Шпанија има преко 220 Леопарда 2А6Е, које су сами произвели по лиценци.
У резерви имају преко 100 Леопарда 2 А4 које су двијехиљадитих купили од Њемачке.
Шпански медији пишу да би најмање половина тих А4 могла бити послата Украјини, што је појединачно највећи контигент.
Све у свему, из ове донације тенкова, транспортера, самоходних хаубица, логистичких возла, моћи ће се формирати најмање једна, вјероватно и двије оклопне бригаде ЗСУ.
И то ће бити можда и најјаче бригаде на бојишту.
А ако се Абрамси покажу добри у рукама ЗСУ, онда ће их стићи на стотине.
Ја сам за сад помало резервисан.Али да видимо.
https://twitter.com/visegrad24/statu...P7bTrNR6w&s=19
Last edited by BAR; 26-01-23 at 10:20.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Pa da, ne treba ništa prejudicirati ono, 100% kad je front u pitanju.Pripadnici ZSU-a kažu da moraju da uče brzo,jer drugog izbora nemaju nego da znanje grabe kao što se svako ko se bori za slobodu i sebe i svoje porodice i zemlje realno ponaša.Ovo drugo,što bi zeleni rekli relaXirano, samo relaXirano ili što bi vogoni iz ministarstva očajne retorike rekli don't panic.A ove turbine su imale problem u onim zemljama đe su ih probali zbog pustinjske prašine i to su imale ozbiljan problem,ali u Ukrajini toga već nema.Onda kad si rekao na Herson ja se sjećam,pa eto vidiš Herson.
I onaj drugi Vova je dobio za rođendan piramidu lubenica iz Tadžikistana, a sad bi sve dao za jednu samo jednu iz Hersona.Od najboljeg druga Lukaševka je dobio (a te tek bezobraštine) sertifikat za traktor.Putinofili su Vovi iz Kremlja kod najjače ofanzive ZSU-a oko rijeke Oskil onda rekli e neka tako ti i treba kad gubiš.
Ratne zločine pomenuli nisu, no ono tako ti i treba što si gubitnik.Jun(a)ci.
A ovaj momak za rođendan je dobio što i tražio onog dana kad je rekao ne treba meni da me evakuišete nego da mi pošaljete oružje.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Amerika
Holandija
Češka
Njemačka
Španija
Finska
Danska
Portugal
Švedska
Poljska
Norveška
UK
Francuska
Ko je još iz ostatka svijeta protiv Rusije?![]()
Ne postoje više neke sankcije da im mogu uvesti
Sjeca li se ko -> Rusija nikad slabija - Rublja nestašice ovoga onoga gotovi su.
Rusija nikad jača -> a ovi navedeni idu ka dnu.
Last edited by Biznismen Podgorica; 26-01-23 at 13:54.
I ne očekujem da nekome ide statistika, a tek uporedna statistika još struktura stanovništva kojima sankcije baš i ne odgovaraju.Obično barem za početak imaju tastaturu koju i ti koristiš, ali nije tastatura kriva.Pri tom je ovo zaključno sa martom šta je tek sad vidjeće se ove godine u..martu.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Last edited by Bluemoon; 26-01-23 at 17:47.
Kako jedan dementan covjek moze da vodi ovu naciju.....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Tako što Amerika nema Duma-u da odluke donosi samo jedan čovjek.
Чудно ми је било када су Пољаци најавили да ће послати од 50 до 150 тенкова Т72, знајући да су они све своје Т72 послали већ раније.
Појашњење је стигло, Пољаци ће послати 60 својих PT91, локално произведене и модернизоване варијанте тенка Т72.
Пољска је прије рата имала око 240 ових тенкова, а Украјини је одређена мања количина већ послата у јулу.
https://twitter.com/visegrad24/statu...FeG1gGK_A&s=19
Srecan nam sukob sa Rusima, bravo!
Živio mi Srđane Aleksiću!
Ne brini, to je samo obican klip nekog idiota koji je zeljan paznje moguce i proruska pristalica.
Ne znam koliko je tačna ova informacija oko preostalog arsenala u raketama jer opet su gađali po civilnim objektima ološ.
Ovo je negdje oko 6.januara još ima apdejt s obzirom na "taktiku" RF-a.
Last edited by Bluemoon; 27-01-23 at 12:55.
AhaHahahahahaahahaa. Znaci Rusija ima jos oko 200 raketa. Hahahahahahhaa.
Jel' ovo moguce ?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne znam zašto misliš da je nemoguće? Vidiš da im je u jednom trenutku ponestalo dronova, i bili su pronudjeni da uvoze iz Irana.
Napisala sam ne znam koliko je tačna informacija jer je ološ opet gađala po civilnim objektima a najbolje bi bilo u tom slučaju da ih imaju nula.
Uostalom jedni drugima lažiraju izvještaje na samom frontu od komandanta do komandanta a na kraju i do vrha a kamoli među magacinima ili da ZSU zna njihovo realno stanje po istim.Vjerovatno oduzimaju broj ispaljenih od onoga što je zvanično prijavljeno.Još Prigožin traži od ruske Dume (VChK-OGPU telegram kanali o tome) da uvede svog predstavnika pretpostavljam da izgura i onaj član 280.5.Odnosno da može da komotno regrutuje osuđene zarobljenike po zvaničnom zakonu države RF.
U takvu Rusiju se ljudi poput Gari Kasparova sigurno neće vratiti zato čovjek toliko i piše i želi promjene jer opet u svoju zemlju bi da živi i radi.Ali, takvu sigurno ne.
Bluemoon i BAR, koliko primate platu za izvjestavanje i online reporte u vezi Ukrajinskog rata. Nije da mi smeta nego je bas ocigledno da su vam to dnevni zadaci ;-)
Treba li vam jos ljudi? :-)
Послато са SM-F936B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Не знам колико имају ракета, али су примјетне двије чињенице.
Прва је да су интервали напада све дужи, у октобру је било 8 напада, у новембру 4, у децембру 6, а у јануару су била ја мислим само два напада.
Друга много битнија чињеница је да се у јануарским нападима испаљивало барем 50% ракета мање него у децембру.
Са неких 120 спало се на око 60.
Искандери, односно балистичке ракете, се готово не користе, или јако ријетко.
Такође Тупољеви који носе крстареће ракете су у јануару полијетали из Мурманска, а не из Енгелса.
Last edited by BAR; 27-01-23 at 18:07.
Najveći rat u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, započet invazijom bez ikakvih zahtjeva, ultimatuma i upozorenja.
Situacija koja gotovo više i nije postojala u živom sjećanju ljudi, dokle Putin nije prelomio da bi volio da bude novi Petar Veliki.
Najozbiljnija konfrontacija Zapada i Rusije od Kubanske krize.
Desetine hiljada mrtvih.
15 miliona izbjeglica.
20,000 imigranata samo u Crnu Goru, što Ukrajinaca, što Rusa.
Naznačajnija dešavanja u 21. vijeku. Istorijska vododjelnica.
Birajte razlog...
Ali ne može bit ništa od toga razlog za pisanje.
Proniciljivi CDM forumaši:
![]()
Kakve sve ološi ima na ovoj planeti, ali ono baš ološi.I nije u tome sva nesreća no što ta ološ je toliko bez*uda, da nađe momenat kad će da se ku*či, onaj najgori.
To su oni likovi koji eto vazda face hoće da ispadnu ono, baš po svaku cijenu pa poslije se hvale u svom krugu e jesam im rekao.Još sam im se u facu smijao..bra'o care u svom krugu pa sad vozi.U temi je skroz nek ode na račun bez*udova koji su u EU parlamentu ćutali ili šta već jer su ih za m*da držali razni njima slični.A može i ono generalno.
24.februara onog horora, nije smjelo nebo nad Ukrajinom da se zatvori jer ona ološ iz bunkera prijeti da će pokrenuti nuklearni rat.Sve što želim je da se ovaj horor završi ali sam potpuno svjesna da je front trenutno jedini "pregovarački sto" i sad još treba raznim facama da se objašnjava što je kome do čega stalo.
Onaj idiot u bunkeru samo što ne pokrene nuklearni rat ali padobranska divizija.Lokalne manguparije ono..Čudo neviđeno.Nek voze carevi đe im je lad m*dima samo da ih nekako takva ne prosipaju đe ne treba pa da moraju još pincetom da se hvataju.
Jeste manje je raketa nego u decembru no opet ih ima, i opet im je "strategija" ista.A to je strategija Hitlera kad je očajnik shvatio da gubi rat, no nije imao taj lik nuklearni arsenal.I da ironija bude veća Ukrajina je nuklearni arsenal dala Rusiji u zamjenu da im poštuje se suverenitet toliko o potpisu predsjednika RF-a koji se na isti dobro popiš*o.I sad cmizdri da se sjedne za pregovarački sto, a da..kako da ne.Još su mu samo ostali ovi korisni idioti poput Solovjeva i Gerasimova i masa bez*udova koji sav taj gadluk podržavaju.
https://twitter.com/CurrentTimeTv/st...99rvbEM_g&s=19
Brazilski predsjednik Luis Ignjasio Lula da Silva odbio je da za oko pet miliona dolara proda Njemačkoj municiju za tenkove “leopard”, koja bi kasnije bila proslijeđena Ukrajincima, smatrajući da bi takav potez Moskva mogla da potumači kao provokaciju...
Na proljece kontraofanziva Ukrajine, grupisu tenkove samo jos pjesadija da se formira , svi ti tenkovi traze gomilu pjesadije za efikasnost....
Scenario Bosne jedino resenje za Ukrajinu....
Kazu neki u neko vrijeme Petro dolar se ukida.....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Interesantan šift u kineskoj spoljnoj politici zadnjih par mjeseci, konkretno prema susjedu i "specijalnoj operaciji" .. Od prijateljstva koje ne poznaje granice do možda je ipak lud..
Čudni su putevi svile..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Svila boga ne moli.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
U prevodu para vrti đe burgija ode u Q.
Parlament kod Kineza i ruska Duma nebo i zemlja realno.Oni sa 3 godine djecu u školu šalju da dobro sjutra sve izračunaju,tigar roditeljstvo ono.
A sad se vraćam na to da ove sankcije jedino Putinu odgovaraju da veli eto vidite kako nas svi mrze, no dobro ničija nije do zore.Ozbiljnije ofanzive ipak čini mi se od marta kad se obuče tenkisti na ovim Leopardima a još kad uleti jača avijacija na sljedeći Ramštajn.
Last edited by Bluemoon; 28-01-23 at 15:28.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks