Page 16 of 198 FirstFirst ... 61213141516171819202666116 ... LastLast
Results 376 to 400 of 4927

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2023

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Ti VoVa od kad se pojavi, napravi pravu smutnju na temi. Evo ni Bluemoon ne moze vise da tepa Zelenskom Vova zbog tebe.

2. The Following 4 Users Say Thank You to MLS For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

Hahaahhahahahh. Bas razmisljam danas, reko' samo da ovaj momak nastavi da pise, cita mi misli kako i sto treba. Uzivam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. The Following 2 Users Say Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Још један руски нациста Игор Мангушев који се бори на страни наводних денацификатора, познат по игрању са лобањама и опасним изјавама попио шрапнел у лобању, своју: 18+

https://twitter.com/nexta_tv/status/...5R4Q1ZGCg&s=19
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Још 116 Украјинаца враћено кући:

https://twitter.com/bayraktar_1love/...GZyX73i0Q&s=19
    Last edited by BAR; 04-02-23 at 22:09.

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    Ti VoVa od kad se pojavi, napravi pravu smutnju na temi. Evo ni Bluemoon ne moze vise da tepa Zelenskom Vova zbog tebe.
    To teško jer ja kad skeniram ljude i njihove namjere,pored mene bi fujitsu najnovija verzija zaplakao jer još te performanse ni u naznakama nije dostigao ono.

Nego,nije Serdyukov smijenjen zbog nekakvih afera jer onda lik poput Timur Ivanova ne bi ni nos provirio na funkciju.No je Šojgu bio svima korisni idiot a još kad je ušao u partiju koja je Putina izgurala na mjesto predsjednika i bilo je to ja tebi serdare ti meni vojvodo.Baš čudno da je od 2001. bio partijski poltron Jedinstvene Rusije a nevinost u smislu ratovanja je izgubio tek 2022.U suštini bio je prosto do tada "unutrašnji igrač",još inženjer građevinarsta.I još nešto lik ima svoju paramilitarnu vojsku,što je možda i špekulacija,ali 2014. nije bila špekulacija da je protiv njega pokrenuta optužnica gdje je u Ukrajini formirao ilegalne vojne formacije.
    A to sve nebitno no Serdyukov je dao ozbiljne smjernice za reformu same ruske armije o čemu imaju dokumenti svima dostupni što koriste internet,samo je pitanje kako,kao i planovi kako bi to izgledalo.Počev od čistki neprofesionalnih činovnika,preko revizije vojnih magacina po RF-u.Tako da ta priča kako je smijenjen zbog afera zbog svega navedenog kod mene pije vodu u koeficijentu koliko bi je mazut apsorbovao.To što su svi oko Putina bili teške lažovčine i poltroni pa ga stidljivo vukli za rukav da ne ulazi u ovo s*anje zvano svo vidjelo se onog dana kad su u onoj sobi po njihovom i govoru tjela,a i govoru gdje onaj nesretnik krenuo bukvalno da muca.I taj snimak je istorijski kao lekcija da u redove vojske ne stavlja nijedna država partijske miševe nego profesionalce.Jer..šta se dešavalo u toku ovog rata?Be*mudove su nagrađivali zbog lažnih izvještaja,a prave oficire slali na "prevaspitavanje",koji su upozoravali da matematički neka operacija na frontu Q ne valja.
    Pravi komandant na bojnom polju sve gleda kroz ono kako je učio u akademiji a ne kako bi neko maštario da izgleda i u skladu s tim se ponaša.Takvi oficiri ne guraju ljude kao meso za top,nego računaju kada i kako da se kreću po fontu po inputima kreiraju i output a ne ko manijaci što o vojnoj strategiji pojma nemaju.
    Last edited by Bluemoon; 04-02-23 at 22:24.

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    A dje je pomenu.

9. The Following 2 Users Say Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    To teško jer ja kad skeniram ljude i njihove namjere,pored mene bi fujitsu najnovija verzija zaplakao jer još te performanse ni u naznakama nije dostigao ono.

Nego,nije Serdyukov smijenjen zbog nekakvih afera jer onda lik poput Timur Ivanova ne bi ni nos provirio na funkciju.No je Šojgu bio svima korisni idiot a još kad je ušao u partiju koja je Putina izgurala na mjesto predsjednika i bilo je to ja tebi serdare ti meni vojvodo.Baš čudno da je od 2001. bio partijski poltron Jedinstvene Rusije a nevinost u smislu ratovanja je izgubio tek 2022.U suštini bio je prosto do tada "unutrašnji igrač",još inženjer građevinarsta.I još nešto lik ima svoju paramilitarnu vojsku,što je možda i špekulacija,ali 2014. nije bila špekulacija da je protiv njega pokrenuta optužnica gdje je u Ukrajini formirao ilegalne vojne formacije.
    A to sve nebitno no Serdyukov je dao ozbiljne smjernice za reformu same ruske armije o čemu imaju dokumenti svima dostupni što koriste internet,samo je pitanje kako,kao i planovi kako bi to izgledalo.Počev od čistki neprofesionalnih činovnika,preko revizije vojnih magacina po RF-u.Tako da ta priča kako je smijenjen zbog afera zbog svega navedenog kod mene pije vodu u koeficijentu koliko bi je mazut apsorbovao.To što su svi oko Putina bili teške lažovčine i poltroni pa ga stidljivo vukli za rukav da ne ulazi u ovo s*anje zvano svo vidjelo se onog dana kad su u onoj sobi po njihovom i govoru tjela,a i govoru gdje onaj nesretnik krenuo bukvalno da muca.I taj snimak je istorijski kao lekcija da u redove vojske ne stavlja nijedna država partijske miševe nego profesionalce.Jer..šta se dešavalo u toku ovog rata?Be*mudove su nagrađivali zbog lažnih izvještaja,a prave oficire slali na "prevaspitavanje",koji su upozoravali da matematički neka operacija na frontu Q ne valja.
    Pravi komandant na bojnom polju sve gleda kroz ono kako je učio u akademiji a ne kako bi neko maštario da izgleda i u skladu s tim se ponaša.Takvi oficiri ne guraju ljude kao meso za top,nego računaju kada i kako da se kreću po fontu po inputima kreiraju i output a ne ko manijaci što o vojnoj strategiji pojma nemaju.
    Serdjukov je prošlost, uzalud vam suze za njim, nego je dobro i prošao, šta je zaslužio

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Што граете, кои су ви яди?

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Још 116 Украјинаца враћено кући:

https://twitter.com/bayraktar_1love/...GZyX73i0Q&s=19
    Razmjena je bila 63 ukr za 55 rus ostalo su izmislili da bi ljepše izgledalo u medijima
    Anatolij Šarij https://t.me/ASupersharij/15812?single

Last edited by VoVa; 04-02-23 at 22:38.

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Čuj suze,pa plač ali od smijeha.Ne baš je dobro, što su ovako u ruke dali sve diletantima poput Šojgua i Gerasimova,ono korisnim idiotima jer to je zapravo idealna situacija za ZSU.
    Mogu samo da sanjaju o kalibrima poput Oleksandra Sirijskog koji je ukrajnisku vojsku 2013. prebacio na NATO standarde.
    Zapravo imaju od njega košmar tamo neđe oko Limana, u biografiji mu zasluženo stoji Second Battle od Lyman.Ka miševe ih je protjerao,a Rusi se strateški povlače jel.
    Tako RT veli strateško povlačenje velikih razmjera.
    No je pitanje jel čovjek misli biti ozbiljan ili ne na temu,ovo neozbiljno je već ipak za rubriku ma šta kažeš ono ko u politikinom zabavniku.Pa da ono batalimo i ovo je bilo previše pažnje na takve pojave.
    Last edited by Bluemoon; 04-02-23 at 22:57.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

Још један руски нациста Игор Мангушев који се бори на страни наводних денацификатора, познат по игрању са лобањама и опасним изјавама попио шрапнел у лобању, своју: 18+

https://twitter.com/nexta_tv/status/...5R4Q1ZGCg&s=19
    Evo još jedan odlepršao kod Bandere (radi Bandera ekspres) ali sa druge strane. Ovaj zaokruženi čeka svoj red

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

Čuj suze,pa plač ali od smijeha.Ne baš je dobro, što su ovako u ruke dali sve diletantima poput Šojgua i Gerasimova,ono korisnim idiotima jer to je zapravo idealna situacija za ZSU.
    Mogu samo da sanjaju o kalibrima poput Oleksandra Siriskijskog koji je ukrajnisku vojsku 2013. prebacio na NATO standarde.
    Zapravo imaju od njega košmar tamo neđe oko Limana, u biografiji mu zasluženo stoji Second Battle od Lyman.Ka miševe ih je protjerao,a Rusi se strateški povlače jel.
    Tako RT veli strateško povlačenje velikih razmjera.
    No je pitanje jel čovjek misli biti ozbiljan ili ne na temu,ovo neozbiljno je već ipak za rubriku ma šta kažeš ono ko u politikinom zabavniku.Pa da ono batalimo i ovo je bilo previše pažnje na takve pojave.
    Za manje upućene na forumu, veliki polkovodac Sirijski, kog inače Zelenski i klika spremaju kao zamjenu Zalužnom je lično komandovao odbranom Soledara hahahaha
    Poslat tamo da mu se pidigne rejting jer zapadnjaci štite Zalužnog. Veliki genije je poražen od Prigožina haha. Genije haha...

Last edited by VoVa; 04-02-23 at 23:05.

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Ako Soledar smatraš "pobjedom",to bi bilo kao da zaista lekcije onoga što ga nagrdi treba s tvoje strane dobro iščitati.Lik je ipak u tom reonu obrazovan.
    A desetkuješ i osakatiš jedinicu radi čega?Iz te pozicije u šahu si prosto gubitnik nijedno polje nemaš dalje.To što ti pišeš podsjeća me na onaj video kad Prigožin poziva NATO vojnike da uđu u njegove trupe,totalno ludilo od video-a.
    Podsjeća me i na one njegove barikade u obliku piramida od cementa što postavlja po frontu da zaustavi tenkove pa sam se pitala jel ovo 21.vijek što je ovo.
    To što su tebi likovi poput Prigožina master stratezi na frontu meni je to ono ok da znam više o sagovorniku,ali vidi kako ipak Prigožin ne bi trebao ni da postoji u svijetu ratovanja osim onako kako mu je kodirana militarna organizacija kao teroristička.

I evo hajde ovdje svu priču oko toga ono da završim jer od komedije ulazi u onu zonu u koju se meni ne ulazi.Ne želim ni da znam zašto postoje ljudi koji se dive takvim likovima.
    Last edited by Bluemoon; 04-02-23 at 23:27.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

Ako Soledar smatraš "pobjedom",to bi bilo kao da zaista lekcije onoga što ga nagrdi treba s tvoje strane dobro iščitati.Lik je ipak u tom reonu obrazovan.
    A desetkuješ i osakatiš jedinicu radi čega?Iz te pozicije u šahu si prosto gubitnik nijedno polje nemaš dalje.To što ti pišeš podsjeća me na onaj video kad Prigožin poziva NATO vojnike da uđu u njegove trupe,totalno ludilo od video-a.
    Podsjeća me i na one njegove barikade u obliku piramida od cementa što postavlja po frontu da zaustavi tenkove pa sam se pitala jel ovo 21.vijek što je ovo.
    To što su tebi likovi poput Prigožina master stratezi na frontu meni je to ono ok da znam više o sagovorniku,ali vidi kako ipak Prigožin ne bi trebao ni da postoji u svijetu ratovanja osim onako kako mu je kodirana militarna organizacija kao teroristička.

I evo hajde ovdje svu priču oko toga ono da završim jer od komedije ulazi u onu zonu u koju se meni ne ulazi.Ne želim ni da znam zašto postoje ljudi koji se dive takvim likovima.
    Bahmut 72 sata i "всё" a za trud oko opravdanja "genija polkovodca", svakako čestitam

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by VoVa View Post
    Razmjena je bila 63 ukr za 55 rus ostalo su izmislili da bi ljepše izgledalo u medijima
    Anatolij Šarij https://t.me/ASupersharij/15812?single

На првом снимку је група од педесетак припадника ЗСУ са заставама, обучени углавном у цивилну, или затворску одјећу.Иза њих два мања буса.
    На другом снимку је друга група од још педесетак војника, у већем аутобусу.

Могуће је да су размијењени на више различитих тачака.

18. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

jel ima Ukrajina dovoljno pjesadije za kontraofanzivu, svi ti tenkovi su beskorisni bez pjesadije

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Први Леопард 2А4 који шаље Канада:

https://twitter.com/AnitaAnandMP/sta...jrXOBISyw&s=19

Цезари 155мм око Вугледара.Руси били навалили опет, али мућак.

https://twitter.com/bayraktar_1love/...MDvfapUfQ&s=19

21. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

На првом снимку је група од педесетак припадника ЗСУ са заставама, обучени углавном у цивилну, или затворску одјећу.Иза њих два мања буса.
    На другом снимку је друга група од још педесетак војника, у већем аутобусу.

Могуће је да су размијењени на више различитих тачака.
    Sve je moguće osim da je laž o 116 razmijenjenih kao što napisah, na linku ima spisak razmijenjenih

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    jel ima Ukrajina dovoljno pjesadije za kontraofanzivu, svi ti tenkovi su beskorisni bez pjesadije

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Пјешадије има, нема довољно тенкова, транспортера, самоходне артиљерије, логистичких возила, нема довољно оклопних и механизованих бригада.

24. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

Kog Ugledara je magla nekoliko dana. Mada je prebačena rezerva, u tolikom broju da je čak moguća kontraofanziva. Dakle, da budem jasan oko mog stava vezano za konflikt, kraj sukoba je daleko, biće lokalnih pobjeda i poraza na obije strane.
    Na Kupjanskom pravcu rusi napreduju, ukrajinci se ukopavaju oko Časovog jara...
    Čekamo Leoparde. Eno su rusi "išmirgrali" novi jednokratni protivoklopni bacač koji ima dvije rakete na sebi. Prva je planirana da bude mamac za aktivnu zaštitu, druga ide za njom...
    https://files.fm/f/2crejbuaq

Vječita igra mača i štita se nastavlja

Last edited by VoVa; 05-02-23 at 07:22.

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,005
    Thanked in
    7,497 Posts

Izgleda da će najneutralnija zemlja u Evropi osloboditi i svoje tenkove,mada prije će biti preko "posrednika." Zbog statusa vjerovatno..

https://www.bloomberg.com/news/artic...as-mood-shifts

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

Stigla "maca" u Poljsku

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

Пјешадије има, нема довољно тенкова, транспортера, самоходне артиљерије, логистичких возила, нема довољно оклопних и механизованих бригада.
    Čudno, kako nema kad je izgubila samo 400 tenkova ?

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

Još malo statistike....
    Западне земље су, према проценама ТАСС-а, предале Украјини најмање око 350 тенкова совјетске производње, углавном разних модификација Т-72.
    Више од половине испорука отишло је у Пољску, која је обезбедила укупно 240 Т-72 у верзији М1.
    Други највећи добављач била је Чешка. САД и Холандија су се договориле да финансирају трансфер 90 чешких Т-72 у Украјину, али је до краја прошле године, према речима директора Републичке агенције за међудржавну одбрамбену сарадњу Аљоше Витечке, послато само 20 возила. Истовремено, према писању листа Млада фронта ДНЕС, Праг је самостално пребацио у Кијев још 40 тенкова.
    Северна Македонија је, према извештајима локалних медија, пребацила око 10 од отприлике 30 Т-72 колико је имала у служби Украјини прошлог лета.
    Украјина је такође добила око 20 тенкова Т-72 из Марока, пренео је алжирски онлајн ресурс МЕНАДЕФЕНСЕ. Према његовим речима, краљевина, која је набавила укупно око 300 Т-72, ​​донела је такву одлуку под притиском западних земаља.
    Словенија је у Украјину послала 28 тенкова М-55С, модификација совјетског тенка Т-55. У пролеће прошле године разговарало се и о могућности пребацивања Т-72 у Љубљану у Кијев, али испоруке нису званично објављене.

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

Како јављају извори војници групе Вагнер су пробили одбрану севера Бахмута и заузели железничку станицу Ступки.
    Чекамо још званичну потврду, али ово је изненађење јер сви су очекивали продор са југа града.

https://fb.watch/iv992ObB3-/?mibextid=unz460

Dejstvo po ukrajinskom konvoju za snabdevanje kod mosta u oblasti Torskog u pravcu Svatovo-Kremennaja. Put je pod vatrenom kontrolom ruske artiljerije, pa tamo ovakve kolone ne ne mogu netaknuteda prodju most.

https://fb.watch/iv9bCpFyTd/?mibextid=unz460

Uništenje ukrajinskog borbenog vozila pešadije sa POVR Kornet na liniji Svatovo-Kremennaja.

Snimanje se vrši preko celodnevnog termovizijskog osmatračkog uređaja TPN-1TOD.

https://fb.watch/iv9dHa3WjC/?mibextid=unz460

Snimak obaranja ukrajinskog jurišnog aviona Su-25 iznad Artjemovska (Bahmut)

Vidljiv je padobran pilota koji se katapultirao nakon pogotka

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by VoVa View Post
    Čudno, kako nema kad je izgubila samo 400 tenkova ?

Почетна позиција им је била јако лошија у односу на окупатора.
    Да нису у међувремену заробили толико тенкова и да Пољаци нису реаговали на вријеме, тешко да би било што од Херсона, или Харкова.

За излазак на азовско море ће требати много тога.Леопарди, Абрамси, Бредлији, Марадери, Паладини, Панцерхаубице су снажан корак у том правцу.

Page 16 of 198 FirstFirst ... 61213141516171819202666116 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)