Page 54 of 130 FirstFirst ... 44450515253545556575864104 ... LastLast
Results 1,326 to 1,350 of 3226

Thread: Kućanski aparati - mali i veliki

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

E što se BOSHA tiče moram da vam kažem sledeće....prije više od 15 godina kupim ja za neke ne prevelike pare neku masinu za sudove, ne sjecam se koju, ako mi vjerujete, neka ne bas poznata marka (nekih 250- 300 eura je bila)...malo posle mene moja komsinica kupi BOSH mašinu koštala je sigurno više od 500 eura ali jedino tamo je mogla na rate pa je zato uzela tu...
    E sad pazi ovo...Moja mašina pere neko vrijeme pokvari se,majstor dodje nekih 70 eura popravka i crkne nakon nekih pet, sest, sedam godina...necu vise da je popravljam kupim novu...nova je bila najbolja BEKO-va verzija, ma sve što sam htjela je imala, digitalna, tri prskalice i onu gore za escajg ja to volim, nekih 360 eura....garancija pet godina...malo prije isteka garancije zardjala skoro svaka polica....počela je prilicno lose da pere poslije nepune tri godine (moj brat u isto vrijeme ima istu masinu koja mu besprekorno radila mnooogo duze od moje) i patila sam se s njom i nakon nekih sest godina odlucim da kupim novu...kupim indesit masinu, ona je stara neke tri godine trenutno...pa onako...nije loša ali nova je...evo vidjećemo....
    Sve ovo vrijeme, moja komsinica ima JEDNU jedinu BOSH mašinu za koju NIKAD nije majstora pozvala!? Bukvalno! Evo više od 15 godina?! Ne pretjerujem. Pere kao prvog dana! Nikad nista promijenila nije....pere vrlo intenzivno na dnevnoj bazi minimum dvije masine, kao i ja uostalom....
    Naravoučenije, ja sam dala 1000 eura na tri masine, ona oko 550 eura za svoju...pametnome dosta! Glupi neka kupuje mašine kao ja!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

2. The Following 2 Users Say Thank You to zvoncica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,199
    Thanks Thanks Received 
    1,977
    Thanked in
    1,081 Posts

Ne znam sta bih i rekao, mi imamo Candy 10-11 godina radi bez problema, stari imaju Gorenje isto toliko bez problema. Majka promijenila posle 15-17 godina Bosh za vesh, imala je pri kraju problema sa lezajeviam pa je dala nekih 50-70 sa neke (ne Bosh) zamjenske pa opet lupala. E sada imas sledecu situaciju ta masina je bila na 600 obrtaja a vec duze masine imaju 1000-1200. Ona je potrosila zivota da nosi skoro mokri vesh do terase ili struje u susilicu vise nego neko ko je promijenio masinu na svakih npr 7 godina. Onda sama motor te masine trosi vise struje... I starno sto je potrosila vise para.

Da me pogresno ne shvatis i mi kuci imamo Bosh masinu, mislim da s max obrtaji 1000, sada vec ja mislim redom imaju 1400. Nemam zakazivanje, da mogao sam tada uzeti sa zakazivanjem ali to je bilo 30-40% skuplje. Da kucnem 10-11 godina radi kao prvog dana.

4. The Following User Says Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,199
    Thanks Thanks Received 
    1,977
    Thanked in
    1,081 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Dzoni je dao sjajan opis!
    Kada se skuva za sekund, skoro sam kuvala na starom sporetu, cini mi se vjecnost. Sto god prebuji, ocisti se lagano mokrom krpom. Malo mi je bil ou ocetku neobicno jer je drugacije zagrijavaalk od obicne ravne ploce ali kad naviknes, savrseno.
    Ja imam ovu koaj ima dva polja, nijesu kao ploce, nego se ta polja spoje i dobijes bukvalno pola ploce da grije odjednom.
    KUvala sam na sva 4 polja istovremeno i bez problema.
    Dzezva mi moze i ova najmanja, jedino u emajliranoj solji kada grijem mlijeko n emoze na najjacu vec stavim na 8 ipak da ne zagori. Kada se przi, nekako mi nikad nista ne prska na ovaj sporet. Jedino je keramika ili staklo, ne znam sto je, je osjetljivije na indukcionim nego na obicnim.
    Ja imam ovu

Nisi mi rekla da li moze konstantno da ti krcka nesto na tihoj vatri, sigurno znas sta te pitam. Mada je i zvoncica objasnila ovo sto ja pitam.

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Evo moja iskustva sa indukcionom plocom...ja imam kao dodatnu plocu, rešo, jedna ploca ne bas prevelikoga obima ali sam prezadovoljna!!!
    Ja sam je kupila da je koristim na terasi za neke przenije i duga kuvanja...ima nekih sedam osam programa i na svakom do koje temperature najjace grije...moja ima do 2200 ali mogu na 200 da je smanjim...ima program za brzo grijanje vode, ima program za przenje, ma za svasta nesto...
    Ovako je kod mene situacija...imam neke serpe sa debelim dnom koje su mi bile uzas na obicnom sporetu te ih nijesam mnogo ni koristila jer "nikad u dom" ali tad niejsam znala da su za indukcionu...sad znam, voda prokljuca ocas posla....ako na 200 stavim da dinstam luk i da krckam gulas ljepota...ono sto si primijetio jeste, ona se svaki cas ukljuci i iskljuci ali na tu slabasnu temperaturu, nema sanse da ti nesto zagori! Ja ostavim sve sto se krcka tu i ne sjekiram se! Inace i palacinke przim na 1300 zacas posla!
    Sad najbitnije, sama se gasi ako nesto "gori" a najbitnije je da bez obzira sto je malog precnika, za onaj srednji tiganj, ne znam koliko je to cm, nekih dvadesetak i malo preko, i najveci tiganj bez problema koristim, u većem przim palacinke a u najvecem grilujem pecurke recimo....serpu od 5 ipo litara zapremine stavim na nju i odlicno kuvucka na 200 a na 2200 očas posla prokljuca vodu...e kafu niejsam kuvala jer imam kuvalo za vodu i aparat za espreso, pa i na onaj sporet ravni zacas bude gotova ova domaca...Ja sam prezadovoljna, prbacila sam iz kuhinje na terasu dinstanja luka, przenje i pohovanje, kuvanje raštana, pasulja, kupusa, boranije ma sve ono od cega ne mogu kucu da izluftiram...i ribu przim a izbjegavala sam!

Mislim da bi me ovo nerviralo pali gasi, pali gasi, nemas neku konstantu kao kod plina ili cak starog sporeta.

Thanks Thanks Given 
    9,757
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Može da krčka. Ostaviš podešenu jačinu, staviš tajmer koliko dugo i ne razmišljaš, sem ako treba da se promješa ili dospe vode.
    #fakenews

7. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,199
    Thanks Thanks Received 
    1,977
    Thanked in
    1,081 Posts

Da krčka u kontinuitetu, ne ovo kao sto je opisla zvoncica i ja (kratko krcka pa stane) ?

9. The Following User Says Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,757
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Zavisi treba li ti za spremanje jela ili za gledanje. Kao što rekoh, za spremanje jela se ostavi na željenoj temp, podesiš minutažu i zaboraviš. Pasuj, supa, gulaš, šta oćeš. Ne znam koji je princip, ali na ovoj mojoj se ne primjeti ovo što pominješ.

Nemaš baš fino podešavanje kao kod plina, ali računam daje 9 nivoa više nego dovoljno.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

GaD, koga briga za to, nema to potrebe da te nervira!? To krcka stalno, jer ono ne prestaje da krčka i da se kuva?! To je prosto način na koji ta ploča reguliše temperaturu...ono stalno ključa, tipa kao recimo kad na plocu stalne jacine staviš vodu i kad proključa spustis temperaturu na dvojku da samo krcka, poklopljeno, pa dignes poklopac a ono stane i ci opet stavis poklopac pocne da vrijucka...eto to ti je to, kao da dizes i spuštš poklopac...indukciona prosto drži temperaturu na istom nivou i grije na dvjesta, ali ako jače počne da krčka ona se ugasi na sekund i opet upali,...ma ti sa tim nemaš veze i ručak se ne kuva da ne valja zbog toga, naprotiv, krčka mi se pasulj po dva sata...
    Evo danas sam stavila ulje, luk i smrznuto meso mljeveno na 200 toga nečega, poklopljeno, ovamo sam sve ostalo pripremalo ovo se dinstalo i za desetak, petnaest minuta je to bilo skoro pa gotovo, meso skroz otopljeno, i samo podigla na 500 jos par minuta izmijesala i spremno za musaku....
    Last edited by zvoncica; 10-02-23 at 20:41.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

12. The Following User Says Thank You to zvoncica For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ne znam na kojoj bih temi podijelio ovo pa nek' ide ovdje...

Sada vec sa sigurnoscu mogu da kazem da su one 'Camelion' baterije iz Okov-a jedne od najgorih koje sam ikad koristio a koristio sam svakakve.

Pored toga sto traju relativno kratko (to i moze da se razumije s' obzirom da nesto nizu cijenu od konkurencije), vrlo brzo idu do moga.

Znaci ako ih ostavite samo par mjeseci u uredjaju koji se ne koristi, pocece da se deformisu, da se naduvavaju a nakon nekih 5-6 mjeseci pocece i da cure.

Napominjem da se to nije desilo ni sa jednim drugim baterijama koje su 'testirane' (nenamjerno testiranje) u istim uslovima, tokom istog vremenskog perioda.

Cak su neke uredjaje skoro unistile pa sam morao da ih cistim i osposobljavam.

Drzite se dalje od ovih baterija, pogotovo ako uredjaje gdje se one nalaze ne koristite duze vrijeme...

P.S. Znam ja da svakako ne bi trebale baterije da se ostavljaju u uredjajima koji se ne koriste ceto ali isto tako znam da svi mi to radimo, u vecoj ili majoj mjeri. Ja do sada ni sa jednim baterijama nisam imao slicnih problema a uvijek sam to radio... Ali evo su najgore smece koje sam ikad koristio te vam je moj savjet da ih zaobidjete u sirokom luku.

Ovo inace sad slikah jer mi prije ne pade na pamet a vjerujte mi da je ova najbolja od svih koje sam izvadio... ostale su toliko curile i nagrdjene bile da sam ih odma u smece bacio, bez da mi na pamet pada da slikam...

Last edited by Fidel Castro; 10-02-23 at 21:29.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

14. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,841
    Thanks Thanks Received 
    2,432
    Thanked in
    1,344 Posts

Default Kućanski aparati - mali i veliki

Mi samo ove imamo, mislim da su baš dobre a i cijena im je ok….
    Zavisi od pakovanja, ali baterija ispada nekih 0,50€. Što je veće pakovanje, jeftinija je…

Imaju i max plus….

A imaju i ove za koje kažu mnogi da si najbolje na svijetu

Gledah baš dosta testova i citah razne forume, svi ih dižu u nebo
    Last edited by stefke; 10-02-23 at 22:06.

16. The Following User Says Thank You to stefke For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Juce uzeh svakakve, da zamjenim ovo smece iz Okova...

Uzeh i te 'Energizer' (u Voli) ali i razne druge, da se proba.

Gore od 'Camelion'-a tesko da mogu bit'.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,627
    Thanked in
    2,731 Posts

Duracell
    Ako su ti skupe onda Varta.

Mada sam u zadnje vrijeme prešao polako na punjive Sony i Fujitsu.
    U startu sam se odrekao 100e ali nadam se da je to što se tiče ulaganja.

Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    630
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    59 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    E što se BOSHA tiče moram da vam kažem sledeće....prije više od 15 godina kupim ja za neke ne prevelike pare neku masinu za sudove, ne sjecam se koju, ako mi vjerujete, neka ne bas poznata marka (nekih 250- 300 eura je bila)...malo posle mene moja komsinica kupi BOSH mašinu koštala je sigurno više od 500 eura ali jedino tamo je mogla na rate pa je zato uzela tu...
    E sad pazi ovo...Moja mašina pere neko vrijeme pokvari se,majstor dodje nekih 70 eura popravka i crkne nakon nekih pet, sest, sedam godina...necu vise da je popravljam kupim novu...nova je bila najbolja BEKO-va verzija, ma sve što sam htjela je imala, digitalna, tri prskalice i onu gore za escajg ja to volim, nekih 360 eura....garancija pet godina...malo prije isteka garancije zardjala skoro svaka polica....počela je prilicno lose da pere poslije nepune tri godine (moj brat u isto vrijeme ima istu masinu koja mu besprekorno radila mnooogo duze od moje) i patila sam se s njom i nakon nekih sest godina odlucim da kupim novu...kupim indesit masinu, ona je stara neke tri godine trenutno...pa onako...nije loša ali nova je...evo vidjećemo....
    Sve ovo vrijeme, moja komsinica ima JEDNU jedinu BOSH mašinu za koju NIKAD nije majstora pozvala!? Bukvalno! Evo više od 15 godina?! Ne pretjerujem. Pere kao prvog dana! Nikad nista promijenila nije....pere vrlo intenzivno na dnevnoj bazi minimum dvije masine, kao i ja uostalom....
    Naravoučenije, ja sam dala 1000 eura na tri masine, ona oko 550 eura za svoju...pametnome dosta! Glupi neka kupuje mašine kao ja!
    Ja imam slicno iskustvo sa Bosch uredjajima, i u proslom i ovom stanu sam sve uzeo Bosch opremu, ali uvijek uvijek imam problema sa ves masinama.. Redovno je odrzavam, cistim onaj dio dolje dje se skuplja pamuk i slicno, ali stvarno katastrofa su im. Imao sam raznih problema, zamjena lezajeva, zamjena bravice za vrata, zamjena kaisa, ... i evo sad pucanje osovine, sto nema sansi da se moze popravit. Ovo je moje iskustvo za dvije ves masine. Znaci bas katastrofa, svako malo im nesto fali. Masine za sudje zbilja rade besprekorno, no da ne ureknem...

Thanks Thanks Given 
    1,290
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    566 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post

Mi samo ove imamo, mislim da su baš dobre a i cijena im je ok….
    Zavisi od pakovanja, ali baterija ispada nekih 0,50€. Što je veće pakovanje, jeftinija je…

Imaju i max plus….

A imaju i ove za koje kažu mnogi da si najbolje na svijetu

Gledah baš dosta testova i citah razne forume, svi ih dižu u nebo
    Gdje su 50 centi?

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ne znam jesu li moje Max ili sto ali i ja sam 'Energizer' tako nesto platio...

Ja sam uzeo 4 komaTa za nekih 2,20e ako se ne varam, to dodje 55 centi komaT.

A ako uzmes 8 komaTa vjerovatno je 50 centi ako ne i nesto nize.

Inace u VOLI ja to uzeh, nije iskljuceno da da negdje drugo ima po jos nesto blago nizoj cijeni ali to je to manje-vise.

E sad kakve su, ne znam. Uzeh da probam ali ono smece 'Camelion' nikad vise. 'Heavy Duty' veli... pakao.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,841
    Thanks Thanks Received 
    2,432
    Thanked in
    1,344 Posts

Ovo je obicna alkalna, ne znam kakva je..

A cini mi se da je cijena slicna kao MAX

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,733
    Thanked in
    1,091 Posts

U Beko, Panasonic 20 komada 6 i nešto. Uzimao djetetu za igračke, radile ok kako mi se čini.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    U Beko, Panasonic 20 komada 6 i nešto. Uzimao djetetu za igračke, radile ok kako mi se čini.
    Vidjeh ih u Multicom al' su nestale u medjuvremenu...

6.6e za 20 komaTa.

https://www.multicom.me/razno/bateri...10f-39232.html

Vala jeftinije ne moze, zaista. Samo da ne cure kao smece od 'Camelion'-a a ne bi trebalo.. Nije Panasonic neka nepoznata marka kao ova iz Okov-a nesretnog.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,841
    Thanks Thanks Received 
    2,432
    Thanked in
    1,344 Posts

Miješamo babe i žabe

Ove što pominjem su premium baterije (skoro pa sami vrh ponude)

Te panasonic su ok za daljinske i tome slično, stavite ih u neku igračku koja troši više, teško da će dan izgurati

0,35€ je komad a ne mogu se porediti

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Kako ih razlikujes inace? Iz iskustva znas da traju znatno duze od ovih baba (ili zaba?) ili kako?

Za moje potrebe su mi svakako dovoljno i one koje ne traju vele, dok god ne cure nakon par mjeseci...

Uglavnom su po razno-raznim daljinskim uredjajima, malim svjetlima na senzor pokreta i sl... nista od vecih potrosaca.
    Do Not Disturb.

27. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,841
    Thanks Thanks Received 
    2,432
    Thanked in
    1,344 Posts

Default Kućanski aparati - mali i veliki

Pa imao sam manje-više sve baterije u ponudi

Od varte, preko duracella, acmea, panasonica…..
    I ja sam koristio za neke uredjaje i testirao…

Onda sam malo istraživao, testovi, forumi (naši, strani) vidim svi ih dižu u nebo …

Za sad sam prezadovoljan

https://www.bastabalkana.com/2012/09...vek-inovacija/

Nakon rigoroznog testiranja nasuprot konkurencije iz celog sveta Litijumska Energizer AA baterija se pokazala ne nadmašenom u svakom pogledu. Kako u uređajima male potrošnje tako i u uređajima koji zahtevaju visoke struje pražnjenja. Vek trajanja ove baterije bez gubitka energije je do neverovatnih 20 godina. Sigurna zaštita od curenja neće oštetiti kontakte uređaja u kome ste zaboravili ovu bateriju. Nakon svih ovih testiranja jasno je da su ove baterije zaslužile Ginisovu nagradu za svetski rekord AA baterije čineći ih stvarno neverovatnim proizvodom.

Idelano za uređaje koji nemaju jednostavnu zamenu baterije razni senzori, daljinski, kamere, merači temperature, merači vlažnosti i drugi merni instrumenti. U uređajima koji zahtevaju visoku energiju led lampe, ventilatori, dečije igračke, Joystick.

Doduše ove su skupe

29. The Following User Says Thank You to stefke For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,733
    Thanked in
    1,091 Posts

Sto se tice ovih panasonic,nijedna nije procurela, sto se tice brzine trosenja,nemam pojma, toliko je tih igracaka na baterije da ne znam ni kad je stavljena ni koliko koriscena. Za te pare vjerovatno sasvim ok.

31. The Following User Says Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Nisi mi rekla da li moze konstantno da ti krcka nesto na tihoj vatri, sigurno znas sta te pitam. Mada je i zvoncica objasnila ovo sto ja pitam.

Mislim da bi me ovo nerviralo pali gasi, pali gasi, nemas neku konstantu kao kod plina ili cak starog sporeta.
    Da, da normalno krčka, ja uglavnom kuvam toćeve, gulaše i slično, junetina kockice, izdinstam luk, ide meso pa voda i to ostavim onda da se krčka jedno uru do uru ipo. Na peticu ili četvroku sve zavisi, najnormalnije krčka. NIsam primijetila nikad to da pali i gasi, kod mene se ne dešava.

33. The Following User Says Thank You to montenegrina For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    75 Posts

Quote Originally Posted by Ickorz View Post
    Mi uzesmo Brita što se kači direktno na slavini. Mijenjanje filtera na svakih 600l potrošene vode. Za sad ti mogu reci da hlor ne prolazi, voda ima drugačiji ukus. Za ostalo kasnije jer istočismo tek 100l
    Dje se kupuju filteri i koliko kostaju?
    Hvala!

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    75 Posts

Pisao sam na drugu temu ali da ponovim i odje, imate li preporuku za neki dobar sokovnik?
    Tehnomax/ Multikom?

Thanks Thanks Given 
    409
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    379 Posts

Quote Originally Posted by djeye View Post
    Dje se kupuju filteri i koliko kostaju?
    Hvala!
    U tehno plus ih ima. Tamo smo kupili aparat. E sad ne znam za cijenu

Page 54 of 130 FirstFirst ... 44450515253545556575864104 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)