Je li vas kad ko propustio da se uključite u kružni u Mojanoviće. Kad se ljeti vrćete s mora, pa idete zaobilaznicom 🙂
Redovno zaustavaljanje u kruznom toku kod atlas kapitala jednostavno da propustia pjesake moras stanuti u kruznom uh uh ko in tu nacrta.... bas smo nekulturni
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Je li vas kad ko propustio da se uključite u kružni u Mojanoviće. Kad se ljeti vrćete s mora, pa idete zaobilaznicom 🙂
Ti nas malo zajebavas ili sto? Nije veli izricito zabranjeno. Nista onda, ti se zaustavi u kruzni i cekaj da naidje policija pa im pojasni da nije izricito zabranjeno. Onda podji i na sud pa nam javi kako je sve proslo i koliko je kostalo.
Zaustavljanje da bi pjesaci prosli ti je obaveza. Nisam mislio da se zaustavis na zebre, nego 10cm prije njih. Ako se nije podrazumijevalo izvinjavam se.
Normalno je da ces na izlaz iz kruznoga stanut napjesacki da bi pjesaciprosli. Vozila iza njega moraju stanut ako ne misle da ga udare ili ce u najboljem da ga preskoce jump on funkcijom.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Uzmi Zakon o bezbjednosti saobraćaja i član 60. Tu je taksativno nabrojano preko 20 situacija gdje je izričito zabranjeno zaustavljanje ili parkiranje. Vjerovao ti ili ne.
U svim drugim situacijama, (ne)ugrožavanje bezbjednosti se dodatno dokazuje. A na sudu su obarane i ozbiljnije optužbe, a kamoli glupost zvana "propustio sam nekog da se uključi u kružni". Osim toga, eno se narod parkira u kružnim tokovima, pa nikom ništa. Sprdnja.
A oko ovoga "zahebavam li se" - molim te prestani da nastupaš s neke visine. Ako se već praviš pametan, onda makar obrati pažnju što i kako pišeš. To za zaustavljanje na pješačkom je samo primjer koliko mlatiš, u fazonu "poslije vi pogađajte što sam zapravo mislio". Nije problem pogriješiti, ali kad se neko ironično izvinjava (sa sve rolleyes), onda to dovoljno govori.
Vozi kako ti volja igumane, i ne brini za manastir 🙂
Vala ima dosta pješački prelaza koji nisu bezbjedni npr na izlaz iz krivine pjesacki?!
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Kod nas su pješaci najsigurniji kad prelaze van pješačkog.
Nema potrebe da uzimam zakon znam ga odlicno.
Zaustavljanje u kruzni tok je ugrozavanje bezbjednosti u saobracaju. To sto se svi zautavljaju a niko ih ne kaznjava radi toga je nemoc drzave i raspad institucija a ne sto je to dozvoljeno.
Ne pravim se pametan, nego ocekujem racionalno bice sa druge strane. E sad je li to sa visine gledanje moze biti nisam znao da si tako senzitivan. Jer je inacwe praksa da se stane na pjesacki, nikako se ne podrazumijeva da se zaustavljas ispred zebre.
Za razliku od tebe, druge ne vrijedjam i ne pisem da mlate ali dobro je to.
Ne brinem ja za manastir a ti slobodno. A to da svako vozi kako mu volja se i vidi. Zbog ovakve nekulture u saobracaju, ovoliko udesa i izrecenih kazni je i razlog sto nam je vozacka priznata u 5 drzava u svijetu.
Kad ugrabis podji do Slavije i stani u kruzni da vidis jesu li makli smopenik Dimitriju Tucovicu. I kod trijumfalne kapije u Pariz zaustavi se da opalis selfi.
Nije eksplicitno zabranjeno zakonom da ne mozes to da radis, sto znaci da je dozvoljeno.
U kružnom toku kod Trijumfalne kapije si prinuđen da se zaustavljaš, kako bi propuštao i koga hoćeš i koga nećeš.
Inače, ja ovdje pokušavam argumentovano da objasnim kako nije svako zaustavljanje u kružnom kažnjivo ili ugrožavanje bezbjednosti. A ti sad pominješ selfije? Klasična zamjena teza, samo da bi bio u pravu. Jer ne možemo sopstveno neznanje pokrivati navođenjem nekih ekstremnih primjera. Ili možemo izgleda.
I konačno - kažeš da ne vrijeđaš, a prva rečenica upućena meni u prošlom postu ti je "ti nas malo zahebavaš". Ili si zapravo želio kulturno da mi se obratiš, pa sad ja treba da pogađam što si mislio.
Kao što si i sam rekao - dobro je to. Idemo dalje, neka svako vozi kako zna i umije.
Stanes u kruzni da pustis pjesake nije zamjena teza u odnosu na pitanje je li zabranjeno zaustavljanje u kruzni?
Ehhh zamjena teza bice da je to problem.
Dobro je to, poznajem nam se.
Ili da napraviš selfi u kružnom..
404
Nema ga
Evo ga ovako onda...da je bio neko na motor ili auto koje je islo malo brze, cao
https://streamable.com/y7t1c6
Last edited by Laz; 16-01-23 at 16:08.
E kako se nije zakucao u stijenu gov*o. Ovakve mi nije zao ni 1%.
Idiot.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Mitro, saobraćaj ne poznaje viteštvo i dzentlmenstvo?! Kad bi svi glumili lijepo vaspitane i dobrocudne osobe javasluk bi zavladao u saobraćaju, samo sto je kod nas zavladao zbog nepoznavanja pravila i bahaćenja, a tik uz bahaćenje su nesigurni vozači! E sad, ja i to mogu da razumijem, neko je početnik, ali onda brate ide po pravilima maksimalno! Kako bi drugačije naucio?! Meni recimo nikada nije smealo kad vozilo auto skole napravi zastoj...vrlo sam strpljiva i nikad ne sviram i ne maltretiram početnike tim stresom.
Inače se ne bi dešavale situacije da ti neko stane u kruznom (pošto tebi treba pojasnjavati jer ti ne podrazumijevas nista, sva ova priča, kao i ona gore na koju si reagovao se odnosi na normalne uslove saobraćaja...ne podrazumijeva zastoje dje propustis i u kruznom i svuda onoga ko se ukljucuje, neko nepisano pravilo je da svako drugo auto ide iz bocne ulice) ali ako nema guzve, to je glupost!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
vidim da se tema zove degenerici, i da u okviru te teme postavljamo ljude koji krse pravila i zovemo iz po defaultu degenerici....ja je nazvah debilom (nije neka razlika, i oba naziva imaju veze sa bahaćenjem, apsolutno nikave veze sa stepenima menatalnog oštećenja, te se slažem da možda iz tih razloga nije prikladno koristiti ovu terminologiju, ali ovdje se valjda služimo malo slobodnijim riječnikom), jer mislim da je debil neko ko u kruznom STANE da te propusti...ne zezaj Mitro! Nista manji debil nego onaj koji se parkira na sred ulice i to po defaultu bira mjesto da što bolje zakrči saobraćaj, obavezno stane preko puta drugog isto tako parkiranoga debila...ne bi tri metra nize ili visocije, ako vec mora da izigrava debila, da naprvi da se moze proć, no tačno tako da zakrči!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Zenska neka, degen, PGJN520, danas PG-UL, ne postoji jedno koje je pretekla na isprekidanu, sve preko pune i rizikovala masu puta:
https://streamable.com/qnth5t
Prema tome, šta da ti kažem?
Ovaj ostaje živ poslije ovakvih avantura jer je dobar vjernik.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Taj što parkira na sred ulice se namjerno bahati. Jer dobro zna da je to zabranjeno. A ta gđa je vrlo vjerovatno imala dobru namjeru, možda nije ni poznavala pravilo.
U svakom slučaju, izjednačavati ta dva slučaja ne ide.. Po meni su saobraćajni degenerici isključivo stvar bahatosti.. Ali OK, tvoja stvar.
Zbog ovakvih izbjegavam lijevu traku.
Prema tome, šta da ti kažem?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks