Thanked in
    728 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Prezime zaista jeste isto ali osnivac i direktor MI Goranovic nije nikada bio ministar.

3. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,862
    Thanks Thanks Received 
    5,664
    Thanked in
    2,801 Posts

Ponovo cu pitati, jer ocigledno forsiras pricu.
    Zasto se forsiras krivicno djelo za koje je predvidjena novcana kazna?
    Zasto mislis da bi ishod bio drugaciji? I za jedno i za drugo treba dokazati da si svjesno napravio djelo koje je nanijelo stetu, dok se ovdje ta "steta" eliminise time jer je covjek "radio posao i dolazio na radno mjesto i obavljao zadatke".
    Da ti pomognem sa sledecim slucajem koji se jos uvijek odlaze.
    Direktoru IRF jedna od stavki optuznice je davanje kredita bivsem ministru Goranovicu za potrebe razvoja pogona cije proizvode svi koristimo. Molba je napisana rukom na A4 formatu u 5 recenica. Nije postojalo obezbjedjenje kredita, osim buduceg proizvodnog pogona. Ne postoji biznis plan, ne postoji 1000 cuda koje IRF trazi od bilo koga ko im zakuca na vrata.
    I ok, Goranovic je isplatio kredit, ali je napravio posao sa 0(nula) eura.
    I sad sta? Nema nikakve stete, nema veze sto je neko debelo favorizovan.
    Koliko se sjecam postoji clan ustava o jednakim uslovima za sve gradjane i privredu, a nedje i stavka u KD koja govori o povredi ravnopravnosti u privrednom poslovanju.
    Da ne pominjem da je takodje najveci korisnik kredita za razvoj pcelarstva u CG, dje nije uradio nista, ali je vratio kredit.
    I po tebi je sve to OK i treba da mu sud da kaznu od 500 eura za to
    Navodim krivično djelo koje (vjerovatno) jeste počinio. Koja god kazna bila predviđena. Inače, i za njega se predviđa do 5g zatvora, kad se već time baviš.

Logika koju imaš usađenu u sebe- da neko ''forsira'' krivično djelo koje mu je zgodnije, samo govori koliko sam u pravu.
    Jer kad neko nešto počini, počinio je što je počinio. I onda to goniš. A ne ono što ti se sviđa i za šta navijaš, tako kako radiš.
    Pitanje koje si mi postavio već u sebi nosi taj stav prema stvarima. Naopak je.

I, ne, nije tačno.
    Za Zloupotrebu mora da postoji protivpravna korist/šteta, i uz to moraš da dokazuješ svjesnost i namjeru.
    Za Nesavjestan rad ne moraš, dovoljno je da nastane povreda prava/štetna posledica drugima, a da si ti toga morao, tj. po prirodi svog položaja bio dužan da budeš svjestan.
    Uz to, za ovo djelo je direktno obuhvaćeno i postupanje suprotno opštim aktima, ne samo zakonskim/podzakonskim propisima, plus što je u opisu bića navedena i očigledna nesavjesnost, čime taj tvoj lik totalno ulazi u paket.
    Zbog toga bi epilog vrlo vjerovatno bio drugačiji.

I nema potrebe da mi pomažeš primjerima koji sa ovime imaju veze koliko ja sa Jupiterom.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    4,862
    Thanks Thanks Received 
    5,664
    Thanked in
    2,801 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Pomorski saobracaj vjerovatno cuva resurse za potencijalnu koncesiju a Morskom dobru je nuzda i interes da sto prije obezbijede prevoz u vecem obimu.
    Pravo pitanje je - ko sada ustvari prevozi putnike i vozila i obavlja trajektni saobracaj na ovoj relaciji - JP Morsko dobro ili Briv Construction doo?

Ovo je školski primjer pokušaja nasilnog preuzimanja. Iscrpljivaće ih dok ne popuste, svaki dan stojanja plovila u vez i nezaposlenosti posada im je dodatna šteta. Jer, da je Vladi bio istinski motiv da riješi što brže pitanje prevoza, onda bi što brže i raspisala koncesiju. Ili ne bi raskidala ugovor dok to ne riješi.

A to što kažeš će tek biti pravo pitanje ako se ona trabakula, kojom sam se vozio juče, neđe prepolovi na po' Zaliva.
    Jer ako nastave onako da ga prekrcavaju i neravomjerno terete, to više neće ni biti ''ako'', nego ''kada''.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Navodim krivično djelo koje (vjerovatno) jeste počinio. Koja god kazna bila predviđena. Inače, i za njega se predviđa do 5g zatvora, kad se već time baviš.

Logika koju imaš usađenu u sebe- da neko ''forsira'' krivično djelo koje mu je zgodnije, samo govori koliko sam u pravu.
    Jer kad neko nešto počini, počinio je što je počinio. I onda to goniš. A ne ono što ti se sviđa i za šta navijaš, tako kako radiš.
    Pitanje koje si mi postavio već u sebi nosi taj stav prema stvarima. Naopak je.

I, ne, nije tačno.
    Za Zloupotrebu mora da postoji protivpravna korist/šteta, i uz to moraš da dokazuješ svjesnost i namjeru.
    Za Nesavjestan rad ne moraš, dovoljno je da nastane povreda prava/štetna posledica drugima, a da si ti toga morao, tj. po prirodi svog položaja bio dužan da budeš svjestan.
    Uz to, za ovo djelo je direktno obuhvaćeno i postupanje suprotno opštim aktima, ne samo zakonskim/podzakonskim propisima, plus što je u opisu bića navedena i očigledna nesavjesnost, čime taj tvoj lik totalno ulazi u paket.
    Zbog toga bi epilog vrlo vjerovatno bio drugačiji.

I nema potrebe da mi pomažeš primjerima koji sa ovime imaju veze koliko ja sa Jupiterom.
    Da ne duzimo
    Zloupotreba službenog položaja

Član 416
    (1) Službeno lice koje protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica
    svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom korist, drugom nanese
    štetu ili teže povrijedi prava drugog,
    kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina.
    (2) Ako je izvršenjem djela iz stava 1 ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko tri hiljade eura,
    učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
    (3) Ako vrijednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada eura,
    učinilac će se kazniti zatvorom od dvije do dvanaest godina.
    Nesavjestan rad u službi
    Član 417
    (1) Službeno lice koje kršenjem zakona ili drugih propisa ili opštih akata, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi
    način očigledno nesavjesno postupa u vršenju službe, iako je bilo svjesno ili je bilo dužno i moglo biti svjesno da
    usljed toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta, pa takva povreda, odnosno šteta u iznosu
    koji prelazi tri hiljade eura i nastupi,
    kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
    (2) Ako je usljed djela iz stava 1 ovog člana došlo do teške povrede prava drugog ili je nastupila imovinska šteta u
    iznosu koji prelazi trideset hiljada eura,
    učinilac će se kazniti zatvorom od šest mjeseci do pet godina.
    (3) Odgovorno lice u ustanovi ili drugom subjektu, osim onih koje se bave privrednom djelatnošću, koje učini djelo iz
    st. 1 i 2 ovog člana, kazniće se kaznom propisanom za to djelo
    .
    I da ne duzimo. Sva ova prica koju sude Medenicini kadrovi a ti branis, ima samo jednu svrhu.
    S obzirom da se ne moze dva puta suditi za istu stvar, forsiras pricu da se prodje sa po 500 eur kazne i da se prica zavrsi bez odgovornosti
    Last edited by Hell Raiser; 20-02-23 at 18:17.

Thanks Thanks Given 
    4,862
    Thanks Thanks Received 
    5,664
    Thanked in
    2,801 Posts

Da ne duzimo
    .
    I da ne duzimo. Sva ova prica koju sude Medenicini kadrovi a ti branis, ima samo jednu svrhu.
    S obzirom da se ne moze dva puta suditi za istu stvar, forsiras pricu da se prodje sa po 500 eur kazne i da se prica zavrsi bez odgovornosti
    Da zbilja ne dužimo, ima unazad jedno tries iljada riječi teksta iz kojeg se vidi koliko nisi u pravu. A ta priča o Medeničinim kadrovima je presmiješna, i služi ovđe ko dimna zavjesa kojom kriješ koliko ne znaš što pričaš.

Uz to, u poslednjih par obraćanja, osim što si se naverglao priče koja veze s vezom nema, uspio si i da mi bar tri puta inputiraš nešto što ne da nisam reko, no sve suprotno. Valjda misliš da se ne vidi u svaki živi post unazad, što li.

I, konačno, da me optužiš da bih da oslobađam krivoga. Zato što sam ti rekao kako se mogao sudit.

Ok, Hell. Neđe sam već i ranije izgubio svaku volju da pričam s tobom rezonom i razlozima, jer ih preskačeš čak i kad se saplićeš o njih, i verglaš jednu te istu priču u nedogled.
    Ali ono što je presudilo da nikad više nećeš imat riječ sa mnom je ta bezočnost kojom optužuješ druge, i koliko ti nije do istine.
    Budi mi dobar.
    Last edited by Buva+gacce; 20-02-23 at 18:40.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,939
    Thanked in
    2,856 Posts

Po starom dobro obicaju ne baratas sa cinjenicama. Bivsi ministri Goranovic (bilo ih je vise od 1) nemaju dodirnih tacaka sa mesnom industrijom Goranovic. A Batko je dobio prejeftine kredite prije 20 godina od Poljske. Tada je drzava garantovala za kredite Goranovica, France, Gradina, Trojica i cini mi se Pantomarket Primato kako li se vec zove. Kamata je bila nesto oko 2% sa masu greja perioda.

Sve sto je sa IRF radio kasnije je bilo refinansiranje komercijalnih kredita od banaka sto je IRF redovno radio. Ne znam je li 2 projektna kredita preko Fonda odradio.

IRF je buticima Paradiso davao kredite sto je uzasno tako da je Batko zlatan pri finansiranju uvoza cipela. Ima IRF mnogo gorih finansiranja od Batka.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Po starom dobro obicaju ne baratas sa cinjenicama. Bivsi ministri Goranovic (bilo ih je vise od 1) nemaju dodirnih tacaka sa mesnom industrijom Goranovic. A Batko je dobio prejeftine kredite prije 20 godina od Poljske. Tada je drzava garantovala za kredite Goranovica, France, Gradina, Trojica i cini mi se Pantomarket Primato kako li se vec zove. Kamata je bila nesto oko 2% sa masu greja perioda.

Sve sto je sa IRF radio kasnije je bilo refinansiranje komercijalnih kredita od banaka sto je IRF redovno radio. Ne znam je li 2 projektna kredita preko Fonda odradio.

IRF je buticima Paradiso davao kredite sto je uzasno tako da je Batko zlatan pri finansiranju uvoza cipela. Ima IRF mnogo gorih finansiranja od Batka.
    Uh neka. Ok, moguce da sam ga pobrkao sa exDPS ministrom, samo ni tvoje "baratanje cinjenicama" za koje me redovno prozivas nije nista bolje. Iako ti je ovo redovno" nije ti jedno tacno pa nije ni ostalo"
    Elem....Goranovic je dobio kredite 2011 od EBRD preko IRF za razvoj stocarstva, Dobio je od Abu Dabi fonda za razvoj pcelarstva. Vazi...i pazi sad IRF mu je dao oko 3 miliona za otkup potrazivanja od klijenata koje vecinu nikad nije naplatio
    Tako da vidi malo svoje cinjenice, uglavnom su bas svaka u odbrani DPS tajkuna, kao nije to bas tako....izguglaj malo, nije tesko. Mislim da je cak taj novac iz AbuDabi fonda iskoristio za presmijenu kupovinu hotela Sidro u Baru.
    Last edited by Hell Raiser; 20-02-23 at 19:58.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,939
    Thanked in
    2,856 Posts

Uh neka. Ok, moguce da sam ga pobrkao sa exDPS ministrom, samo ni tvoje "baratanje cinjenicama" za koje me redovno prozivas nije nista bolje. Iako ti je ovo redovno" nije ti jedno tacno pa nije ni ostalo"
    Elem....Goranovic je dobio kredite 2011 od EBRD preko IRF za razvoj stocarstva, Dobio je od Abu Dabi fonda za razvoj pcelarstva. Vazi...i pazi sad IRF mu je dao oko 3 miliona za otkup potrazivanja od klijenata koje vecinu nikad nije naplatio
    Tako da vidi malo svoje cinjenice, uglavnom su bas svaka u odbrani DPS tajkuna, kao nije to bas tako....izguglaj malo, nije tesko. Mislim da je cak taj novac iz AbuDabi fonda iskoristio za presmijenu kupovinu hotela Sidro u Baru.
    Kredite 2011 su dobili i Goranović i Franca za razvoj stočarstva. Uslov je bio da lokalnim seljacima daju stoku i plaćaju tovljenje istih jer su oba morali da dostignu sirovinu u nekom procentu od domaće proizvodnje da ne bude sve iz uvoza kako bi mogli ta sredstva da koriste. Svako ko je imao imanje i ile pristojnu štalu je mogao da se javi da učestvuje. Panto Vučurović je tada kukao kako on ne može da učestvuje i kako su ga škartirali.
    Abu Dabi kredit je vraćao uredno, a čini mi se da ga zamijenio jeftinijim od komercijalnih banaka.

Faktoring koji je IRF radio je možda i nešto najbolje što su radili, jer nisu htjeli da uzimaju bilo kakva potraživanja nego ona isključivo naplativa. Većina faktoringa koju je Goranović radio sa IRF se odnosi na lance marketa što mu je 90% kupaca, tako da ti konstatacija da nije većina naplaćena ne stoji. A i za faktoring se daje garancija - mjenica, hipoteka i slično.

Ne branim DPS tajkune. Napisah i za ovoga da je država mu garantovala za jeftine kredite prije 20 godina. On je to kao i Franca iskoristio i napravili su imperiju koja danas zapošljava skoro 2000 radnika. Trojica i Gradina su propali i spiskali te pare.
    Jesu li idealni Goranović i Franca - nisu. Nego na žalost boljih nemamo trenutno.

Napisah i da je IRF finansirao Paradiso i uvoz cipela, nego taj dio si preskočio. A to je eto kritika.
    Abu dabi i činjenica da je jedna Vektra Jakić, Milkraft, Gradina i slični dobila kredit, dovoljno govori o cijelom aranžmanu i namjeni korišćenja tih sredstava.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    7,034
    Thanks Thanks Received 
    703
    Thanked in
    407 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Upravo u tome i jeste poenta.

Za Zloupotrebu službenog položaja jeste nevin. Kao suza, nije je počinio.
    Za Nesavjestan rad u službi, ukoliko je tačno ono što navodite, kao što ti rekoh na samom početku ovđe, i te kako je imao mesa da ga goni.
    Ovako, rezultat je odbačena optužnica, ukoliko je bio suspendovan/ostao bez posla itd. itd. onda i naknade, vjerovatno i šteta.

Sviđa ti se taj rezultat?
    (Pretpostavljeni) krivac odšetao, i još sve to naplatio. Naplatio od tebe i mene. I svih ostalih koliko nas je.
    A da je sudija popustio, i da ga je osudio, osudio bi ga za djelo koje nije počinio. Kao što bi onda shjutra lagano isto tako mogao i tebe i mene. I sve ostale.

Odnosno, upravo ono što drobim sve vrijeme.
    Samo ima jedan problem u toj prici -

"Službeno lice koje kršenjem zakona ili drugih propisa ili opštih akata, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi način očigledno nesavjesno postupa u vršenju službe, iako je bilo svjesno ili je bilo dužno i moglo biti svjesno da usljed toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta, pa takva povreda, odnosno šteta u iznosu koji prelazi tri hiljade eura i nastupi, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine."

Nema pribavljanja koristi a mora da bude steta ili teska povreda prava drugoga, a stete nema jer prima platu a i konkretno nicija prava nije tesko povrijedio, jeste nekoga ko bi se eventualno zakonito zaposlio ali koga, nema konkursa, i je li tesko?

Dalje, u mojim primjerima covjek ima i svjesnost i namjeru, on je htio tu posledicu, to mu je jedini cilj sluzbene radnje bio, dok kod nesavjesnog rada nema namjere, zasto bi covjeka koji je sa umisljajem nesto uradio gurali u djelo koje po definiciji nije umisljajno i samim tim je manja kazna.

Izgleda da je citavo sudstvo ucilo iz tog komentara sto si ga pominjao

Sent from my phone
    Last edited by nikolaf7; 20-02-23 at 20:34.

Thanks Thanks Given 
    4,862
    Thanks Thanks Received 
    5,664
    Thanked in
    2,801 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Samo ima jedan problem u toj prici -

"Službeno lice koje kršenjem zakona ili drugih propisa ili opštih akata, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi način očigledno nesavjesno postupa u vršenju službe, iako je bilo svjesno ili je bilo dužno i moglo biti svjesno da usljed toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta, pa takva povreda, odnosno šteta u iznosu koji prelazi tri hiljade eura i nastupi, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine."

Nema pribavljanja koristi a mora da bude steta ili teska povreda prava drugoga, a stete nema jer prima platu a i konkretno nicija prava nije tesko povrijedio, jeste nekoga ko bi se eventualno zakonito zaposlio ali koga, nema konkursa, i je li tesko?

Dalje, u mojim primjerima covjek ima i svjesnost i namjeru, on je htio tu posledicu, to mu je jedini cilj sluzbene radnje bio, dok kod nesavjesnog rada nema namjere, zasto bi covjeka koji je sa umisljajem nesto uradio gurali u djelo koje po definiciji nije umisljajno i samim tim je manja kazna.

Izgleda da je citavo sudstvo ucilo iz tog komentara sto si ga pominjao

Sent from my phone
    Tast koji zaposli zeta, koji ne posjeduje kvalifikativ tražen na konkursu, (i uz to poslije pravi čuda na poslu), počinio je apsolutno sve što sam ti podvukao i boldovao.

Crveno je kritičan detalj, bitna razlika u odnosu na Zloupotrebu- za ovo KD nije obavezujuće kršenje zakona/protivpravnost, već se kvalifikuje i za (očigledno nesavjesno) kršenje opštih akata (npr, pravilnik o sistematizaciju, uslovi zaposlenja, itd.) Znači, šteta koja je ovđe nastala po drugoga ne mora biti protivpravna da bi kvalifikovala djelo.
    To što je ostavio najkvalifikovanijeg sa konkursa bez zaposlenja koje mu je objektivno pripadalo, jeste i te kako teška povreda prava drugih.
    Odnosno, počinio je gotovo sve moguće kvalifikative djela.

I nije sudstvo učilo iz tog komentara, već je taj komentar istekao iz sudstva. Zato i jeste toliko dobar. A i pravo je zanat, uči se ko i svee drugo.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Amin.

.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    6,174
    Thanks Thanks Received 
    6,723
    Thanked in
    3,210 Posts

Opet progon nevinih.

DF Budva o Kažanegri: Na sceni politički pritisak na pravosudne institucije i progon našeg odbornika

https://www.cdm.me/politika/df-budva...seg-odbornika/
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,755
    Thanked in
    3,888 Posts

Nije df isti kao dps.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1,187
    Thanks Thanks Received 
    1,950
    Thanked in
    1,063 Posts

Ne mogu da vjerujem da ljude casne i postene napadaju samo jer su SRBI!

Kosovo srce Srbije {srce}

Vječnaja pamjat.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Sramota: Pogledajte kako su crnogorski policajci maltretirali stranca

https://www.cdm.me/hronika/sramota-p...iraju-stranca/

Osvježena policija...
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,117
    Thanked in
    2,319 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post

Osvježena policija...
    Сад буздован нека гули у Ерцеговину у камењар на +60 у патролу.
    Будала.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

19. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ajmo redom
    Quote Originally Posted by hercules View Post
    Kredite 2011 su dobili i Goranović i Franca za razvoj stočarstva. Uslov je bio da lokalnim seljacima daju stoku i plaćaju tovljenje istih jer su oba morali da dostignu sirovinu u nekom procentu od domaće proizvodnje da ne bude sve iz uvoza kako bi mogli ta sredstva da koriste. Svako ko je imao imanje i ile pristojnu štalu je mogao da se javi da učestvuje.
    Javljali su se Ministarstvu poljoprivrede i dobijali kredite. Franca i Goranovic nisu dali centa od tog kredita nikome. Samo su bili u obavezi da otkupe sirovine, tj stoku od poljoprivrednika po cujeni koju dogovori ministarstvo. Dje se nalazi stocarstvo danas govori i kako su otkupljivali i koliko se ljudi bavilo time zbog uslova.
    Abu Dabi kredit je vraćao uredno, a čini mi se da ga zamijenio jeftinijim od komercijalnih banaka.
    Koliko je meni poznato nije, samo su ga Carine vratile.
    Faktoring koji je IRF radio je možda i nešto najbolje što su radili, jer nisu htjeli da uzimaju bilo kakva potraživanja nego ona isključivo naplativa. Većina faktoringa koju je Goranović radio sa IRF se odnosi na lance marketa što mu je 90% kupaca, tako da ti konstatacija da nije većina naplaćena ne stoji. A i za faktoring se daje garancija - mjenica, hipoteka i slično.
    Faktoring je najveca prevara poreskih obveznika ove drzave IKAD. Napumpane fakture i potrazivanja koja se vrte izmedju istih firmi. Kazes Voli. Ok Voli je dobio 43 miliona na faktoring. Tako da tvrdim da ih nije platio, jer su na kraju zavrsavala na propale firme. Afera KLAP je djecija igracka sa stetom dojc kafe sta se sa faktoringom radilo.
    Ukratko za 5 godina za 8 firmi je za faktoring dato 170 miliona eura. Dobro si cuo....OSAM.
    Ne branim DPS tajkune. Napisah i za ovoga da je država mu garantovala za jeftine kredite prije 20 godina. On je to kao i Franca iskoristio i napravili su imperiju koja danas zapošljava skoro 2000 radnika. Trojica i Gradina su propali i spiskali te pare.
    Ali se razumijevanje nekako uvijek nadje. I kad ih neko ocepi, stalno imas stav da ce drzava morati da plati. Ali ih ne branis. Ok.tvoje vidjenje. Moje je drugacije, kao i o mnogo cemu
    Jesu li idealni Goranović i Franca - nisu. Nego na žalost boljih nemamo trenutno.
    A razlog je sto su bili najpametniji i najbolji u poslu pa da ih ne diramo. Koliko je boljih firmi moglo da nastane da se nije ovako radilo je stvar bukvalno teorijske rasprave.
    Napisah i da je IRF finansirao Paradiso i uvoz cipela, nego taj dio si preskočio. A to je eto kritika.
    Abu dabi i činjenica da je jedna Vektra Jakić, Milkraft, Gradina i slični dobila kredit, dovoljno govori o cijelom aranžmanu i namjeni korišćenja tih sredstava.
    Ne sporim ja da je tako. I novi Volvox i povezana firma Master inzenjering i ima toga koliko volis. Mozemo mi pominjati koliko volis, samo ako je sve to sad nema veze bilo pa proslo, zasto ocekivati da iko postuje pravila. Posebno kad sudovi imaju ovakve presude u takvim slucajevima.
    Mislis da se Vukcevic dzabe vratio u CG da nije dobio garancije iz CG sudova da nece odgovarati za zloupotrebu polozaja. A firme koje su izgradile monopole parama gradjana, koje sad kasape cijenama, nece snositi cak ni drustvenu odgovornost
    Last edited by Hell Raiser; 21-02-23 at 17:21.

Thanks Thanks Given 
    6,220
    Thanks Thanks Received 
    13,868
    Thanked in
    5,259 Posts

Je li moguće ovo ljudi, da ga je ovako ova splačina za glavu uhvatila? Ovo će svijet obić, nije nama ni osvježilo ni mrklo, od nas su odavno dignute ruke. Da se tješimo što nismo Bangladeš, Somalia, Nigerija, Sudan i da nam je dobro, čime mi da se zanosimo jbt...

22. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Opet progon nevinih.

DF Budva o Kažanegri: Na sceni politički pritisak na pravosudne institucije i progon našeg odbornika

https://www.cdm.me/politika/df-budva...seg-odbornika/
    Samo kratko, pa kako god da gledas na to.
    Potukli su se u restoranu. Policija po prijavi iz Doma zdravlja uzima izjavu od tih momaka. Poslije toga privode i ove iz DF na razgovor iako momci kazu da su pali a ne da su se potukli.
    Svi su pusteni poslije davanja izjava.
    Ujutru CDM objavljuje da su ih napali pripadnici budvanskog kriminalnog klana zbog dizanja dva prsta. Poslije toga se ukljucuje PR DPSa da osudi policiju i napad na nacionalnoj osnovi. Ponovo se prica o skaljarcima iz budve
    Cec je treci dan kad se ukljucuje i SDP i Antena M i Sukovic kako su crnogorci ugrozeni od strane poslanika DF
    Cetvrti dan hapse ovog poslanika iako nema prijave i jedino sto znamo su da je remecenje javnog reda i mira i lakse povrede.
    Pa ti vidi....

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,755
    Thanked in
    3,888 Posts

Zavisi kako gledaš na to... Mislim, kako gledaš na snimak koji navodno prikazuje kako ovi napadaju dva momka pred majkama i na to da ne smiju ni da ih prijave jer su em kriminalci em funkcioneri.

Da pustimo institucije da rade svoj posao, je li tako?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

25. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    1,831
    Thanked in
    925 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Zavisi kako gledaš na to... Mislim, kako gledaš na snimak koji navodno prikazuje kako ovi napadaju dva momka pred majkama i na to da ne smiju ni da ih prijave jer su em kriminalci em funkcioneri.

Ognjen Kazenegra, dovoljno receno.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post

Koje institucije? Nisu radile nikad, kako je krenulo nece jos dogledno vrijeme.
    Samo sam mu skrenuo paznju na slijed dogadjaja i to bikvalno kako ih je CDM prenosio.
    A da ocigledno institucije rade na osnovu natpisa u novinama postaje vise nego ocigledno.
    Pa i oni se posamarase prijatelji mladjeg VDT Stankovica sa sve policijskim obezbjedjenjem, pa ne bi nista jer ovaj nije podnosio prijavu.
    Na kraju ce ih pustiti ali je dobra prica pred izbore

Thanks Thanks Given 
    6,174
    Thanks Thanks Received 
    6,723
    Thanked in
    3,210 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Ognjen Kazenegra, dovoljno receno.
    Ne znadoh ko je lik kad nadjoh da je ovaj biser sa onih snimaka od prosle godine. Fini neki ljudi.

https://www.portalanalitika.me/clana...od-hitno-audio
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    6,350
    Thanks Thanks Received 
    5,939
    Thanked in
    3,447 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post

Osvježena policija...
    aj nek neko prevede sto ovaj prica stranac,,, odje ima i druga strana price

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

30. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Page 61 of 442 FirstFirst ... 115157585960616263646571111161 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)