Potpiši to što ti daju, iako zvuči kao da možeš da stradaš. Pošto mi ne štampamo euro, mislim da cbcg serijske brojeve tih novčanica provlači kroz neku bazu koju kontroliše EU i da im je procedura takva da provjeru ispravnosti novčanica i serijskih brojeva vrše u saradnji sa njima. Insistiraju na toj proceduri i vjerovatno to što se potpisuje zvuči kao da će da te hapse ako se novčanice pokažu lažnim. Mislim da je najgore što može da se desi da ti oduzmu novčanice ako se pokažu lažnim. Ne znam kako bi i mogli da dokažu da je neko namjerno pokušao da zamijeni lažne novčanice za prave. I ova žena o kojoj sam pričao se prvo bojala da potpiše, ali je njoj tih 600-700 eura značilo dosta jer radi za neku bijednu platu pa je rizikovala i dobila pare. Kad reče da si ljut, pomislio sam da su te izbacili ili da su rekli da ne može. Inače, mislim da se to ne završava istog dana. Sad se sjetih da je jedna žena iz Nikšića za 50 eura čekala par dana. A isto je popunjavala i potpisivala neke izjave.

Ipak je bolje da naglasim da sam ja uvijek mijenjao samo male apoene pa možda i nemam pravo da bodrim druge ljude da pođu sa par stotina eura. Ali kad znaš da su pare čiste, ne bi trebalo da bude problema.