Украјински БТР4 подржава пјешадију у Бахмуту.
https://twitter.com/Militarylandnet/...uzskWec_Q&s=19
БТР4 је бај фар најбољи БТР икад произведен.Украјина их је имала прије рата само око 200, раде од првог дана, и још ударају.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Dzabe pokusavas da se izvadis na herculesa. Necu ti ja brisati nista, neka ostane ovo ovdje da vide ljudi kako pisete o tragedijama.
Kad vec pominjes broj na koji se salju poruke, napisi ga makar pravilno. SMS se salje na broj 15888
Sve ostalo sto si napisao, poredio, pravdao i salio se, neka ostane ovdje da ljudi vide sami.
Tebe sam namjerno citirao da bi ostalo zabiljezeno jos jednom koliko si SMSova poslao jer si iz nekog sebi bitnog razloga morao to da navedes. Iako to nikad nisam razumio, postujem ljude koji imaju potrebu da naglase koliko su nekome pomogli.
Mada ako si slao na ovaj joni-ev broj onda nije bilo dobro. Sve ostalo, neka stoji tu dje je, da vide ljudi.
Uopšte ne bi loše bilo da Rusija završi kao Sjeverna Koreja izolovana od svijeta. Taman da se druže dvojica istih.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
ne moze rusija nikako da zavrsi izolovana ada evo uvecala je izvoz prema SAD dok te iste SAD brane EU da uvozi od Rusije....
ovo je rijeseno Ukrajina na dva a mozda i vise djelova.....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Meni se ipak čini da su se mnoga carstva raspala mislim te face što pokreću imperijalističke ratove, a Ukrajina je ostala.Izgleda, a sve su prilike da se nije zaustavilo na SSSR slijedi RF kako je Petrov rekao.Mudar je to čovjek a još Rus.
Još kad Čečeni smijene Kadirova, ao biće to bruka sjetit će se đe su ono stali dok se ova Putinova korisna budala nije domogla vlasti..Tik Tok variJoR.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Da sam pogriješio u kucanju broja,jesam.
Da je kolega slao poruke na taj pogrešni broj i zbog toga dobio odgovor da je pomoć namijenjena narodu Ukrajine nije tačno.
Da si trebao brisati moj post,koji je bio pecanje na mne-ov post o nekakvom trzanju,trebao si,ali sam te čikao da bi s mojim postom obrisao i njegov.Ali,izgleda da si našao solomonsko rješenje i ostavio i njegov i moj post.Wrong
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Nisam brojao kolegi osmice, broj sam vidio na objavu na portal vijesti, izvinjavam se ako sam kakvo pravilo prekrsio pominjanjem brojke, mislio sam jer sam slao sa dva broja i na oba mi je stigla ista poruka...
Svakako, procitah da je prikupljeno 2 miliona za 24h, svaka cast narodu u CG
Da sa tolkim brojem sankcija još se i dobro drže. Juče su objavili da je KAMAZ izložio prvi kamion sastavljen od svih djelova iz Rusije. Inače tržište automobila u Rusiji je preuzeto od kineskih proizvođača (nijesu se usrećili, znam) i što je meni bilo interesantno iranskih automobila. Čak planiraju zajedniči razvoj i proizvodnju.
![]()
Што граете, кои су ви яди?
"Украјински БТР4 подржава пјешадију у Бахмуту."
Ovo je svakodnevnica, ne znam kome je to interesantno u ovoj fazi sukoba, možda je bilo na početku sukoba . Bezbroj primjera ima i sa druge strane, od Lanceta (koji je "ulovio" jako puno toga i za koji nemaju lijeka) do Krasnopolja sa druge strane, ili običnih "kazana" od avio bombi kojese pretvraju u inercijalno upravljive sa značajno uvećanim dometom.
Tako da što neki BTR (najbolji ?) ili neki terminator (još bolji) je možda nekom trenutno interesantan.
Interesantno je da u je juče iskanderima gađan i da je je izgorio Harkovski avioremontni zavod (jedan pogon je pretvoren u fabriku dronova - tu se filiju stari sovjetski Striž dronovi sa FAB-100 bombama) i fabrika dronova u Letoniji (uzrok se ne navodi). Obije su snadbijevale ukrajince dronovima. Pa razvoj anti dron oružja, pa uređaj za otkrivanje Stralink terminala (za 15 min otrkiva poziciju na 10 km rastojanja i preciznošću 5-6 m...
Ili da se sve više piše i ima snimaka da ukrajinci sa dronova izbacuju kapsule sa nekim otrovnim gasom - hemijsko oružje.
Ni jedni ni drugi ne stoje na mjestu, vidjećemo još mnogo toga
Last edited by VoVa; 09-02-23 at 09:20.
Istok je ništa jer kad stignu ove rakete što imaju veći domet pa pogode neke tamo baze na Krimu on će da otpadne poput kraste na rani.Mučno je i gledati scenario ww1 u 21.vijek baj d vej.Tuku se oko nekih sela sa tri statistički stanovnika naseljenosti.
Jer, nema te propagande niti mađije gdje će da objasni kako je izgubio Krim o kojem je pričao bajke i bajke tako dugo preko tzv oka sauronovog odnosno nacionalne frekvencije RT-a.
I sad ovi piloti što idu u UK da se obuče na lovcima, možda bude i nešto jače od F16.Liči malo i na sukove.Može biti da je lični utisak ono no može se reći ozbiljna platforma za raznorazne raketno oružje posebno ovo krstareće.Britanci su lukavštine najveće i uvijek se sjetim one serije Only Fools and Horses kad del boy vadi dva para kečeva.
Jes,tajfun ga zovu a takva mu je i brzina tehnički i to sve.I Mekgregor nek lupeta za razliku od Ben Hodgesa koji je imao intervju u konflikt zonu dw-a, jer njega niko na lanac ne drži za razliku od ovoga.
Eto što je bitna ona presuda ECHR-a 2021. oko slučaja Aleksandra Litvinjenka koji je tamo bio politički disident.
(Everything is Connected)
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Last edited by Bluemoon; 09-02-23 at 11:09.
Први пут је доказано унишење Терминатора, борбеног возила за подршку тенковима.Луганска област.
https://twitter.com/UAWeapons/status...AKXh5LDvw&s=19
Заиста, јако је мало руских средстава, укључујући и ваздухоплоство (и стратешку авијацију) и морнарицу, које Украјинци нису успјели да звизну, и да понуде доказ о томе.
За Терминатора сам чекао још од маја мјесеца, када су се наводно појавили око Северодоњецка.
Мислим да је разлог томе што их Руси имају јако мало.
Last edited by VoVa; 09-02-23 at 12:50.
Dobro izgleda realno taj Terminator, mislim u poziciji prije u scenariju prije/poslije kad završi na oryx.
Čuj Terminator, dobro ga nisu nazvali Rambo.Stvarno imaju kompleks neki na taj Holivud.A i Tarkovski im je otišao u disidente kako su dobri prema svojima.
"Bivši narodni poslanik, iz 72. brigade Igor Lucenko, pozivajući se na informacije svoje braće, je izjavio: „30. brigada Oružanih snaga Ukrajine, koja se nalazi u blizini Bahmuta, nema municiju, pa se povlači kada dolazi u kontakt sa Rusima, zbog čega se put Bahmut-Slavjansk može uskoro izgubiti“.
"Оружане снаге Украјине објавиле снимак гађања напуштеног БМПТ „Терминатора“ артиљеријском ватром. Претпоставља се да је борбено возило прво налетело на мину, а после је докрајчено артиљеријском ватром.
У сваком случају, први документовани доказ уништеног БМПТ-а."
https://streamable.com/tso3q3
Слика руске офанзиве код Вугледара.Руска техника надире али их прецизна ватра топи:
Работају Екскалибури:
На бахмутском потезу постоји озбиљан проблем и са сјевероистока и са југоистока, па можемо рећи да је одбрана Бахмута стављена у тешку позицију.То не значи да су Руси пред освајањем града, обзиром да још увјек постоји широк правац комуникације, али је ствар далеко озбиљнија него прије десетак дана.На бахмутском правцу је хитно потребан ангажман додатних снага да би се ситуација стабилизовала.
ovo na Ugljedaru je suludo šta pokušavaju
She is only here to annoy herself!
https://www.yahoo.com/news/zelenskyy...YMY2ZYIlsZaNgd
Rusija planirala da unisti Moldaviju.
Ili u slobodnom prevodu: zasto ruski susjedi zele da udju u NATO.
Sumnjam da je pojedinima jasno.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bitka za Bakhmut koji je veličine nekog grada ispod 100.000 stanovnika je počela u avgustu ko bitka za Staljingrad i gotovo da podsjeća na istu a sve su prilike da će trajati duže.
Mislim šta reći osim da stvarno ima da uđe u stranice istorije kao fenomen.
Last edited by Bluemoon; 09-02-23 at 19:46.
Да су Руси заузели Одесу, Молдавије не би било.
Још на почетку овог сукоба сам рекао да Молдавију треба наоружати.
Нешто се дешава на том пољу, још увјек не масовно.
Оно што тренутно ради Молдавија је свођење руских трупа на оно што је прописано у споразуму о прекиду ватре у Придљестривљу, а то је неких 500 војника посматрача.
Осталих двије хиљаде могу да оду, али не могу да се, преко молдавских аеродрома, или ваздушног простора врате у Придњестровље.
Фактички су заробљени.
Руски Ми24/35 натјеран,да се приземљи, уништен артиљеријском ватром.
https://twitter.com/UAWeapons/status...s_T1A9FfQ&s=19
Највеће до сад губитке у јуришним хеликоптерима Руси су имали са Ка52. Преко 30 доказано оборених.
Šta reći za ovu Vuhledar "ofanzivu" (po broju stanovnika 15.000 prije rata).
Bruka stvarno za rusku armiju na frontu.
https://youtube.com/shorts/ySmQHnygaow?feature=share
Пригожин најавио да више неће регрутовати затворску популацију.
До сада је по неким процјенам регрутовао око 40.000 затвореника, а рачуна се да их је око 15.000 избачено из строја, односно 10.000 рањених и око 5.000 мртвих.
Гро је регрутован у септембру и октобру, што значи да им шестомјесечни уговор, након којег им је обећано помиловање, истиче у марту.
Хиљаде убица и криминалаца ће се убрзо помиловани наћи на слободи.
Ако их превари, убиће га, а ако их испоштује за Ботоксираног ће то бити лош маркетинг, поготово ако до краја мјесеца не заузму Бахмут.
У сваком случају тешко да Русија још дуго може рачунати на читава оделења Вагнера која се бацају под украјинске митраљезе, да би заузели повољнији положај за регуларне руске јединице.Што ће бити веома велики проблем на бојишту јер видимо како пролази регуларна војска у офанзиви код Вугледара, Кремне и Маринке.
Ужаси рата.
Снимак ових нерећника из 155. бригаде морпеха РМ РФ, током припрема за марш.
Већина ових војника је до сад мртва.
https://twitter.com/JulianRoepcke/st...Rp_J7UyFg&s=19
Last edited by BAR; 10-02-23 at 08:01.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks