Ček', ako smo članica NATO, znači treba da se druge države pitaju ko može, a ko ne u Vladu?
Zašto onda glasanje i izbori, samo trošimo pare i vrijeme, zašto ne uvedu prinudnu upravu po njihovoj želji i da počinemo?
Forever young, i want to be forever young
Neka kaže moj brat herki sa koliko naloga pišem, ako je ijedan mimo ovoga - da se ne ljubimo...
Znači, u redu je kad se služi drugim zemljama. Ne vidim problem onda je li to Srbija, Rusija, neka treća demokratska zemlja, ili je riječ o zemljama koje siju zlo po svijetu posle, a i prije, drugog svjetskog rata.
Samo mi kimmija ne prizivaj još kad krene o Sinjajevini i kako je Abaz potpisao nešto što nije.Veli lažeš, jes ali u njegovoj mašti a kad mu postaviš papir sa potpisima ćuti.Ja tako nešto baš i ne volim..kad neko ne poštuje argumente.Ok, razumijemo se onda, ali boktemazo nije lako ući u Ginisa to moraš priznati.
A i Elon Musk ima visok IQ i to se mora priznati.I Propaganda je vrh kafana samo moraju obnoviti kišobrane što jes jes.
Da padaju akcije to jes, ali Kinezi kad se naljute i pređu na nešto drugo to je gadna rabota.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Last edited by Bluemoon; 14-01-23 at 21:38.
baš je prosto. ti bi da se ođe pita Vučić i da budemo uništeni kao što SNS gazi po Srbiji. kako bi ona od tvog idola, 27. izborna jedinica ili ono čuveno slanje bataljona da se izazove građanski rat ođe. ti bi da nema Crnogoraca i manjina. al neće bit da može dok smo članica NATOa
Jedina si za slobodu, Ti ostala srpskom rodu
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Čuš kako veli, ako podjete do NYC, ka' da je reka' ako budete blizu Rijeke Crnojevića![]()
@technus vidjeh gandija sa spajićem jedan dan.U arapski restoran.U tom trenutku nedostajali su mi i oni kišobrani iz Propagande ja da ti rečem.
I nije do njih no što ja ozbiljno partijske krugove organski ne varim i to ćeš razumjeti.Nego, iz raznih medija a što su Kinezi surovi to..to samo interes gleda.
https://fortune.com/2023/01/09/tesla...rooms-shaanxi/
Evo vidjećemo ne bi valjalo da bankrotira.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Najjace izbjegavanje placanja poreza ikad, dok se woke liberalni hipsteri raduju propasti alt desnicara.
Odradio ih kao majmune dok se vesele kuckajuci se sejkom od avokada i dragonfruita.
Klasicni PR manipulator dok uzima pare od poreskih obveznika USA za SpaceX program dje obecava koloniju na Marsu
Mora da su u arapski bili jer je Mickey ksenofil (postoji li ta riječ uopšte), bio i sa Singapurkom, ali sa Arapkinjama vjv nikad, pa da napati oči.
Sad ozbiljno, da ne bude da ja advokatišem Gandu, ako vidi ovo nek' se obrati javnosti, ali pretpostavljam da teško on može, tj. želi u bilo koju partiju, da je njemu neka prirodna pozicija
da kao neki javni aktivista orati rad svake Vlasti i kritikuje sve anonalije (ili i pohvali, ako ima šta), iz nekog njegovog djelovanja reka' bih da mu je njegovom svjetonazoru najbliža bila URA (mislim prije nego xu se isprosipali svakakvim egzibicijama), na papiru zeleni ovo-ono, ali da nikad nije bio ni blizu pristupa, jer to nije njegov stil, a sastanak sa nekakvim partijskim vrhovima, što da ne ako ima nešto konstruktivno da im kaže, porazgovaraju, kamo sreće da su prethodne garniture vlasti imale osjećaja i vremena da proazgovaraju sa stanovnicima ove države, nego su oni živjeli u nekoj drugoj stvarnosti.
Eto, ispisah se, volio bih ako ovo vidi, da on se oglasi, da ja ne pretpostavljam u njegovo ime.
Eh, bio skoro svuda po EU, ali preko bare nikad, a volio bih (nevezano sad politički, ima USA turistički mnogo šta da ponudi), mada tamo na Pacifik, ali svakako i Big Apple da se ovjeri, bila bi mi čast ovu legendu upoznati, a pivo, samo ako NK imaju, jes' da je ovo za nas domaće odje nagrdjeno, ali to izvozno je med, ako odgovara Paulu Georgeu, što ne bi i meni![]()
Last edited by technus; 14-01-23 at 22:10.
У тој пјесми, иначе измишљеној осамдесетих на таласу великосрспког буђења не помињу Црногорци него некакви Срби што притискају некакве ливаде и да под њима кукају турске жене.
Та пјесма нема никакве везе са Црногорцима нити са оним чему смо кроз историју тежили.Чуш лелечу буле...
Моји су преци 1796. под Петром Првим и Јованом Радоњићем, истиснули Турску са тих простора.
Док су преци многи ових што пјевају те пјесме били турска раја.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Technikus se spušta sa 1000 obrtaja u leru dok ga čeka Avet u konobi kraj rijeke Crnojevića uz vrh Krap i Nikšićko.
Ok nema veze samo koja god oće vlast da odradi ovaj put da skratim nekako iz Nikšića do Cetinja.E to, tu vijest čekam na temu iz raznih medija muka mi je više od političara.
https://investitor.me/2022/08/09/kat...e-cevo-niksic/
@technus jedan mali off pa da se vrnemo temi. U septembru upišem ja sina u jedan fudbalski klub u PG i na prvi ili drugi trening prilazi mi otac jednog malog i veli - čujem vi ste došli iz Amerike. - Jesmo. - A ne volim ja Ameriku, ja sam ti za Rusiju.
Poslije mjesec dana prilazi mi opet i pita - A reci mi, kako je u taj Majami.
Što se pića tiče, i NK i sve što 13. Jul Plantaže nude.![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Nebitno je barem meni u taj lavirint ne želim ni da ulazim što i zašto i onako mi solo više odgovara a i čaj je tamo dobar.Samo zato.Zabolje me realno što god oće i jedan i drugi.A ta izjava Spajića je dno dna, a kad bi mu to rekao presjelo bi mu.Moja je baba veli on cio život glasala DPS a onda je zaokružila..mene.A to s kim se kres'uo ono baš nek drži za sebe.No je idiot koji ispostavlja izvještaj đe se sve kre'nuo a koga za to boli Q uostalom.
Singapurćanin čoče, a ok..eto neka mu tamo Singapur realno..samo mozak da je otvara nama ovdje ko što zna.
Last edited by Bluemoon; 14-01-23 at 22:41.
Не знам како си тако сигуран да је измишљена?
Ово сам већ постављао мислим, јер сам са остојом имао расправу кад је први пут шира јавност у цг чула пјесму, снимљена је касета/плоча 1987 са изворном пјесмама у изведби четворице гуслара.
Види се букет националистичких пјесма типа дапчевићу друже пеко, љубио сам у земану, синоћ сам те сањо мила и слично.
А турци из спужа нису потиснути до 1878 године, било је доста раје у тој околини.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Prelomio i Zlatko Vujović u mozgu.
Saradnja sa ruskim agentima u DF je izdaja Crne Gore 1)DF i DPS imaju zajedno sa saveznicima dovoljnu većinu za sva ova pitanja. I ogromnu priliku da izvedu Crnu Goru iz ustavne i institucionalne krize - ocijenio je Vujović.
Ukoliko bi razriješili ova pitanja na konstruktivan način, dodao je, onda bi i demantovali optužbe da su remetilački faktor.
- Dobili bi priliku da u izborni proces uđu iz mnogo boljih pozicija nego što ih sad imaju. Smanjili velike političke tenzije u zemlji, te raščistili put ka EU. Povećali svoje koalicione kapacitete za period nakon parlamentarnih izbora i time bi pomrsili planove svojim oponentima. Ali za takve poteze treba imati vizionarski pristup i dovoljno političke hrabrosti - naglasio je Vujović.
1) sem kad sa njima sarađuje DPS
Нова Народна слога неко би рекао.
Ако имају 2/3 у парламенту тренутно, имаћемо судије, вдт а можда и неке промјене државних симбола? Redemption arc of Небојша Медојевић?
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
I meni zbilja nije jasno što se ovi ljudi i forumaši bune oko pjevanja jedne prelijepe patriotske i rodoljubive pjesme, koja slavi herojske oslobodilačke ratove naših predaka, i kojom treba da se ponosimo.
Čak sam čuo da je Kovačević Marko, da bi dokazao svima da se pjesma odnosi isključivo na slavnu prošlost i slobodarstvo naših predaka, i da nema veze sa današnjicom i ostalim tricama, odmah nakon nje naručio sledeću isto tako rodoljubivu i slobodarsku pjesmu iz naše slavne prošlosti:
Za neupućene, ispjevao je čuveni Turčin Crnogorac Ismet Krcić, a pjesma govori o jednom od najslavnijih bojeva crnogorskog oružja za slobodu ikad, na Neretvi 1943, kada su, recimo, partizani saćerani u stotinu obruča, izlaz našli tako što su prikupili sve kamione i ostala prevozna sredstva koja su imali (da, BAŠ sve), da bi u njih pokrcali IV Proletersku crnogorsku udarnu brigadu, i bukvalno je vozali s kraja na kraj na svako mjesto đe se bitka kritično lomila.
Ovo inače nije šala no istina, ta brigada uz još jednu dalmatinsku je iznijela sudbinu te bitke na sebe, leteći sa jednog na drugi kraj fronta do beskraja.
Elem, u želji da dokaže da ovo pjevanje o lelekanju Turaka i kukanju bula nema nikakve veze današnjicom, niti bilo koji drugi kontekst osim veličanja slavne slobodarske prošlosti, naš vrli gradonačelnik je i ovu Ismetovu pjesmu ispjevao na sav glas i sa jednako mnogo žara, naročito ističući tursko porijeklo pjevača, kao i činjenicu da su Markovi bradati ideološki preci, poznati pod nazivom četnici, baš na tom mjestu te 1943. razbijeni u prah i pepeo.
Upravo na taj način, Kovačević Marko je dokazao da mu je stalo isključivo do slobodarske tradicije svog naroda, a da nikakvih ideoloških, vjerskih ili političkih konotacija u svemu nije bilo.
A vi, drugari, razmislite se malo.
Počeli ste sa ''pojedinačnim slučajevima'', ''ličnim stavovima'', o, recimo, nekim ljudima koji nisu ustajali na himnu ove Države. Za koje ste tako zdušno tvrdili da su izolovane beznačajne stvari.
Nastavili ste sa prefarbavanjima zastave ove Države, za koja ste tvrdili da su nevažna i da za to imate puno pravo. I da Zakon koji kaže drugačije nije ispravan.
Pa ste onda otišli dalje, i raširili priču dotle da se isticanje zastava i obilježja jedne druge države, uz potpuno odsustvo zastava ove Države, smatra prirodnom pojavom. Dok se na ovu našu mrčnu prosipaju kofe svega i svačega, i ko god se usudi da je pomene, odma se oglašava za ''barjaktara'', ''zastavaša'', i sve ostalo negativno što se može prikačit nekome ko tako krene da provocira druge braneći zastavu svoje Države.
Pa ste onda još uozbiljili stvar, da se nama ostalima neznavenima pojasni da je isticanje tuđih zastava po zvaničnih zgrada nekih crnogorskih opština normalna i poželjna stvar.
Pa još dalje, da je nazivanje i oglašavanje određenih djelova crnogorske teritorije tuđima jedna sasvim normalna i pozitivna pojava.
Pa onda dalje, da naši gradonačelnici i te kako mogu ić u Srbiju da tamo čuveaju prava građana kojima su gradonačenici. Ups, ne građana, nego nekih drugih.
Uz sve to, naravno, zapucali ste iz sve najteže artiljerije što imate, da nam pojasnite kako je pojanje tih istih gradonačelnika o lelekavim Turcima i kukavim bulama samo dio svijetle slobodarske tradicionalne Crne Gore, i da zbilja oko toga nemamo prava ništa reć.
U to ime, pozivam vas sve da ispratite sjajni primjer Kovačević Marka, i da se svaki dan zapoje i ova pjesma o pogibiji četnika, ups, izvinjavam se, slavnoj pobjedi partizana nad istima, da bi se još više istakla naša slavna slobodarska tradicija, i to opšte pomirenje, koje tako zdušno propagirate nama preko leđa.
Da se ipak za kraj mrvu i uozbiljim:
Bitka na Neretvi jeste istinski jedno od najsjajnijih poglavlja borbe Crnogoraca za slobodu. Možda čak i nikad, osim na Sutjesci, nisu imali moćnijeg i jačeg neprijatelja, i nisu prikazali više heroizma i požrtvovanosti. Ovo su fakti. Znači, definitivno nešto što treba da se slavi i o njemu pjesme pjevaju.
Isto tako, drugari, svih ovih milion detalja vezanih za unižavanje i negiranje elemenata državnosti Crne Gore, od kojih je samo mali broj pobrojan gore, i koji se sve otvorenije guraju i propagiraju, svuda pa i na ovom mjestu, neće vam donijet apsolutno ništa osim što će nosioce i podržavaoce te ideje gurnut u još veću manjinu nego što su. A jesu manjina.,,
Konačno, namjere, osjećaji i porivi Kovačević Marka dok onako zdušno poje onu pjesmu, sa svime živime imaju veze osim sa prošlošću. I zbilja nema potrebe da trošite toliko gorivo na ubjeđivanje u suprotno, nije ovđe niko malouman.
No lijepo spuštite karte, i gurajte otvoreno to što gurate, Njegoša i ratove s Turcima ostavite da miruju u devetnaestom vijeku, a vi se okrenite ovim sadašnjim neistomišljenicima i otvoreno im rečite što mislite da treba, to je već stvar za poštovanje.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
https://www.cdm.me/hronika/kovac-ska...ane-vujanovic/
Živo me zanima da li je ovaj čoek svjestan koliko je skandalozno da se jedan ministar pravde, sa pozicije vrha izvršne vlasti, ovako otvoreno miješa i pokušava da utiče na odluke sudske vlasti. Od koje je Ustavom i Zakonom upućen da sklanja ruke.
Za ovakve stvari se inače, u neke malo kulturnije države, leti sa pozicije.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Odluka Upravnog suda jeste prilicno skandalozna. Nema niceg okvirnog ustavnoj odredbi prema kojoj sudiji prestaje funkcija kada ispuni uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju. Odredba je kristalno jasna. To sto je diskriminatorna prema zenama je drugi problem koji se ne rjesava na ovakav nacin.
Ako bi da trazis problem u izjavama Kovaca, onda ga trazi u tome da bi zbog jedne odluke jednog suda da trazi odgovornost nosilaca svih pravosudnih funkcija, sto je besmislica. I naravno, problem je i u njegovom licemjerju jer je ranije trazio da se postuju odluke Upravnog suda, kad su mu odgovarale. Ali to ne znaci da nije u pravu za ovu odluku. I corava kokoska nekad zrno ubode.
Last edited by VanjaTheMan; 15-01-23 at 01:02.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Nijesam pratio detaljno ovaj slucaj. Ako sam dobro razumio, zene-sudije sticu pravo da idu u penziju sa 64 godina, a za muskarce je taj limit 66 godina. Tu su dvije bitne stvari: da li se radi o pravu koje zene mogu da traze sa 64 godine, ili moraju po sili zakona da idu u penziju kad navrse 64 godine? Ako je ovo drugo, onda se radi o diskriminaciji po osnovu pola i to je suprotno izricitim odredbama prava EU. O tome postoji i sudska praksa, i to ne Evropskog suda za ljudska prava, kako pogresno navodi Kovac, vec Evropskog suda pravde (European Court of Justice) koji ima drugaciju nadleznost. Iako formalno pravo EU ne obavezuje Crnu Goru, jedna od obaveza Crne Gore kao kandidata za clanstvo u EU jeste da postuje odredbe prava EU (to je jedan od uslova tzv"kopenhagenskih kriterijuma"). Ako sam dobro razumio Ustav, sudiji prestaje funkcija funkcija sudije kad ispuni uslove za starosnu funkciju, ali to ne znaci automatski penzionisanje; samo prestanak funkcije sudije. Ako je Sudski savjet, u kojem su bili i ministar Kovac i SDT Novovic, donio odluku da se radi ne samo o prestanku funkcije, vec i penzionisanju, napravljena je greska. Ako je Upravni sud donio odluku da se sudija Vujanovic vrati na mjesto sudije, napravljena je greska. Ona moze da se vrati u Vrhovni sud, ali ne kao sudija.
Ne znam koje je argumente koristio Upravni sud, tako to ne komentarisem. U svakom slucaju, ministar Kovac se malo izletio komentarisanjem sudskih odluka.
Last edited by Ostoja; 15-01-23 at 01:49.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks