@ostoja, ja sam mislio da ti iz principijelnosti ne glasas u CG, kad ono...![]()
Ova ti je prica bas bzv
Vodise nekoliko poslednjih kampanja gospodski pa se prosuse. A ovi drvlje i kamenje a isti oni poslednji izmecari.
Da samo podsjetim na jedan mali detalj koliko nije naivno instalirati na pozicijama moci drzavljane drugih drzava...
Janukovic ruski drzavljanin castio Rusiju Krim (ispravite me ako grijesim), Slobina familija sturu ufatila u Rusiju, Slobo nije htio...
Legitimno je pomisliti da moze doci do ozbiljne kompromitacije. A tu su i vazeci zakoni koje sigurno nece plebs postovati ako i novi pruzaju primjer da ih za zakone zabolje.
Evo nocas je pravnik iz PES vikao da zakoni nisu bitni nego da se pobijedi Milo Djukanovic.
@ostoja, ja sam mislio da ti iz principijelnosti ne glasas u CG, kad ono...![]()
Forever young, i want to be forever young
1. Ne rade mu nista. Postavljaju mu legitimna pitanja na koja je mogao u samom startu da odgovori. Izabrao je najgoru mogucu opciju. Ti se zapitaj zasto, tj. kakva osoba bira takvu opciju i sta bi narod mogao od takve osobe da ocekuje u buducnosti.
2. Sve i da mu potvrde kandidaturu, nema bukvalno ni teorijske sanse da bilo koja osoba poslije ovoga moze da dobije dodatne glasove. Covjeka su ladno uhvatili u vise lazi iz kojih bi i malo dijete moglo da se iskopa, a postoji mogucnost i da je usput pocinio krivicno djelo za koje se goni po sluzbenoj duznosti.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Evo medo pruza ruku pomirenja,ali marokancima
https://twitter.com/NebojsaMedojevi/...Pg85T-hsQ&s=19
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Problem je on sam sebi napravio. Ako nije u stanju da rijesi svoje licne pobleme, kako ce rjesavat probleme drzave? Ako je uhvacen da laze, kako mu vjerovati ubuduce?
Stvarno treba imat jak stomak i nakon svega mu dati glas.
U normalnoj drzavi, Milojko bi bio ugasen kao politicar.
E sad, CG je neka druga prica. Zato postavih ono 'Što je više kleveta i laži' Iz komunistickih vremena. Radi se o mentalitetu ljudi koji ce iz inata da nekog podrze. Makoliko se to kosilo s zdravim razumom.
Znam ja da se salis.Ovo sto se radi i jeste za sprdanje.
Ponekad pomislim, zar je moguce da se u CG ne moze naci normalan covjek da bude predsjednik drzave? Ima li ga? Kontao sam nesto, razna imena su mi padala napamet, ali stvarno ne mogu da nadjem nikog.
Zato i ne treba traziti najboljeg, nego najmanje loseg.
Kad bi Draginja bila predsjednica sve bi bilo ljepše. Niti je krala niti je lagala. Iskusna, profesionalna, patriota, majka joj Srpkinja...
Kakve bre Mande, Milaši, Mickeyi i ti slični trećeligaši.![]()
Love, peace and respect.
Nista to, nama treba jedan kandidat iza kog bi stale sve stranke u CG, da samo on bude na glasackom listicu i da izlaznost bude 94%.....
Utopija koja kad to ne bi bila bila bi krajnje temeljna metamorfoza politike, medjuljudskih odnosa, nacina pristupa i promisljanja politike i drustva...
A ko bi bio/la ta/j....hm...
Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja
https://www.cdm.me/kolumne/slucaj-sp...-barack-obama/
A moguće najveći problem je to što Spajić, koji očito laže, može pobijediti na izborima – ako ga puste da učestvuje. U ne funkcionanoj, nego bilo kakvoj demokratiji, Spajić bi se morao povući iz izborne utrke.
Ovo je odigrano tako da nema dobrog rješenja. Nema hepienda. Crna Gora ostaje zakovana u logici izbora manjeg zla.
Nije sve baš tako jednostavno. Pored svih njegovih laži Spajić je očigledno i žrtva zavjere DPS-DF-Vučić, a to se malo kome u Crnoj Gori sviđa, kako god bili orijentisani.
Tako da se ne radi samo o problemu koji je sam sebi napravio. Radi se i o "suverenistima" kojima je Vučić dobar kad im pomaže da uklone građanskog kandidata. Radi se i o "braniocima Srpstva" kojima ne smeta da sarađuju sa DPS da bi se otarasili Spajića.
2014. je ukinuta.
Inače, upravo je za tu vrstu slučajeva (državljanstva druge zemlje stečenog prije 03.06.2006., odnosno, za sva državljanstva stečena prije usvajanja zakona o državljanstvu u nezavisnoj Crnoj Gori), i predviđena procedura u kojoj se stranka izjašnjava da li želi da zadrži crnogorsko ili tuđe državljanstvo.
Ukoliko se izjasni da želi da zadrži naše, obavezna je da u roku od tri mjeseca pokrene postupak za otpust iz tuđeg, a u roku od godinu dana da dostavi dokaz o ispisu.
Sa druge strane, pomenute odluke MUP-a iz Markovićeve i Krivokapićeve vlade da istu proceduru primijene i na slučajeve koji nastupaju nakon usvajanja Zakona o crnogorskom državljanstvu 2008. su klasična zloupotreba prava. Jer taj Zakon ovu pravnu stvar normira sasvim drugačije.
U svakom slučaju, sva je prilika da će MUP sada odraditi upravo pomenutu proceduru. Pitaće ga koje državljanstvo želi, čoek će odabrati crnogorsko i istom prilikom uredno dostaviti dokaz o pokretanju otpusta iz tuđeg, i svršena stvar. Može nesmetano na izbore. I neka mu je sa srećom.
Lično, nadam se da nikada nećemo doživjeti situaciju da postane izabrani preshjednik, i da nastupi momenat kada bi neki budući, funkcionalni pravni sistem, testirao kompletan postupak. Odnosno, da pomenuti podzakonski akti padnu na ocjeni zakonitosti, a mi po osnovu njih izabrali preshjednika.
Jer bi to zbilja bio Monti Pajton scenario.
Što se tiče užasnog amaterizma, odsustva etike, i hipokrizije koje je tako žestoko iskazao, to neka mu cijene glasači.
Što se tiče kandidature, formalne uslove je ispunio.
Last edited by Buva+gacce; 17-02-23 at 00:20.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Sve je to tačno. Ali neka Spajić cijenu svog amaterizma i laži plati (ili ne plati, Mandić i Đukanović nisu baš visokomoralne alternative) biračima.
Izgleda, međutim, da DPS i DF pokušavaju da uvedu nekakva posebna pravila koja važe samo za Spajića. Samo se za njega pita Srbija, samo za njega, po prvi put, Srbija daje odgovor. Željno iščekujem odluku DIK da samo njemu odbija kandidaturu iako je podnio sve zakonom propisane potvrde.
Ne postoji pravno valjan način da mu odbiju kandidaturu, osim da DIk preuzme nadležnost vrhovne sudske instance. A prilično sam siguran da se to neće desiti.
Sistemska pitanja koja se ovime otvaraju, nedorečena i loša rješenja koja imamo, nesankcionisane zloupotrebe prava koje konstantno produkujemo, definitivno jesu krajnje ozbiljan problem koji mora da se rješava. Budućnosti radi.
Počevši od toga da li kandidat za najviše funkcije u ovoj državi može nesankcionisano da obmanjuje u pogledu pravnog svojstva svoje kandidature, pa sve do toga da li DIK treba da bude politička pijaca, ili mjesto đe dominantno shjede vrhunski pravnici birani po ključu 2/3 ili 3/5.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Interesantno da od pada FBI neke neprimjetne institucije su pocele da rade svoj posao
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Је ли овај Миловић и иначе производи вишак децибела, или је ово од синоћ био инцидент? Иритантан до бола.
Najzanimljivije od svega je da DPS ceka da vidi kako ce DIK da pvo odigra. Ukoliko Spajicu odbiju kandidaturu ide Djukanovic kao kandidat, ukoliko je prihvate Posjo.
Veliki politicki mag Blitva je spao na to kako ce odluciti neko tijelo, jer se cuva oreol nepobjedivosti.
Opet se pokušava dvojno državljanstvo predstavit kao hendikep a zapravo je jedino bitno da je čovjek rodjen odje . Kandidat za funkciju u nekom društvu treba da bude pripadnik te vrste i to je maltene slično sa životinjskim svijetom dje se po izgledu vrši prirodna selekcija .
deuscroix
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks