E što se BOSHA tiče moram da vam kažem sledeće....prije više od 15 godina kupim ja za neke ne prevelike pare neku masinu za sudove, ne sjecam se koju, ako mi vjerujete, neka ne bas poznata marka (nekih 250- 300 eura je bila)...malo posle mene moja komsinica kupi BOSH mašinu koštala je sigurno više od 500 eura ali jedino tamo je mogla na rate pa je zato uzela tu...
E sad pazi ovo...Moja mašina pere neko vrijeme pokvari se,majstor dodje nekih 70 eura popravka i crkne nakon nekih pet, sest, sedam godina...necu vise da je popravljam kupim novu...nova je bila najbolja BEKO-va verzija, ma sve što sam htjela je imala, digitalna, tri prskalice i onu gore za escajg ja to volim, nekih 360 eura....garancija pet godina...malo prije isteka garancije zardjala skoro svaka polica....počela je prilicno lose da pere poslije nepune tri godine (moj brat u isto vrijeme ima istu masinu koja mu besprekorno radila mnooogo duze od moje) i patila sam se s njom i nakon nekih sest godina odlucim da kupim novu...kupim indesit masinu, ona je stara neke tri godine trenutno...pa onako...nije loša ali nova je...evo vidjećemo....
Sve ovo vrijeme, moja komsinica ima JEDNU jedinu BOSH mašinu za koju NIKAD nije majstora pozvala!? Bukvalno! Evo više od 15 godina?! Ne pretjerujem. Pere kao prvog dana! Nikad nista promijenila nije....pere vrlo intenzivno na dnevnoj bazi minimum dvije masine, kao i ja uostalom....
Naravoučenije, ja sam dala 1000 eura na tri masine, ona oko 550 eura za svoju...pametnome dosta! Glupi neka kupuje mašine kao ja!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ne znam sta bih i rekao, mi imamo Candy 10-11 godina radi bez problema, stari imaju Gorenje isto toliko bez problema. Majka promijenila posle 15-17 godina Bosh za vesh, imala je pri kraju problema sa lezajeviam pa je dala nekih 50-70 sa neke (ne Bosh) zamjenske pa opet lupala. E sada imas sledecu situaciju ta masina je bila na 600 obrtaja a vec duze masine imaju 1000-1200. Ona je potrosila zivota da nosi skoro mokri vesh do terase ili struje u susilicu vise nego neko ko je promijenio masinu na svakih npr 7 godina. Onda sama motor te masine trosi vise struje... I starno sto je potrosila vise para.
Da me pogresno ne shvatis i mi kuci imamo Bosh masinu, mislim da s max obrtaji 1000, sada vec ja mislim redom imaju 1400. Nemam zakazivanje, da mogao sam tada uzeti sa zakazivanjem ali to je bilo 30-40% skuplje. Da kucnem 10-11 godina radi kao prvog dana.
Nisi mi rekla da li moze konstantno da ti krcka nesto na tihoj vatri, sigurno znas sta te pitam. Mada je i zvoncica objasnila ovo sto ja pitam.
Mislim da bi me ovo nerviralo pali gasi, pali gasi, nemas neku konstantu kao kod plina ili cak starog sporeta.
Može da krčka. Ostaviš podešenu jačinu, staviš tajmer koliko dugo i ne razmišljaš, sem ako treba da se promješa ili dospe vode.
#fakenews
Da krčka u kontinuitetu, ne ovo kao sto je opisla zvoncica i ja (kratko krcka pa stane) ?
Zavisi treba li ti za spremanje jela ili za gledanje. Kao što rekoh, za spremanje jela se ostavi na željenoj temp, podesiš minutažu i zaboraviš. Pasuj, supa, gulaš, šta oćeš. Ne znam koji je princip, ali na ovoj mojoj se ne primjeti ovo što pominješ.
Nemaš baš fino podešavanje kao kod plina, ali računam daje 9 nivoa više nego dovoljno.
#fakenews
GaD, koga briga za to, nema to potrebe da te nervira!? To krcka stalno, jer ono ne prestaje da krčka i da se kuva?! To je prosto način na koji ta ploča reguliše temperaturu...ono stalno ključa, tipa kao recimo kad na plocu stalne jacine staviš vodu i kad proključa spustis temperaturu na dvojku da samo krcka, poklopljeno, pa dignes poklopac a ono stane i ci opet stavis poklopac pocne da vrijucka...eto to ti je to, kao da dizes i spuštš poklopac...indukciona prosto drži temperaturu na istom nivou i grije na dvjesta, ali ako jače počne da krčka ona se ugasi na sekund i opet upali,...ma ti sa tim nemaš veze i ručak se ne kuva da ne valja zbog toga, naprotiv, krčka mi se pasulj po dva sata...
Evo danas sam stavila ulje, luk i smrznuto meso mljeveno na 200 toga nečega, poklopljeno, ovamo sam sve ostalo pripremalo ovo se dinstalo i za desetak, petnaest minuta je to bilo skoro pa gotovo, meso skroz otopljeno, i samo podigla na 500 jos par minuta izmijesala i spremno za musaku....
Last edited by zvoncica; 10-02-23 at 20:41.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ne znam na kojoj bih temi podijelio ovo pa nek' ide ovdje...
Sada vec sa sigurnoscu mogu da kazem da su one 'Camelion' baterije iz Okov-a jedne od najgorih koje sam ikad koristio a koristio sam svakakve.
Pored toga sto traju relativno kratko (to i moze da se razumije s' obzirom da nesto nizu cijenu od konkurencije), vrlo brzo idu do moga.
Znaci ako ih ostavite samo par mjeseci u uredjaju koji se ne koristi, pocece da se deformisu, da se naduvavaju a nakon nekih 5-6 mjeseci pocece i da cure.
Napominjem da se to nije desilo ni sa jednim drugim baterijama koje su 'testirane' (nenamjerno testiranje) u istim uslovima, tokom istog vremenskog perioda.
Cak su neke uredjaje skoro unistile pa sam morao da ih cistim i osposobljavam.
Drzite se dalje od ovih baterija, pogotovo ako uredjaje gdje se one nalaze ne koristite duze vrijeme...
P.S. Znam ja da svakako ne bi trebale baterije da se ostavljaju u uredjajima koji se ne koriste ceto ali isto tako znam da svi mi to radimo, u vecoj ili majoj mjeri. Ja do sada ni sa jednim baterijama nisam imao slicnih problema a uvijek sam to radio... Ali evo su najgore smece koje sam ikad koristio te vam je moj savjet da ih zaobidjete u sirokom luku.
Ovo inace sad slikah jer mi prije ne pade na pamet a vjerujte mi da je ova najbolja od svih koje sam izvadio... ostale su toliko curile i nagrdjene bile da sam ih odma u smece bacio, bez da mi na pamet pada da slikam...
![]()
Last edited by Fidel Castro; 10-02-23 at 21:29.
--------------------------
Do Not Disturb.
Mi samo ove imamo, mislim da su baš dobre a i cijena im je ok….
Zavisi od pakovanja, ali baterija ispada nekih 0,50€. Što je veće pakovanje, jeftinija je…
Imaju i max plus….
A imaju i ove za koje kažu mnogi da si najbolje na svijetu
Gledah baš dosta testova i citah razne forume, svi ih dižu u nebo![]()
Last edited by stefke; 10-02-23 at 22:06.
Juce uzeh svakakve, da zamjenim ovo smece iz Okova...
Uzeh i te 'Energizer' (u Voli) ali i razne druge, da se proba.
Gore od 'Camelion'-a tesko da mogu bit'.
Do Not Disturb.
Duracell
Ako su ti skupe onda Varta.
Mada sam u zadnje vrijeme prešao polako na punjive Sony i Fujitsu.
U startu sam se odrekao 100e ali nadam se da je to što se tiče ulaganja.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ja imam slicno iskustvo sa Bosch uredjajima, i u proslom i ovom stanu sam sve uzeo Bosch opremu, ali uvijek uvijek imam problema sa ves masinama.. Redovno je odrzavam, cistim onaj dio dolje dje se skuplja pamuk i slicno, ali stvarno katastrofa su im. Imao sam raznih problema, zamjena lezajeva, zamjena bravice za vrata, zamjena kaisa, ... i evo sad pucanje osovine, sto nema sansi da se moze popravit. Ovo je moje iskustvo za dvije ves masine. Znaci bas katastrofa, svako malo im nesto fali. Masine za sudje zbilja rade besprekorno, no da ne ureknem...
Ne znam jesu li moje Max ili sto ali i ja sam 'Energizer' tako nesto platio...
Ja sam uzeo 4 komaTa za nekih 2,20e ako se ne varam, to dodje 55 centi komaT.
A ako uzmes 8 komaTa vjerovatno je 50 centi ako ne i nesto nize.
Inace u VOLI ja to uzeh, nije iskljuceno da da negdje drugo ima po jos nesto blago nizoj cijeni ali to je to manje-vise.
E sad kakve su, ne znam. Uzeh da probam ali ono smece 'Camelion' nikad vise. 'Heavy Duty' veli... pakao.
Do Not Disturb.
Ovo je obicna alkalna, ne znam kakva je..
A cini mi se da je cijena slicna kao MAX![]()
U Beko, Panasonic 20 komada 6 i nešto. Uzimao djetetu za igračke, radile ok kako mi se čini.
Vidjeh ih u Multicom al' su nestale u medjuvremenu...
6.6e za 20 komaTa.
https://www.multicom.me/razno/bateri...10f-39232.html
Vala jeftinije ne moze, zaista. Samo da ne cure kao smece od 'Camelion'-a a ne bi trebalo.. Nije Panasonic neka nepoznata marka kao ova iz Okov-a nesretnog.
Do Not Disturb.
Miješamo babe i žabe
Ove što pominjem su premium baterije (skoro pa sami vrh ponude)
Te panasonic su ok za daljinske i tome slično, stavite ih u neku igračku koja troši više, teško da će dan izgurati
0,35€ je komad a ne mogu se porediti![]()
Kako ih razlikujes inace? Iz iskustva znas da traju znatno duze od ovih baba (ili zaba?) ili kako?
Za moje potrebe su mi svakako dovoljno i one koje ne traju vele, dok god ne cure nakon par mjeseci...
Uglavnom su po razno-raznim daljinskim uredjajima, malim svjetlima na senzor pokreta i sl... nista od vecih potrosaca.
Do Not Disturb.
Pa imao sam manje-više sve baterije u ponudi
Od varte, preko duracella, acmea, panasonica…..
I ja sam koristio za neke uredjaje i testirao…
Onda sam malo istraživao, testovi, forumi (naši, strani) vidim svi ih dižu u nebo …
Za sad sam prezadovoljan
https://www.bastabalkana.com/2012/09...vek-inovacija/
Nakon rigoroznog testiranja nasuprot konkurencije iz celog sveta Litijumska Energizer AA baterija se pokazala ne nadmašenom u svakom pogledu. Kako u uređajima male potrošnje tako i u uređajima koji zahtevaju visoke struje pražnjenja. Vek trajanja ove baterije bez gubitka energije je do neverovatnih 20 godina. Sigurna zaštita od curenja neće oštetiti kontakte uređaja u kome ste zaboravili ovu bateriju. Nakon svih ovih testiranja jasno je da su ove baterije zaslužile Ginisovu nagradu za svetski rekord AA baterije čineći ih stvarno neverovatnim proizvodom.
Idelano za uređaje koji nemaju jednostavnu zamenu baterije razni senzori, daljinski, kamere, merači temperature, merači vlažnosti i drugi merni instrumenti. U uređajima koji zahtevaju visoku energiju led lampe, ventilatori, dečije igračke, Joystick.
Doduše ove su skupe![]()
Sto se tice ovih panasonic,nijedna nije procurela, sto se tice brzine trosenja,nemam pojma, toliko je tih igracaka na baterije da ne znam ni kad je stavljena ni koliko koriscena. Za te pare vjerovatno sasvim ok.
Da, da normalno krčka, ja uglavnom kuvam toćeve, gulaše i slično, junetina kockice, izdinstam luk, ide meso pa voda i to ostavim onda da se krčka jedno uru do uru ipo. Na peticu ili četvroku sve zavisi, najnormalnije krčka. NIsam primijetila nikad to da pali i gasi, kod mene se ne dešava.
Pisao sam na drugu temu ali da ponovim i odje, imate li preporuku za neki dobar sokovnik?
Tehnomax/ Multikom?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks