Page 65 of 158 FirstFirst ... 155561626364656667686975115 ... LastLast
Results 1,601 to 1,625 of 3930

Thread: Predsjednički izbori - 19.03.2023.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Koja je razlika izmedju Mila i Vukovica?
    Kao između rutera i ekstendera.

2. The Following 9 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Milu je jednom dao glas i pokajao se, pa da proba sad sa Vukovićem.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
    Hahahaha

A ni za Mandu ne bih mogao, baš trika nema.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

4. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Fun fact:
    Državni organi Crne Gore, od 2007. godine, uputili su nadležnim organima u Srbiji preko 3500 zahtjeva za provjeru prebivališta/državljanstva.
    Odgovoreno je samo na jedan zahtjev i to organu koji nije nadležan da šalje upite.

By @Gandalf_White

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

6. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

Svejedno ko god da pobijedi pdv nam skace na 25% tako .... hint iz M.Finansija....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Skaču i akcize za cigate, plastiku za jednokratnu upotrebu, čokoladu... Treba platit ova povećanja plata državnoj upravi, rupe u zdravstvu zbog evrope sad, namirit korito za ove hiljade i hiljade koje su ubacili postdpsovski dpsovci i slično.

Inače, ne glasat za dps kandidata, ali glasat za onoga koji se obogatio uz pomoć više dps partnera. Seems legit.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Nisam pratila politicku karijeru Danilovica.
    Zna li neko - ima li on kakvih kostura u plakaru?
    Ovako po izjavama djeluje kao ok lik.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Kimmi ti imaš problem u razumijevanju jer već sada mogu da kažem da se uvijek ponašaš kao navijač Zvezde ili Partizana, ako me razumiješ na šta mislim, stim da često mijenjaš klubove, a onda bude da ipak nije tako kako si navijao.

Isto sve kao Gandalf, ufatiš se nečega I najavljuješ apokalipse jer generalizuješ na osnovu samo jedne strane i informacija.

Ako si ti stekao neki utisak ne znači da je to tako jer često ne sagledaš punu sliku, a i onu proširenu.

Zabolje me za sve kandidate i nisam fanboy.

Ti sad lupaš gluposti da se dps i df glasači podržavaju. Eto da uzmemo da je to tačno, zar niste ovdje pjenili oko tog imaginarnog pomirenja? Onda ispada da je to dobra stvar, konačno se taj narod pomirio?
    A sad kuknjava što se pomiriše…

Niste mi jasni.

E i još ovo. Nisam glasao Mila, a tvrdim da je odlično obavljao predsjedničku funkciju.
    Love, peace and respect.

11. The Following User Says Thank You to mneonly For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    73
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    31 Posts

Kliker17 Ukucas u google Goran Danolovic Rusija i sve ce ti se samo kasti.

To da je "ok" je moglo proci do agresije Rusije, ali od tad sam on izbaci skelete iz ormara.

13. The Following User Says Thank You to Debilko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Treba bit posebno talentovan pa predsjedničku funkciju, sa ovlašćenjima koja su kod nas definisana, obavljat loše. Upravo zbog toga i jeste jasno da se na ovim predsjedničkim izborima najmanje radi o predsjedničkim izborima.

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Eo ga Spajk uzivo. Krenuo napadacki.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Muti li muti.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Đe ga je?

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Tv vijesti

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Koliko ovaj sebe voli da svak sebe voli ovoliko bilo bi dobro.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    With all due respect, promasio si pravo

Evo za nas pravne laike

https://m.cdm.me/politika/blazic-o-o...i-cinjenicama/

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
    Procitao sam i Blazica. Pricamo o razlicitim stvarima. On govori o formalnoj ispravnosti uvjerenja o drzavljanstvu Spajica. Ja govorim o pravnoj (ne)valjanosti tog uvjerenja. Govorim o nacinu na koji je Spajic dobio uvjerenje o drzavljanstvu. Prevarom. Zato sto on to uvjerenje ne bio mogao dobiti da je prilikom zahtjeva za izdavanje uvjerenja otkrio podatak da je stekao drzavljanstvo Srbije. Jer, da je to kazao, to znaci da je prekrsio zakon o drzavljanstvu i po sili zakona ostao bez drzavljanstva Crne Gore. Da je saopstio taj podatak, MUP bi po sluzbenoj duznosti pokrenuo postupak za oduzimanje drzavljanstva.

Postoji u pravu nesto sto se zove nacelo savjesnosti i postenja. To nacelo ima posebnu tezinu u ovakvim situacijama kad je jedino jednoj strani poznat neki podatak. Nesto slicno kao kod osiguranja, kad je osiguranik duzan da saopsti sve relevantne podatke, bez da bude pitan. Zato se i zove "utmost good faith", po intezitetu jace od uobicajene obaveze davanja podataka. Spajic je prikrio podatak da ima drzavljanstvo Srbije. Drugim rijecima, postupio je suprotno nacelu savjesnosti i postenja. Sem toga, prekrsio je Zakonu o drzavljanstvu Crne Gore koji izricito propisuje gubljenje drzavljanstva po sili zakona za ovakve slucajeve. I zato je to uvjerenje o drzavljanstvu pravno nevaljano, iako jeste formalno ispravna isprava.

S aspekta pravicnosti, Spajic treba da snosi posledice zbog svojih postupaka. Prekrsio je zakon Crne Gore, lagao je sve oko sebe. Takva osoba ne zasluzuje da bude predsjednik Crne Gore. Moje misljenje.

Naravno, ovo ne znaci da ja mislim da je DIK u svemu postupao pravilno i zakonito. Posebno u odnosu na trazenje podataka za Spajica prije nego je ovaj formalno podnio kandiaturu. To je svakom normalnom jasno. Kao sto je DIK izasao iz svoje nadleznosti kad je od MUP-a Srbije trazio podatke o prebivalistu, posebno sto nije trazio podatke o drzavljanstvu (ako sam dobro razumio). Iza toga se moze vidjeti politicka igra, jer su "zainteresovani" clanovi DIK-a ocigledno imali informaciju da Spajic ima prebivaliste u Srbiji, a da Mandic nema. Pa je to zloupotrijebljeno potiv Spajica. Jednako sto su, vjerovatno, znali da Mandic ima drzavljanstvo Srbije, pa bi to bilo nezgodno da se to otkrije. I zato nemamo tu informaciju od MUP-a Srbije.

Nema potreba da se ubjedjujemo. Samo sam iznio stav. Dao sam argumente. Ne trazim da se bilo ko slozi sa mnom.

Ko sto sam nedje ranije napisao, ja samo insistiram na pravu da kazem svoj stav, Ne insistiram na tome da se drugi trebaju sloziti sa mnom. Jedino ne volim kad neko moje stavove tumaci zlonamjerno i maliciozno. Nijesam zainteresovana strana, ne glasam na izborima, nemam favorite, ne podrzavama nijednu partiju, mnogo me i ne interesuje ko ce pobijediti na izborima. Forum mi dodje ko mjesto za razonodu

E kad neko korektno iznese suprotan stav, a inace vjerujem da je dobronamjerna osoba, potrudim se da odgovorim.
    Ja bih odje zakljucio raspravu onim uobicajenim, slozili smo se da se ne slazemo
    Last edited by Ostoja; 19-02-23 at 13:38.

21. The Following 4 Users Say Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Spajk samo neka si zdravo. Pokazao si kakav bi i ti demagog bio samo da ti moze bit. Uzasno obracanje narodu po mom misljenju.

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,605
    Thanked in
    2,768 Posts

O Milojkovoj kandidaturi sam se već izjasnio, bez potrebe da pričam više. Suštinski pravno, nije imao pravo na nju. Formalno-pravno, i te kako jeste.
    To što se o pravnoj kvalifikaciji tu izjašnjavao i određivao jedan politički organ, umjesto MUP kojem je to jedino pripadalo, je tek posebno bljutava priča.

Ono đe vidim baš grešku PES-a, politički, jeste ono Milatovićevo izvinjenje.
    Jer su sad imali strašan boost za parlamentarne, na priči ''spriječiše me dušmani na pravdu boga...'', koja je idealna za to, i siguran sam da bi dala, i daće neke dodatne procente.
    Međutim, sami su se otvorili za jedno sasvim legitimno pitanje: Ako mu je toliko strašno i nezakonito odbijena kandidatura, a što se vi onda izvinjavate?
    I to će ih koštati, izgubljenih glasova koje su potencijalno mogli privući.
    I jer ih prikazuje u istinskom svjetlu, onom istom u kojem su i ministrovali: Kao diletante.

O Mandiću nema što. Eto samo, pravno, dobio državljanstvo Srbije prije 2006 ili poslije, bio je identičan pravi slučaj kao Milojko. I apsolutno je nedopustivo što nije prošao isti postupak.

Što se tiče opozicije, odnosno DPS-a. Ako je šef maher, kakav je cio život bio, sad će gurnut nadstranačkog kandidata. I time zatvorit mnoga preteška pitanja, sastavit i neke nesastavive stvari, privuć nešto neodlučnih, na kraju čak i ošišat SDP zbog onih njihovih čuvenih elemenata političkog promiskuiteta, čak i donekle prepeglat ovo skaradno odbijanje kandidature Spajiću.
    Naravno, mislim da se to neće desiti, i da će se ova opšta agonija nastavit.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

24. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ono što sam zaključio poslije pressa:
    @vesna_bratic je učila od bake, a @MickeySpajic od đeda...
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    E kako se DF noćas samouništio, sve je smiješno.

No mi je interesantan momenat da DPS glasačima ne smetaju politički dogovori sa DFom i SNPom, za čiji rezultat imamo nezakonitu odluku DIKa.

Zamisli kad je predstavnik CEMI-ja ili CGO-a glasao za kandidaturu, ali DPS, DF, SNP izglasaše da ne može.

Ako ništa, dići će se izlaznost sad, što je dobro.

čuš ne smetaju?! Ja mislim da se svaki normmalan DPS glasac prvo stidi svega ovoga što se izdesavalo u poslednje vrijeme sa bahatošću dps-ovaca (da ve zamolim nemojte ono "u poslednje vrijeme?! 30 godina ovo rade" jer smo svjedoci da ni ovi "vaši" novi nijesu imuni na lazi i korupciju, nepotizam i sve ostalo što sa vlascu izgleda Crnogorci genetski dobijaju u kompletu) i vjerujem da nijedan normalni DPS glasač neće iti glasati za lopova niti za nekoga ko šuruje sa vojvodom!
    Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Mislim da je Becic sasvim dobar kandidat za predsjednika. Ili Jakov, ako se kandiduje.
    E kako je Beči upala kasika u med!!! Ja mislim da je on svoje zavrsio i da nakon ove 4 godine ode u penziju ne bi riječ rekao! Alo, 35 godina, predsjednik skupstine pa predsjednik države, prsle, ali države! Makse, za to se zivi
    Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Znaš kad bih glasao Milatovića ili Bečića? NIKAD! Posebno jer su prikriveni foliranti.

Posebno NE sada, kada se borimo protiv malignog uticaja Srbije i Rusije, a upravo su i jedan i drugi lak plijen za takve stvari.

Samo još to bi nam trebalo, neki prikriveni Šešelj i da nas razvali za sva vremena.
    Da se ne lažemo....svaki kandidat kojega predlozi DPS ili CG blok bi ti bio prihvatljiv.... I meni bi bili blizi njihovi kandidati, ali bas Manda i slicni lopingeri iz dps-a....nope!
    Meni bi Ivan Vukovic bio ok, cak i Draginja, ali da se ne zanosimo....Mozda Sergej Sekulović? Nezavisni kandidat? Sto velite?
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    6,967
    Thanks Thanks Received 
    689
    Thanked in
    401 Posts

Spajic mi nesto neubedljivo izlaze, jos kad je izvukao onu potvrdu od 15.02 crkoh od smijeha.
    Ocekivao sam vise, tj ocekivao sam da zakljuci sa posto meni ne daju, kandidovace se Jakov ili neko drugi iz ES, ili podrzacemo drugog kandidata. I ovo je bio pravi momenat da prebaci pricu na drugoga, dok je jos vrelo.

Ovako izgleda da pregovori i dalje traju...

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Ala se odbranio, svaka mu čast! Samo da mi javi kako mu se zove taj advokat što ga je držao u zabludi da ga nikad ni za šta ne angažujem. Nemam ja toliko razumijevanja kao Milojko pa da advokatu koji mu godinama ne izvršava nalog opet pruži šansu da odradi ono što nije kad je trebalo.

I onda pokaže zahtjeve za odjavljivanjem prebivališta od 15.02.2023. i zahtjev za otpust iz državljanstva koji je podnio dan ranije i veli da je time zaokružio tu priču. Samo što priča nije bila da li je on prije 3-4 dana podnio te zahtjeve, nego je priča bila da je lagao da je to učinio prije 4-5 godina, a prije toga da nikad nije ni imao ni jedno ni drugo. Vrlo amaterski nastup za jednog lažova. Slabo je izučio vještinu bezočnog laganja u facu od kolega iz dps i df.
    Last edited by NHM; 19-02-23 at 13:52.

29. The Following 6 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    73
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    31 Posts

Sjutra Spajic po sili zakona gubi drzavljanstvo. Zakon o crnogorskom drzavljanstvu, clan 24, to nije za bilo kakvu debatu.

Medjutim, ako se to pak ne dogodi vec se krene u neko izvrdavanje zakonske norme, ocekujem jaki napad od strane uglednih pravnika na MUP. Kao ovo danas sto je bilo na DIK.

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Ništa, Milatović kandidat za predsjednika, iz Demokrata gradonačelnik PG i Bečić predsjednik skupštine nakon izbora, i neće se Bečić kandidovati...

TT

32. The Following User Says Thank You to institucija For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,740
    Thanked in
    1,573 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Ništa, Milatović kandidat za predsjednika, iz Demokrata gradonačelnik PG i Bečić predsjednik skupštine nakon izbora, i neće se Bečić kandidovati...

TT
    Naravno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Debilko View Post
    Sjutra Spajic po sili zakona gubi drzavljanstvo. Zakon o crnogorskom drzavljanstvu, clan 24, to nije za bilo kakvu debatu.

Medjutim, ako se to pak ne dogodi vec se krene u neko izvrdavanje zakonske norme, ocekujem jaki napad od strane uglednih pravnika na MUP. Kao ovo danas sto je bilo na DIK.
    Ne pričaj o stvarima o kojima pojma nemaš.

Spajić ima godinu dana da otkaže srpsko državljanstvo.

Page 65 of 158 FirstFirst ... 155561626364656667686975115 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)